Tutorial : Letak LIKE FANPAGE FACEBOOK dalam Entry

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Bertemu lagii dengan Tutorial Lyssa ye .
Alahaii . Terasa malasnya nak buat tutorial . Tapi dah itu satu tanggungjawab Lyssa nak ajar korang kan . Kena buat jugak lah . HEHE .
Sejak akhir-akhir ni , ramai yang request kat Lyssa macam-macam.
Tak tahu nak buat yang mana dulu..
 Sehinggakan , ada someone yang taip kat entry suruh tolong.
Tak pe , Lyssa takkan tolong sorang je . Semua Lyssa nak tolong.
So , korang sabat lah ye .

Hari ni , Lyssa nak ajar macam mana nak letak LIKE BUTTON untuk FANPAGE FACEBOOK dalam entry korang tuh . Ini hanya lah untuk pada sesiapa yang nak suruh orang like FANPAGE  FACEBOOK dia ke . Mudah je cara nye :) 

*Kalau boleh , klik gambar2 di bawah untuk kelihatan lebih jelas! 
 

1. Pergi Bukak Fanpage Facebook korang tu dulu . Contoh Lyssa punya :


2. Tengok di bahagian atas sekali , link/address Fanpage ini . Copy Link tu.
Contoh link Wall Fanpage Lyssa :

http://www.facebook.com/pages/Lyssa_Secret/120778981320573 

3. Sekarang , (TEKAN SINI!!)

4. Akan Keluar Macam ini : (Paste kan Link Tadi Di bahagian Kotak Merah di bawah)


5. Then , Tekan Get Code !

6. Copy Code Tersebut Terlebih dahulu . Sebelum Copy , Tick bahagian ini :

7. Bila dah dapat kot itu , korang boleh lah paste dalam New Post korang .
Ok , Lyssa bagi contoh kat bawah ni :



*Make sure , korang klik dulu bahagian "Edit HTML"
*Taip ayat POWER korang ..
*Paste kan Code yang korang copy tadi .
*Tambahkan <center></<center> Macam Lyssa gariskan kat atas.

8. Bila korang tekan PREVIEW dekat bawah sekali , boleh lah nampak macam ini :
Itu sahaja . Mudahkan ? Cubalah .
Kalau nak Join Contest yang melibatkan LIKE PAGE ke , boleh guna tutorial Lyssa ni :)
=SEKIAN, TERIMA KASIH=

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

54 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ADAM FIKRI
AUTHOR
September 11, 2011 at 5:22 PM delete

sis, buat tuto yang facebook fan page yg style lagi satu tu..ramai buat tp adam cari tuto x jumpa..kat tutorial untuk blog tu gambar dia jadi kecik

avatar
syapik naser
AUTHOR
September 11, 2011 at 5:34 PM delete

thankyou kak lyssa ! tak sangke kak lyssa buat jugak ! hhoho~

avatar
September 11, 2011 at 7:30 PM delete

thanx for the tutorial lysa.

Naz nk mnta tlg lysa...naz dah lama cari tutorial nak bg orang tak bole drag gambar kita dlm blog..tapi tak jumpa.

naz dah buat spya org tak bole click kanan, and tak bole click gambar tuk tumbesaran bg copy gambar...tapi naz ada mslh dr segi nak off kan dari org drag gambar.

Hopefully lysa bole bg tutorial tuk buat tu.

errk..lysa fhm ke pe mksd naz tu? huhu...naz actually ada jmpa blog yg kasi off spya org tak bole drag gambar, tapi segan nk tnya..jd naz tnya lysa arr. hope lysa sudi bg tutorial tu ea.

TQ

avatar
September 11, 2011 at 7:38 PM delete

macam maner nak buat yg ke 6 uh ??

avatar
September 11, 2011 at 7:39 PM delete

@eyra edyra potpet

bila dah tekan get kod , ada kluar benda tuh takk ?

avatar
September 11, 2011 at 7:40 PM delete

@ADAM FIKRI

style lagii satu yang mcm mana ehh ?:)

avatar
Apit
AUTHOR
September 11, 2011 at 7:44 PM delete

Cool gila Lyssa ! Nanti kalau masuk contest boleh suruh dorang like . muehehe ;p

avatar
September 11, 2011 at 8:57 PM delete

salam.

Lysa.. naz pun tak tau nak terangkan. naz mmg dah disable tuk copy right click ngan highlight tu.

tp ada satu lagi, yg bila kita dah wat dua2 tu kan...mmg org len tak bole nak cilok gambar or apa2 dalam tu melalui cara 'drag'

Lysa gi kat blog kwn blog naz ni... ni link http://september-89.blogspot.com/

tunggu abes loading...tgk,bole tak drag gambar2 dia... gambar dia bole click untuk tumbesaran, tp tak bole nak 'drag' gi kat windows lain. yg tutorial tu yg naz nak.

p.s : tak tau apa istilah dia..n tak tau camne nak bg penerangan -.-

avatar
Erra Nazira
AUTHOR
September 11, 2011 at 9:25 PM delete

tk jumpe pun iframe tuh ?

avatar
Dyla Adlina
AUTHOR
September 12, 2011 at 10:44 PM delete

Ha'a la lyssa . Tak jumpe punn iframe tu . yg ada html5 dgn xfbml je. :'(

avatar
syasya amirah
AUTHOR
September 13, 2011 at 4:38 PM delete

KAK LYSSA ! SYAA DAH TRY BUATLAH, TAPI KENAPA TAK JADI EH ? DIA SURUH VERIFY CODE LAH MENDA LAH ;(

avatar
September 15, 2011 at 10:57 PM delete

Try buat tapi x jadi lah.mcm mana ni?

avatar
ouhmygirl
AUTHOR
October 5, 2011 at 10:07 PM delete

NUHA : KAK , TAK JADI POWN NAK BUAT LIKE BUTTON YANG IFRAME .

avatar
October 17, 2011 at 4:09 PM delete

knp i buat tak jd ?
code for iframe ta dk.

avatar
miszmieyoki
AUTHOR
October 19, 2011 at 8:04 PM delete

cty da buad .tapi code iframe tu tade laa..nape ek?

avatar
syamila19_gra
AUTHOR
October 24, 2011 at 1:23 AM delete

tak jadi laa . . cmnea eak ?

avatar
Puteri Nurain
AUTHOR
October 26, 2011 at 2:26 AM delete

Kak lyssa , saya pun tak jadi ..saya buat , pastu dekat edit HTML , dia kata error . :'(

avatar
amira
AUTHOR
October 30, 2011 at 2:11 PM delete

kak lyssa :( .... xjdy pon... code iframe tu xder pon.... cmner....????

avatar
Azza Rynna
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:51 PM delete

nape azza x leh tick iframe tuh ek?

avatar
November 10, 2011 at 7:43 PM delete

AKAK LYSSA! Sekarang FB dah maju lah, kakak! iFrame dah takada!!!! Help, please :'(

avatar
December 3, 2011 at 8:36 AM delete

trimas kak lyssa ! thnx A LOT ! lebiu kak lyssa !!

avatar
December 11, 2011 at 11:12 AM delete

ORang nmintak tolong tapi x ditolong!

avatar
eira syirah
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:27 AM delete

akak , kenapa bila da smpai no 6 terus tak buleh buad

avatar
ctahmars
AUTHOR
December 19, 2011 at 11:41 PM delete

lyssa...nk copy code tok iframe xble la..:(

avatar
pyqa
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:37 PM delete

wsalam..
thanks for the tuto :)

avatar
ecah
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:16 AM delete

salam kak lyssa,saya nk tanya mcm mane nk buang fanpage??harap kak lyssa blh tlg saya..!!

avatar
azwa kpop
AUTHOR
January 23, 2012 at 10:52 AM delete

akak kat bahagia atas belah kanan kan3
tpi
saya buka fb saya kat bahagia atas belah kanan x de pon... edit page...
yh keluar edit profile and view as...je...

avatar
azwa kpop
AUTHOR
January 23, 2012 at 11:01 AM delete

tolong saya akak saya x jumpe edit fanpege pon... follow my blog ok hehe

avatar
♥Arin Anis
AUTHOR
February 23, 2012 at 9:45 AM delete

nape mase tekan iframe die tulis cam nie?? This plugin does not have an iframe implementation with the selected options. Please use the JavaScript SDK and the HTML5 or XFBML implementations, or change the value of the send parameter. tolong laa kak !

avatar
May 13, 2012 at 12:36 AM delete

http://atj3h-community.blogspot.com/

Nice Infonya

avatar
June 21, 2012 at 3:27 PM delete

maap KA selalu buat semak kat sini. Sebenarnya KA ada masalah nak masukkan FB comment di belog, dah macam2 cara KA buat tetap x menjadi pelik tapi benar...
cewah mengayat laa pulak. Wokey skrung nie perlu tuto dari Lysa laaa.. ada cara laen yang lysa leh kongsi ngan KA x? jika ada kongsix2 laa yer... hahaha permintaan paling sopan.... ws..

avatar
Shaa mustafa
AUTHOR
June 23, 2012 at 10:12 PM delete

kak , mcm mne nk letak button like dkt blog ?

avatar
July 19, 2012 at 3:28 PM delete

jadi la jugak tp dia jadi post sekali jew...hmmm

avatar
Siti Maziah
AUTHOR
September 25, 2012 at 12:15 PM delete

I like your blog^-^. Blogwalking here. Jemput ke blog http://adhamqasih.blogspot.com/

avatar
Siti Maziah
AUTHOR
September 25, 2012 at 12:16 PM delete

Nice blog! Blogwalking here. Jemput ke blog http://adhamqasih.blogspot.com/

avatar
October 22, 2012 at 12:53 PM delete

info yg bagus :) blogwalking here.. jom pergi ke blog sy pulak http://irsyahealthyhouse.blogspot.com/

thanks :)

avatar
AyuIdayu
AUTHOR
November 10, 2012 at 8:05 PM delete

salam..lysa..akk buat xjadi pun..bila klik iframe tu,dia suruh buka java lak..langsung xjadi..huhuu...tlgg..

avatar
mselim3
AUTHOR
December 17, 2012 at 10:51 AM delete

Terima kasih lyssa atas tutorial nie....

mselim3

avatar
April 13, 2013 at 1:40 AM delete

Terima kasih kerana membuat tutorial ini, namun yg saya punya guna template HTML5, kalai guna code iframe tak bolehlah, apa yg perlu dilakukan jika kita guna template HTML5. Harap Lyssa dpt membantu?

avatar
NHDBaby Shop
AUTHOR
November 8, 2013 at 4:15 PM delete

thanks lyssa..berjaya buat.. :)

avatar
MyCherita
AUTHOR
February 3, 2014 at 4:04 PM delete

salam uhkwah..BW kemari..jika ada masa singgah la ke blog saya..
http://thescreammer.blogspot.com/

terima kasih.. :-)

avatar
May 26, 2014 at 4:14 PM delete

Assalam lyssa...

nak tanya.. macam mana nak kembalikan entry di bhgn side bar..bila view blog di bhgn side bar tu kosong.... tq

avatar
yani
AUTHOR
September 2, 2014 at 1:31 PM delete

hi lyssa, kak yani nak tanya, try masukkan code dalam blog, xmuncul la, naper yer, kak yani silap tang mana,huhu

avatar
Aya Suria
AUTHOR
September 6, 2014 at 4:18 PM delete

tq lyssa cos sharing, suka baca blog lysa..byk tips.
btwy jom jalan2 blog sy.boleh kenal2 =)
http://ayacuya.blogspot.com/

avatar
syikin hashim
AUTHOR
October 28, 2014 at 12:03 AM delete

Tq Lyssa atas tutorial ni...tapi macamna nak buat kotak fanpage tu jadi pop up kt depan tu?

avatar
saljuhumairah
AUTHOR
November 6, 2014 at 1:10 AM delete

Thanks alot... sangat membantu...

avatar

Google+ Followers