Tips : Cara Nak Ramaikan Pengunjung ke Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
19/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sedang dahku membelek segala pertanyaan dan jejak kasih dari para pembaca blog Lyssa ni, Lyssa tertarik pulak dengan soklan yang someone ni ajukan . Err . " Tapi layakkah aku untuk menjawab soalan sedemikian ? Macam tak layak ! Nak tahu apa soklan tu .. Baca ni :

 



Kejap ! Nak tanya balik ni .. HEHE . Ramai ke pun yang masukk blog Lyssa ni . Err . Tak pun . Tak ramai pun . Alah , banyak lagi blogger yang ada lebih ramai pengunjung dari blog Lyssa ni . Terasa tak layak pulak nak jawab soalan macam tu . HEHE .Tapi , dah awokk tanya , kita try jawab je lah . 



Err . Blog Lyssa ramai pungunjung mungkin disebabkan ramai para blogger kini lebih gemar untuk mengedit blog mereka untuk jadikan lebih cantik . Ye ke ? Err . Lagipun , Lyssa ada dengar-dengar kata tutorial dekat blog Lyssa ni senang paham . Ah(!) . Ye ke cik kak ? Tak tahu pulak saya . ehee~



Ok . Macam ni lah . Bagi Lyssa apa yang kita nak sampaikan haruslah seikhlas hati . Nak taip entry pun kena lah ikhlas tau . Bila kita dah ikhlas , orang masuk blog kita pun secara ikhlas . ngehngeh ~ 



Macam Lyssa ni , blog Lyssa orang suka pun sebab tutorial Lyssa yang mudah nak faham . Kenapa diorang paham ? Sebab setiap kata2 tu , Lyssa sampaikan dengan ikhlas . Nak ajar orang , kalau ajaq halai balai je bek tak payah ! (tiba2 terkeluaq bahasa utagha!) haha .



Question :Masa dulu , macam mana Lyssa start nak bagi pengunjung ramai ke blog Lyssa ?

Err . Korang rasa ? Hmm . Lyssa nak jawab pun tak tahu . Macam mana ekk ? Tapi , seingat Lyssa , Lyssa start buat blog  tujuan utama ,  nak buat blog personal je . Konon nak cerita pasal kehidupan seharian Lyssa je lah . Ntah macam mana . Terfikir pulak nak buat tutorial . Dengan bakat yang Lyssa ada sebelum wujudnya blog ni , Lyssa try main2 koding dekat blog ni . So , tangan pun tergatai nak buat tutorial untuk blogger newbie kan ? Sejak dari tu lah blog Lyssa ni semakin ramai pengunjung ..


Nasihat Lyssa  , cuba cari identiti tersendiri ! Bakat yang kita ada , gunakan sebaik-baiknya ! Jangan sia-siakan keistimewaan yang kita ada ! Bagi Lyssa , biar lah blog kita ada ke-originalitinya . Kalau setakat blog copycat sahaja , tak de gunanya jugak . 

Renung-renungkan , dan selamat beramal ! :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

75 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Mohd Ridwan
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:44 PM delete

erm....nak gi cari identiti ni~

avatar
e-lyana
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:48 PM delete

wahhh :)
tq sis for the advice :)

yg penting kita ikhlas kan??

kalau sudi, lyssa singgah lah blog saya :)

avatar
Gadis Gingsul
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:49 PM delete

nice info....
Lyssa cam mana nak buat tab menu...boleh tak bagi..
sbb da try bbgai cara tak bolehpun...

ne link [http://fennyaja.blogspot.com/]

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:53 PM delete

Yang ending saya setuju sangat. Btw, congrates kak Lyssa. Blog ni semakin maju :)

avatar
nasha sanza
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:54 PM delete

lyssa ada bakat..akak memang takde bakat :(

avatar
January 19, 2012 at 1:55 PM delete

totally agrred dgn lysaa.menulis biar ikhlas.sbb dr ikhlas tu la yg leads to other things :)

avatar
*ZaFirAh*
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:56 PM delete

Wah,bgus nasihat akak^^
Betul apa yg dorang ckap.tuto yg akak buat memg sng faham.:)

avatar
G@D!z$
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:56 PM delete

setuju dgn cik lyssa...

avatar
Fara's (:
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:58 PM delete

Hee , thankyouu kak lyssa :)

avatar
Ain Zuhairi
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:00 PM delete

Kak Lyssa memang hebat la. Dalam setahun followers dah mencecah beribu ribu. hehehehe :)

avatar
Phat
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:02 PM delete

identiti tu yang penting kan lyssa kan kan kan hehe

avatar
fizafantagirO
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:02 PM delete

bab tutorial senang paham tu setuju sangat ! dulu sis pun ada jugak try ikut tuto lyssa bila nak edit blog sikit2 .. ermm senang sangat bila betul2 ikut step yg lyssa bg ^_~

avatar
mas saari
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:10 PM delete

betul tu! ada identiti sendiri dan entri yang dikarang sendiri...

