Entry "KOSONG" , Membosankan !

Gadis Kidal Berceloteh...
05/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 
"Huh ! BOSAN !!"  -by Lyssa-



Pelik punya title ! Ye ker kawan - kawan ? Mesti ada yang terangkat - angkat kening tu kan ala~ala shin chan yang noty tu sambil otak berfikir . Eh , "Entry KOSONG?" Apa kah itu ? Ah (!) Sudahh . Lyssa nak merapu merepek makan kerepek apa pulak kali ni ? Ishk .


Okey . Memang sangat pelik . Pelik Jelik Aneh bagai ! Semua lahh . Dah kata "entry" tu  ,tak kan boleh "KOSONG" pulak kan ? hehe .  Apa yang Lyssa cuba nak sampaikan dekat sini mengenai entry yang tulis , karang , sepanjang - panjang nya tanpa di-boldkan . Tapi , tak ber-gambar ! Ishk . Sungguh bored ok ? 


Maksud "kosong" di sini . Tulisan semata - mata tanpa ada gambar . Err . Boring tak rasanya kalau nak baca entry yang tak de gambar . Orang lain mungkin tak . Mungkin Lyssa sorang je yang rasa macam tu . hehe . Sebab Lyssa ni sukakan gambar . Bukan maksud Lyssa , SETIAP entry wajib ada muka kita yang tertampung bedak putih melepak tuh . Bukan ! 


Maksud Lyssa . "Haruslah" (tidak wajib) diletakkan gambar yang sesuai mengikut entry yang kita cuba nak sampai kan tu . Lyssa tak suruh pulak letak gambar korang yang cunggg + kachak tu . Tak ! hehe . Kalau nak letak gambar tak berkaitan pun apa salahnya . Asalkan gambar tu  , menarik minat pembaca untuk baca apa yang kita nak sampaikan . 


Terutama nya kanak - kanak . Mereka lebih suka melihat gambar-gambar yang menarik daripada TERPAKSA membaca ayat yang panjang leborr selebor lebornya lah kan . Lyssa kengkadang pun tak diletakkan gambar . Tapi itu dulu . Sekarang ni . Walapun gambar sekecil kuman (contoh : kartun doodle yang comel) pun .. itu tetap gambar . Hanya untuk santapan mata pembaca je . Baru lah rasa semangat ciket nak baca ! HEHE :) 


Ok . Kalau korang tengok dekat dashboard korang , kalau korang nak baca entry from other blog , 1st sekali korang mesti tengok title . Secondly korang mesti nak tengok gambar apa yang terpapar . Title menarik , Gambar menarik . Kompom korang tak sabar nak baca ! Ehee . Macam tu lah salah satu cara nak tarik orang datang ke blog kita selalu . Haicehh . Cer try ~ Tak rugi pun ! :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
jijah
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:52 PM delete

betul..betul..betul hehehe..

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:53 PM delete

saya sama macam kak lyssa :)

avatar
Rayyan Haries
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:55 PM delete

mcm tu ek??okay2...hehehe

avatar
Wan Nurain
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:57 PM delete

sETUJU DENGAN KAK lyssa .. huh ..

avatar
January 5, 2012 at 8:57 PM delete

ha'ah saya pun suka.By the way,nice layout!Da best sys!

avatar
smilenajah93
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:57 PM delete

kalau kim pun kim suka gambar ~ hehe , xde gmbar kim mlas nk bace , tapi kalau entry pnndek kim bace jugaaa hehe ~

avatar
January 5, 2012 at 9:02 PM delete

betul3x..(mcm upin ipin..)
gambar yg menarik dpt menark minat pembaca utk meneroka entry2x d blog2 tersebut..

avatar
January 5, 2012 at 9:03 PM delete

setuju dengan pendapat lyssa..fiza pun suke letak photography yang menarik.hehe

avatar
Huda Diaz
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:03 PM delete

sama lah. lagi tension kalau tulis satu perenggen 10 baris. pergh, tegok je teringat buku teks sejarah. hilang mood nak baca.

avatar
January 5, 2012 at 9:06 PM delete

La... ingat akak je mesti tepek gambar bila buat entry!Betullah... takde gambar macam tak berseri.Tapi, entry bergambar tu pun kalau boleh tak 'kosong' dari segi 'isinya'

avatar
January 5, 2012 at 9:07 PM delete

betul jugak tu ape yang kak lyssa cakap

avatar
January 5, 2012 at 9:07 PM delete

entry kosong ?? means header kosong.. oh no ! hehe

avatar
Mya Dixxeose
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:07 PM delete

betul tu kak lyssa . kdg2 entry yg takde gmbr n title yg kurg menarik bt kte rse xtrtrik nk bce entry org tu . hehe

avatar
January 5, 2012 at 9:08 PM delete

betul jugak tu ape yang kak lyssa cakap

avatar
LaLa
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:10 PM delete

Lau entry pendek Lala x letak gambar...
lai panjang lebar baru letak gambar sebab lala sendiri pon bosan taip entry panjanng2 tp xde gambar :D

avatar
mien™
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:16 PM delete

btol tu kak lyssa =) saya suka semua entry kak lyssa =) love youuu ! <3

avatar
syasyajohan
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:32 PM delete

memang betul gambar tu mcm penambah perisa.tak ada gambar macam plain,walau isi menarik (:

avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:32 PM delete

betul2 . saya pn suka baca entry yg ada gambar ;D

avatar
January 5, 2012 at 10:49 PM delete

Eza pun suka tengok gambar :)

