Ini Blog Aku , Sukati Aku Lahh !

Gadis Kidal Berceloteh...
13/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Oppss* Ganas punya title ! Wkwkwkw . Before that , i wanna ask you something ..
Siapa kat sini pernah mention or tulis ayat seperti title di atas ? Angkat kaki anda setinggi yang anda mampu . Cer angkat . Lyssa pun tengah angkat kaki Lyssa ni . Setinggi - tinggi nya . hihok . Sebab ? Sebab Lyssa pun PERNAH berkata yang sedemikian rupa . ahaks !


Alamak . Terkantoi sudahh ~ Tutup muka .. Waaaa . 


Oke . Terus terang Lyssa cakap . Lyssa pun pernah . huhu . Tapi .. Lyssa sedar . Kita semua tak patut dan tak boleh fikir macam tuh . Selalu ayat ni keluar waktu bila ? Time kita terasa hati or tengah marah dengan kata - kata orang lain yang menyakitkan hati kan ? Ye tak . Ye lah . Manusia memang tak perfect . Sebab tu kita terlintas untuk berkata sedemikian tanpa befikir . Pendek kata , emosi terganggu . 


Lyssa kasi contoh lah ehh . Kita ada buat satu entry . Entry yang membawa manfaat dekat orang lain . Tapi , tiba - tiba ada orang comment :
 

" Eh , perasan bagus je lah budak ni . Dia ingat dia buat entry macam ni , orang lain suka ke ? Ayat pun tunggang langgang . Kecik besor kecik besor . Pening kepala haihh nak baca ! "


Apa korang rasa kalau tiba - tiba je ada orang tanya macam ni ? Kasar jugak ayat dia . Mesti korang pun terasa kan ? huhu . Macam tu jugak lah Lyssa rasa . Err . Ok . Apa yang perlu kita buat kalau terjadi nya perkara macam ni ? Eh (!) Nanti dulu . Jangan lah terus serbu buat entry Title :  Ini Blog Aku , Sukati Aku Lahh ! .


Stop ! Sabar .. Sabar .. Bila dapat je comment macam tu . Cuba tarik nafas panjang-panjang dulu . Cool down weh ! And korang cuba pikir balik . Ehm . Betul jugak eh cakap dia ni . Ayat aku memang tunggang langgang . Mungkin disebabkan itu lah orang tak suka nak baca .
Kira kita semua perlu brfikiran positif ! Jangan main redah je . Cuba ambik kata - kata tuh sebagai pembakar semangat kita untuk terus perbaiki dan memajukan blog kita .


Jangan disebabkan kata  kata sebegitu , korang dah malas nak berblog . Terus tak de semangat . Patah semangat macam tu je . Jangan ! Biar apa orang nak kata.. dan jadikan kata - kata mereka tu sebagai sumber untuk kita terus berjaya dalam dunia blog . 


Ingat tu ! :)
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

39 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 13, 2012 at 7:57 PM delete

haha . setuju lah ngan kak lyssa ! :)

avatar
Lady
AUTHOR
January 13, 2012 at 7:58 PM delete

title cam panas je an.. tapi, biase laa.. mungkin ade yg jeles kot... huhu.. btw, follow me too.. www.jiesecretlady.blogspot.com

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
January 13, 2012 at 7:58 PM delete

Bagusnya Kak Lyssa.
Kalau saya , marah x tahu hala sampai nak malukan org tu..hikhik

avatar
Meyya Bella
AUTHOR
January 13, 2012 at 7:59 PM delete

Betul tu cakap akak ! Kengkadang komen yang negative tu boleh dijadikan positif :D . Kite kena jadikan ia sebagai pembakar semangat!

avatar
Leeza Zailan
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:01 PM delete

Saya sokong 120% kak lyssa ! hehe .. :') pernah jadi cam ni .. tapi saye tak lah buat entry .. pendam dalam ati je :) hehe

avatar
January 13, 2012 at 8:03 PM delete

Ala siannya akak .. Sabar ek

avatar
January 13, 2012 at 8:04 PM delete

kalau Lat'z pun terasa juga...apa yang cik Lyssa cakap tu betul..jagn marah dan kecik hati dengan komen mereka membaca...mesti ada kesilapan dan ketidaksempurnaan yang kita buat, sebab tu ada yang tak suka...bagi kita sendiri memang la apa yang kita buat tu semuanya betul..tapi d mata orang tak semestinya betul..betul tak? kritikan dan komen yg pedas tu adalah untuk kita sedar ttg kekurangan diri kita dan adalah petunjuk bahawa kita perlu memperbetulkan kesilapan itu...Lat'z agree dengan entry cik Lyssa...^.^...

avatar
January 13, 2012 at 8:08 PM delete

betol2... tak salah belajar dr teguran org lain. hehe :)
gud advice lyssa.

