Home
tutorial
Tips-Tips

24 January 2012

Hobiku Dahulu Kala !

Gadis Kidal Berceloteh...
24/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hobi . Siapa ada hobi dekat sini .. Err . Apa ? Hobi korang makan , tido , online ? Ahhh . Tuh jer ?  Macam bosan je dengar . ekekeke . Okehh . Kali ni Lyssa nak share dekat korang hobi Lyssa dahulu kala . Dahulu kala oke !! Bukan dikala ini .. wkwkwkwkkw .


Kenapa Lyssa katakan dahulu kala ? Sebab .. Sebab hobi ni Lyssa amalkan semasa Lyssa berumur 11 tahun di mana time tu Lyssa darjah 5 . Alahai . Biasalah , time dahulu kala mana ada wujud facebook2 ni semua . Kalau ada pun , Lyssa sikit pun tak tahu aih . haha . 


So , dahulu kala Lyssa suka sangat kumpul satu benda ni . Ahh . Apa dia ? Kalau budak - budak cakap macam ni : " Hobi saya ialah mengumpul setem!" (teringat pulak ayat bebudak zaman dulu kala . Wakakaka )


Sukasuki gila Lyssa kumpul stem time tu . Macam - macam kenangan yang Lyssa ada dulu masa kumpul setem . Pergi kedai dengan mama cari buku setem , menanti surat dari kawan-kawan semata-mata nakkan setem , tukar-tukar setem dengan kengkawan . Fuhh! Seriusss beb ! Seronokkkk . haha . 


Sekarang ni , masih ada ke orang yang hobi macam Lyssa ni ? Kumpul-kumpul setem ? Macam kurang je dengar .. Err. Ke Lyssa ni ketinggalan zaman katak di bawah tempurung tak hambek tau pasal orang ? hahh . Err . Lyssa pun dah lama tak jenguk setem-setem lapuk Lyssa tu haa . Tadi , baru teringat nak jadikan setem-setem tu model Lyssa ! Terus nak share dekat korang . ekekeke . Jom tengok hasil titik peluh Lyssa atas pertolongan mama Lyssa juga . hehe :)



 
5 album yang dipenuhi dengan setem  Lyssa ada ! :)

 
Bunga-bunga tu , cantik kan ? Waaahh . Terujuaa~

 
Ikan yang tak pernah tahu nama pun , lepas kumpul benda ni , baru ku tahu . ooooo..

 
Betapa banyaklah jenis burung yang kit tak tahu lagiii :)

 
Tokoh-tokoh di Malaysia :)  Bangga!!

 
All about Malaysia !!

 
Setem luar negara pun ada okee ! Macam -macam color ! Warna warni . HEHE .

 
Jet pejuang ! Perghhhhh !~

 
Tak cukup tempat , lekat dekat cover buku pun jadii . HAHA . Telanjang ke tu ?

 
Setem gambar P.Ramlee . Waaahhh.Best kan ? :)

 
Ini paling Lyssa suka ! Setem kucing... Comel !! Arghh >_<

 
Setem dari negeri-negeri lain . Hebat kan ? Fuhh . Penat kumpul Oooo .



Sampai 5 album tuu . Haaa . Tak cukup tangan sampai boleh pulak Lyssa lekat terus dekat kulit buku stamp . hahaha . Actually , banyak lagi koleksi setem tu . Nanti kalau Lyssa snap semua page , satu main page blog Lyssa ni panjang berjeler pulak dengan gambar kan ? HAHA:) 


Apa pandang ? Kau hadoo ? ekeke .  Hobi korang ?

Jangan lupa VOTE Lyssa di >>> DI SINI !!! <<< 



47 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Faqihah Husni said...

WAHHHHHHHH

Nadia said...

wah ! byk betol buku stem yg akk kumpul . peaace ;D

Pn. Sheila@CC said...

wa... byknyer lyssa punyer stem... ms akak skolah rendah dl pun suka collect stem... bila dh besar ni suka collect pinggan mangkuk lama lak... hehe... selamat berhobi...

Ezy Chiaki said...

hobi saye bace novel..
haha..
skrg ni tgh kumpol novel best2

Izzati Syazwani said...

Memang bermanfaat hobi Lyssa nih !!
Zaman sekarang ni rasanyanya dah tak ada sangat dah orang kumpul setem..
Btw, mmg bnyk betul yea setem Lyssa ??

Yasmin Irdina said...

Kak Lyssa, terujanya akak kumpul setem skang kumpul lg ke? xD

YaYaNsMuM said...

Wahh...byknyer setem!hobi yang menyeronokkn.kenangan terindah tuh!(^_^)

Queen Nouvelle said...

2-3 tahun lepas , masa queen darjah 4 kott . ada gak try kumpul setem . jeles tengok cousin queen kumpul sampai 3 album .
kumpul2 , tak sampai 30 , dah fed up . haha ^^

Adeeba Azmi said...