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 5, 2012 at 11:41 PM delete

betul2,panjang2 memang leh tertidur.hihih

avatar
January 6, 2012 at 12:12 AM delete

lyssa pggil sy ker???tu ade tulis psl kachak tu....hehehe....neway stuju entry ni....

avatar
pff
AUTHOR
January 6, 2012 at 12:36 AM delete

lysssaaa :D
i like this entri

avatar
Lailatul Hawa
AUTHOR
January 6, 2012 at 12:54 AM delete

kak lyssa. nak tanya boleh tak? kenapa eh bila orang nak follow kita takboleh?sedangkan kita follow org tuh boleh je. harap kak lyssa jawab comment saya :')

avatar
sLpmEpLz™
AUTHOR
January 6, 2012 at 1:28 AM delete

letak gamba saja mcm #WW tu je bagusnya XD

avatar
January 6, 2012 at 2:56 AM delete

wahhh baru perasan blog lyssa dah transform cket la... :)

avatar
AYIE ABAS
AUTHOR
January 6, 2012 at 7:53 AM delete

@Nurul Hamizah @ 73

ayie setuju....sama spt pemikiran ayie jugak

avatar
Nurul
AUTHOR
January 6, 2012 at 8:32 AM delete

blog nie mmg best!!

avatar
Jaa
AUTHOR
January 6, 2012 at 10:04 AM delete

saya pun suka kalau ada gambar.. hehehe...x puas kalau takde...sebelum ini ingat saya sorang jer rasa camtu rupa2nya ramai camtu ye...

erm, pasni saya akan pastikan setiap n3 saya ada gambar jugak..thanks lyssa

avatar
Ku Azhar
AUTHOR
January 6, 2012 at 11:27 AM delete

terasa dlm seh! kih3..aritu dh la wat wordless pnye entry..kih3..

avatar
Mia
AUTHOR
January 6, 2012 at 11:37 AM delete

Mia pon every entry selalu letak gambar sekeping :D

avatar
Nadiah Salleh
AUTHOR
January 6, 2012 at 11:41 AM delete

Sokongggg!!!!...saya punya entri pun sker ada gmbr2...huhuhu

avatar
Awan Nano
AUTHOR
January 6, 2012 at 12:00 PM delete

hy lyssa...sy nak tnya ne...bila sy nak buat tutorial no matter laa pa jnis tutorial pun....bila nak expand widget templates then bila nak priview mesti dia ckp mcm ne (more than widget was found with id:HTML5.Widget IDs should be unique. Error500) nape erkk?? adakah edit template sy rosak or what? plss i need the answer..tq :)

avatar
January 6, 2012 at 12:27 PM delete

sabar laa yea kak lyssa (:

avatar
CIK MAY
AUTHOR
January 6, 2012 at 12:31 PM delete

kan..kadang2 nak tergelak tgk entry sorg minah tu..die buat cite pasal farah lee tapi tepek muke die...pastu tajuk entry pe tah lagi..tepek muke die lagi..haha....nak ckp kang sentap plak..diam je la..;p

avatar
January 6, 2012 at 1:04 PM delete

yup betol kalo takde gambar rase macam lysa ckp tu lah kosong jer ;) sokong adik lysa!

avatar
Yumida
AUTHOR
January 7, 2012 at 1:30 PM delete

yg meleret2 plus panjang2....byk mesej yg nk disampaikan...idea tgh mencurah2 tuuu...tp sy nyer yg plg simple :)

avatar
bella
AUTHOR
January 26, 2012 at 10:13 AM delete

Kak lyssa boleyh sponsor x??

avatar
Ummi Anie
AUTHOR
February 21, 2012 at 3:50 PM delete

betul la lyssa.anak akak pun komplen blog akak takde gambar.dulu la....hihihi...sekarang dah pandai dah...belajar dgn lyssa la..tq.

avatar
Puteri Afiqah
AUTHOR
December 9, 2012 at 12:59 PM delete

betul3..
saya rasa kalau entri tu bergambar lagi comell ~

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
December 31, 2012 at 5:45 PM delete

thank kak lyssa . now sy dh sedar yg slama ni entri sy bosan ..

avatar
IZRIN.QILAA
AUTHOR
February 19, 2013 at 1:31 AM delete

sokong kak lyssa :) korang follow saya okay :)
Follow saya yaaa :)
www.ohakupendek.blogspot.com

avatar
September 4, 2015 at 10:19 AM delete

memang betul kak lyssa. membosankan tengok tulisan sahaja. hehehee lumrah manusia..

avatar

Google+ Followers