avatar
karen
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:11 PM delete

btol3 .. ^-^ btw sedih lagu -.-

avatar
momokopiyaku
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:12 PM delete

hmm...setuju!! sy pernah kena comment begitu.... :'(

avatar
January 13, 2012 at 8:13 PM delete

bersabar je selagi terdaya. Ambik tu sebagai benda yang positif. :D

avatar
ung' eyna
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:19 PM delete

hehe .. "ini blog aku , sukahati akulaa wei "

avatar
kewchik
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:25 PM delete

Setuju , tapi saya tak penah buat , cuma komen status blogg toh sahaje

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:25 PM delete

nasib baik mas lum tergerak hati guna word tuh.hihihi

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:26 PM delete

hehehe..memang perlukan kesabaran yang tinggi.hehe..saya siap kena "fake and gay".sabo je la

avatar
PUTRI LAGU
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:32 PM delete

kecik besor kecik besor..

avatar
*ZaFirAh*
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:39 PM delete

Wah!kak lyssa memg seorg yg positif^^
tahniah ya kak..Fira pun nak ikut macam akak;)

Harap akak dpt la singgah di blog usang Fira kalau tai keberatan..
apapun,blog akak TERBAIK~

avatar
cik panadol
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:47 PM delete

hanya akan cakap macam tu kalau orang sibuk suruh update blog sbb blog dah lama takda entry baru....diorang tu tak paham kot yg kite ni bukannye full time blogger, nk mengadap blog 24/7...kite ade jugak keje dan tanggungjawab lain yg mmbuatkan kita tak dapat update blog...hish mencik!!

tu blog aku...sukati aku la nak update ke tak!

hahaha

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:50 PM delete

terima pendapat orang lain baru boleh berjaya dalam dunia blog

p/s hye lyssa!! first time dtg sini

avatar
January 13, 2012 at 8:55 PM delete

Assalamualaikum....Paracbijak pandai ada berpesan " Jangan fikirkan apa orang lain fikir tentang diri kita,sebaliknya fikirkanlah apa yang kita boleh lakukan untuk kebaikan diri kita dan orang lain." Maksudnya apa sahaja yang orang kritik kita terimanya dengan positif dan disamping sentiasa buat yang terbaik untuk diri kita dan mereka yang berada disekeliling kita hatta masyarakat keseluruhannya dengan niat Lillahi Taala...segalanya akan dinilai oleh Allah...Wallahua'lam...

avatar
ziezi ECF
AUTHOR
January 13, 2012 at 8:55 PM delete

") .. btul lha tu.. HAHA.. muhasabah diri je lps kene cmtu .

avatar
January 13, 2012 at 9:00 PM delete

apa apa pun be COOL.jangan mudah melenting ^__^

avatar
Cik Rose Cute
AUTHOR
January 13, 2012 at 9:02 PM delete

hihihi sokong gan Rozuan...terima jer kritikan...Sokong jugak lyssa..

avatar
Mya Dixxeose
AUTHOR
January 13, 2012 at 9:23 PM delete

betul tu kak lyssa . hehe(;

avatar
emeliena
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:10 PM delete

Assalamualaikum,
fuhh ingatkan apa pulak la yang jadi.

By the way, i'm totally agree with you sis. Kritikan diperlukan untuk memajukan diri kita (:

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 13, 2012 at 10:49 PM delete

btol tuh..ignore je apa org nk ckp :)

avatar
Clumsy Yikes
AUTHOR
January 13, 2012 at 11:03 PM delete

Kak lyssa .. cm mne nk buad mcm blog kak lyssa tpi lain cikit ? clumsy nk tau beberape tutor jerk .. bleh x ??

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 14, 2012 at 2:53 PM delete

Sangat la setuju, dear..yelah, every person got their right to comment..yg penting we stay positive!(^_^)

avatar
Nana Leina
AUTHOR
January 15, 2012 at 3:08 PM delete

tapi brapa ramai ja yg cool bila dpt komen mcm tu kan? cepat melenting..so anggaplah semua komen2 dlm setiap entri tu tandanya org tu mmg reader kta yg prihatin bukan skadar follower ja

avatar
March 13, 2012 at 1:14 AM delete

setuju 100% dgn akk Lyssa. kadang2 ape yg dieorg comment ade betul jgak.mybe sbb blog kite serabut ke , ayat tunggang langgang ke kan ? jadi, dari situ kite kene berfikiran positif dan betulkan kesilapan kite. :)

avatar
Puteri Afiqah
AUTHOR
December 10, 2012 at 1:44 PM delete

setuju ! belajar dari kesilapan :)

kalau sudi, lawatla blog saya tau kak lyssa :)

http://princessdiaryme.blogspot.com/

avatar
September 4, 2015 at 10:23 AM delete

sangat sangat setuju! hihii..

avatar

Google+ Followers