Takut Nak Cari Kawan ..

Gadis Kidal Berceloteh...
04/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v 
 

Ehem . Takut nak cari kawan ? Yup . Wa memang sangat takut nak carik kawan ! Ingat lagi time dolu dolu masa 1st time nak masuk sekolah menengah . Form lah katakan . hehe . Malam sebelum nak ke sekolah , nak tidur pun tak boleh . Pusing sana .. Pusing sini .. Arghh (!) 



Bukan nya sebab apa . Memikirkan ..


"Ishk , esok dah nak masuk Form 1 , sekolah baru .. Jauh pulak tuu . Dah ler kena dok hostel . Macam mana ehh ? Macam mana nak cari kawan ni ? Takut lahhh ... "


Err . Perkara segebitu lah yang selalu terjadi pada Lyssa . Takut sangat nak cari kawan . Ehehek . Sebab mama & papa pernah cakap kat Lyssa :

" Nanti dah masuk sekolah tu , cari kawan yang elok . Jangan pulak cari kawan yang suka main - main . Cari kawan yang nak belajar je .. Bukan mama suruh kamu memilih . Tapi untuk kebaikan kamu jugak . " 


Ah (!) Boleh pulak macam tu . Kawan pun kena pilih ke ? Hati Lyssa terpikir gitu lah . Ye lah , mana tak nya . Dah lah Lyssa ni 'pemalas' . Kang tak pasal - pasal hanyut terus dalam pelajaran kan dah susah . HAHA .


Kawan dah ler tak de . Tak suka sangat bercampur dengan orang sebenarnya Lyssa ni . Cuma takot ! Takot tersalah pilih kawan . Tahu - tahu je lah . Lyssa ni cepat sangat terpengaruh . Kang tak pasal - pasal terjebak pulak dengan gejala negatif . Susah lak kan ? HAHA . Tapi , sekarang Lyssa lain ! Dulu je macam tuh . Sekarang ni rasa macam nak je kawan dengan semua orang . Sebab sekarang Lyssa dah besar . 20 tahun lah katakan . Ok . #SayaTua!


Besar dah . Dah boleh pikir mana baik , mana buruk . So , sekarang dah tak takot dah nak pilih kawan mana pun . hikhik*  





Psstt . Nak kawan dengan awak boleh ? HAHAXD
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

16 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nizam
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:35 AM delete

selamat menempuh alam sekolah menengah yer... ;)

avatar
smilenajah93
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:37 AM delete

mestilah kak lyssa ! haha ~ tapi akk sudi ke jadi kawan saya :'(

avatar
Phat
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:39 AM delete

lyssa meh kawan ngan phat meh meh

avatar
Aini_styl3
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:39 AM delete

saya nk kwn ngan kak Lyssa..will yo0u..??

avatar
Aini_styl3
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:40 AM delete

Saya nk jd kwn kak Lyssa bleh!! will you???

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:51 AM delete

musti bukan orang pertama yang komen nih..hahaha

avatar
niezam
AUTHOR
January 4, 2012 at 11:58 AM delete

meh kwn ngn sy. sy rela jd kwn lyssa :))

avatar
Marina
AUTHOR
January 4, 2012 at 12:19 PM delete

akak tak takut...malu je..hehehe

avatar
January 4, 2012 at 12:46 PM delete

seronok ramai kawan tapi kene memilih juga macam mama lyssa cakap tu..takut kawan ni suka amek kesempatan atas kebaikan kita je..

avatar
husnazahidi
AUTHOR
January 4, 2012 at 1:05 PM delete

btul2..adik husna skang tgh sdeyh..bru msuk f1..xdak kwan ktanya..dah lar dok asrama..huhu

avatar
January 4, 2012 at 3:45 PM delete

dulu kecik kecik comel je ken . dah besar ... hampehh ! eh lyssa . hari tu kita mimpi lyssa =='

avatar
MyzzNuryn08
AUTHOR
January 4, 2012 at 4:42 PM delete

yayy!!nk jd kwn kak lyssa!!!

avatar
achik rin
AUTHOR
January 4, 2012 at 7:55 PM delete

Yehaaa , meh kawankawan :)
#saya banyak cakap .HAHA

avatar
January 18, 2012 at 10:19 PM delete

selamat menempuh alam persekolahan ..wat yang terbaik untuk family okey .. but dont forget to follow me at http://coklatmelove.blogspot.com ..TQ

avatar
January 18, 2012 at 10:23 PM delete

belajar rajin-2 okey .. jangn lupa follow blog kiter http://coklatmelove.blogspot.com

avatar

Google+ Followers