Lepas Ni , "Mereka" Sudah Jarang ONLINE ...

Gadis Kidal Berceloteh...
03/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Saja tempek muka Lisa Surihani berbaju sekolah kat sini :)
Comel bangat ! ^^ 



Ok . Pertama sekali , Lyssa nak ucakpkan .. "SELAMAT PAGI!" hehe . Awal Lyssa update hari ni kan ? Tapi , macam ada je yang nak baca . Err . Tak kesah lah nak baca or tak . Ehem . Ehem . Awal pagi macam ni lah terasa ke-sodehannya .


Lah . Kenapa pulak kan ? Yer . Musim cuti sekolah sudah tamat . Rasanya , awal - awal tahun ni mesti budak - budak sekolah dah mula azam baru dan pasang niat untuk belajar ber-sungguh2 dan yang paling penting , dalam list azam diorang mesti ada yang ini :


"Aku tak akan selalu online lepas ni . Nak bukak pun beberapa minit je . Aku nak tumpukan sepenuhnya dalam pelajaran aku . Fesbuk ? Blog ? Twitter ? Aku nak lupakan untuk sementara waktu ini . "


Chewaah . Teringat pulak Lyssa time zaman sekolah dulu . Punya beria - ria berazam , tak nak itu lah . Tak nak ini lah . Konon Lyssa nak study bebetul lah ni . Hmm . Manusia kan . Mana ada yang pefect . Azam sekejap je . Tupp . Tupp . Buat jugak apa yang tak nak . haha .


Tapi , Lyssa nak ingat kan dekat adik - adik . Jangan pulak jadi macam Lyssa ni . Azam dan semangat separuh jalan . Lepas tu , azam semua dah bersepah hancur berkecai ooo . Ta mau gitu erk ? Tahun 2012 , Tahun baru ini lah . Korang kena belajar rajin - rajin . Jangan main lebih sangat . Kalau nak ONLINE sekali pun , hadkan masanya . Nak tengok TV pun pada - pada ye .  kehkeh . Buat macam haku ni , "Mak Budak" lak nak control sana - sini :)


Terasa kesedihan semakin menbuak - buak . Nasib je tak meletus macam gunung berapi tu haaa . Mana tak nya . Budak sekolah ramai dah yang mula bersekolah . Maknanya , dashboard Lyssa akan sunyi dengan kekecohan dari mulut-mulut bawah umur . hihi .(jangan marah). Lagipun follower blog Lyssa kebanyakan datangnya dari budak sekolah . kihki . Sunyi tanpa komen . Sunyi tanpa kekecohan di shoutbox . hehe :)


Tapi , tak mengapalah . Hidup mesti diteruskan . Rajin berusaha pasti berjaya . Chewahh . 
Kepada adik - adik , belajar lah rajin - rajin . Ingat mak pak kita yang bersusah payah menjaga kita , didik kita , cari wang untuk kita .. Apa - apa pun Gud Luck ! Chill ~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

49 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Pieqaizan
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:31 AM delete

yeah , I will miss my blog .. nanti dah tak dapat tengok blog kak Lyssa :)

avatar
hidayah
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:36 AM delete

ahaha .. betol .. mak sye kte ari sabtu je bole on9 .. huhuu .. sedey btol :0

avatar
January 3, 2012 at 8:37 AM delete

waaaa..btul3..terutama yg duduk asrama macam kita ni ^_^

avatar
January 3, 2012 at 8:38 AM delete

betul tu kak lyssa !! dah sekolah ni tak on line kott .. saya orang pertama ke ? sob sob ..

avatar
Cik Syue
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:38 AM delete

yg pastinye, kite bukan bwh umur, hik2

avatar
January 3, 2012 at 8:39 AM delete

yup..memang betul kata kak lyssa..=D

avatar
siti
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:39 AM delete

ouchhhh jgn risau sentiasa jengah blog lyssa walupun x komen :)

avatar
smilenajah93
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:40 AM delete

betul betul ~ kanak2 dah xde ... sunyii ~~~

avatar
Julia Adlina
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:40 AM delete

HAHA . mesti Julia akan selalu rindukan Kak Lyssa . tahun ni Julia UPSR . wish me luck kayy kak . thanks for everythingg . : )

avatar
zazy_mazlan
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:45 AM delete

hihik kte sdey jgak la k.lyssa

avatar
sYiRa LoKMaN
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:48 AM delete

haha...sma la kte..dlu pun cm tuu,kejap je...rindu blog n fb t

avatar
afina rahmat
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:48 AM delete

harap2 azam kekal !! tahun ni PMR ><

kalau sudi, pray me kak lyssa ! hehehe

avatar
Fixx
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:49 AM delete

hu3.. aku pun lepas ni dah jrg nak on9. nk tumpukan study

avatar
January 3, 2012 at 8:50 AM delete

thanks 4 the advice kak lyssa..!

