Tutorial : Cara Nak Cari Kod Followers

Gadis Kidal Berceloteh...
27/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v



Hai . Okeyy . Hari itu , ada yang tanya Lyssa macam mana nak cari kod followers kita ? Macam blog Lyssa nih .. Lyssa gunakan kod untuk orang follow blog Lyssa . So , dekat sidebar Lyssa ..Lyssa boleh letak kod kod lain jugak atas follower Lyssa . So , korang nak belajar jugak ke ?  JOM ! :)

1. Korang pergi dulu LINK INI DULU << (make sure korang dah LOG IN blog korang terlebih dahulu)

2. Automatik akan keluar gambar ini dan korang boleh klik pada anak panah yang Lyssa tunjukkan ni :

( Klik gambar untuk kelihatan lebih jelas )
 
3. Dah tekan Add the members gadget ? Gud !

4. Lepas itu kan , korang akan nampak korang punya kotak followers macam ini ! :)
( Klik gambar untuk kelihatan lebih jelas )

5. Korang tukar Width korang mengikut kesesuaian size sidebar korang .. Tukar jugak color yang korang suka . 

6. Sudah ? Sekarang , GENERATE CODE ! 

7. Korang copy semua code tersebut .. dan masukkan ke dalan blog ! Tak tahu nak masukkan?

8. Log in > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

9. Paste kod korang di ruangan Html/JavaScipt .

10 . DONE ! Siap . Now , korang boleh guna TUTORIAL YANG INI . hehe :) 

=SELAMAT MENCUBA= 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

56 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
November 27, 2011 at 9:18 PM delete

ouh, baru tahuu.. Hik, first time jadi pengomen pertama.. Haha, xD
Hebad Hebad ! : )

avatar
NuraLyah
AUTHOR
November 27, 2011 at 9:20 PM delete

terima kak lyssa..!!
dah lama cari tuto ni..^^
nanti singgah la kat blog Lyah.. :)
http://loveualwaysmr.blogspot.com

avatar
.:Faris Ris:.
AUTHOR
November 27, 2011 at 9:21 PM delete

TAPI KENAPA FOLLOWERS DEKAT BLOG RAMAI .. DEKAT TU .. 1 JER

avatar
aten omie
AUTHOR
November 27, 2011 at 10:00 PM delete

lawa yer blog ni , pink colour ..
follow aten belak taw kakak lyssa

avatar
GeeGee
AUTHOR
November 28, 2011 at 12:20 AM delete

ebat laa kak lyssa jum jelajah blog adek pla http://stephaniey shym.blogspot.com

avatar
November 28, 2011 at 12:58 AM delete

tp sy nya follwers jadi kosong x sama ngan total die.. sedihhh huhu

avatar
November 28, 2011 at 5:44 AM delete

Blog kamu cantik ya.. seperti orangnya :), artikel kamu juga bermanfaat dan kreative.

Saya sudah follow + pasang Teks Link Blog kamu, silahkan cek Nama Lyssa Secret Sudah ada di Blogroll blog aku. Terimakasih Salam.

avatar
Indah Shafie
AUTHOR
December 9, 2011 at 4:27 PM delete

akak , lepas buat tuto nih , follower sume takderr . nape jadii camtuu ?

avatar
Indah Shafie
AUTHOR
December 9, 2011 at 4:30 PM delete

Salam akak , lepas buat tuto nih follower sume takderr . nape jadi camtu ? sedeyh nyer T__T

avatar
Eykin Hassan
AUTHOR
December 9, 2011 at 5:57 PM delete

Kak Lyssa, thanks sebab buad tuto ni. Menjadi la~ C= <3

avatar
December 13, 2011 at 9:59 AM delete

Akk ..,
kalau klik link yg akk kte tu mmg akn keluar ni ke ?

