"Malaslah Aku Nak Berblog Dah . Bukan Ada Orang Baca Entri Aku Pun "

Gadis Kidal Berceloteh...
27/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Morningg semua . Ollee~




Apa kena dengan title hari ni . Lyssa malas dah nak berblog ? Err  . Tidak sama sekali ! Ayat-ayat macam ni Lyssa selalu jugak Lyssa dengar dari mulut-mulut para bloggers yang baru terjebak dalam dunia blog ni . Kalau tak ada orang nak baca or singgah , mula lah nak cakap:



"Malaslah Aku Nak Berblog Dah . Bukan Ada Orang Baca Entri Aku Pun .. ! "



Kenapa . Kenapa perlu cakap macam tu . Boleh tolong sabaq sat dak ? (haa kan dah keluaq habis semua bahasa utagha! hehe) . Please ! Please ! Jangan cepat sangat putus asa . Bukan saja dalam dunia blog . Dalam macam-macam hal pun , buang lah sikap cepat putus asa tu .


Lyssa pun dulu ada juga rasa macam tu . Sedih sebab tak de orang baca hasil penulisan kita . Tak de orang nak komen . Tak de orang nak singgah . Kan ? Tapi , Lyssa tak putus asa . Lyssa jadi macam syok sendiri pulak taip tapi tak de orang nak baca . HAHA . Lama-lama dah terbiasa. And Lyssa mula fikirkan usaha macam mana nak bagi orang singgah and baca blog kita. 


Fikir..fikir..fikir . Lyssa dapat SATU idea . Lyssa blogwalking ke semua blog  , then tinggalkan jejak di shoutbox diorang bersama link entry yang baru kita update ! HAHA . Macam paksa orang suruh baca pulak . ekekeke . Sejak dari situ , orang mula tertarik masuk ke blog Lyssa dan baca penulisan Lyssa .


Usaha lain , ini sampingan lah . Lyssa suka ping entry2 yang Lyssa baru update di Group Blogger di Facebook . Kan sekarang ni dah macam-macam group dah ditubuhkan kan? Lagi senang ler korang nak ping sana-sini ! Kalau rajin , masuk lah Group Lyssa yang ini . Ex-Tream Blogger . wkwkwkw . (promote Group kejap!)  Dah 4000 lebih orang dah join that group . Boleh je korang ping entry terbaru korang kat situ . hwhwhw .


Lagi ? Ni yang penting ! Nak orang baca blog kita ? Nak orang komen . Tulisan pun membawa peranan yang penting . Dah berbuih mulut Lyssa dah bagitaw korang . Jangan guna perkataan Short-Form . Susah orang nak baca nanti . Dah baca sekali , lepas tu , terus malas . So , tolong lah elakkan ye perkara sedemikian . 


*Itu je kot nasihat Lyssa . Kalau nak ikut , Lyssa bagi korang "Thumbs Up"
Kalau tak nak ikot jugak . Terpulang .. Muahhx ! :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

70 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Hafyzah Anuar
AUTHOR
January 27, 2012 at 9:52 AM delete

saya selalu mcm tu..HEHE..tpi skrng x dah^^

avatar
January 27, 2012 at 9:55 AM delete

tengs for d tips lysaa :)
never give up until END

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
January 27, 2012 at 9:56 AM delete

Hmm , bgos2 . Betul tu Kak Lyssa , usahakan tangga kejayaan , kalau xde tangga . Kita boleh guna esculator. Kan2 ? =D

avatar
January 27, 2012 at 9:59 AM delete

blog saye pon ntah ape ape ntah...rase nak tulih..saye tulih..rase tak...jadi pekasam la blog saye tu..thats why blog ade folower sikit jer..heheheh

avatar
Eyra Arezmie
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:00 AM delete

tsk, tsk TT__TT sy lah tu yang selalu cakap macam tu. sy start berblogging taon 2010 tapi smpai sekarang pon nak dapat readers pon susah -.-'

avatar
adam narzuan
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:04 AM delete

biase laa tu.. kadang2 penulisan ni kena ikut mood.. hehehehe... Macam lyssa xpe laa.. memang kuat celoteh... hehehe.. Gurau je yer lyssa..

avatar
Fatin
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:06 AM delete

Saya Pon Selalu!Saya Rasa Sedih Sangat Sebab Tak de Sapa Yang nak Komen HAsil Penulisan Kita!Diorang Dtg Blog Kita Cuma Nak Follow untuk kita follow dia balek!

