Tak Ada Mushroom Soup , Chicken Soup Pun Jadilah

Gadis Kidal Berceloteh...
25/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Okeyy . Baru ada mood nak update lepas makan soup bersama Si Qaseh :) Ops* Qaseh ! Tak kenal ? Kucing kesayangan Lyssa ler . Ehemm .


Petang tadi sahaja Lyssa jenjalan sorang-sorang belakang rumah lantas kaki ni nak pulak bergerak ke 7-E . Padahal , serius tak tahu pun nak beli apa . Saje dok buat kecoh je kat 7-E tu . Wakakaka .


Pikir-pikir .. Nak beli apa ye ? Mundar - mandir je dalam 7-E tu .. akak abang dalam tu pun pelik .  Budak ni nak beli ke , nak tayang muka ? Arghh . Suka i lah wehh . I nak beli lah . Tak de bila i nak tayang muka huduss i ni . Adoyy . 


Mundar-mandir ~ mundar-mandir .. Tiba-tiba haaa ...


"Akak , mushroom soup ada tak ?"

"Kejap akak tengokk.Hmm. Alah dik , Mushroom soup tak de lah . Chicken soup ada le"

"Hmm . Ok , ambik dua ! Chicken soup pun chicken soup lah ."


Padahal dalam hati . "Ahh ! Nak mushroom soup !!!"  . Monyokk je mukaaa =.=


 
Ini lah paket Chicken Soup pun . Oh haa . Nyummy =.=


Lyssa pun balik . Balik je terus masak air . Masukkan dalam mangkuk comel ..



 
Daaa . Comel ker ? HAHA




Tetiba datang pulak menempek Si Qaseh tu sondol-sondol dekat kaki Lyssa . HAHA . Nak makan lewtew . Buat-buat manja konon . Kenapa Qaseh ? Nak ke ? Kejapppp .


Kan sup tu panas , Lyssa pun dengan penuh kasih sayang , tiup-tiup lah kasi sejukk . Erkkk . Nampakk ?! Pencinta kucng lah katakan . ekekeke :) Sahaja nak test kat Qaseh makan ke dakk . Sebab tak pernah-pernah dia makan . Dia pun makanlah dengan rakusnya . HAHA :


 
Tengok lah muka pun dah semakin kurus disebabkan tuan dia malas kai dia makan !
Takk baik gitu , Cik Lyssa oiyyyy =.= haha 



Lepas dia dah abis makan , tetiba je dia .. Meoowwwww ~ Meeeowwwww ~


Lyssa tanya , kenape ? Nak lagii ke ? Lyssa bubuh lagi , dia tak nak . Terus dia ke dapur .
Lyssa ingat ke dia nak apa , rupa-rupanya terus laju je masuk toilet . Ohh . Nak berak rupanya ! Wakakakak . Apa lah Qaseh . Baru Chicken Soup . Belum Mushroom Soup lagi . HAHA :)

 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

28 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nur Izzah ZR
AUTHOR
January 25, 2012 at 8:59 PM delete

Hahahaha .. Omeyy Qaseh kak Lyssa tuu .. Rse maw ubit jek pipi sentol dye tuu .. Kene mntak prmit dri Tuan dye dulula nmpaknye ;))

avatar
Ezzaty
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:01 PM delete

yummy! mushroom soup.. lama tak makan..

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:01 PM delete

Haha..lawak la si Qaseh ~ Comel pula tu ~ ^^

avatar
nasha sanza
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:02 PM delete

lyssa tak makan ke? alaaa..comelnya kucing lyssa nie..=)

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:03 PM delete

wah tuan kucing yg bgus...
BRAVO BRAVO!!!

avatar
January 25, 2012 at 9:06 PM delete

Hahaha. Finally, update jugakk. Tak lah bosan menunggu. Hehehe :D Pandai jugak kucing kak Lyssa makan makanan tu ya :D

avatar
fyna
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:07 PM delete

alololo...sedap tue dear...
hehe...
nih yang nak wat jugak mlm nih...

avatar
suzanne
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:10 PM delete

Wah, Macam sedap jer! Nak try lha!

avatar
Meyya Bella
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:14 PM delete

Hehe , lawak lah Qaseh nie :)

avatar
Jamalina
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:20 PM delete

Wah , kucing akak makan soup :) Kucing kita tak mkn pun ..

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:47 PM delete

tak baik tau awak tak kasi kucing makan.. tak ihsan namanye.. hehe..

keep up the gud work.. kunjungan komen membalas.. bukan beromen ye

www.muazfaris.com

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:48 PM delete

hahah terus g toilet..lawas sungguh qaseh.hihihi

kalau cndwan lagi extra sedap kan

avatar
January 25, 2012 at 9:52 PM delete

comeynya qaseh....
siap mkn chicken soup lg tu ^^

avatar
Dwen Rasid
AUTHOR
January 25, 2012 at 10:03 PM delete

cumeinya kucing u... leh kasi saya ni.

Blog Saya - Dwen Rasid

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 25, 2012 at 10:13 PM delete

Haha... Lawak lha kucing akak ny. Nakal jgak ye Qaseh tuh. xD

avatar
January 25, 2012 at 10:42 PM delete

HAHA :D Ceret beberert ke ? Kucing Shag semua benda dia balun. Roti kering pun makan >.<

avatar
kiz
AUTHOR
January 25, 2012 at 10:42 PM delete

sup..hujan ni memang sodap pekono soup..

avatar
Ehaa Is Me !
AUTHOR
January 25, 2012 at 10:43 PM delete

Kalau nak ***** pegi tandas ye Qaseh ? Pandaii Qaseh ! xD

avatar
January 25, 2012 at 10:57 PM delete

sistem penghadaman perut Qaseh terbaik. huahua...:)

avatar
January 25, 2012 at 11:15 PM delete

untung qaseh dpt mkn sup sedap ni.

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
January 25, 2012 at 11:23 PM delete

LOL! cirit birit kucing tu,Lyssa.ekeke..sabo jelah.

avatar
emy zulaiha
AUTHOR
January 26, 2012 at 12:40 AM delete

hebak lah qaseh mkn chicken soup kan.

avatar
January 26, 2012 at 1:01 AM delete

salam , hai lyssa , saya nak tnye ckit laaa , cam ne nak msuk kan somethng dalam border ni .contoh lyssa ade tutorial jenis2 border tp cam ne nak msukkan gmbar , or somethng else dalam ue . plisss tunjuk ajar .. hehe

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 26, 2012 at 1:56 PM delete

erkk..mkn2 tros berak...mmg si Qaseh ni m'punyai sistem p'hadaman yg baik :)

avatar
January 27, 2012 at 10:53 AM delete

x suka kucing klau time tgh mkn..xtaw knapa..huhu..

avatar

Google+ Followers