Hobiku Dahulu Kala !

Gadis Kidal Berceloteh...
24/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hobi . Siapa ada hobi dekat sini .. Err . Apa ? Hobi korang makan , tido , online ? Ahhh . Tuh jer ?  Macam bosan je dengar . ekekeke . Okehh . Kali ni Lyssa nak share dekat korang hobi Lyssa dahulu kala . Dahulu kala oke !! Bukan dikala ini .. wkwkwkwkkw .


Kenapa Lyssa katakan dahulu kala ? Sebab .. Sebab hobi ni Lyssa amalkan semasa Lyssa berumur 11 tahun di mana time tu Lyssa darjah 5 . Alahai . Biasalah , time dahulu kala mana ada wujud facebook2 ni semua . Kalau ada pun , Lyssa sikit pun tak tahu aih . haha . 


So , dahulu kala Lyssa suka sangat kumpul satu benda ni . Ahh . Apa dia ? Kalau budak - budak cakap macam ni : " Hobi saya ialah mengumpul setem!" (teringat pulak ayat bebudak zaman dulu kala . Wakakaka )


Sukasuki gila Lyssa kumpul stem time tu . Macam - macam kenangan yang Lyssa ada dulu masa kumpul setem . Pergi kedai dengan mama cari buku setem , menanti surat dari kawan-kawan semata-mata nakkan setem , tukar-tukar setem dengan kengkawan . Fuhh! Seriusss beb ! Seronokkkk . haha . 


Sekarang ni , masih ada ke orang yang hobi macam Lyssa ni ? Kumpul-kumpul setem ? Macam kurang je dengar .. Err. Ke Lyssa ni ketinggalan zaman katak di bawah tempurung tak hambek tau pasal orang ? hahh . Err . Lyssa pun dah lama tak jenguk setem-setem lapuk Lyssa tu haa . Tadi , baru teringat nak jadikan setem-setem tu model Lyssa ! Terus nak share dekat korang . ekekeke . Jom tengok hasil titik peluh Lyssa atas pertolongan mama Lyssa juga . hehe :)



 
5 album yang dipenuhi dengan setem  Lyssa ada ! :)

 
Bunga-bunga tu , cantik kan ? Waaahh . Terujuaa~

 
Ikan yang tak pernah tahu nama pun , lepas kumpul benda ni , baru ku tahu . ooooo..

 
Betapa banyaklah jenis burung yang kit tak tahu lagiii :)

 
Tokoh-tokoh di Malaysia :)  Bangga!!

 
All about Malaysia !!

 
Setem luar negara pun ada okee ! Macam -macam color ! Warna warni . HEHE .

 
Jet pejuang ! Perghhhhh !~

 
Tak cukup tempat , lekat dekat cover buku pun jadii . HAHA . Telanjang ke tu ?

 
Setem gambar P.Ramlee . Waaahhh.Best kan ? :)

 
Ini paling Lyssa suka ! Setem kucing... Comel !! Arghh >_<

 
Setem dari negeri-negeri lain . Hebat kan ? Fuhh . Penat kumpul Oooo .



Sampai 5 album tuu . Haaa . Tak cukup tangan sampai boleh pulak Lyssa lekat terus dekat kulit buku stamp . hahaha . Actually , banyak lagi koleksi setem tu . Nanti kalau Lyssa snap semua page , satu main page blog Lyssa ni panjang berjeler pulak dengan gambar kan ? HAHA:) 


Apa pandang ? Kau hadoo ? ekeke .  Hobi korang ?

Jangan lupa VOTE Lyssa di >>> DI SINI !!! <<< 


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nadia
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:28 PM delete

wah ! byk betol buku stem yg akk kumpul . peaace ;D

Reply
avatar
Pn. Sheila@CC
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:29 PM delete

wa... byknyer lyssa punyer stem... ms akak skolah rendah dl pun suka collect stem... bila dh besar ni suka collect pinggan mangkuk lama lak... hehe... selamat berhobi...

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:30 PM delete

hobi saye bace novel..
haha..
skrg ni tgh kumpol novel best2

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:33 PM delete

Memang bermanfaat hobi Lyssa nih !!
Zaman sekarang ni rasanyanya dah tak ada sangat dah orang kumpul setem..
Btw, mmg bnyk betul yea setem Lyssa ??

