Lain Kali Tanya Dulu , Baru Bertindak !

Gadis Kidal Berceloteh...
19/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Ini kisah hal semalam . Macam ni . Baru - baru ni , dalam minggu lepas Lyssa ada dapat notis daripada Pos Laju . Fuhh . Lajuuu nyeeer . Notis tu tertulis :


"Maaf , kami tidak berjaya untuk serah kepada Lyssa Faizureen , masa 3.30 petang , tarikh 10/01/2012 untuk perkhidmatan berikut .. No Item : Blablablablabla~"


 
Fuhh . Bertarikh 10/01/2012 tuu . Hari ni ? 19/01/2012 . Makna kata , notis tu dah bergelimpangan kat atas meja Lyssa ni dah 9 hari lah . Tidaakkkk !! Dah tamat tempoh ke belum eh ? Cek balik notis tu . Belek depan , belek belakang ..


"Sila ambil item anda dalam tempoh 14 hari kalendar dari tarikh notis ini"


Dah abis baca , fuhh , lega ! Ada masa lagi  . Ada masa lagi 5 hari . Kang tak pasal2 barang tu kena pulangkan balik kepada pengirim nya . Kesian pengirim tu kena hantar sekali lagi kan ? hewhewhew . Opps* Lupa nak kasitau . Hadiah tu sebenarnya Lyssa dapat sebab menang salah satu GA yang Lyssa join . Tak rugi join benda2 macam ni . Free2 dapat hadiah . Alhamdulillah~


Dah tu , semalam memang semangat nak mampuss lah kan . Siap-siap . Tempek makeup menebal kat muka semata-mata nak pergi pejabat pos eksaited kemain nak hambekk hadiah tu .  (!) Ah , korang pun macam tu ke , tempek2 makeup ? haha . 


Disebabkan kemalasan Lyssa nak bawakk motor EGO yang konon ego lah sangat tu berbaju hitam biru  , lantas Lyssa pun ajak mama Lyssa tolong teman hantarkan Lyssa ke pejabat pos . Ehek. Anak mak lah katakan . Auwww . Maluuuu . hihi .


Seb bek mama ada mood time tu . Alahai , bukan jauh mana pun , naik kereta 5 minit sampau ler . Wkwkwkw . Buat macam jauh . Naik beskal kayuh sengsorang pun sampai aihh . Saja nak mengada-ngada dengan mama . HAHA .


Sampai lah Lyssa kat pejabat pos tu kan . Masuk sorang2 tuh .. Masuk jer makkk aiiiiiii !!!!!! Ramai gila kot orang . Tempat duduk FULLED ok ! Ahh . Tanpa membuang masa , tak fikirkan apa2 , Lyssa pun tekan button B dekat mesin giliran tu . Keluar-keluar .. NO 2112 . Kemain cantik nombor (!) Tengok giliran time tu baru 2105 . 


Haihh . Malas kot nak tunggu lelama . Tahu je lah , Lyssa ni jenis yang tak suka menunggu . Opss*! hehe . Ok . Dah hambekk nombor . Konon nak keluar lah , nak mengadu dekat mama.
Masuk je dalam kereta ... 


"Maaaa . Ramai orang lah . Nak duduk pun dah FULLED . Macam mana ni ??"


"Dah tu , tunggu je lah kat dalam tu .. Bukan nya lama mana pun . Pergi tunggu kat dalam" 


Dengan perasan yang rasa nak berguling je atas tar jalan tu , terus je Lyssa melompat keluar dari kereta . Argh (!) Tension , kena tunggu . Dammn =,=


Lyssa pun dengan buat muka bodo nye , berdiri lah kat belakang sorang2 . Ishk . Lambat betul diorang buat keje . Sorang pun dalam masa 15 minit . Bila nak sampai turn aku ni ? Sekarang dah pukul 3.30 . Tidakkk ! Lagi tension bila tengok dekat dalam pejabat pos tu  ada 20 orang dok menunggu . Tapi , kaunter yang bukak CUMA 1 ?? Apa kes nihhh .?


Erhh . Dengan muka ghairah.. (ah , muka ghairah macam mana eh ?) Hentam je lahh .. Dengan muka slumber derkk , Lyssa pun keluarkan lah Blekberi Lyssa . Dapat online pun setengah saat pun jadi lah . Err.  