Kumpul setem ni kejap je jadi hobby deeba . Hobby deeba mase kecik2 dulu brtukar tukar stiap tahun . Tu yg kelakar tu . Hobby mcm laki la paling byk . Main gasing mainan , kereta control . Hehe . Teringat mase lampau ye kak lyssa . ;D

Carmen Swift said...

wow...banyak betul stem yg kak lyssa kumpul!!

Nurul majidah nz said...

Fuyooooo, banyaknya. Damia baru ada 2 je album stamp :)

::dalilasyafira:: said...

Wah . Rajin mngumpul setem yer rupenya :)

Mine 's said...

Wah ! Banyaknya lyssa kumpul setem ! Terujaa !!

Nyamuk Terbang said...

sme la dgn kiter
tpi xtaw bku setem lmpaq mna dh

yuna chi said...

wahhh~! tkjowt ngOk kOleksi setem aKaQ . byak sgat . nie mesti rajin pegi Pejabat pOs niee.. hehe :D

laskar pelangi said...

wowowowowooooo! banyaknyeeee setem!

Nur Syazwani said...

sy pon kumpul stem tp xde la sebanyak akak sampai 5 album .. sy baru 2 album .. hehe .. :DD

shedah said...

best2x setem akak... nak satu leyh x?

Jamalina said...

Wahh , banyak nya Kak Lyssa kumpul setem . Btw , sy dah vote kak Lyssa :D

Pinky Aina said...

Ya rabbi byk nya... stamp nk jugak.. yes jd jgk org ptama pgomen.. hehehe

Misya_mimie said...

banyak nye stamp.. mcm2 jenis.. wow !

Eika AMD said...

Wah, banyak nye koleksi setem Kak Lyssa ^^ Saya baru ada satu buku aje :)

Hafizzi Aziz said...

wahhhh..banyaknya..

KHAIRUNNISA said...

Rajinnye Kak Lyssa kumpul setem...

syuesyada said...

bnyknya setem..
haha..zaman skarg ada lagi ke budak2 hobi mengumpul setem ?

hobi buat status pelik2 kat fb adala. huhuhu

^^

Lyssa Faizureen said...

@Faqihah Husni

terkeluworrr bijikk mata ker ?

Vaishnavi said...

wahh.....banyaknya setem yg kak lyssa kumpul....bagus....hobi saya.....membaca buku saja....banyak buku2 cerita novel....ada sampai rak buku sy pun tak cukup.....kalau ada masa nanti, sy akn sharekan tentang hobi sy pula dlm blog sy.....

Lyssa Faizureen said...

@Nadia

ehee . since darjah 5. lalala ~

Lyssa Faizureen said...

@Pn. Sheila@CC

amboihh . pinggan mangkuk lama ! macam best jer.. ekekek . Selamat berhobi jugakk :D

Lyssa Faizureen said...

@Ezy Chiaki

prghhh. nak pinjam ! HAHA :D

Lyssa Faizureen said...

@Izzati Syazwani

hehh . biasa2 jer :D

Lyssa Faizureen said...

@Yasmin Irdina

takkk . sekarang ni , tak kumpul apa2 dahh :D

Lyssa Faizureen said...

@YaYaNsMuM

eheee . sememangnya (!)

Lyssa Faizureen said...

@Queen Nouvelle

eheee. jadilah tuhh . hikhikh ^_^

Lyssa Faizureen said...

@Nurul majidah nz

waahh . 2 album ? ok what (!)

Lyssa Faizureen said...

@::dalilasyafira::

dulu2 jer...

diarinadiaa said...

i suka kumpul keychain..gi mmana mmg tak sah kalau tak beli keychain!!!

Darling Dora said...

kak lyssa stem , yanie novel dan rantai :)

ZazaSD said...

@Lyssa Faizureen

wah,banyaknya..saya dulu ms kecik2 suka kumpul gmbr sitinurhaliza.3 buah buku.hehe..skg takdah..

Atiqah Wadiah said...

sy time kicik2 suka menjual..ari2 dok menjual kat sekolah..hiks :')

Seribu Pernak Pernik Ponsel Android said...

@ZazaSD

thankkk info nya mantapzz .. salam kenal

:: ILMA :: said...

wahhh, semua cantek-2..

AmirahSyafiqah ♥ said...

banyak nyaa.... ^_^ good2

emy|farid said...

aww suka. hoby yg sihat ni....!

αғιզαн тнɛ ƧтʋƉɛит said...

Kak Lyssa, banyaknya stamp akak! xP bagi 1 buku boleh x? xD

Terbaik Indonesia said...

hebat mbak, ikut salut ya

Agen Bola said...

Banyak bener koleksinya. Salam kenal ya.