avatar
January 19, 2012 at 2:17 PM delete

@nasha sanza

kalau tk de , cari jugakk smpai dpat . bukan setakat boleh main koding , cara lain pun bulehh jugak kak ... =]

avatar
January 19, 2012 at 2:17 PM delete

@saharinasaharudin


yuppp . so , lepas ni . tulis seikhlas hati erkk ;p

avatar
FYA PELANG!
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:17 PM delete

haaaaa. tahu takpe ! sokongg ! identiti XD

avatar
January 19, 2012 at 2:18 PM delete

@*ZaFirAh*

ehehe . pelikk . orang lain pun bnyk jugakk tutorial . Tapi , kenapa melekat kt blog akak kan ? aura apa lahh pulakk ni . ahaa.

avatar
January 19, 2012 at 2:19 PM delete

@Ain Zuhairi


hehh . hebat ke gitu ? Er . Syukur alhamdulillah :p

avatar
January 19, 2012 at 2:19 PM delete

@Phat

Yeahhh . Apa idemtiti sebenar kita erkk ?

avatar
January 19, 2012 at 2:20 PM delete

@fizafantagirO


eheee. tapi , mcm perkara remeh je kan ?

avatar
erma nazillah
AUTHOR
January 19, 2012 at 2:32 PM delete

indeed..xde guna jg klu nk copy je kan..blog sy psl life je..nk tutorial semua tu x reti..keh3 :)

avatar
January 19, 2012 at 3:17 PM delete

yerp..kene cari identity sendiri..say NO to copycat..

avatar
hairy
AUTHOR
January 19, 2012 at 3:24 PM delete

senyum ja xmampu nk bercakap2..haha

avatar
GrEyGiRl
AUTHOR
January 19, 2012 at 3:31 PM delete

yep tutorial kt blog lysa ni memg senang nk faham =) really big thanx lysa..... <3

avatar
January 19, 2012 at 3:55 PM delete

btol2... kalo copycate nak wat x dek identiti sendiri tu yg payah tu.muehhee... ^_^

avatar
FiHa
AUTHOR
January 19, 2012 at 3:57 PM delete

congrats ramai pengunjung...
nice info

avatar
January 19, 2012 at 4:04 PM delete

blog aku ihklas tak . cuba usha japcek lyssa

avatar
January 19, 2012 at 4:10 PM delete

masih tercari2 identiti sndiri..huhu..

avatar
shima
AUTHOR
January 19, 2012 at 4:24 PM delete

hye lyssa..
i baru lagi dlm dunia blogger ni...i dh tengok u punyer nye tutorial..i pening la..mcm mne erk?

avatar
fitrahfiyaaa
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:01 PM delete

suka baca blog lyssa yang banyak tuorial..sebab tu ramai yg singgah blog lyssa :D btw jom join giveaway ni http://fiyaaa.blogspot.com/2012/01/new-year-giveaway-by-rara-nasuha.html
Fit dah tag lyssa

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:33 PM delete

semakin mencintai belog lyssa :)

avatar
era kecik
AUTHOR
January 19, 2012 at 5:44 PM delete

era setuju apa yang kak lyssa cakapkan ;) ..

> ikut cara kita yang tersendiri.. tak yah ikut cara org lain.. hehe ^^

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
January 19, 2012 at 7:36 PM delete

full throttle agree dengan lyssa :P

avatar
January 19, 2012 at 8:21 PM delete

betul lyssa! :) setuju sangat bab yang bakat tu :) kalau ada usah disia2kan :)

avatar
January 19, 2012 at 8:41 PM delete

hehe :D w'salam :)terima kasih untuk tuto ni..saya suka.. :)) kak lyssa , macam mana nak tau blog tu ringan ke berat ? :DD

avatar
profmie
AUTHOR
January 19, 2012 at 11:29 PM delete

betul2x tu..sy stuju..tp cm sy ni bru b'jinak2x ngn blog..byk lg pkare nk kena blajO..n mcmane ek nk ramaikn p'gunjung dtg ke blog sy..awk pUn nti jd ar follower blog sy taw..hehe..t.k

avatar
Zay
AUTHOR
January 20, 2012 at 12:11 AM delete

interesting! and blog lyssa sangatttt cuteee!!!! feeling soo muda remaja kat dalam ni. hihihi~ salam ukhwah lyssa! :D

avatar
Ziela Ismail
AUTHOR
January 20, 2012 at 10:54 AM delete

tak boleh lawan dengan pengikut Lyssa..huhu...ramainye...

