Nak Gemuk ! Nak Gemuk !

Gadis Kidal Berceloteh...
04/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v
  

Heee . Agak weird title kali ni . Err . GEMUK ? Apa tuhh ? Ahaa . "Gigi Encik Mat , Udah Karat" ke ? Ieyewww . Menjijikkan ! Bukan . Bukan . Bukan .





Lyssa kata , Lyssa nak GEMUK ! Err . Permintaan yang sangat PELIK . Ada ke orang nak macam tu ? Or Lyssa sorang je .. ? hehehe . Sekarang baru Lyssa tahu ,  badan Lyssa makin lama , maki kurus ! AH (!) Pedulikan apa orang nak kata . Tau lah Lyssa ni kechik kan ? Umur dah 20 tahun . Muka macam form 2 . Tapi ... hmm .


Agak agak nya kalau Lyssa berisi ciket , boleh nampak macam umur 20-an tak ? kihki . Kengkadang terpikir .. "Kurus sangatkah haku ni ?" .. Hachummm ! Terbersin pulak . Haa. Okk . Orang je dapat menilai . Bagi Lyssa oke dah kot . Tapi , nak berisi sikit lahhh .


Hello ! Ada sesiapa kat sini nak menderma lemak - lemak tepu kat badan korang ? Argh ! Tak kira .. Nak jugakk . Sorry . Lyssa memerlukan lemak yang banyak untuk meningkatkan berat badan Lyssa yang hanya 3* kg sahaja ! hukhuk .


Bukanlah nak berlagak seperti model yang ada badan mantap/solid tuh . Kalau ada pun , tersangat lah bersyukur . If ada apa - apa tips untuk nampakkan diri Lyssa ni berisi .. Boleh lah share - share dekat Lyssa ye ? Menanti respond dari korangg . Muahh :*


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

70 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 4, 2012 at 10:07 PM delete

x lama lagi saya akn menderma sebahagian lemak saya kepada lyssa...
betul... saya tipu, x mau bagi.. hehehehe

Reply
avatar
Fara E's
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:09 PM delete

nak kurus ! nak kurus ! meh tukaq ! haha

Reply
avatar
liyana teyha
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:09 PM delete

okey ape bdn kak lyssa ! kite nie nk kurus ! bdn kak lyssa da cantek da ! x yah la nk gemokkan badan ! :DD

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:10 PM delete

waaaa.... org nk kurus kak lyssa nk gemuk pulk.. hehe.. kite x boleh la bgi lemak kite.. nnti kite kurus.. sbb kite pon kurus.. wahaha

Reply
avatar
Ah Long
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:11 PM delete

Ok nak gemok? haha Lyssa kenal kan kunyet hantu bonceng? dia nasihat along . nak gemok makan dalam kol 3 4 pagi. pastu 5 minit relex pastu tidor ~ haha

Page Taiyuddin Bakar (Kunyet) : http://www.facebook.com/pages/Taiyuddin-Bakar/160947687326365

Reply
avatar
eyka muntell
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:11 PM delete

selalu stalker blog lyssa . takk pernah missing walau satu entry tapy takk penah comment . but hari nie tetiba rase nak komen . lyssa hebat lahh .. wanna be like you .

Reply
avatar
Yuyu AtiQa
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:12 PM delete

yuyu agak kurus jugak.. hak3... tp disebabkan skang duk abiskan masa kat umah, so takde keje lain selain makan, online, tido... berat badan naik tapi badan tak mengembang... cuma pipi je yang tembam.. huhuhu


*loves hazelnut vochelle much ! <3
hehe

Reply
avatar
Meyya Bella
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:13 PM delete

Hehe Kak Lyssa nak gemuk ? hehe , same lah ! bella pun cekeding je :D , kite sama2 perlukan LEMAK !

Reply
avatar
Misz_Choki
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:13 PM delete

kak lyssa nak lemak bahagian mana ?? :)

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

Hee.. takleh lah nak derma lemak kat badan ni. Badan pun kurus melidi macam lidi penyapu

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

just makan tido makan tido jela , hehe ^^
makan coklat bebanyak kee.
malas2 kan diri tu cket, mybe bole gemuk dgn cepat. huhu
*its just an ideas :)

Reply
avatar
dyabunga
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

amek lah lemak-lemak kt bdn dya..hehe

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

kak , akak tak gemuk pun dah nampak teramat dewasa . hikhikhik .

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

sure ke lyssa?dulu fiza camtu gak..tapi once dah a bit chubby ni nyosal lak makan banyak dan senang hati ^__^..skang sebok nak kurus pulak =_='..tapi takpe,asal sehat ^__^

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:14 PM delete

nak derma pun taklei ..
berat kite pun 3something ..
ehe .~

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:15 PM delete

Akk, amik lha lemk adeq sy..
Msti dye bgi punye..
Haha :D

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:15 PM delete

Akk, amik lha lemk adeq sy..
Msti dye bgi punye..
Haha :D

Reply
avatar
Tengku Iji
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:16 PM delete

saya pun makin kurus..tapi saya pernah try naikkan berat badan dengan makan nasi 3 kali sehari..blurp! kenyang selalu jawabnya :P

Reply
avatar
Xee Xa :)
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:16 PM delete

rahsia nya senang :)

kak lyssa ..

kena makan banyak :)

Reply
avatar
9n0L4
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:16 PM delete

lyssa dear, usha sini. :)

http://farizafairuz.blogspot.com/2011/12/nak-gemuk-nak-gemuk-gemuk.html

Reply
avatar
January 4, 2012 at 10:18 PM delete

haha ~ sia pun mau jua tambah lelemak d badan nih eh kak lyssa =)

Reply
avatar
Ainaalicious
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:19 PM delete

apa ? 3 kg ? betul ke ? hehe ~ okay , sya bagi lemaklemak saya ni . haha !

Reply
avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:19 PM delete

lyssa gemok laa sket. kurus sgt..haha. x padan ngan umo lyssa. hehe :D

Reply
avatar
Nur Athirah
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:19 PM delete

kak Lyssa tak de larh kurus sangat . . muka macam Form 2 , maksudnya Kak Lyssan nih awet muda !

Reply
avatar
Amyezaswift
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:24 PM delete

Heyya Kak Lyssa. Alah akak, oke laa badan tecik , kurus. Nanti kalau bdn berisi, mula nak cari SlimWorld. Kan lawa bdn kurus, ramping mcm Saloma.:)

Reply
avatar
I`mulan
AUTHOR
January 4, 2012 at 10:25 PM delete

lissa ni ad macam yuyu zulaikha tak?comey lote jerk... meh sini akak bg lemak nak...

Reply
avatar
aisya zaida
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:04 PM delete

lyssa, akak pun nak gmuk jgk. bmi xpenah nak normal. asyik underweight je. nak gemuk n tambah berat lg 4 kilo. jom kita p makan tidoq makan tidoq kat padang kota.. hehehe

Reply
avatar
January 4, 2012 at 11:07 PM delete

same la,,mira pon nak gemok ni

Reply
avatar
I'm A Girl
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:08 PM delete

Akak, Badan kurus yg penting sihat.... Saya pun kurus macam bini popeye..huhu,tpi,yg penting sihat ye :)

Reply
avatar
niezam
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:15 PM delete

sy mau gemuk! tu cita2, impian malah harapan seorang yang nama nizam ni. huhu.

Reply
avatar
January 4, 2012 at 11:26 PM delete

kena ambik gain weight kot.. :P

Reply
avatar
mykasandra
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:37 PM delete

LYSSA! hey ho! assalamualaikum..
same goes to me1 i wanna get fat but not fatter okie..

mika sangat kurus s im trying to eat much much more! yeah i did followed wht they told me..
after u eat then u get to sleep on ur bad, but it still didnt work..

tak tahu nak berisi macam mana lagi
for wht reason i want to get fat?
sebab! JELES TENGOK ORANG DERMA DARAH! NAD AND AND! mika nak pakai jam yang besar2! macam ODM, BUM SPORT! oh sume tu awesome la! SUKE sngat..tapi berat badan ngam 45kg je! plus xckop zat s i dont eat fish and so many things dat i dun eat..

benda yang tambah darah macam kerang pun TAK MAKAN..

harini je dah makan banyak gila.
mari kita berusaha bersama untuk gemuk ye!

Reply
avatar
Zhyzhy Chin
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:40 PM delete

dulu saya kurus, berat badan cuma 45kg. ALhamdulillah, lepas saya beli WEIGHT GAIN dari APPETON, selera makan saya bertambah. Setiap masa nak sumbat mulum. Last-last berat 55kg :D And saya chubby! Haha

Reply
avatar
January 4, 2012 at 11:44 PM delete

lol.. kita nie temok. nak ke ? hamek lah lyssa. akak rela , hahaha

Reply
avatar
Haziqah Latif
AUTHOR
January 5, 2012 at 12:07 AM delete

kak lyssa... sy nk krus.... jom tuakr....

