Home
tutorial
Tips-Tips

07 January 2012

Happy Birthday To My Prince ♥ Hadiah ?

Gadis Kidal Berceloteh...
07/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Heyy . Kejap ! Lihat Video di bawah dulu . HEHE :p :


 


Kenapa monyet yang nyanyi ? Sebab Lyssa dengan Prince Lyssa lahir tahun monyet ! wakakakaka :*


Ok . Hari ni birtday dia . Ehem . Setelah lama tak contact .. Ada lar dalam 3 minggu kot . Semalam tiba - tiba ego jatuh giler . Ah . Perlu ke mention ? Maybe tak . Tapi , tak kira . Kena jugak bagi tahu . hehe . Tak nak baca sudahh . Tak kesah pun . hikhik :)

Semalam , tepat jam 12.00 am merangkap 7 Januari 2012 .. Ego Lyssa tiba - tiba je jatuh bak nangka busuk jatuh lah . hehe . Gedebukk ! Jatuh tergolek golek gitu . huhu .


"Happy Birthday To You . Semoga panjang umur dah dimurahkan rezeki . Tepat pukul 12 wish . Hope orang pertama ! . blablabla............... Jaga diri . Assalamualaikum . "


Lyssa pun hantar dekat dia . Message je kot ! Itu je ke Lyssa . Tak romantik langsung ! HAHA . Yup . I know that  . Saja tak nak buat romantik . Actually , EGO dok terapung - apung lagi tuu . Err . Bila tekan je send . Tiba - Tiba ...


"Kringgg ... Kringgg ... Kringgg"  (nada ringtone bukan sebenar)



Dalam hati . Dupp dapp duupp dapp . :/


Alamak ! Dia call . Macam mana ni ? Nak angkat ke tak ? Nak angkat ke tak ? TIDAKKKKK !
Berdegup habis dah jantung ni dok dup dapp dup dapp . Tanpa berfikir panjang . Lyssa pun angkat !


"Assalamualaikum ." Suara dia kedengaran . Lyssa kenal suara dia lagi walaupun 3 minggu dah tak contact . Hmm . Lyssa pun jawab "Waalaikummussalam" . Tiba - Tiba . "Ni sapa ni ? Tadi ada hantar message kan ? Salah nombor ni .." Lyssa pun jawab lah . "Ehh . Dia yang call ni . Tanya orang pulak siapa.." . Dia terus cakap . " Ni salah nombor ni.."   . Apa lagi , Lyssa cakap "Okeyy" . and Lyssa terus letak !


Dalam hati ..  Ciss . Tak guna punya laki ! Nak perkena aku ye .


HEHE . Kelakar kan ? Dia tak hantar message kat Lyssa lepas Lyssa letak tu . Then , dia call Lyssa balik berpuluh - puluh kali . Lyssa REJECT ! REJECT ! REJECT ! . Padan muka !


Seriusly  , macam budak - budak . Haiyy . Umur 20 dah . Tapi , tak matang - matang lagi ! Eh , biarlah . Tak kacau hidupp awak pun . ngehngehngeh . Memang lepas tu . Lyssa tak angkat pun . Berpuluh dekat beratus kali jugak di kol . Lyssa tetap reject . Haa . Tu lah pasal . Siapa suruh cakap macam tu tadi . Lantakk . Dia terus call call Lyssa sampai dia tertidur . HAHA . Penat lewtew .


Bangun2 je pagi sesubuh tu . Dia call Lyssa lagi . Arghh (!) Tak kira . Kena angkat jugak ni . "Assalamualaikum!" . Ye . Dengan sopan Lyssa pun jawab lah kan . "Waalaikummussalam" "Haaa . Semalam kenapa orang kol letak letak letak  ? " Hmm . "Dah dia kata salah nombor .. Orang letak lar" . "HEHE . alahai . Itu pun terasa ke ?" ... "Hmmmmm ..." ..." Ok . Buat ape tu ? " ........ blablablaaa . Sembang lah kami sekejap . Ah . Malas nak cakap . Tak de mood langsung . Sampai hati betul . Ishk >.<



So , begitu lah cerita nya tadi  . Benci tapi sayang . Ah .Sudah . Sudah . Sekarang ni pulak .. Terpikir nak bagi hadiah apa eh (!?) Any suggestion ? Comment here :)


p/s : Sorry . Entry kali ni , agak kebudak - budakan . Dan tak sesuai ditonton oleh anda ! . Opss *

85 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Cik Bunny said...

Cik Bunny suggest hadiah wallet.

miszz maizatul akma said...

haaa, lyssa bagi je hadiah kat die na tau ape? haha! lyssa bagi die satu pelukan <3 awww <3 confirm die suke !

Nurul Hamizah @ 73 said...

ermm ce bg ank qaseh..hehe guwau je..

Noor Airina said...

Kasi la jam tangan :D

Nurul Athirah said...

Haha ! Omeyy Monkey tu !

Zira said...

haha comel jee, jealous kita ;p

azizahrahmah said...

sweet je :)

CekbOlat-bOlat said...

bagi penampar lelaju.. kahkahkah.. la asl dh ptus ke?

Rabiatul Adawiyah ^^ said...

Alolololo sweetnya! Bagi hadiah benda yang paling Kak Lyssa sayang dlm dunia ni. Hewhew.

Yenyen Ayien said...

aww,,, so sweet la akak lyssa,,,
ain suggest bagi jam, , or baju... hehehe

Anis Sabrina said...

Hohoo..sweet-nya korang ! ^^
Berikan dia baju? Sapu tangan? Motor? :P Hehe..dah mengarut. Apa2 pun semoga Lyssa dapat pilih hadiah yang terbaik untuk si dia. ;)

Fieka said...

cute lar kak lyssa nie.. suka entry nie.. ^.^

syidot said...

bg hadiah senyuman seikhlas hati . HAHA :)

Miss Star said...

jam tangan??

alfi kasran said...

saya pun ,tak benci tapi sayang tapi kadang2 benci jugak eh tak betul T.T

Miss Star said...

jam tangan

Afifah Hayati said...

Saya nak ucapkan Selamat hari Jadi jugak :D

Myza Raihan ♥ said...

mesti en prit kan??
so sweet :)

girl with NO title said...

omey-2 hikhik

Adibah Azmi said...

hadiahkan sebuah kasih dan sayang <3.. hehe

Difi said...

Bagi Coklat ataupun Phone hehe #melebih pulakk .

Syazana Najwa said...

Kasi dia cake buatan kak lyssa sendiri.Mesti dia suka !

Penulis said...

Saye first comment..? :D ^^
Happy birthday!!~
:)
Tu je lah~
Kot. . . ?
Ok bye btw nice web :O

Tara Asrar (NEW) said...

bittersweet.. huhuhu :)

Az Meeda said...

jam, wallet, kasut.. tak pon masak untuk dia..
keh3! (=

aRa ❤ aFiq™ said...

ololo.. ego lak lyssa eh.. sje na jual mahal 1x skala an.. hehe.. nway epy bufday ntok Prince lyssa :)

it's hawaLEE~ said...

k.lisa bg smthng yg kekal, yg blh disimpan n stiap kli dye tngok. dye akn ingt " ni lisa kasi ni " .wut if, k.lisa kasi dye jam tngn( at least dye akn tngok selalu. klau dh rosak pn, xkn nk biang kan ?? ) tak pon kasi wallet or kemeja. nmpk mature wut. ( sorry, mcmjwb soalan essay plk --") ok, goodluck !

erma nazillah said...

ahaha..comel je korang..lyssa ok kot,dpt jmpe prince dpn2..abg kite kt cairo..lg jauh..nk contact lg susah..fb je jd talian hayat..sedihhhh..sob sob

Lyssa Faizureen said...

@Cik Bunny


tengs suggest dear . Tapi , dah pernah bagi ler. hukhuk :)

Lyssa Faizureen said...

@miszz maizatul akma

amboihhh . PELUKAN ? No . no . no . Bukan muhrim . hehe .

Orkid Bunga said...

i suggest u mybe u can give him a 'baby milo' present ... tak kisah ape pon jnji ade trademark tuh .. kebetulan lak korang berdua kan sama tahun lahir ... ;)

Lyssa Faizureen said...

