Fuh ... Penat Jaga Cucu !

Gadis Kidal Berceloteh...
07/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v




Gambar Hiasan ! Comel betul :)  ( Ini BUKAN kuceng Lyssa ok?!)



Lari sana . Lari sini . Kejar dia . Eh. Dia lari sana pulak ? Kejar lagi . Penat nye weh . Ber-feluh feluh habis dah satu badan . kehkeh . Penat betul nak menjaga cucu ni . Licik benor . Mau hilang berat badan 20 kilo . HAHA . Cara terhebakk . 


Pening abes Lyssa nak melayan cucu - cucu Lyssa ni . Maklumlah . Sekarang ni , Lyssa dah ada cucu . So , tanggungjawab Lyssa lebih berat sekarang ni . Apa ? Kenapa kerut - kerut abis dahi korang tu ? Jangan ! Kang berkedut muka tu kang . Satu hal pulak Lyssa nak perkenalkan produk bagi hilang kedutan di muka . hekhek . #kidding .


Betul lah . Lyssa dah ada cucu dah . Tu haaa . Anak Si Qaseh tu . Alahai . Tucengg kecayangan Lyssa lah . Ni haa gambar dia time dia "MENGANDUNG" dulu . KLIK ! Dah tengok ? Putih kelabu coklat gebu - gebu kan ? Tapi , malangnya anak dia hitam legam . Boleh dikatakan hitam macam punggung kuali kat dapur rumah korang tu . hekhek . 


Ni mesti kerja Pak Hitam yang selalu menompang kasih mintak makanan sambil buat muka seposen ni ! Jahat kau Pak Hitam . hekhek . Kau rogol Si Qaseh ya . Betapa kejamnya diri kau Pak Hitam . lalalala ~ Kesian Si Qaseh . Dalam usia muda , dengan tak tahu apa - apa tiba - tiba dapekk anak . Ishk . sobsobsob ~ T_T


Tapi nak buat macam mana kan ? Dah ditakdirkan sedemikian rupa . Terpaksa terima . Oh yeah (!) Dulu Lyssa ada kata , Qaseh ni duduk dalam rumah je kan ? Macam mana boleh mengandung ? Err . Hari tu , dia terlepas . Memang tak sedar . Tupp.Tupp.Tupp . Dia balik tengah - tengah malam . Meoww~Meoww~ . Haa ! Tersangatlah cuai tuannya .Boleh pulak tak perasan kuceng kesayangan keluar rumah . Haish . Tengok lah . Kan dah kena rogol ! Hm.


Maka , anak - anak dia 4 ekor tuu pun . Semua hitam legam like their "papa" . ehek ! Tapi , hitam - hitam pun tetap comel + cuns + kachak + cute lagii ayu tau ? haha . Complete pakej ! Tapi . Nanti dulu . Masa tidak mengizinkan Lyssa untuk snap-snap gambar diorang . Akan Lyssa UPDATE lain kali dengan meng-upload photo diorang ye ? Sabar je . hekhek :p


p/s : Ok lah . Nak sambung main dengan cucu - cucu . hekhek . Opah mithali :')


 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

25 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sabrina rahim
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:11 PM delete

sedap btOl nme kucing kqk lyssa
"Qaseh"

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:12 PM delete

muda-II dah jadi ' N E N E K ' .
but , STILL MAINTAIN . cewahh .

avatar
Nurain-naen-
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:13 PM delete

HAha ! biasa la tu kak :)
selamat berjaya Opah mithali :D

avatar
Difi
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:15 PM delete

nnti upload la gmbr cucu-2 lyssa ye.

avatar
January 7, 2012 at 8:15 PM delete

Wahh ! Baiknya opah , Kalau macam ini setiap hari boleh lah jaga cucu2 24 Jam xD

avatar
smilenajah93
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:15 PM delete

haha ! kak lyssa comel :)

avatar
Athirah Mazli
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:16 PM delete

hai kak, saye nak tanye jea. Macam maner nak buat (L untuk Lyssa) yang bahagian atas sekali tuh? Please ajar kan saye :)

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:17 PM delete

haha..kemain rogol lagi eah kak lyssa

avatar
January 7, 2012 at 8:17 PM delete

my tuceng je lom ada baby lagi..tengah carikan jodoh untuk dia..hehe..untunglah lyssa ramai cucu.^_^

avatar
Athirah Mazli
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:17 PM delete

assalammualaikum kak, boleh saye tanye? macam maner akak buat (L untuk lyssa) ?? saye nak tahu aje. harap akak boleh bagi tahu cara cara dia ok? thankyou ;3)

avatar
mis universe
AUTHOR
January 7, 2012 at 8:23 PM delete

kah34...kena rogol??whoaaa....
gahhnaas woo!!...
hik2...bawu skali terlepas..kalo berrkali-kali??
byk lahh cucumuu sis lyssa oitt...
cpt2 la kawen ngn atok..hak2...#kidding..

avatar
January 7, 2012 at 8:29 PM delete

hahahaha , boleh pulak smpai kucing rogol2 .. klaka lah kak lyssa ni ..

avatar
mselim3
AUTHOR
January 7, 2012 at 9:06 PM delete

Kucing adalah binatang kesayang Rasullulah....tp sayang banyak orang x suka kucing...kan...banyak sebabnya...
Biasalah kucing penjagaannya rumit kan...kalu dah minat ...ok lah...
Janji kita buat apa yg kita suka kan...

Wassalam...

avatar
dyna
AUTHOR
January 7, 2012 at 9:24 PM delete

kak Lyssa, leh tlg wat tuto buat blogskin tak?

avatar
January 7, 2012 at 10:04 PM delete

tak sabarnye nak tengok cucu lyssa. hee, hitam itu menawan :)

avatar
husnazahidi
AUTHOR
January 7, 2012 at 10:45 PM delete

haha..hye opah mithali..^^V

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 7, 2012 at 11:07 PM delete

adoii..kelakar lak entry ni..ayat kene rogol tuh yang xboleh blah ye..amboii..hilang kesucian..hahah.yups2,cepat2 upload nak tengok si comel itam tuh.

avatar
MiszMaryaNe
AUTHOR
January 7, 2012 at 11:35 PM delete

kasehan si qaseh kena rogol,
aauuwwww2...=P

avatar
Syaifuddin
AUTHOR
January 7, 2012 at 11:39 PM delete

dah follow aini ..saya bila lagi :D
bnyk nye follower, apa rahsia ? bgatau kat site sy yer ? visit la ..

avatar
January 7, 2012 at 11:42 PM delete

gambar anak dia tak de ke?

avatar
shera haifa
AUTHOR
January 7, 2012 at 11:45 PM delete

kene rogol.. cian qaseh tanpa rela tu

avatar

Google+ Followers