Tunggu punya tunggu .. Adalah dalam 45 minit .. (tak ke lama tu?) Tiba-tiba kotak giliran tu menunjukkan angka 2112 kaunter 3 . Dengan muka megah nya , aku pun terus laju meluru ke arah kauter lalu menunjukkan notis item yang aku dapat . Nak tahu makcik kaunter tu cakap apa :


"Dikk oii , benda notis ni kena pergi dekat belakang pejabat ni . Bukan ambik barang kat sini ! Nuuu haa , kat belakang ni .. Dah tutup rasanya dik . Tutup pukul 4.00 !"


Arghhhh . Gila muka aku berasap kot time makcekk tu kata macam tuu . Aku tunggu punya lama 45 minit , boleh pulak dia kata kena ambekk kat belakang tu haaa . Dah tu , waktu turn aku tu pukul 4.15 petang . TUTUP DAH OK ! . Libang-libu muka Lyssa time tuu .


Dalam hati , 

"Ishkkk ! Buat penat je aku tunggu punya lama , tengok-tengok satu patah haram pun tak dapat! HAHAHAH"


Masuk dalam kereta, mama tanya :


"Mana barang nya ..?"


Lyssa pun apa lagi . Buat muka monyokk je lah .Cebikk muncungg je mulut Lyssa time tuu :(


Arghh . Geram !!


Nasihat Lyssa pada kawan-kawan : Kalau tak nak jadi macam kes Lyssa ni , lain kali tanya dulu , baru bertindak ! Tak pasal-pasal dapat dosa kecil maki tak tentu pasal . HEHE
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 19, 2012 at 5:43 PM delete

adeeeees kesian kak lyssa,sabar erk.

Reply
avatar
January 19, 2012 at 5:44 PM delete

kesian kak Lyssa.:'( by the way,tahniah sebab menang GA.:)

Reply
avatar
Fathiah Hamim
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:45 PM delete

hehehe kesian pulak dia.
tapi sebenarnya kan, fa selalu kalo pos laju datang tapi takda orang kat umah,
fa call je nombor dia bagi.
pastu mintak tolong anta balek barang tuh mengikut waktu kita ada kat umah.
taktau la kalo kat tempat awak boleh tak. hehe

Reply
avatar
purple yaya
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:47 PM delete

hehehe,,,kak lyssa..malu bertanya sesat jln nnti...

Reply
avatar
chubbygirlz
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:47 PM delete

betul tu~ kasihan kak lyssa dah lama tunggu tapi tak dapat pulak barang yang kak nakkan tu~ (:

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:47 PM delete

lepas ni jgn lupa tanye ye lyssa..

Reply
avatar
MyzzNuryn08
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:48 PM delete

haha..apalah kak lyssa...ariny nk g amekk lg lhh maksodnyea??siann kak

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:49 PM delete

lyssa lyssa...lyssa buat phat nangis air mata jernih baca entry ni la... sobs sobs

Reply
avatar
Jaja Sutera
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:50 PM delete

hahhaa...ape la lyssa nie..lawak la plak...ngeeee....!
comel2 je lah lyssa nie..iskkk..cobet2 satg !

Reply
avatar
January 19, 2012 at 5:52 PM delete

Wahaha ! kelakar la citer ni .. sumpah saket ati kan ? wakakaka .. :)

Reply
avatar
Cik Eykaa
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:56 PM delete

hehe sian kak lysaa. saba jelaa kak :)

Reply
avatar
Feza
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:58 PM delete

alahai lisa. penat je tunggu lama-lama. tu la malu bertanya tak dapat barang. haha.

Reply
avatar
kikilala
AUTHOR
January 19, 2012 at 6:12 PM delete

cobaaan :D hhik. tpi best menang GA.

