Kenapa Lyssa Suka Tahun Baru Cina ?

Gadis Kidal Berceloteh...
21/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hai gegurlss , beboyss *_* (sambil tanganku melambai-lambai)


Terlebih dahulu Lyssa nak ucap "Selamat Menyambut Tahun Baru Cina" kepada semua bangsa Cina di Malaysia mahupun luar negare :) [tak salahkan wish?hehe]


Kenapa ? Kenapa Lyssa Suka Tahun Baru Cina walaupun Lyssa ni orang melayu ? ekekeke . 
Ada tiga sebab . Nakk tahu tak ? Ehemm . Ehemm . Kejap . (on the way nak pikir ! hehe)


Sebab pertama Lyssa sukakan Tahun Baru Cina . Setiap tahun , kalau Tahun Baru Cina .. Rumah Lyssa akan dipenuhi dengan kotak-kotak limau berlonggokan di dapur . Ahh . Macam tak biasa lak makan limau kan ? Bukan ! Kali ni memang special ooh . Setiap tahun tak putus-putus rezeki family Lyssa dapat limau FREE berkotak-kotak . Kengkawan papa Lyssa lah yang bagi . Memang kembung habis lah perut Lyssa ni melantak limau berkotak-kotak kan ? HEHE . Kopek buah limau , cicah-cicah garam (!) Woww . Korang pernah ke makan macam tu .. ke Lyssa sorang je ? hahaha~






Sebab kedua ? Errrr . Mestilah seronok sebab dapat angpau ! Dapat angpau wehh . Kalau hari raya kita dapat duit raya . Tahun baru Cina , dapat angpau pulak . Woww . Suka . FREE-FREE je . Syokk . Tuh lah . Nama pun 1 Malysia , masyarakat majmuk . Apa salahnya kita sambut sekali perayaan daripada bangsa yang lain . Kalau korang nak tahu , jumlah duit angpau lebih banyak dari hari raya selalu . Pelikk pulak i ! hehe :)

 


Sebab ketiga ? HEHE . Ini , kalau setiap perayaan for sure ada dekat rumah Lyssa . Apa dia ? "Hamper" lahh . Kadang-kadang tu 3 empat hamper berlonggok dekat rumah ni haa . ekekke . Dah dapat hamper apa lagi , banyak lah coklat ngan keropok . (dasar budak-budak betul!)  hehe . Ye ler . Boleh lah mentedarah segala coklat yang ada . Nyummmy ~ Tapi , kalau benda-benda yang Lyssa rasa waswas nak makan , Lyssa akan bagi  dekat jiran cina sebelah rumah . ekeekke :p
 


p/s : So , korang macam mana ? Macam Lyssa jugak ke ? huhu :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

46 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Aimman96
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:10 PM delete

wah! untung la kak lyssa :D
hehe :3
Nak cikit limau~ xD

avatar
Elih Japahar
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:12 PM delete

Elih suka makan limau je haha..angpau risau nak terima sbb takut rasuah pulak haha..angpau ambil sampul je :)

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:13 PM delete

tsk-II ,
kat rumah just ada LIMAU .
tu pon dah habis :')

avatar
firdaus hilmy
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:13 PM delete

kecik dapat la angpau :)
tapi dah besa dpt limau jer

avatar
amal
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:15 PM delete

limauu best !

Aah , skrg tutti frutti buad promotion , bule dpt angpow if buy even with any single receipt :')

avatar
January 21, 2012 at 2:21 PM delete

kak lyssa mcam mana nak downloud adobe photoshop CS4 ?

avatar
January 21, 2012 at 2:21 PM delete

kak lyssa mcam mana nak downloud adobe photoshop CS4 ?

avatar
miss sue
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:29 PM delete

makan ngan garam..terliur..sat nak try..

avatar
Zhyzhy Chin
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:31 PM delete

Saya pun sambut CNY. Sebab mak saya cina. Samalah aktiviti kita. Mkn limau, dapat angpau dan hamper. Gong XI Fa Chai kak LYSSA :)

avatar
diarinadiaa
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:32 PM delete

betul2!!dapat limau banyak!!pastu tengok tarian naga tu..anak i takut and suka sorok blakang i..hehe..