Reply
avatar
sya azleen
AUTHOR
January 5, 2012 at 12:14 AM delete

samela kite. orang duk kate macm budak sekola lagi, padahal umo dah masuk 20 =.="

Reply
avatar
January 5, 2012 at 12:21 AM delete

senang je nak gemuk. lyssa makan benda2 yang cepat menggemukkan seperti coklat & kek. jadikan ia makanan jajan lyssa. tapi kalau lyssa memang jenis makan banyak tapi tak gemuk yg tu memang x boleh nak tolong la. sebab org macam tu metabolism dia tinggi. so apa die makan semua diprocess dgn efisyennya. malangnya saya xmacam tu. :(
anyway kita patut bersyukur dgn apa yang ada & berusaha tu lagi bagus. my advice is makan la benda yg cepat menggemukkan. ;)

Reply
avatar
CiK FizA
AUTHOR
January 5, 2012 at 12:22 AM delete

badan Lyssa dah ok 2, dah cumil :D
*kalau nak jgk nnt Cik Fiza bg lemak Cik Fiza ek, hee~ xlarat nak bawak dh. Ngeee~ >.<

Reply
avatar
ciksengeh :D
AUTHOR
January 5, 2012 at 12:22 AM delete

macam tak percaya je dh 20 ???

Reply
avatar
PelangiCinta
AUTHOR
January 5, 2012 at 12:55 AM delete

I pun kuruss jugak , I makan ubat selera makan then berisi cket sampai seluar jeans yg I biasa pakai xmuat .. You cari la ubat selera makan .. Nanti selera makan bertambah dan sentiasa rasa lapar.. Amalkan makan tgh2 malam pastu tidurr .. HAHA ! Berhasil taw~

Reply
avatar
cahaya mata
AUTHOR
January 5, 2012 at 1:28 AM delete

Lyssa!! rasenye kite ade masalah yg sme..berat kite cume 34kg je skrg ni.kwn2 semua asyk tegur je kite kurus..tp nk wat cmne.nmpk gaye awk kne wat tutorial nk gemuk plak la pasni.hehe...

Reply
avatar
Lip Gloss
AUTHOR
January 5, 2012 at 1:46 AM delete

i mkn klh org gemuk , tp ta gemuk . smpi org ejek keding . haha . tape-2 azam lyssa insyallah tercapai .

Reply
avatar
January 5, 2012 at 3:42 AM delete

hye lisa..kalo serius nk naekkan berat badan, boleh kontek sy kt no ni: 017-6724687..kalo ade sesape lg yg serius nk kuruskan badan ke, naekkan berat badan ke, nk kulit cantik, nak sehat, boleh kontek sy jugak..sy akn tunjukkan caranya=)
email pon boleh: eyla_redtulipia@yahoo.com

Reply
avatar
syirah rasid
AUTHOR
January 5, 2012 at 3:58 AM delete

lisa! umo kita sama, sy nk ktinggian T.T

and sy gemuk >< nah mbikla lemak 5 kilo!hua

Reply
avatar
January 5, 2012 at 6:38 AM delete

senang je..diet paling mudah. makan sebelum lapar dan berhenti sbelum kenyang. dan baca doa makan dan tutup dengan doa alhamdulillahi lazi ato`a mana wasa qoo na waja`alana minal muslimin..amin..insya allah..sebulan dua naik lah tu..
hehe..saya pn nak cm tu jgk..dh dpt pun. naik 1kg je..jadilah kan

xpun lysa bgun malam..cukup 3kali malam insya allah gerenti allah tunaikan..apatah lagi kalau tiap2 malam..yok sama-sama beramal dan sebarkan apa itu islam.

Reply
avatar
ikki
AUTHOR
January 5, 2012 at 7:11 AM delete

sama lha,kite pon nak kurus :) tapi susah lah

Reply
avatar
tiaLAURENN
AUTHOR
January 5, 2012 at 8:48 AM delete

haha . we are same , tapi lysa lagi tue sikidd lah . huh . over kan ? smue org na kurus ? haha . btw , dah try weight gain ?

Reply
avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:17 AM delete

Makan lepas tu terus tidur. Tapi saya pun nak gemuk tapi tetap tak pernah berubah berat badan. Makin kurus macam kak lyssa. Haha

Reply
avatar
Syuhada Nasya
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:26 AM delete

samala dgn kite lyssa , umo da 20 tp kurus je mcam budak kcik hewhew

Reply
avatar
ctnorhatika
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:35 AM delete

saya pun nk demok jugak..dh mcm2 mam..susu la..vitamin la..xjadi jugak..huhu~

Reply
avatar
January 5, 2012 at 9:42 AM delete

ok ape muke cam form two.forever young la cenggitu.i like :)

Reply
avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 5, 2012 at 9:43 AM delete

kebetulan...perut saya ni dah bertambah2 lemaknya.rasa menyampah plak tgk perut sendiri..nanti sy dermakan kat lyssa

Reply
avatar
Nur Izzati
AUTHOR
January 5, 2012 at 2:58 PM delete

Kak Lyssa izzati pun nak gemuk! tk nak kurus hehe!

Reply
avatar
FiHa
AUTHOR
January 5, 2012 at 5:39 PM delete

kte ad masalah yg same lah lyssa...
dlm dilema skang niy, HAHA... bawu jek ckp sal nak gemok, taktaw cenggane.. makan okey jek tp makin kurus... huuu

Reply
avatar
January 5, 2012 at 5:47 PM delete

Lyssa pernah dengar pasal herbalife tak? Ramai member yang try. Tapi sy tak try pon. Nak gemuk pon boleh,kurus pon boleh. Try lah! :)

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 5, 2012 at 11:51 PM delete

pulak dah?org ramai nak kurus.hihihi

Reply
avatar
January 6, 2012 at 3:26 AM delete

ye..herbalife satu produk nutrisi yg sgt baik n dh terbukti berkesan kat sgt rmai org..kalo nk cube, just contact me=)..017-6724687

Reply
avatar
January 6, 2012 at 3:26 AM delete

ye..herbalife satu produk nutrisi yg sgt baik n dh terbukti berkesan kat sgt rmai org..kalo nk cube, just contact me=)..017-6724687

Reply
avatar
January 25, 2012 at 3:33 PM delete

meh saya ajar awak cara nak gemuk dgn sihat dan cantik..=)

Reply
avatar
February 10, 2012 at 6:56 PM delete

kak lyssa nak GEMOK amik lemak kita nak ? kita dermakan kat kak Lyssa ...
kita nak kurus !cer tengok pic kita kat blog ni http://eylavogue.blogspot.com/ ...

Reply
avatar
ubat gemuk
AUTHOR
March 22, 2012 at 10:05 PM delete

kalau dah kemaruk sangat nak gemuk sila la ke maugemuk.com hehehe

Reply
avatar
ubat gemuk
AUTHOR
May 16, 2012 at 10:49 AM delete

nak sangat gemuk pegi la kat maugemuk.com

khas untuk orang yang kurus dan nak gemuk jer..

Reply
avatar
ginseng gemuk
AUTHOR
July 31, 2012 at 2:03 PM delete

Salam..sape nak gemuk gi kat sini http://ginsenggemuk.blogspot.com ginseng ni HALAL dan ada kelulusan KKM :-)

Reply
avatar
Tia
AUTHOR
August 15, 2012 at 3:51 PM delete

Sama lah kak , makin lama makin kurus walaupun da makan banyak . Tia pun nak gemuk ! Tapi Tia taknak lah gemuk sangat , nak sederhana gituu :P Hihi .

Reply
avatar
HaNa
AUTHOR
September 2, 2012 at 4:42 PM delete

nah kak.. amek lah lemak2 kte ygbnyak nie.. tinggi kte 153cm, brt 44kg,, (malu nk cp,brt sgt..) amek lah ye..

Reply
avatar
November 2, 2012 at 8:30 PM delete

salam lyssa. First time saya masuk blog lyssa ni. PInky. :-)

Lisa nak gemuk ke? Saya cadangkan lyssa cuba makan I-Food (sejenis makanan kesihatan organik). Kalau lisa nak tahu dengan lebih lanjut lyssa boleh terus hubungi saya di 0136285673. Ramai yang berjaya menambahkan dan menurunkan berat badan dengan I-Food. Lisa boleh mesej dan tinggalkan nama pada no henpon saya, dan saya akan hubungi lyssa dengan segera. tq

Reply
avatar

Google+ Followers