@Nurul Hamizah @ 73

Anak Qaseh ? tak bleyyy . Sayang lahhh . heheh .

Lyssa Faizureen said...

@Noor Airina

Nice idea tuh dearr :)

Lyssa Faizureen said...

@Nurul Athirah

awak pun omeyyyy ;D

Lyssa Faizureen said...

@Zira

lahh . nak jeles nape lak ? hehe .

Lyssa Faizureen said...

@azizahrahmah

mana de . pahit lah . hehe .

Lyssa Faizureen said...

@CekbOlat-bOlat


putus 3 minggu . KOT (!) . hee

Lyssa Faizureen said...

@Rabiatul Adawiyah ^^

benda paling sayangg ? errr . Blog !! Tak kan nak bagi blog . hheheh .

Lyssa Faizureen said...

@Yenyen Ayien

Jam ? Baju ? alarr . lain?? heheh .

Lyssa Faizureen said...

@Anis Sabrina

terpikir pikir . hehehe .

Lyssa Faizureen said...

@Fieka


hee. terima kasihh :)

Lyssa Faizureen said...

@syidot

itu paling terbaik ! Jimat kos . hehe .

Lyssa Faizureen said...

@Miss Star

huhuhuh . nice ! . boleh jugakk .

Lyssa Faizureen said...

@alfi kasran

hehehe . tonggang terbalikkk sudahh:d

Lyssa Faizureen said...

@Adibah Azmi

kasih sayang? Tunggu lepas kahwin . haha .

Lyssa Faizureen said...

@Penulis

Alamakk . Dah ramai yang dah komen ler . hee . btw , tengs komen :)

Lyssa Faizureen said...

@Orkid Bunga



haaaaa . idea yang menarikk BABY MILO !! Tak terpikir lakk ler . hekhekk :)

Terima Kasihh :)

Nursyahira izzati Ngadimon said...

alololo. shweeeeeeeet lah akk <3
belikan dia COKLAT murah . aalalala .BELT ? CAP ? JAM?

nur aliah said...

kasi jam, supaye dia akan ingt lyssa setiap saat. :)

cik siput said...

kak lyssa..anda di tag =)

http://ciksiputsedut.blogspot.com/2012/01/new-year-giveaway-by-nabilamars-and-cik.html


anyway..cik siput suggest bg perfume pun ok jugak..hehe

myungiiee said...

awww <3 sho shweeettt . comell wooks kak lyssa dgn mr.pritt eh name die ? hehe , wish dy untuk kitorang ^^ hope korang kekal . happy untuk kak lyssa ^^

Izz_Zaty said...

Bagi apa yang prince kak lyssa tu suke :)

Miss Nadya said...

romantik even kebudak-budakkan:)

Pinky Aina said...

kk.lysaa bg adiah cokelat cadbury... mkn la same2 atau mkn aiskrim..

CIK YAYA'NA said...

beshnye,, siyesh jeles,, da lame pegang title single ni, hehehe,,

Apple Pearl said...

kalau smua dah pernah bg,kali ni lyssa btla lain yg dpd yg lain..masakkan makanan kegemaran dia..:)

Eza Boom Boom :) said...

heee, dah berbaik. okey la tu. jangan gaduh-gaduh lagi tau :D. epi befday prince lyssa.

Nurul Hana said...

Hari ni pun besday sy . >.<

Sjafrial Esa said...

Akk.. Bg teddy bear..hehehe :-)Y

saliza said...

atauponn kak lyssa bgi dyerrrrr kiss kerr atau hugging kerrrr......tpy klau x nak tak pew....atauponnn bgi dyerrr sesuatu yg kak lyssa ada dan dyerr ada.....
contoh,,,,^_^
kota muzik kerrr...
satu kak lyssa satu lgi dyerr
suwoh prince kak lyssa jaga baek2 hadiah 2 kkkk.........


ini adalah satu cadangan jerkkk
jngn lah trasa tau
hihihi..........



