Bagaimana Untuk Sentiasa Bersemangat ?

Gadis Kidal Berceloteh...
30/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 
Ni Alien ke hape ?? HAHA .
Tak lahh . Ini lah muka orang yang tak bersemangat ! HUHU .




Anda selalu hidup dalam keadaan sugul , monyok , tak bersemangat ? Mari sini ! Lyssa kongsikan sedikit tips untuk kita sentiasa dalam keadaan yang bersemangat !

Kalau nak dikatakan , dalam dunia ni semua manusia pasti ada masalahnya tersendiri . Tak ada lah orang yang tak pernah ada masalah seumur hidup mereka . Kan ? Untuk menjadikan diri kita ni lebih bersemangat , janganlah kita pandang kepada masalah-masalah yang kita lalui . 

Korang mesti akan merasa 'down' dengan tak semena-mena !
Jadi , pandanglah kepada penyelesaian masalah . Macam mana caranya ?
Haaa . Korang tanya diri korang , " Macam mana nak selesaikan masalah aku ni??"

Dengan cara menanyakan apa masalah yang kita hadapi , sedikit sebanyak akan membuatkan minda korang tu bekerja keras untuk memberikan idea-idea bagi menyelesaikan masalah2 tersebut !

Macam-macam idea , ilham dan saranan  akan terkeluorr lepas tu .  Korang kena tenang , cool , dan calm down seboleh2nya..

Idea-idea tersebut boleh koang gunakan untuk menyelesaikan masalah korang waktu tu ..

Ingat !! 

Elak memikir masalah.
Elak mengomen masalah.
Elak merasa sakit hati sebab dilanda masalah.

*Tapi tumpukan fikiran 100% sepenuhnya kepada penyelesaian masalah. Kita akan lebih bersemangat nanti !

Keajaiban akan berlaku selepas itu. #TrustMe :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

26 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
2EV1
AUTHOR
January 30, 2012 at 5:45 PM delete

thanx for sharing sis lyssa :)

avatar
January 30, 2012 at 5:50 PM delete

Thanx coz share Tips ni .. sy slalu x bersemangat =='

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
January 30, 2012 at 5:51 PM delete

yang tak boleh ialah ' ELAK MEMIKIR MASALAH ' . kalau ada masalah , shafyq akan FIKIR-II dan FIKIR . nak cepat SELESAIKAN MASALAH lah katakan :) tak dapat nak ELAKKAN

avatar
Cik Kira
AUTHOR
January 30, 2012 at 5:52 PM delete

kalo takde mslh tuu bukan hidup name nye ;)

avatar
LyNdA Aziz
AUTHOR
January 30, 2012 at 5:54 PM delete

ada betul jugak apa cik lyssa cakap . saya sokong !

avatar
Miss Ann
AUTHOR
January 30, 2012 at 6:17 PM delete

sokong kak lyssa !! memang sesuai untuk org yg banyak masalah macam saya ..

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 30, 2012 at 7:19 PM delete

Insyaallah!be positive, think positive and remain positive!(^_^)

avatar
Adila Saidi
AUTHOR
January 30, 2012 at 8:05 PM delete

tips yg sgt berguna.
thanks lyssa :)

avatar
January 30, 2012 at 8:13 PM delete

betul tu lyssa..
lgpun xde masalah yg x boleh diselesaikan ;)

avatar
Nana
AUTHOR
January 30, 2012 at 8:15 PM delete

Lisaa,hari ni bufday I..hee..

avatar
ummi
AUTHOR
January 30, 2012 at 8:20 PM delete

Kak lyssa,bila kak nk buat tutorials lagi??xsabar rasanya nk tunggu tuto seterusnya ^_^

avatar
ummi
AUTHOR
January 30, 2012 at 8:33 PM delete

kak lyssa,camne nk tukar classic template kepada template yng lama?Help me! :(

avatar
January 30, 2012 at 8:39 PM delete

Kalau masalah tu melibatkan duit yg hilang ? HAHA. Shag dah hilang duit banyak jugak ni hari ni. Penat dah punggah bilik >.<' Mintak petunjuk dari Allah je ni haa~

avatar
Spudin
AUTHOR
January 30, 2012 at 8:50 PM delete

nice entri la ... :D erm...singgah ler ke site sy :D

avatar
miss faten
AUTHOR
January 30, 2012 at 10:30 PM delete

Nice info!
Okay, pasni saya cuba try laa :3 Mana tahu menjadi, ya tak?

By the way, ALL THE BEST in the nomination ;))

avatar
steffany daph
AUTHOR
January 30, 2012 at 11:24 PM delete

yelah., hidup mesti semanga,tak leh nak gicve up esaily mcm tu je. byk lagi benda lain yg nak dibuat. chaiyok2 ^^

avatar
baby boo
AUTHOR
January 30, 2012 at 11:41 PM delete

slalu bertnya..tp xpena jumpa jln pnyelesaian........

avatar
einaiskma
AUTHOR
January 31, 2012 at 4:37 PM delete

mg kita akn lbh stiasa bsmangat....

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 31, 2012 at 10:19 PM delete

lebih b'semangat lps baca ini :)

avatar
November 9, 2012 at 1:49 PM delete

Best la lyssa nih, byk betul dia pnya tips

avatar
September 4, 2015 at 10:41 AM delete

setuju dgn kak lyssa. nnti nak cuba tips nii. nanti terus bersemangatttt!!!!

avatar
September 4, 2015 at 10:42 AM delete

kak lyssa pun kene bersemnagat jugakkkkk . heheee

avatar

Google+ Followers