avatar
nur hanina
AUTHOR
January 21, 2012 at 2:50 PM delete

Yelah kak . Macam kite pulak yang nak raye XD

avatar
January 21, 2012 at 3:14 PM delete

Fuhh , byk limau , mai sbijik ! hewhew :D

avatar
Twilleries
AUTHOR
January 21, 2012 at 3:26 PM delete

sdapnya limau.. rumah saya ada limau kecik ja.. blum beli lagi

siapa nak tingkatkan churp2 anda, nak guna tips seperti saya? Syarat wajib- jujur dan ikhlas..

http://twilleries.blogspot.com/2012/01/mahu-dapat-rm-800-dalam-masa-10-hari.html

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 21, 2012 at 4:24 PM delete

Yang pastinya...kita share reasons yg same,(^_^)

avatar
EYFAalias
AUTHOR
January 21, 2012 at 5:57 PM delete

suka sebab ada limau. hehehe

avatar
~Nana BamBam~
AUTHOR
January 21, 2012 at 5:58 PM delete

suka bile dapat hamper dan buah limau percuma...selalu ayah yang dapat..!! sayaa tumpang jep..hehe

avatar
Ehaa Is Me !
AUTHOR
January 21, 2012 at 6:06 PM delete

Untung le dapat hamper ngan angpau . Kita dapat limau jekkk -,-

avatar
AisYah
AUTHOR
January 21, 2012 at 6:06 PM delete

Saye suke sebab dapat cuti...haha limau pon suke gak...tapi takleh makan banyak sebab nanti sakit perutt...

avatar
fyna
AUTHOR
January 21, 2012 at 6:24 PM delete

haaaaa....same la kite dear..da boleh mandi-mandi dgn buah limau tue.tue belum tmpt keje lagi..
:)

avatar
misshannajr
AUTHOR
January 21, 2012 at 7:10 PM delete

ye...bab limau tu akak stju sgt hehe..

avatar
January 21, 2012 at 7:29 PM delete

huhu..limau tu jaa bnyak kali dpt..yg len skali pon x pnah..haha,,

avatar
nasha sanza
AUTHOR
January 21, 2012 at 8:59 PM delete

untungnya lyssa..akak suka raya cina sebab cuti..hahaha...:P

avatar
profmie
AUTHOR
January 21, 2012 at 9:23 PM delete

hehe..samelah ngn sy jg...sy pUn bile thun baru slalu je dpt buah limau b'kotak & pling best..bile thun baru cina dpt angpaw t'utama mse g umh kwn2x cina & open house yg dijemput..hihii

avatar
suzie rahman
AUTHOR
January 22, 2012 at 1:10 AM delete

hihi lyssa..main cicah2 erk.nk kna try ni.

avatar
Live to Life
AUTHOR
January 22, 2012 at 7:38 AM delete

kompem2 hamper tu mesti ade beer kan kan ? slalu kene

avatar
Aqila Saleha
AUTHOR
January 22, 2012 at 9:13 AM delete

Kak lyssa , nak limau sikit boleh tak ? hehehe

avatar
January 22, 2012 at 12:28 PM delete

Nak limau juge kak lisa,post lah skit kat kite.Heheh

avatar
January 22, 2012 at 12:35 PM delete

saya sama macam kak Lysaa..Angpau , limau semua ada ...hehe ..untung berkawan dgn org cina dkt sekolah...

avatar
January 22, 2012 at 1:20 PM delete

tak pnah pon dapat angpau.

avatar
syuesyada
AUTHOR
January 22, 2012 at 11:48 PM delete

kalo dpt kuh bulan yang waswas, saye bg kat monyet! :D

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 23, 2012 at 5:31 PM delete

yang ni pun baru nak habis 2 kotak limau,jiran bagi.sedap manis2.hihihi

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 24, 2012 at 10:07 AM delete

suka CNY sbb suka limauuu <3

avatar
Miss Owner
AUTHOR
March 13, 2012 at 9:43 AM delete

Waaah..best lah kak reen..saya nih cume dapat sekotak limau pon jadi lah kak reen..haha..bubye ><

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers