Home
tutorial
Tips-Tips

04 January 2012

Nak Gemuk ! Nak Gemuk !

Gadis Kidal Berceloteh...
04/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v
  

Heee . Agak weird title kali ni . Err . GEMUK ? Apa tuhh ? Ahaa . "Gigi Encik Mat , Udah Karat" ke ? Ieyewww . Menjijikkan ! Bukan . Bukan . Bukan .





Lyssa kata , Lyssa nak GEMUK ! Err . Permintaan yang sangat PELIK . Ada ke orang nak macam tu ? Or Lyssa sorang je .. ? hehehe . Sekarang baru Lyssa tahu ,  badan Lyssa makin lama , maki kurus ! AH (!) Pedulikan apa orang nak kata . Tau lah Lyssa ni kechik kan ? Umur dah 20 tahun . Muka macam form 2 . Tapi ... hmm .


Agak agak nya kalau Lyssa berisi ciket , boleh nampak macam umur 20-an tak ? kihki . Kengkadang terpikir .. "Kurus sangatkah haku ni ?" .. Hachummm ! Terbersin pulak . Haa. Okk . Orang je dapat menilai . Bagi Lyssa oke dah kot . Tapi , nak berisi sikit lahhh .


Hello ! Ada sesiapa kat sini nak menderma lemak - lemak tepu kat badan korang ? Argh ! Tak kira .. Nak jugakk . Sorry . Lyssa memerlukan lemak yang banyak untuk meningkatkan berat badan Lyssa yang hanya 3* kg sahaja ! hukhuk .


Bukanlah nak berlagak seperti model yang ada badan mantap/solid tuh . Kalau ada pun , tersangat lah bersyukur . If ada apa - apa tips untuk nampakkan diri Lyssa ni berisi .. Boleh lah share - share dekat Lyssa ye ? Menanti respond dari korangg . Muahh :*



70 000 orang Pengomen Terhebat !!:

ridzuan sujari said...

x lama lagi saya akn menderma sebahagian lemak saya kepada lyssa...
betul... saya tipu, x mau bagi.. hehehehe

Fara E's said...

nak kurus ! nak kurus ! meh tukaq ! haha

liyana teyha said...

okey ape bdn kak lyssa ! kite nie nk kurus ! bdn kak lyssa da cantek da ! x yah la nk gemokkan badan ! :DD

nurhaziqah_ikah said...

waaaa.... org nk kurus kak lyssa nk gemuk pulk.. hehe.. kite x boleh la bgi lemak kite.. nnti kite kurus.. sbb kite pon kurus.. wahaha

Ah Long said...

Ok nak gemok? haha Lyssa kenal kan kunyet hantu bonceng? dia nasihat along . nak gemok makan dalam kol 3 4 pagi. pastu 5 minit relex pastu tidor ~ haha

Page Taiyuddin Bakar (Kunyet) : http://www.facebook.com/pages/Taiyuddin-Bakar/160947687326365

eyka muntell said...

selalu stalker blog lyssa . takk pernah missing walau satu entry tapy takk penah comment . but hari nie tetiba rase nak komen . lyssa hebat lahh .. wanna be like you .

smilenajah93 said...

hmmmm....

Yuyu AtiQa said...

yuyu agak kurus jugak.. hak3... tp disebabkan skang duk abiskan masa kat umah, so takde keje lain selain makan, online, tido... berat badan naik tapi badan tak mengembang... cuma pipi je yang tembam.. huhuhu


*loves hazelnut vochelle much ! <3
hehe

smilenajah93 said...

hmmmm....

Meyya Bella said...

Hehe Kak Lyssa nak gemuk ? hehe , same lah ! bella pun cekeding je :D , kite sama2 perlukan LEMAK !

Misz_Choki said...

kak lyssa nak lemak bahagian mana ?? :)

Haziqah and atiQah said...

Hee.. takleh lah nak derma lemak kat badan ni. Badan pun kurus melidi macam lidi penyapu

mamaipunyabelog said...

just makan tido makan tido jela , hehe ^^
makan coklat bebanyak kee.
malas2 kan diri tu cket, mybe bole gemuk dgn cepat. huhu
*its just an ideas :)

dyabunga said...

amek lah lemak-lemak kt bdn dya..hehe

ツ dilladelaila said...

kak , akak tak gemuk pun dah nampak teramat dewasa . hikhikhik .

Azhafizah[フィザ] said...

sure ke lyssa?dulu fiza camtu gak..tapi once dah a bit chubby ni nyosal lak makan banyak dan senang hati ^__^..skang sebok nak kurus pulak =_='..tapi takpe,asal sehat ^__^

Mish Chocolart said...

nak derma pun taklei ..
berat kite pun 3something ..
ehe .~

♥Aida Epira♥ said...

Akk, amik lha lemk adeq sy..
Msti dye bgi punye..
Haha :D

♥Aida Epira♥ said...

Akk, amik lha lemk adeq sy..
Msti dye bgi punye..
Haha :D

Tengku Iji said...

saya pun makin kurus..tapi saya pernah try naikkan berat badan dengan makan nasi 3 kali sehari..blurp! kenyang selalu jawabnya :P

Xee Xa :) said...

rahsia nya senang :)

kak lyssa ..

kena makan banyak :)

9n0L4 said...

lyssa dear, usha sini. :)

http://farizafairuz.blogspot.com/2011/12/nak-gemuk-nak-gemuk-gemuk.html

♥ vivian shinshin chan , si bintang ♥ said...

haha ~ sia pun mau jua tambah lelemak d badan nih eh kak lyssa =)

Ainaalicious said...

apa ? 3 kg ? betul ke ? hehe ~ okay , sya bagi lemaklemak saya ni . haha !

Hanis Afiqah said...

lyssa gemok laa sket. kurus sgt..haha. x padan ngan umo lyssa. hehe :D

Nur Athirah said...

kak Lyssa tak de larh kurus sangat . . muka macam Form 2 , maksudnya Kak Lyssan nih awet muda !

Amyezaswift said...

Heyya Kak Lyssa. Alah akak, oke laa badan tecik , kurus. Nanti kalau bdn berisi, mula nak cari SlimWorld. Kan lawa bdn kurus, ramping mcm Saloma.:)

I`mulan said...

lissa ni ad macam yuyu zulaikha tak?comey lote jerk... meh sini akak bg lemak nak...

aisya zaida said...

lyssa, akak pun nak gmuk jgk. bmi xpenah nak normal. asyik underweight je. nak gemuk n tambah berat lg 4 kilo. jom kita p makan tidoq makan tidoq kat padang kota.. hehehe

twinkle twinkle said...

same la,,mira pon nak gemok ni

Phat said...

mkn byk skit

I'm A Girl said...

Akak, Badan kurus yg penting sihat.... Saya pun kurus macam bini popeye..huhu,tpi,yg penting sihat ye :)

niezam said...

sy mau gemuk! tu cita2, impian malah harapan seorang yang nama nizam ni. huhu.

Eza Boom Boom :) said...

kena ambik gain weight kot.. :P

mykasandra said...

LYSSA! hey ho! assalamualaikum..
same goes to me1 i wanna get fat but not fatter okie..

mika sangat kurus s im trying to eat much much more! yeah i did followed wht they told me..
after u eat then u get to sleep on ur bad, but it still didnt work..

tak tahu nak berisi macam mana lagi
for wht reason i want to get fat?
sebab! JELES TENGOK ORANG DERMA DARAH! NAD AND AND! mika nak pakai jam yang besar2! macam ODM, BUM SPORT! oh sume tu awesome la! SUKE sngat..tapi berat badan ngam 45kg je! plus xckop zat s i dont eat fish and so many things dat i dun eat..

benda yang tambah darah macam kerang pun TAK MAKAN..

harini je dah makan banyak gila.
mari kita berusaha bersama untuk gemuk ye!

Zhyzhy Chin said...

dulu saya kurus, berat badan cuma 45kg. ALhamdulillah, lepas saya beli WEIGHT GAIN dari APPETON, selera makan saya bertambah. Setiap masa nak sumbat mulum. Last-last berat 55kg :D And saya chubby! Haha

C i k P i p i T e m b a m said...

lol.. kita nie temok. nak ke ? hamek lah lyssa. akak rela , hahaha

Haziqah Latif said...

kak lyssa... sy nk krus.... jom tuakr....

sya azleen said...

samela kite. orang duk kate macm budak sekola lagi, padahal umo dah masuk 20 =.="

Miss Amateur Cook said...

senang je nak gemuk. lyssa makan benda2 yang cepat menggemukkan seperti coklat & kek. jadikan ia makanan jajan lyssa. tapi kalau lyssa memang jenis makan banyak tapi tak gemuk yg tu memang x boleh nak tolong la. sebab org macam tu metabolism dia tinggi. so apa die makan semua diprocess dgn efisyennya. malangnya saya xmacam tu. :(
anyway kita patut bersyukur dgn apa yang ada & berusaha tu lagi bagus. my advice is makan la benda yg cepat menggemukkan. ;)

CiK FizA said...

badan Lyssa dah ok 2, dah cumil :D
*kalau nak jgk nnt Cik Fiza bg lemak Cik Fiza ek, hee~ xlarat nak bawak dh. Ngeee~ >.<

ciksengeh :D said...

macam tak percaya je dh 20 ???

PelangiCinta said...

I pun kuruss jugak , I makan ubat selera makan then berisi cket sampai seluar jeans yg I biasa pakai xmuat .. You cari la ubat selera makan .. Nanti selera makan bertambah dan sentiasa rasa lapar.. Amalkan makan tgh2 malam pastu tidurr .. HAHA ! Berhasil taw~

cahaya mata said...

Lyssa!! rasenye kite ade masalah yg sme..berat kite cume 34kg je skrg ni.kwn2 semua asyk tegur je kite kurus..tp nk wat cmne.nmpk gaye awk kne wat tutorial nk gemuk plak la pasni.hehe...

Lip Gloss said...

i mkn klh org gemuk , tp ta gemuk . smpi org ejek keding . haha . tape-2 azam lyssa insyallah tercapai .

fazilah rahman said...

hye lisa..kalo serius nk naekkan berat badan, boleh kontek sy kt no ni: 017-6724687..kalo ade sesape lg yg serius nk kuruskan badan ke, naekkan berat badan ke, nk kulit cantik, nak sehat, boleh kontek sy jugak..sy akn tunjukkan caranya=)
email pon boleh: eyla_redtulipia@yahoo.com

syirah rasid said...

lisa! umo kita sama, sy nk ktinggian T.T

and sy gemuk >< nah mbikla lemak 5 kilo!hua

zaujah muhammad.. said...

senang je..diet paling mudah. makan sebelum lapar dan berhenti sbelum kenyang. dan baca doa makan dan tutup dengan doa alhamdulillahi lazi ato`a mana wasa qoo na waja`alana minal muslimin..amin..insya allah..sebulan dua naik lah tu..
hehe..saya pn nak cm tu jgk..dh dpt pun. naik 1kg je..jadilah kan

xpun lysa bgun malam..cukup 3kali malam insya allah gerenti allah tunaikan..apatah lagi kalau tiap2 malam..yok sama-sama beramal dan sebarkan apa itu islam.

ikki said...

sama lha,kite pon nak kurus :) tapi susah lah

tiaLAURENN said...

haha . we are same , tapi lysa lagi tue sikidd lah . huh . over kan ? smue org na kurus ? haha . btw , dah try weight gain ?

Zylee Rahman said...

Makan lepas tu terus tidur. Tapi saya pun nak gemuk tapi tetap tak pernah berubah berat badan. Makin kurus macam kak lyssa. Haha

Syuhada Nasya said...

samala dgn kite lyssa , umo da 20 tp kurus je mcam budak kcik hewhew

ctnorhatika said...

saya pun nk demok jugak..dh mcm2 mam..susu la..vitamin la..xjadi jugak..huhu~

echa takashimaya said...

ok ape muke cam form two.forever young la cenggitu.i like :)

Boni JLL3 said...

kebetulan...perut saya ni dah bertambah2 lemaknya.rasa menyampah plak tgk perut sendiri..nanti sy dermakan kat lyssa

Nur Izzati said...

Kak Lyssa izzati pun nak gemuk! tk nak kurus hehe!

Anis Sabrina said...

kena makan banyak la.

FiHa said...

kte ad masalah yg same lah lyssa...
dlm dilema skang niy, HAHA... bawu jek ckp sal nak gemok, taktaw cenggane.. makan okey jek tp makin kurus... huuu

Aida Suraya Abdul Rahim said...

Lyssa pernah dengar pasal herbalife tak? Ramai member yang try. Tapi sy tak try pon. Nak gemuk pon boleh,kurus pon boleh. Try lah! :)

MaYa MustWany said...

pulak dah?org ramai nak kurus.hihihi

fazilah rahman said...

ye..herbalife satu produk nutrisi yg sgt baik n dh terbukti berkesan kat sgt rmai org..kalo nk cube, just contact me=)..017-6724687

fazilah rahman said...

ye..herbalife satu produk nutrisi yg sgt baik n dh terbukti berkesan kat sgt rmai org..kalo nk cube, just contact me=)..017-6724687

Saya yang pernah gemuk said...

meh saya ajar awak cara nak gemuk dgn sihat dan cantik..=)

sweetyEluver's said...

kak lyssa nak GEMOK amik lemak kita nak ? kita dermakan kat kak Lyssa ...
kita nak kurus !cer tengok pic kita kat blog ni http://eylavogue.blogspot.com/ ...

ubat gemuk said...

kalau dah kemaruk sangat nak gemuk sila la ke maugemuk.com hehehe

ubat gemuk said...

nak sangat gemuk pegi la kat maugemuk.com

khas untuk orang yang kurus dan nak gemuk jer..

ginseng gemuk said...

Salam..sape nak gemuk gi kat sini http://ginsenggemuk.blogspot.com ginseng ni HALAL dan ada kelulusan KKM :-)

Tia said...

Sama lah kak , makin lama makin kurus walaupun da makan banyak . Tia pun nak gemuk ! Tapi Tia taknak lah gemuk sangat , nak sederhana gituu :P Hihi .

HaNa said...

nah kak.. amek lah lemak2 kte ygbnyak nie.. tinggi kte 153cm, brt 44kg,, (malu nk cp,brt sgt..) amek lah ye..

Muslimah Optimis said...

salam lyssa. First time saya masuk blog lyssa ni. PInky. :-)

Lisa nak gemuk ke? Saya cadangkan lyssa cuba makan I-Food (sejenis makanan kesihatan organik). Kalau lisa nak tahu dengan lebih lanjut lyssa boleh terus hubungi saya di 0136285673. Ramai yang berjaya menambahkan dan menurunkan berat badan dengan I-Food. Lisa boleh mesej dan tinggalkan nama pada no henpon saya, dan saya akan hubungi lyssa dengan segera. tq