#happycouple##sweetcouple#

budak kain :) said...

bagi dia senapang ;p

munirah said...

bagi die something yang die takde and sure suka and pakai :) macam saya, bagi tie, pastu tie tuh plak takde baju yang in :( sedih giler sebab die jarang pakai tie tuh :( so last year bagi die wallet since wallet die dah tak elok :) die guna, kita sukaa :) kalo bagi something yang die tak guna, baik tak payah :D haha lyssa bagi lah t-shirt ke baju lah :) sure die pakai :)

azreen sofia said...

Alorh, sweet nye, #jeles pulak. Hehe, hope sys Lyssa nan dia kekal. :) Hadiah untuk laki like coklat, baju, jam, wallet, cap. Maybe tu kot dia suke. =D

Mr. Sepet said...

ouh . . bahagia dia . . semooga terus bahagia nuhh . . sweet .

finiey said...

nk bg suggestion gk r.. fini suggest k.lisa ltak la pic2 n lgu2 yg m'bwe kngan spnjg hbungan k.lisa ngan mr. p dlm pendrive or wateva..then, bg la kt mr. p.. bru la cwwit.. bleh kmblikan kngan2 k.lisa ngan mr. p.. jgn gado2 lg tau.. mge hbungan k.lisa n mr. p kkal.. :)

suzanne said...

Akaq! Birthday Kak Lyssa!
Singgah lah sini :
http://kisahcintasuzana.blogspot.com/2012/01/happy-birthday-to-kak-lyssa.html

Azhafizah[フィザ] said...

Happy birthday to your prince.Jam tangan ok kot ^__^

3 words syah indah said...

so sweet.... teringat plk.. dkt kekasih lame... adoiii.. erm bagi picture lah...

Ina Ania said...

Wah ! Sweetnya >.<

hmmm hadiah ? bagi jam tangan ke ? wallet ? Bagi baju ke ? dak pun Lyssa belanja dia makan n karaoke . :)

NabilaJasnie♕ said...

Waaaahhh ! Cutenye korang ;)

NabilaJasnie♕ said...

Lyssa patot bagi die kasih sayang :D HAHA :D

D'ya Marshmello said...

Birthday pakwe lyssa sama dgn bfday bf dya..7 Jan hehe.serius, kite memang serupa.haha, stuasi yang sama jugak, tengah pening nak beli hadiah ape utk die? lalala *

jemput dtg baca entri terbaru ;p

LATEST ENTRY : Lelaki Suka Hadiah Apa Eh Time Birthday ?

kewchik said...

Guwaw-2 manje leteww

smilenajah93 said...

haha ! kak lyssa comel ... hm , bagi hatilah kak lyssa , sweet sikit :P

Ziera Ieyah said...

bg kasut...laki kan suke jugak koleksi kasut.hehe

srikandi cinta said...

kelakar je monyet tu :)

Ierah said...

wahh sweet lahh plakk hehex..erm bg hadiah yg dye suke..yg bermakne bg dye..cehh wahh hehex ..bg jea pape..msty dye hargai punye hihi

sakura storymory said...

salam...wah kelakar plak baca...kesian dia ...hmm ...kasi..benda yang paling dia ske...

MaYa MustWany said...

hihihi dlm hati b4 this memang tertanya2 pe jadi,nak tanya takut lyssa bo layan.hihihi..so just wait n see.allhamdullilah.c gdo2 manja.hope kekal bior sampai kawin hgga akhir hayat.

bagi yg dia selalu guna or xpernah lagi guna tpi dia teringin.lyssa lbih tahu.hihih

shera haifa said...

dalam hati nak angkat sbnrnye kan.. tp dah jari tekn reject nak buat cm mana kan. hehe

fiD@ kAwAii said...

nak bagi suggestion jgk leh walaupun terlambt,,heheehe,,bg jam tgn..nti ari2 die pakai..ble die tgk jm tu,msti die ingt lyssa..cdngn je..hehee

Yaya said...

>>>kak lysaa bg pantung monyet okey gakk :)<<< hehe

SyafyNajihah said...

Sy suggest akak bagi 'cincin tanda' heehe ;D
*Agak lambat ke sy nak suggest? hehe

Original CikTeddy said...

kak lyssa,u remind me of my long long long story..huhu

emma said...

bg laa boxer. :))