Reply
avatar
Yasmin Irdina
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:33 PM delete

Kak Lyssa, terujanya akak kumpul setem skang kumpul lg ke? xD

Reply
avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:33 PM delete

Wahh...byknyer setem!hobi yang menyeronokkn.kenangan terindah tuh!(^_^)

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:36 PM delete

2-3 tahun lepas , masa queen darjah 4 kott . ada gak try kumpul setem . jeles tengok cousin queen kumpul sampai 3 album .
kumpul2 , tak sampai 30 , dah fed up . haha ^^

Reply
avatar
Adeeba Azmi
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:37 PM delete

Kumpul setem ni kejap je jadi hobby deeba . Hobby deeba mase kecik2 dulu brtukar tukar stiap tahun . Tu yg kelakar tu . Hobby mcm laki la paling byk . Main gasing mainan , kereta control . Hehe . Teringat mase lampau ye kak lyssa . ;D

Reply
avatar
Carmen Swift
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:38 PM delete

wow...banyak betul stem yg kak lyssa kumpul!!

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:41 PM delete

Fuyooooo, banyaknya. Damia baru ada 2 je album stamp :)

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:44 PM delete

Wah . Rajin mngumpul setem yer rupenya :)

Reply
avatar
Mine 's
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:45 PM delete

Wah ! Banyaknya lyssa kumpul setem ! Terujaa !!

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:45 PM delete

sme la dgn kiter
tpi xtaw bku setem lmpaq mna dh

Reply
avatar
yuna chi
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:46 PM delete

wahhh~! tkjowt ngOk kOleksi setem aKaQ . byak sgat . nie mesti rajin pegi Pejabat pOs niee.. hehe :D

Reply
avatar
January 24, 2012 at 2:53 PM delete

wowowowowooooo! banyaknyeeee setem!

Reply
avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
January 24, 2012 at 2:55 PM delete

sy pon kumpul stem tp xde la sebanyak akak sampai 5 album .. sy baru 2 album .. hehe .. :DD

Reply
avatar
shedah
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:01 PM delete

best2x setem akak... nak satu leyh x?

Reply
avatar
Jamalina
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:04 PM delete

Wahh , banyak nya Kak Lyssa kumpul setem . Btw , sy dah vote kak Lyssa :D

Reply
avatar
Pinky Aina
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:11 PM delete

Ya rabbi byk nya... stamp nk jugak.. yes jd jgk org ptama pgomen.. hehehe

Reply
avatar
Misya_mimie
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:21 PM delete

banyak nye stamp.. mcm2 jenis.. wow !

Reply
avatar
Eika AMD
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:21 PM delete

Wah, banyak nye koleksi setem Kak Lyssa ^^ Saya baru ada satu buku aje :)

Reply
avatar
KHAIRUNNISA
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:41 PM delete

Rajinnye Kak Lyssa kumpul setem...

Reply
avatar
syuesyada
AUTHOR
January 24, 2012 at 3:44 PM delete

bnyknya setem..
haha..zaman skarg ada lagi ke budak2 hobi mengumpul setem ?

hobi buat status pelik2 kat fb adala. huhuhu

^^

Reply
avatar
Vaishnavi
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:01 PM delete

wahh.....banyaknya setem yg kak lyssa kumpul....bagus....hobi saya.....membaca buku saja....banyak buku2 cerita novel....ada sampai rak buku sy pun tak cukup.....kalau ada masa nanti, sy akn sharekan tentang hobi sy pula dlm blog sy.....

Reply
avatar
January 24, 2012 at 4:01 PM delete

@Nadia

ehee . since darjah 5. lalala ~

Reply
avatar
January 24, 2012 at 4:02 PM delete

@Pn. Sheila@CC

amboihh . pinggan mangkuk lama ! macam best jer.. ekekek . Selamat berhobi jugakk :D

Reply
avatar
January 24, 2012 at 4:03 PM delete

@Yasmin Irdina

takkk . sekarang ni , tak kumpul apa2 dahh :D

Reply
avatar
diarinadiaa
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:14 PM delete

i suka kumpul keychain..gi mmana mmg tak sah kalau tak beli keychain!!!

Reply
avatar
Darling Dora
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:27 PM delete

kak lyssa stem , yanie novel dan rantai :)

Reply
avatar
ZazaSD
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:27 PM delete

@Lyssa Faizureen

wah,banyaknya..saya dulu ms kecik2 suka kumpul gmbr sitinurhaliza.3 buah buku.hehe..skg takdah..

Reply
avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:59 PM delete

sy time kicik2 suka menjual..ari2 dok menjual kat sekolah..hiks :')

Reply
avatar
:: ILMA ::
AUTHOR
January 24, 2012 at 6:48 PM delete

wahhh, semua cantek-2..

Reply
avatar
emy|farid
AUTHOR
January 24, 2012 at 11:31 PM delete

aww suka. hoby yg sihat ni....!

Reply
avatar
January 27, 2012 at 11:22 PM delete

Kak Lyssa, banyaknya stamp akak! xP bagi 1 buku boleh x? xD

Reply
avatar
Agen Bola
AUTHOR
July 26, 2012 at 6:21 AM delete

Banyak bener koleksinya. Salam kenal ya.

Reply
avatar

Google+ Followers