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:50 AM delete

Okay kak lyssa , a'ah izzati online hari sabtu&ahad je ,nanti rindu entry kak lyssa haha :)

avatar
January 3, 2012 at 8:52 AM delete

sye bce 1st x sgke ..
jemput dtg blog sye ..
mocha-kun.blogspot.com

avatar
Rasyidah
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:53 AM delete

Huhu. Kesian kak Lyssa kesunyian. Sy pun dah nak balik asrama ptg ni. Bye2 kak :D

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 3, 2012 at 8:54 AM delete

Sye form 1 tahun nie, isk! Takot nk gi scul esk, hahaxD ,

avatar
YbbNblh ❤
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:10 AM delete

Hahah, takpoo, adalah jugak comment dari org lain. tak sunyi sangat. Hikhik

avatar
shedah
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:13 AM delete

sian kak lyssa...ptg ni sye pulg ke asrama... doakan sye slmat dlm perjalann.... :'(

avatar
husnazahidi
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:15 AM delete

hak3..dun worry..kta2 yg sbaya nie akan kecohkan comment entry k.lyssa..hak3..

avatar
Sarah
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:28 AM delete

hehe.. syokk ooo kak lyssa dah lepas UPSR! Sarah tahun ni UPSR! Ayoyo nerves ni! Rasa tak nak masok sekolah balik pon hade! =="

avatar
budak coklat
AUTHOR
January 3, 2012 at 9:35 AM delete

haa tu lah kan. nanti rindu dah kat blog blog sume. nak nak blog ni ;(

avatar
Aidil nadhir
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:03 AM delete

i like you blog....i follow you....i want you go to my blog please....aidilnadhir.blogspot.com....and follow me please....ok

avatar
achik rin
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:16 AM delete

Hoyehh ~ Esok dah start sekolah :( !
RajenRajen . =='

avatar
January 3, 2012 at 10:17 AM delete

alar kakak jangan la sodehh2...mesti ade pengomen terhebat =) always smile kay

avatar
January 3, 2012 at 10:27 AM delete

yup.sedih bebenor kak lyssa. sye pun tk trlps drpd azam sye.peace!

avatar
sufisyahira
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:33 AM delete

sehari x online x sah..
haha

avatar
January 3, 2012 at 10:35 AM delete

alorh i will miss u akak...n i miss my blogger...jumpa lagi...lps berperang dgn kertas..

avatar
Biby-Fiessta
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:39 AM delete

kak lyssa , cam mna nak buat pngenalan diri kat sidebar ? yg bley ada nma . dn gmbar ?

avatar
momokopiyaku
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:57 AM delete

hew...hew... ilek la kak lyssa, sya ada erk.... hhehe

avatar
wanie :)
AUTHOR
January 3, 2012 at 11:35 AM delete

betul kak lyssa. nanti kena balik hostel dahh. tak boleh update blog dan tengok blog kak lyssa lagi. mesti rindu nanti.

avatar
cik aJ
AUTHOR
January 3, 2012 at 11:42 AM delete

nnti dah jarang jenguk blog lyssa.. sob sob

avatar
Ezze ZieZie
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:00 PM delete

Kak Lyssa , sy nak tanya , harap kak lyssa boleh tolong yaa ,
mcm mana nak rapatkan dateheader ngan posttitle ? Or , nak rapatkan posttitle ngan post ? Please answer kak , dh lama saya cari tuto ni . Tengs =D

avatar
Ika
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:04 PM delete

yelah kak , tak dpt usha lagi blog akak ni ,, sedeh bangat ! hehe

avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:05 PM delete

time tu kak lyssa x yah la update bnyk2 sngt..heee
nanti mesti bnyk yg terlepas nak baca.will miss all of this

avatar
LUCKYGIRL
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:19 PM delete

thanks kak lyssa. we will. :)

avatar
Miss Nadya
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:33 PM delete

nad pulak yang akan menempek kat blog lyssa..:)

avatar
Thini Safwan
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:10 PM delete

alahai kesian kak lyssa .. saye pon akan rindu kak lyssa :')

avatar
Sya Syahirah
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:20 PM delete

wow..ayat gempakk..kahkah..cam tawu-2 je sya mmg brazam cenggitu . lol

avatar
cool;)
AUTHOR
January 3, 2012 at 1:29 PM delete

ohyeahhh ~ tapee tapee , weekend eynaa blogwalking puas puas . blog first eyna akan terjah , blog akak laa . hee :D ,

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
January 3, 2012 at 2:31 PM delete

Untunglah saya dah habis sekolah. Hihi :)

avatar
January 3, 2012 at 9:31 PM delete

uwaa... tak dpt tgok blog kak lyssa dah...

avatar
Huda Diaz
AUTHOR
January 3, 2012 at 10:49 PM delete

aku ingat muka kau. tertipu T_T

avatar
Zhyzhy Chin
AUTHOR
January 4, 2012 at 12:59 AM delete

Saya belum tidur.. Mata ngantuk tapi takut nak sekolah.. Takda kawan.. Hm.. Wish me luck sis lyssa.. Tak tau nak masuk kelas apa form 4 neh.. Bagi cadangan leh? :)

avatar
Vivi Nenisa
AUTHOR
January 4, 2012 at 3:23 PM delete

adek akan rindu belog akk.ehee ..doakan adek dapat 8A ye pmr taon ni
syggggg akk

avatar
NJihe.am
AUTHOR
January 19, 2012 at 6:24 PM delete

saya tak sekolah. Jadi penganggur lepasan spm thn nie..hehe

avatar

Google+ Followers