(http://www.google.com/friendconnect/admin/tos/) kene klik "i agree to the friend connevt developer term of service" ea ?

kalau akk boley tlng tolong ae .. ,

avatar
lia Liyana
AUTHOR
December 23, 2011 at 8:58 PM delete

thankz kak lysa .. tutor ny mmg berguna

avatar
December 29, 2011 at 3:36 PM delete

waa~ baiknyaa . x kedekut ilmu . god bless u ;')

avatar
Rint Ahmad
AUTHOR
February 7, 2012 at 7:37 PM delete

aik bila tkan link tu dy suruh agree apa tah ? so nk tkan agree ka ?

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
March 8, 2012 at 10:03 PM delete

kak lyssa..kenapa dya keluar cam nie..




http://support.google.com/friendconnect/bin/answer.py?hl=en&answer=2440229

avatar
Eyla Azam ♥
AUTHOR
March 11, 2012 at 5:03 AM delete

dah retired ke gadget nie

avatar
\\ Izzah //
AUTHOR
March 14, 2012 at 5:32 PM delete

x jadi pun , dia keluar kene agree atau disagree , macam mne ni ? tolong !!

avatar
Aina Sofea
AUTHOR
March 24, 2012 at 8:14 AM delete

@Nurul Hayati

Betul tuhh . Knp jdy mcm tuh erk ? Kak Lyss , please jwb .

avatar
Aien Nia
AUTHOR
March 25, 2012 at 5:40 PM delete

Kak Lyssa, saya klik link yg kak lyssa suruh klik tu ,tapi dia keluar mcm nie
Friend Connect will be retired March 1, 2012
Maknanya perkhidmatan tu xboleh pakai dah ..Macam mane nie kak lyssa ?? Ada cara lain lagi tak ?
Saya nak letak sebab pkai saya pakai blogskin..Hope boleh bantu iyea kak lyssa

avatar
March 28, 2012 at 2:51 PM delete

Salam....lissa, akak nak tanya ni, akak dah cuba friend connect tu tapi tak dpt lah..dia kata friend connect retired...ada tak cara lain ek...

avatar
insan biasa
AUTHOR
April 11, 2012 at 9:57 AM delete

ASSALAMULAIKUM..
kak lysa..
sy x boley prgy link yg kak lysa ckp 2 la..
dya kuar cmnie..
http://support.google.com/friendconnect/bin/answer.py?hl=en&answer=2440229
:(

ada cara lain x?

terima kasih...
=)

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 20, 2012 at 6:11 PM delete

yati tau cara lain!!!


tengok sini..

http://hayatirosdi.blogspot.com/2012/04/tutorial-add-kotak-follower-blogskin.html


kalau tak paham lagi tengok sini pulak

yang ni re-tuto..sebab saya punya tuto ayat dia macam ..... (isi sendiri)

http://haruno-hana.blogspot.com/2012/04/246ai-no-kotoba-tutorial-add-follower.html

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 20, 2012 at 6:15 PM delete

@Cinta dan Anugerah


cuba tuto nih..


http://hayatirosdi.blogspot.com/2012/04/tutorial-add-kotak-follower-blogskin.html


atau ni

http://haruno-hana.blogspot.com/2012/04/246ai-no-kotoba-tutorial-add-follower.html

avatar
Lyn
AUTHOR
May 5, 2012 at 4:01 PM delete

kak lyssa friend connect tuh dah retired...macam mana nak buat?? harap akak bagi respond...

avatar
Linda Wahed
AUTHOR
May 6, 2012 at 3:31 PM delete

nampaknya lyssa kena wat tuto baru la ni..
Tadi kaknda klik kat link pun sama gak problemnya..
Da retire..

avatar
aNGah mAchE
AUTHOR
May 7, 2012 at 1:04 PM delete

sys lyssa , owg try bkak link tuu xjadik lhaa . hummm :(

avatar
Klik Aje !
AUTHOR
May 12, 2012 at 6:49 AM delete

aduhai google connect asal xleh masuk nie problem tul laa ada cara lain yang boleh membantu x??

avatar
ros maisara
AUTHOR
May 29, 2012 at 12:01 AM delete

sekarang ni google friend connect dah xboleh nak guna(bagi org yg baru nak guna macam saya ni)...aduhhh saya pening..

avatar
May 31, 2012 at 10:36 AM delete

hai kak. Kenapa saya tekan link tu,tak keluar macam yg sepatutnya? sedih..

avatar
The Azryll
AUTHOR
May 31, 2012 at 9:31 PM delete

x jadilah kak lyssa..............dah tak boleh guna

avatar
dhahlia ahyat
AUTHOR
June 5, 2012 at 2:49 AM delete

kak lysa , sekarang google dah lain ah . mcam mana nak buat? dah try banyak kali , tapi lain yang keluar . help me help me . sedih .

avatar
Miz grapes !
AUTHOR
July 20, 2012 at 5:04 PM delete

tak boleh pn kak lyssa, :'(
diaa kluar link ni>>http://www.google.com/friendconnect/admin/site/overview?id=06394215937783312487&hl=en_GB<<

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
October 12, 2012 at 5:33 PM delete

kak lyssa x bolehlah !!!
please tolong.. sob..sob..

avatar
Auni Liyana
AUTHOR
October 30, 2012 at 11:33 AM delete

Kak Lyssa ... x boleh pom...Tlg lha....xtw nk wt cmner nie..

avatar
Auni Liyana
AUTHOR
October 30, 2012 at 11:34 AM delete

kc Lyssa..x boleh pm..tlg lha...

avatar
Nerd_Surfer
AUTHOR
October 31, 2012 at 11:10 PM delete

google company da tamatkan FriendConnect :(

avatar
aWiN YuMiKo
AUTHOR
November 11, 2012 at 11:03 AM delete

kak lyssa link tu tokleh bukk la,

avatar
FA
AUTHOR
December 27, 2012 at 10:59 PM delete

waalaikumussalam . ehee . :)
akak , tak boleh pun open link tu . saya try cari tuto lain , tapi peninglah nak edit kod2 dia .tak paham . akak boleh tolong saya tak ?
saya nak dptkan kod follower jugak . hehe . :D

avatar
December 30, 2012 at 9:47 PM delete

Kak ,,, Thanks Tapi x gune Sebab follow Dengan Ikhlas Lagi Elok kan .. Boleh x Follow Blog Kite .. 4Ketibeng.blogspot.com .. Oke ..?

avatar
Hafiza Izati
AUTHOR
January 3, 2013 at 7:21 PM delete

Salam kak lyssa, kenapa tak boleh eh? Bila klik kat link tu, page tu tak keluar macam yang kak lyssa tunjuk. Tolong :'(

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 13, 2013 at 8:18 PM delete

Tak Boleh Nak bukak Link tu,,
dh berkali cube -_-'

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 13, 2013 at 10:07 PM delete

kak lyssa tolong hapdet entri ni skali lagi.. bile tekan bende tu kan tak same sperti yg kak lyssa printscreen

avatar
Nabeel Fikree
AUTHOR
February 15, 2013 at 11:58 AM delete

Salam Cik Lyssa. Sy dah jumpa cara baru untuk cari kod followers ni : http://www.nabeelstories.com/2013/02/tutorial-cari-kod-followers-cara-paling.html

Harap dpt membantu rakan blogger yang lain ye! Kalau ada masa, updatelah tutorial baru tentang benda ni =)

My pleasure if u can give me backlink! Hee :D

avatar
Cik Matahari
AUTHOR
August 23, 2014 at 5:03 PM delete

Assalamualaikum.Thanks for the tips.I've read them.Still new dalam dunia blog ni.So, follower pon takde lagi.Saya baru siapkan semalam blog ni.Mind to follow me p/s:Admin tak sombong :P

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 21, 2015 at 1:34 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa. Kenapa saya tekan google friend connect tak boleh ya? Keluar lain tak sama macam kak lyssa tunjukkan dalam tuto ni

avatar

Google+ Followers