Reply
avatar
CiK FizA
AUTHOR
January 19, 2012 at 6:23 PM delete

Alololooo~ Ciannyer Lyssa. Punya la lama tggu last2 balik macam tu je. Ingat ye. Laen kali tanya dulu tau. Hikhik :DD

Reply
avatar
zuk zuhaiza
AUTHOR
January 19, 2012 at 6:30 PM delete

wa'alaikumussalam.*tehee.jawab salam yg kat box komen nie*

kite ade masalah segan nak bertanye. sangat susahhh. tp betul la. tak tahu kena tanye. :_

#first time rasenye komen sini

Reply
avatar
asiah_najihah
AUTHOR
January 19, 2012 at 6:41 PM delete

hehe..kiut la lyssa nie..asiah pon penah salah mcm nie jugk..tp malu yg amat la sebab pkcik kat kaunter tu ckp kuat2..satu tempat tu dgor..haha

Reply
avatar
January 19, 2012 at 6:59 PM delete

sye pun baru amik brg kt pos laju... tapi x amik kt blakang pun... minx kt kaunter jea pon dapat... tapi.. meme full pon... nk tggu sorg pon lebih dr stgah jam...

Reply
avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:09 PM delete

Sabar itu separuh dari iman la kak lisa!!!

Reply
avatar
Mia Adriana
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:11 PM delete

hehe tak pasal2 jew. dah tu bila nak amek tuh?

Reply
avatar
miss nuna
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:12 PM delete

Tu la akak baca separuh entry dlm hati kata bukan amik brng kt blkng pejabat pos ke..? Bila dh abis baca..haa kan betul..fuh, 45 minit lama 2 Lyssa..

Reply
avatar
January 19, 2012 at 7:22 PM delete

hemmm. sabo je lahh. patot buat signboard tempat2 suma. biaq senang kit. :)

Reply
avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:34 PM delete

hahahaha..itulah..amalkan amalan 3t .
1. Tanya
2. Tanya
3. Tanya

hahahaha..kan tak pasal2 tunggu lelama.hahaha

Reply
avatar
January 19, 2012 at 7:52 PM delete

yup.. kne pg ambk kat tmpt pos laju kt belakg 2... eqa dulu pom ta th.. nsb baik ler BF eqa keje kerani kat c2.. hehe

Reply
avatar
January 19, 2012 at 7:57 PM delete

haha.. kesian lyssa.. sabar.. masih ada masa..

Reply
avatar
Niel
AUTHOR
January 19, 2012 at 8:22 PM delete

Kesian k.lyssa~
sbar ek?

Reply
avatar
aH Le0Ng
AUTHOR
January 19, 2012 at 8:26 PM delete

hahahhaa
lawokkk jerr
sabor byk2

Reply
avatar
January 19, 2012 at 9:06 PM delete

alahai lyssa.fiza tumpang tumpang simpati pada lyssa.sabar je la ye

Reply
avatar
Lady Milo
AUTHOR
January 19, 2012 at 9:52 PM delete

ini mesti pejabat pos besar shah alam ek.. kena ambik parcel kat blakang..

Reply
avatar
profmie
AUTHOR
January 19, 2012 at 11:26 PM delete

huhu....xpe2x lpsni kena tnye dlu dgn org pos kt ctU,,,hihi

Reply
avatar
diarinadiaa
AUTHOR
January 20, 2012 at 12:19 AM delete

alololo!!cian nya dia..!!kalau i kan,errrr...... hehe!!

Reply
avatar
Hotz Mumma
AUTHOR
January 20, 2012 at 1:04 AM delete

haha..sama la kita lisa..akak dulu pun pernah kena mcm tu gak..hangin je 1 bdn..tu la pepatah orgmelayu berkata kalau org malu bertanya sesat jln..

Reply
avatar
January 20, 2012 at 12:30 PM delete

Tecian akak en... BTW, thniah menang GA tuh... Akak dpt ape??

Reply
avatar
January 20, 2012 at 12:32 PM delete

Tecian akak en... BTW, thniah menang GA tuh... Akak dpt ape??

Reply
avatar
Nabila Medan
AUTHOR
January 20, 2012 at 2:25 PM delete

hakhak.lawaklah akk lyssa xD
laen kali tanye dlu eik?

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 20, 2012 at 4:31 PM delete

hohoho mmg geram kn..sabar je la

Reply
avatar
January 20, 2012 at 4:56 PM delete

haha kak..saba je lahh..cool kak ..cool

Reply
avatar