Tips : Busy ?? Tak Ada Masa Nak Update ?

Gadis Kidal Berceloteh...
04/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Heyy koranggg . ngeh ~ ngeh ~ Err . Hari ni , baru dapat update . Busy memanjang noh Lyssa ni . hehe . Yuppp ! Ada berkaitan dengan entri hari ni lar :)






Korang busy sangat ker ? Busy dengan apa lahh tuh ? Busy dengan ini kahh ?


 

24 jam bekerja =.=
 

atau busy dengan ini ??


 

Homework Tak Siap - Siap


ataupun mem-busy body macam yang ini ??


 

Jadi Minah Kpop  Kepoh ! Mengumpat Tak Tentu Hala


So , macam mana ? Korang busy dengan apa ? huhuhuhu . Okeyy ~ Apa - apa je lah kan ? Sekarang , Lyssa ada tips bagi orang yang busy kemain lagii , sampai tak de masa nak update! hehe~ Nak tahu takkk ? Baca 2 tips di bawah :

1. Buat Scedule Post !
 Macam mana tuhh ?  Okeyy . Macam nihh . Senang je . Korang boleh tiap entry seberapa banyak yang korang mampu , then , korang tetapkan masa dan tarikh untuk di-publish . Buat lah Auto-Publish . Nanti , automatik , dia akan ter-publish lah . Tak tahu mana mana nak buat ke ? BOLEH TEKANSINI !!!


2. Tulis Idea Dalam Note Book Korang
Okeyyy . Perkara Senang kan ? Dah busy sangat kan . apa salahnya , luang kan masa 2 or 3 minit untuk korang tulis idea korang yang nak update tu dalam satu buku . Bila korang ada masa terluang , boleh lah korang taip balik dalam blog korang tuh . Ye takk ? Tak de lahh terpikir-pikir nak update pasal ape . hehe :D


*Harap 2 tips diatas dapat membantu korang korang yang terlalu busy ! =.= hehe

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

41 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
kitty lovers
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:13 AM delete

Nice entry kak :) InsyaAllah berguna foe adik . Hehe . Sucess ! <3

avatar
여자 생성
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:14 AM delete

Wahhh !!
Yang first tuhh macam best jew ..superbb ! Nice entry :) btw , akak Lyssa letak lagu ape yew kat blog nie ? Best lha lagu nye xD

avatar
hairy
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:20 AM delete

eh tip no stu tuh sama lah..slalu wat cmtuh gak..hehehe

avatar
Haniada
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:36 AM delete

kite pon tengah busy dengan study niey.. :)
thanks share..

avatar
nuruashia ♥
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:43 AM delete

hohoho...mcm terasa je busy skrng huhuh

avatar
smilenajah93
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:55 AM delete

busy ? x jugalah kan . heee ~

avatar
izLya LuLLaby
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:59 AM delete

nice..! tQ akak... akak lyssa mnat novel tak???

avatar
era kecik
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:06 AM delete

busy gak.. ngan exam, tapi skang ni dah ok.. exam dah abis.. hehehe~

avatar
mc'yun
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:21 AM delete

eh, cik lyssa lgu kt blog kita sama lah..:)

busy??
yuni nie plak klu x tgok blog before tdow, x bleh..truk kn??
2 yg slalu update..hehe..
tp, sumtimes, no idea..
that's the prob..

avatar
cerita best
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:27 AM delete

kkkk tq kak lyssa kalou lh bg lg tip2

avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
November 4, 2011 at 10:57 AM delete

thnx utk info yer sis cumil :p

avatar
starzieti
AUTHOR
November 4, 2011 at 11:51 AM delete

kite tak terlalu busy tapi terlalu malas. camne tuh ? hehe ~ :b

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
November 4, 2011 at 12:00 PM delete

hehe..memang ingat nk wat autopublish gak sbb dh nk dekat raya haji kan..mst busy sket blk kg,nnt seminggu x terupdate..hehe

nice tips!

avatar
kak rose
AUTHOR
November 4, 2011 at 1:02 PM delete

tu la..betul jugak kate lyssa nieh.... bile nak type..takut xdak idea lak...punah jugak. hehe

avatar
lionteen
AUTHOR
November 4, 2011 at 1:55 PM delete

lionteen slalu wat yg ke-2 tu. kdg2 idea tgh ade tp mls lg nk msuk blog, cepat2 je jari ni taip kat 'notes', then nnti ade mase, br update blog. hehe

avatar
November 4, 2011 at 2:06 PM delete

bnyak idea.. tp xtau nak bt yg mna 1.. so jiwa kacau... hehehe

avatar
November 4, 2011 at 2:34 PM delete

wah.. good2.. slalu lau lptop xdak dpn mata mula idea mcurah na up8 blog.. tp ara slalu wt note kt hp.. hee

avatar
eNaL_WaNie
AUTHOR
November 4, 2011 at 3:01 PM delete

yes ! tips nie la yang sye perlukan selama ni .. tengkiu kak lyssa .. sayang akak ^^

avatar
Phat
AUTHOR
November 4, 2011 at 3:34 PM delete

busy keje ni ha..tp sempat BW..x sabar nk balik nk peluk syaza

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/11/officially-nur-syaza-sofia-binti.html

avatar
syieqa mieka
AUTHOR
November 4, 2011 at 4:36 PM delete

menarik tips ni lyssa . nak buat lahhh . hihi

avatar
November 4, 2011 at 5:20 PM delete

kak lyssa , na tau lagu at bl0g akak nie ape tajuk dierr ?

avatar
Munnafendy
AUTHOR
November 4, 2011 at 5:28 PM delete

nak raya ni mmg kena autopublish le gamaknya =)

avatar
Hawa Ahmady
AUTHOR
November 4, 2011 at 6:09 PM delete

tips yang amat berguna..!!! thanks

avatar
Hanis
AUTHOR
November 4, 2011 at 6:33 PM delete

Tip yang berguna ! :D Tapi berbeza sangat dengan saya, bukan busy but terlebih masa ^_^ Btw jom join my contest yang hadiahnya melebihi 50 pemenang :) http://www.nurul-hanis.co.cc/2011/09/macaroons-contest.html

avatar
Chocolate
AUTHOR
November 4, 2011 at 7:16 PM delete

anda ditag!

http://chocalymilk.blogspot.com/2011/11/contest-my-amazing-blog-by-tika-qylla-n.html

avatar
NadyaBubble
AUTHOR
November 5, 2011 at 6:04 PM delete

boleh dipraktikkan nanti. thanks ;)

avatar
aqilah
AUTHOR
November 7, 2011 at 2:48 PM delete

thanks kak lyssa :)

http://redgurlzlove.blogspot.com
ok x .. blog ni ?

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
March 12, 2012 at 1:20 PM delete

Thnks untuk entry yg begitu menariknie..:)

avatar
September 21, 2012 at 10:22 AM delete

wah.. memang membantu... thanks

avatar
Puteri Afiqah
AUTHOR
December 8, 2012 at 1:40 PM delete

hihi.. baru tau ade auto publish tu..
nanti bleh la try time kat asrama.. :)

avatar
Lyz
AUTHOR
June 18, 2013 at 5:26 PM delete

Thanks for the advise, sangat berguna :)

avatar
February 8, 2014 at 7:15 PM delete

Haha.. nice entry.. :)
regards from iium's blogger

avatar
September 4, 2015 at 7:55 AM delete

kami bukan sibuk tapi mood kelaut. hahahaaa

avatar

Google+ Followers