Niyh link blog Saya:http://beauty-pretty90.blogspot.com/2012/01/apabila-allah-menguji-kita.html

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:06 AM delete

Sye un kdg-2 cmtu jgk , singgah sini leyh ? :3 http://naj-jihah.blogspot.com/

avatar
Cik Meeja
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:07 AM delete

Memang susah nak tarik minat orang utk datang ke blog kite..Kadang2 sampai penin pale mikirkan cane nak wat orang tertarik ngan blog kite nih..Tapi CM x mengalah..Terus usaha & usaha..Alhamdulillah, dapatla 2,3 orang pengomen..Yang sudi singgah & melawat tu tak tau bape orang.. Rasenye tak sampai 10 orang kot..Ntah2 5 org pun tak sampai..Uhuhu~~

avatar
budak coklat
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:08 AM delete

hehe macam ni baru la naik sikit semangat saya nak blogging. terimakasih sys :)

avatar
January 27, 2012 at 10:22 AM delete

@Boyz_ed

kalau eskulator ROSAK ? macam mana ? hahaa

avatar
January 27, 2012 at 10:24 AM delete

idea yg bernas... nk try la...

avatar
Fadhil Dyla
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:24 AM delete

wah hebat....Thumbs up for Kak Lyssa
Thanks For This advice
:)

avatar
January 27, 2012 at 10:26 AM delete

@adam narzuan

wkwkkww. hobi Lyssa memang suka berceloteh pun . kwkw :S

avatar
January 27, 2012 at 10:29 AM delete

@Cik Meeja

tak pe .. tak pe . and kena banyak bersabar ! :D

avatar
niniey
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:30 AM delete

same a,sy pown slalu asew cam 2..tlis bnyk2 p owg pown x bce,usha2 jugak tuk trik pmbca n skunk da ok da..hehe

avatar
N'yue
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:32 AM delete

just be yourself...kita suka org bc blog kita, tp ad kita bc blog org lain jgk..penulisan kita luah hati kita...kita berkongsi sesama yg suka..

avatar
Phat
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:35 AM delete

phat mula2 dulu rasa give up jugak..xde org komen pun entry tp ada nya sahabat alam maya macam Lyssa semua tu akan jadi semangat kepada kita untuk terus berusaha

avatar
Phat
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:35 AM delete

phat mula2 dulu rasa give up jugak..xde org komen pun entry tp ada nya sahabat alam maya macam Lyssa semua tu akan jadi semangat kepada kita untuk terus berusaha

avatar
January 27, 2012 at 10:35 AM delete

haa. tol tue lysaa.. kak ema setuju. hehe. love u :)

avatar
nazurah
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:38 AM delete

ingatkan tadi kak lyssa mau berhenti . xbest la kalau mcm tu :( huhu . btw, good advice :)

avatar
January 27, 2012 at 10:40 AM delete

kadang kala memang timbul perasaan camtu..kena cari mood balik ^_^

avatar
January 27, 2012 at 10:45 AM delete

dulu husna pon ssah nak dpt silent readers nie..tp lpas dah join group ping, tggal jejak..alhamdulillah..dah ada yg baca..hehe..

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:49 AM delete

@Lyssa Faizureen

Apa susah Kak Lyssa , tali kan ada . =P

avatar
syasyajohan
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:51 AM delete

ahaa,memang mengharaplah orang baca entry kita,lagi2 comment:D

avatar
coklatberapi
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:52 AM delete

suka baca blog lyssa..byk ilmu pengetahuan dapat.thanks:)

avatar
January 27, 2012 at 10:53 AM delete

susah nak elakkan drpd menggunakan short-form .. *kena biasakan* huhu .. entry yg sgt menarik :D

avatar
shaberry1437
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:54 AM delete

update blog kene ikhlas...
baru berkat! n pastikan entry ade satu aura untuk menarik pembace nak bace...

avatar
January 27, 2012 at 11:05 AM delete

salam..la!! ingatkan kan kak tak nak dah wat entry..terkejut..doh...ye lah kdg kdg rasa cam tu gak..sob sob :(

avatar
January 27, 2012 at 12:27 PM delete

dulu memang pernah rasa camtu.tapi lepas baca tutorial lyssa:-tinggal comment kat shoubox and comment2 at blog depa pastu blogwalking,post kat fb,memang pengunjung akan bertambah.thank u lyssa coz bagi tutorial.sikit2 lama2 jadi bukit kan.

avatar
ZaNa SaFwAn
AUTHOR
January 27, 2012 at 1:27 PM delete

thank you kak lyssa :) sekarang saye dah x berfikiran macam tu . okay , ari sekarang , tak guna short-form dah untuk entry blog . tq again kak :)

avatar
January 27, 2012 at 2:38 PM delete

nice entry n great... diriku pn ada terasa juga... giving good lesson to me.. :)

avatar
January 27, 2012 at 2:47 PM delete

berkobar-kobar pulak semangat lepas bace entry lysa ni heheheheh .. thanks lysa..

avatar
January 27, 2012 at 4:49 PM delete

saya pon rasa macam nak putus asa tapi tak pew usaha tangga kejayaan ..nak jadi macam kak lyssa [: blogger yang hebat ...

avatar
shima
AUTHOR
January 27, 2012 at 4:56 PM delete

btol2..sy pon dh pts asa..sy byk komen org nyer blos suroh ajr cmner nk cantik kn blog n mcm2 lg..tp dorg xreply pon... :(

avatar
shogun kefli
AUTHOR
January 27, 2012 at 5:16 PM delete

xkn berputus asa dh lpas nie..sbb nk jdi cm kak lysa gak satu hari t...

avatar
mselim3
AUTHOR
January 27, 2012 at 5:39 PM delete

terima kasih atas nasihatnya...
ade lah semangat sikit nie...
sebenarnya nasib blogger nie semua sama ...kekadang kita aje tiba2 rasa malas....rasa macam orang x baca entry kite sebenarnya ada yang baca...tinggal biasa lah nak berjaya dugaanNYA pn banyak jugak kan...??

Buat bersabar dan istiqamah....
saya nasihat diri sendiri aje nie,,,,saje nak sedapkan hati sendiri....pape kene kuatkan semangat k....wassalam////

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 27, 2012 at 5:54 PM delete

huhuhu macam kes mas..start blog 2008..sampai satu tahap mas kene rehatkan blog tuh coz macam tak ramai geng lagi time tuh..then dah ramai,baru de semangat balik.hihihi

avatar
January 27, 2012 at 7:08 PM delete

dlu mmang ada rsa mcam tu .. give up.. tp skrng x dah , skrng dah tau dah selok belok blogging dn mcam mna jgak nk pormote blog kita .

avatar
January 27, 2012 at 7:29 PM delete

betul tu. mula2blogging takkan terus famous. mesti mula dari bawah. baru boleh femes mcm kak lyssa hehe ^^

avatar
January 28, 2012 at 12:50 AM delete

da buad tapi still tada orang bagi respon :(

avatar
madiey
AUTHOR
January 28, 2012 at 9:23 AM delete

hmm..betul tu kak LYssa..kadang2 rasa penat je tulis tpi xda orang baca TT
sekarang nie kan trend i follow u,u follow i..lepas follow terus senyap.

avatar
January 28, 2012 at 9:38 AM delete

i love ur blog.honestly..:))
btw.. betol..kite kene tak leh cepat putus asa..

