Search Box Dah Ada . Carilah Apa Yang Korang Nak Cari Ye ?

Gadis Kidal Berceloteh...
02/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Eloo . kihkih . 1st update untuk hari . Bermula dengan . Ehem . Ehem . Kotak carian !
Apa kah itu ? Alahai . "Search Box"  kalau di-transelete kan dalam Bahasa Inggeris . HEHE :) Ye lah , korang kan sekarang terlampau mahir in English . Kot tak paham kotak carian tu ape ? HAHA .


Oke . Kalau masih ada yang tak paham  . Lihat di sidebar Lyssa Atas sekali , ada kan benda ni :

 


Rasanya , dah lama Lyssa letak benda ni . Bulan lepas merangkap tahun lepas . HAHA :) Kotak itu untuk memudahkan korang untuk korang mencari maklumat/info yang terdapat dalam blog Lyssa ni . Ye lah , blog dah dipenuhi tips dan tutorial untuk para bloggers . Mesti ada yang pening tak tahu cari dekat mana kan ? Taip sahaje dekat Kotak "Search" tu . InsyaAllah . Apa yang korang nak cari , akan tersenarai list yang berkaitan .


Kalau tak percaya , try lah . Nak cari apa ? Mengenai Post Title ? Sidebar ? Churp - Churp ? Nuffnang ? Tips cinta ? Macam - macam korang boleh taip di situ . Kalau korang bernasib baik , jumpa lah apa yang korang nak kan tu . HEHE ..


Okeyy . Ini hanya untuk memudahkan apa yang korang nak je . Tak de lah bersusah payah korang tunggu jawapan dari Lyssa . Ye takk ? :)
kihkih . Itu Sahaja Lyssa nak kasi tahu . Sekian :) muahx0x0 :*
Oh . Haa . Kalau ada tertanya macam mana nak buat tu , pergi je kat Add a Gadget .
Klik yang ada Tulis Search . Nanti , sama lah macam Lyssa :)


#byee :)



 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

16 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
farhani yahya
AUTHOR
January 2, 2012 at 9:37 AM delete

thanks kak lysa sebab ingtkan pasal search box tu,,,:D

Reply
avatar
Eyla Pinkish
AUTHOR
January 2, 2012 at 9:45 AM delete

Okay , kak Lyssa . Kak Lyssa , nak tanya bolehh ? Hmm , tak payah lah , sensitive kot . Kay ?

Reply
avatar
yaya
AUTHOR
January 2, 2012 at 9:51 AM delete

wahh , makin sng nak cari bnde kat blog akak :)

Reply
avatar
afina rahmat
AUTHOR
January 2, 2012 at 9:54 AM delete

kebetulan smalam sy cr dr situ juga.hehe.lg senang sbb tuto akk bnyk.kadang terlepas pandang :3

Reply
avatar
ZalinZalina
AUTHOR
January 2, 2012 at 9:55 AM delete

Salam kenal adik comel...haritu kak ina belajar daftar churpchurp pun kat blog awak ni...thanks ye...tapi sekarang ni tengah nak faham iklan grapevine tu...cari kat sini takde la pulak...kot2 awak leh tolong :)

Reply
avatar
Farhani
AUTHOR
January 2, 2012 at 10:15 AM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa, selamat pagi..Sy nak kongsikan tutorial ngan tips kak lyssa kat blog sy.. kalu kak lyssa tak suke, sy akan delete blik.. Kak lyssa, Plis responde ye.. ^_^

Reply
avatar
Nur SyafiQah
AUTHOR
January 2, 2012 at 11:14 AM delete

Assalam'alaikum Lyssa , macam mana nak buat sidebar title background macam Lyssa ea ?

Reply
avatar
January 2, 2012 at 12:02 PM delete

lyssa ade blogger tiru tagline lyssa " gendang gendut tali kecapi masuk blog aku gerenti hepi "...sy prnh tgk dlm beberapa minggu nie...tp kalau nk tunjuk bukti kalau nk crik balik blog tu mmg ssh...lyssa tk marah ke?

Reply
avatar
Nurul Athirah
AUTHOR
January 2, 2012 at 12:05 PM delete

Sengan Sikit Nk cari . tankz Kak Lyssa :)

Reply
avatar
January 2, 2012 at 12:07 PM delete

waalaikumsalam .~
tenkiu tutor sis ..
but takgune tutor yank nee .,
yank laen ..
^^,

Reply
avatar