avatar
March 6, 2012 at 3:28 PM delete

comeylah blog awak :)) so gojezzz one ^^

avatar
Minah Gedeban
AUTHOR
March 26, 2012 at 1:49 PM delete

Thanks for the tips... I follow U... U follow Me... He He He...

avatar
May 3, 2012 at 3:26 PM delete

sudi2 la singgah ke blog saya yg masih baru niehttp://maizanhandmade.blogspot.com/

avatar
June 2, 2012 at 4:26 PM delete

Tutorial yg snang difahami..tq sis

avatar
auntie miccy
AUTHOR
June 18, 2012 at 9:24 PM delete

lyssa pndai koding2 ni xpe la..by the way cntik sgt blog ni, i like

avatar
September 20, 2012 at 10:04 AM delete

Hehehe elok nak tutup blog ' ade pesanan suh tgl comment' hahahaha nice'

avatar
Zura Tamin
AUTHOR
September 22, 2012 at 1:53 PM delete

kak zura pun suka tengok tutorial lyssa... senang faham dekk oiii hehehe

avatar
Aril Impian
AUTHOR
September 25, 2012 at 1:28 PM delete

Terbaik,teruskan usaha lyssa..saya support dari belakang gambar tu..hehe@Zura Tamin

avatar
Deena Yahya
AUTHOR
December 4, 2012 at 5:24 PM delete

Thnx dear lisa..mmg pun.blog ni sgt bagus utk org baru cam akk ni..visitla blog akk ye www.madeenayahya.blogspot.com

avatar
Nur Ana
AUTHOR
December 24, 2012 at 6:07 PM delete

salam semua yang ada di sini!Datang follow blog saya please!!!

avatar
noor kartini
AUTHOR
January 3, 2013 at 4:34 PM delete

as salam lyssa..blog u menarik ler..ceria n wane wani..sy suka2..sy br jer dlm dunia blogger ni..yk tip2 n info blh sy dpt dlm blog ni...tq ya...sharing is caring...see u..senang2 ziarah ler blog sy yer...http://sihatbersamatinie.blogspot.com/

avatar
noor kartini
AUTHOR
January 3, 2013 at 4:37 PM delete

as salam lyssa..cantik blog..ceria n wane wani..sy suka..byk info n tips untuk sy blogger yg baru ni...senang2 ziarah ler blog sy yg masih baru tu..tq http://sihatbersamatinie.blogspot.com/

avatar
January 3, 2013 at 4:43 PM delete

hai lysaa..nice blog..ceria sgt..byk info n tips..senang2 melawat blog sy yg masih baru tu..tq

avatar
fafa fatin
AUTHOR
January 4, 2013 at 5:08 PM delete

nice tips..sngt b'gna wat sepa2 yg bru wat blog..:)

avatar
fafa fatin
AUTHOR
January 4, 2013 at 5:10 PM delete

nice tips..sngt b'gna wat sepa2 yg bru wat blog,...:)

avatar
Natasha Nordin
AUTHOR
February 20, 2013 at 1:09 AM delete

Asslm sis..

Tfikir mcmanala adik lyssa ni bole bg tutorial.. Looks like there are lots of things to be learned. Susah bila dh btahun tinggalkn blog then skrg tpksa back to square 1.. Tp Xpela, slagi ada IKHLAS in shaa Allah bole! Hehe :)

avatar
farid
AUTHOR
April 29, 2013 at 11:07 AM delete

Info yang b'guna... silalah follow blog sya dgn ikhlas...hehehe :-)
http://farid-kehidupan.blogspot.com/

avatar
April 4, 2014 at 5:41 PM delete

Caner nak follow. Dah cuba byk kli still x boleh... cian sy...

avatar
mohd najib
AUTHOR
May 15, 2014 at 11:30 AM delete

Ye la.blog cik lyssa ni ramai sebab entri dier kena ngn kehendak di tambah pulak cik lyssa ni cantik comel org nyer..mesti la ramai..:D

avatar
MissNadia
AUTHOR
June 12, 2014 at 5:24 PM delete

yurp kena ikhlas.. tu yang penting :D

avatar
October 5, 2014 at 8:52 PM delete

Hi..sy baru nak mula buat blog,tujuan sy nak kongsikan pendapat sesama kawn2 blog,tp sy x tahu mcm mana nk dapatkan rakan atau folow bolog ye

avatar
November 3, 2014 at 2:32 PM delete

sangat membantu tutorialnya...tq

avatar
Judith Abin
AUTHOR
December 31, 2014 at 2:17 PM delete

Nice blog Dan content yang berinfo...silakan juga berkunjung ke blog saya www.top4jobdapatduit.blogspot.com

avatar
February 18, 2015 at 7:30 AM delete

Wow! Ur informations helps me a lot!! Thanks lyssa...

avatar

Google+ Followers