avatar
Cheyah
AUTHOR
January 28, 2012 at 2:03 PM delete

selalu juga xde mood nak update. xde idea. malas.dll.tp betul juga, kita x boleh putus asa kan. hehe.

yg part jgn tulis guna "short form" tu mmg setuju giler! :D

avatar
NIZAM
AUTHOR
January 28, 2012 at 2:14 PM delete

haha. sy la tu salah sorangnye dulu. tp skang ni tak kesah dah. ada ms update n blogwalking. lagipun sy jrg update. :))

avatar
Siti_btp
AUTHOR
January 28, 2012 at 2:32 PM delete

@sayangs fienaz

Terima Kasih adik ,byk pelajaran yg akak dpt di sini...
Nak buat komen pun tak reti,kalau salah ajarkan ye!!

avatar
kuihkosoi
AUTHOR
January 28, 2012 at 9:40 PM delete

haha... orite.. lyssa is da best.. thumbs up tuk Lyssa... ;P

avatar
cik ayuni
AUTHOR
January 29, 2012 at 1:43 PM delete

btol 2 sygs...buat blog nie, mmg boleh buat syok sendiri..

avatar
cweet pinky
AUTHOR
January 29, 2012 at 5:57 PM delete

d same larr , ckew cgt gnew shot fom , hehehe , btw t ubah larrr , lyssa , cdp la lgu blog , laguapew nih , law adw mse lyssa singgah la my blog ek , follow ckali ek ^^

avatar
Iklil Syahmi
AUTHOR
May 31, 2012 at 5:11 PM delete

Terima kasih untuk kata-katanya.. =)

http://iklil-syahmi.blogspot.com/2012/05/alodia-menjejak-raja-episod-2_31.html

avatar
September 20, 2012 at 8:24 PM delete

tengs lyssa bg information yg berguna

avatar
Adila Hadee
AUTHOR
September 28, 2012 at 10:33 PM delete

salam, lyssa. kenapa orang tak boleh nak follow kita eh? ada kawan cakap kita kena edit dekat ID template. tapi taktahu lah macamana. hee.

avatar
nuraida
AUTHOR
April 12, 2013 at 5:53 AM delete

hehe,,akak pun macam tu...lyssan add akak ye...

avatar
Ainie Hafizan
AUTHOR
June 11, 2013 at 10:59 AM delete

saya pun cmtu skang . tade org follow n comment . sedih lah lyssa T.T

avatar
Ainie Hafizan
AUTHOR
June 11, 2013 at 11:00 AM delete

saya pun mcm tuh . sedihnya .. tade follower n org comment >.<

lyssa add sy ek .. hihi

avatar
PuteriMas
AUTHOR
July 3, 2013 at 11:13 AM delete

hakak pon same..dok biz cakes dah lame tp thru fb jer..baru skg je berblog..terkial-kial jugak la memula.ni pon dok explore pasal blog..nape yer certain org xleh search blog & follow blog akak?tolong lyssa..hehe
btw,sudi2kan ler singgah blog akak yer..tq
http://danishasdelights.blogspot.com

avatar
PuteriMas
AUTHOR
July 3, 2013 at 11:16 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
March 6, 2015 at 6:48 PM delete

assalamualaikum..akak pun baru belajar nak berBlog..
Jemput singgah ke blog http://www.murnialysa.blogspot.com

avatar
August 20, 2015 at 5:44 PM delete

tips dari blogger yg senior dan berjaya.. hihiih

avatar
August 21, 2015 at 12:37 PM delete

saye jenis xkesah sebab sy update gmbr fesyen sy jait sndiri je,tulis pun ckit je,heeeee

jemputlah lepak blog kite nie smbil minum kopi www.nursyazwinas.blogspot.com

avatar
April 23, 2016 at 10:52 PM delete

HAI KORANG! haha ok, actually baru buat blog tadi. baca lah hehehe http://ancientsibs.blogspot.my/

avatar

Google+ Followers