ENTRI TERBARU!

Tutorial : Daftar Shoutbox Busuk.org

Gadis Kidal Berceloteh...
13/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Nampaknya sekarang ni ramai dah yang guna shoutbox busuk.org ek ? hekhek . Memang tak dinafikanlah . Shoutbox ni memang terbaik buat masa ni . And hope sampai bila-bila lah =]. Kenapa ? Cer try guna ini .


 


Kalau rasa nak guna shoutbox hebat ini . Lyssa ajarkan ye ? kehkeh .

1. Korang pergi link ni dulu >>>  http://shout.busuk.org/m/index.php?view=register 

2. Dah ? Masukkan Username , Password dan Email korang ..

3. Then , dah berjaya ? Masukkan lagi sekali username dan password korang .

4. Ok . lepas tu , ubah width and height dia .(mengikut kesesuaian blog korang)
5. Kalau nakkan shoutbox korang tu lebih cantik lagi berseri-seri , tekan Customize Shoutbox!

6. Ok . Sekarang  ubahlah warna mengikut citarasa korang ye =]
7. Then , tekan SAVE !

8. Pergi dekat Home , copy code shoutbox .

9. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript
10. Paste kod di ruangan tersebut .

11. SAVE (!) Siap . hehe
=Selamat mencuba=Selama  Berblogwalking=




 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

50 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 13, 2012 at 2:51 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 13, 2012 at 2:55 PM delete

wah satu lg tutorial yg brguna..hehe

avatar
Jie
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:02 PM delete

Thanks for the info.. like it!

avatar
dya nasir
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:16 PM delete

dya pun guna shoutbox busuk.org..senang guna..:D

avatar
January 13, 2012 at 3:21 PM delete

Kak Lyssa, mcm mane taknak private kan shoutbox busuk tuh ?
sebab yg eyda punyer private lahh :'(
nanti bagi tau kat shoutbox eyda..
timekasih kak lyssa.

avatar
January 13, 2012 at 3:33 PM delete

wah.. macam-macam jenis shoutbox ade.. akak pulak dok fkir nak letak shoutbox ke takkkk.. huhuhu

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:36 PM delete

tq kak lyssa!!!

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 13, 2012 at 3:58 PM delete

Selama blogwalking juga. :D

avatar
January 13, 2012 at 3:59 PM delete

caya la dik !!! akak baru buat shoutbox yang baru ni.. huhu tak muram lagi la blog akak.. huhu. tenQ lil sis... :D jemput2 la jenguk blog akak yang boring nih.. ceriteracintabulanaim.blogspot.com :)) assalammualaikum..

avatar
LeenNajib
AUTHOR
January 13, 2012 at 5:20 PM delete

Done! da gune ;) thnx 4 da tuto :)

avatar
Lat'z
AUTHOR
January 13, 2012 at 5:21 PM delete

dah tukar dah guna busuk..gun afibox ada kuar iklan pula..

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:27 PM delete

tak try lagi coz masih setia lagi ngan fibox.if de banyak masalah baru curang ngan busuk lak.hahahah

avatar
liyana kirana
AUTHOR
January 13, 2012 at 9:43 PM delete

thanks sbb wat tuto pasal shoutbusuk ni..kite pun dah buat..

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:43 PM delete

waa..siap ada gambo lg kat tepi..

avatar
Amirahh
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:58 PM delete

done.
thanks for the info :)

avatar
sabrina rahim
AUTHOR
January 14, 2012 at 8:06 AM delete

tenkiu wqt tuto nie kak lyssa..
rien dah gune dah pOwn...
dtg lha kew blog rien k!

avatar
Nimardhiah
AUTHOR
January 17, 2012 at 1:49 PM delete

Thanks for teaching :) Kak Lyssa, boleh x nnati ajrkan camne nak wat yang klik pada gambar untuk lebih jelass tuu..

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
January 24, 2012 at 2:19 PM delete

lisa , nape asyik username tak sah jew niee ?

avatar
January 27, 2012 at 11:15 AM delete

Kak Lyssa , nak tanya . Elok kea shoutbox busuk nieyh ? Kdg2 xleh nak tukar nme . :'(

avatar
February 12, 2012 at 10:44 PM delete

waa.... bagus lah sye jumpa blog awak ..ber guna sgt2...dh lama cari shout box ni :D

avatar
February 19, 2012 at 10:45 AM delete

Terima kasih dari saya sebagai salah seorang admin Busuk.org. Entri lysa amat menarik dan membantu. teruskan membuat tutorial yang hebat2 ye. :D

p/s: haruslah <3 :D

avatar
najwashuha
AUTHOR
February 26, 2012 at 1:47 AM delete

terime kaseh kk lyssa . ebatla kak lyssa niyy

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 3, 2012 at 9:25 PM delete

cmne nk sorokkan shoutbox ?

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 10, 2012 at 4:52 PM delete

thanx kak lyssa ! tlg tngk blog wani bole ak ..? bgy la comment psl blog wani .. kalo ble follow la yer .. hihi .. kalo xbley xpe .. xpakse ..
http://blingblingshinee.blogspot.com/

avatar
Izzaty Najwa
AUTHOR
March 14, 2012 at 8:23 AM delete

kak lysa , saye nak masukan email , username and password tu tak boleh . die cakap "Username, email atau facebook id anda sudahpun register dengan kami" . camne tu ?

avatar
♥S@y@ng ♥
AUTHOR
May 15, 2012 at 4:36 PM delete

tq lyssa banyak tolong akak... shoutbox dah ok dah ...

avatar
MieraJellina
AUTHOR
May 26, 2012 at 11:48 AM delete

erm, tak boleh register pun? banyak dah create username sampai letih dah tgn nak click2

avatar
Fanda Dolce
AUTHOR
May 29, 2012 at 5:00 PM delete

kalau utk blogskin boleh ke ?

avatar
syahirah
AUTHOR
June 9, 2012 at 7:44 PM delete

Thanks. Dah berjaya Kak lisa

avatar
Afifah
AUTHOR
June 24, 2012 at 12:12 PM delete

Assalammualaikum kak lyssa
yang nih kena bayar tak ?

avatar
July 1, 2012 at 1:12 PM delete

salam...kak lyssa ni saiz berapa eyk?

avatar
ieja
AUTHOR
July 18, 2012 at 3:06 PM delete

mcmna ya kalau da daftar tapi tak ingatuser n id

avatar
August 28, 2012 at 6:28 PM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa , camna nak private kan shout kita ?

avatar
Syakira Aliya
AUTHOR
September 7, 2012 at 9:38 PM delete

Macam mana nak delete benda dalam shoutbox tu? contoh kita taksuka org tu tulis mcm2 and nak delete apa yg dia tulis. boleh ke?

avatar
Unknown
AUTHOR
September 22, 2012 at 6:58 PM delete

Salam kak lyssa...knp saya x leh nak log in Shoutbox busuk???saya x leh nak letak nama dia..hihihi kak lyssa tolong saya

avatar
Mrs Styles
AUTHOR
October 12, 2012 at 4:49 PM delete

thx for the tutorial kak lyssa :)

avatar
October 31, 2012 at 4:15 PM delete

Hii Lyssa ,
Kenapaa , username asyik x dpt jee ? :((
Letihh lh tgn !

avatar
October 31, 2012 at 4:16 PM delete

Hii Lyssa ,
Kenapaa , username asyik x dpt jee ?
Letihlhh tgn , blh bgi idea untuk username tuhh ?

avatar
si ketot
AUTHOR
January 13, 2013 at 8:30 AM delete

Kak! Kalau guna blogskin cemana?

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon