Home
tutorial
Tips-Tips

04 January 2012

Takut Nak Cari Kawan ..

Gadis Kidal Berceloteh...
04/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v 
 

Ehem . Takut nak cari kawan ? Yup . Wa memang sangat takut nak carik kawan ! Ingat lagi time dolu dolu masa 1st time nak masuk sekolah menengah . Form lah katakan . hehe . Malam sebelum nak ke sekolah , nak tidur pun tak boleh . Pusing sana .. Pusing sini .. Arghh (!) 



Bukan nya sebab apa . Memikirkan ..


"Ishk , esok dah nak masuk Form 1 , sekolah baru .. Jauh pulak tuu . Dah ler kena dok hostel . Macam mana ehh ? Macam mana nak cari kawan ni ? Takut lahhh ... "


Err . Perkara segebitu lah yang selalu terjadi pada Lyssa . Takut sangat nak cari kawan . Ehehek . Sebab mama & papa pernah cakap kat Lyssa :

" Nanti dah masuk sekolah tu , cari kawan yang elok . Jangan pulak cari kawan yang suka main - main . Cari kawan yang nak belajar je .. Bukan mama suruh kamu memilih . Tapi untuk kebaikan kamu jugak . " 


Ah (!) Boleh pulak macam tu . Kawan pun kena pilih ke ? Hati Lyssa terpikir gitu lah . Ye lah , mana tak nya . Dah lah Lyssa ni 'pemalas' . Kang tak pasal - pasal hanyut terus dalam pelajaran kan dah susah . HAHA .


Kawan dah ler tak de . Tak suka sangat bercampur dengan orang sebenarnya Lyssa ni . Cuma takot ! Takot tersalah pilih kawan . Tahu - tahu je lah . Lyssa ni cepat sangat terpengaruh . Kang tak pasal - pasal terjebak pulak dengan gejala negatif . Susah lak kan ? HAHA . Tapi , sekarang Lyssa lain ! Dulu je macam tuh . Sekarang ni rasa macam nak je kawan dengan semua orang . Sebab sekarang Lyssa dah besar . 20 tahun lah katakan . Ok . #SayaTua!


Besar dah . Dah boleh pikir mana baik , mana buruk . So , sekarang dah tak takot dah nak pilih kawan mana pun . hikhik*  





Psstt . Nak kawan dengan awak boleh ? HAHAXD

16 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Nizam said...

selamat menempuh alam sekolah menengah yer... ;)

smilenajah93 said...

mestilah kak lyssa ! haha ~ tapi akk sudi ke jadi kawan saya :'(

Phat said...

lyssa meh kawan ngan phat meh meh

Aini_styl3 said...

saya nk kwn ngan kak Lyssa..will yo0u..??

Aini_styl3 said...

Saya nk jd kwn kak Lyssa bleh!! will you???

Boni JLL3 said...

musti bukan orang pertama yang komen nih..hahaha

niezam said...

meh kwn ngn sy. sy rela jd kwn lyssa :))

Marina said...

akak tak takut...malu je..hehehe

Azhafizah[フィザ] said...

seronok ramai kawan tapi kene memilih juga macam mama lyssa cakap tu..takut kawan ni suka amek kesempatan atas kebaikan kita je..

husnazahidi said...

btul2..adik husna skang tgh sdeyh..bru msuk f1..xdak kwan ktanya..dah lar dok asrama..huhu

Atiqah Wadiah said...

salam kenal lyssa :)

eichieymieychie said...

dulu kecik kecik comel je ken . dah besar ... hampehh ! eh lyssa . hari tu kita mimpi lyssa =='

MyzzNuryn08 said...

yayy!!nk jd kwn kak lyssa!!!

achik rin said...

Yehaaa , meh kawankawan :)
#saya banyak cakap .HAHA

it's me and my love said...

selamat menempuh alam persekolahan ..wat yang terbaik untuk family okey .. but dont forget to follow me at http://coklatmelove.blogspot.com ..TQ

it's me and my love said...

belajar rajin-2 okey .. jangn lupa follow blog kiter http://coklatmelove.blogspot.com