Tutorial : Letak Button Follow Twitter Di Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
18/01/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Lyssa tahu , ramai yang dah tahu tutorial ni kan ? Ye . Ye . Tapi , ada jugak orang yang tak tahu . Ye dakk ? So , bagi yang tak tahu , dan yang nak tahu macam mana nak buat button follow twitter macam ini kat bawah ni , Lyssa akan ajarkan ye :




1. Korang pergi ke link ini : >>  KLIK SINI SAYANG :)

2. Lepas tu , korang letak username twitter korang .. Macam ni ..
 

3. Lepas dah letak username , korang copy lah kod yang Lyssa letak anak panah tu .. HEHE .

4. Log in > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

5. Paste kod tadi di ruangan tersebut .

6. SAVE ! 

7. Yeyyy . Dah siap (!) Sekarang apa lagi ? Follow Twitter Lyssa cepat ! hikhik :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

52 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 18, 2012 at 7:37 PM delete

Thanks sangat2 Lyssa :)
Lama daa nak carik mende alah nie..
hehe :D

avatar
Misya_mimie
AUTHOR
January 18, 2012 at 7:54 PM delete

sayang kak lisa gila2 ! ahaha.. baru request bape minit daa siap tutor;)) thank ye ^^

avatar
suzie rahman
AUTHOR
January 18, 2012 at 8:41 PM delete

dah ada pon.neway nice sharing dear.

avatar
January 18, 2012 at 8:41 PM delete

tak pndai sgt lahh pakai twitter ni. huhuu ^^
btw, thanks yaa.

avatar
yusrina
AUTHOR
January 19, 2012 at 9:50 AM delete

Trm ksh lyssa :)

http://workamama.blogspot.com/

avatar
January 19, 2012 at 8:13 PM delete

Thanks akk comel, dah jadi, memang nak sangat benda ni, syukran aligatok, hehe, please follow me, akk lyssa :PP

avatar
My Secret
AUTHOR
January 23, 2012 at 12:59 PM delete

k.lyssa mcm mne nk buat anak panah ade nme kite?mcm anak panah kt lyssa...klu boleh k.lyssa buat tutorial untuk buat anak panah ade nme kite ehh...

avatar
February 2, 2012 at 12:54 AM delete

yay...jadi pon...thanks kak lyssa

avatar
shyta taa
AUTHOR
February 2, 2012 at 1:06 AM delete

hey .. hey .. hey .. tenx yaw lyssa !

avatar
February 3, 2012 at 10:24 PM delete

hai dik.. hehe,. thanks buat tuto nie. jadik pon yeayyyy !

avatar
February 16, 2012 at 2:01 PM delete

thanks ea lyssa.. suda jdi powm..

avatar
fatin azira
AUTHOR
February 24, 2012 at 10:36 PM delete

trime kseh kak lyssa..
dh jdi pon. <3 :)

avatar
March 3, 2012 at 6:22 PM delete

thanks .sy punya da jd dah :D

avatar
farahin sams
AUTHOR
March 26, 2012 at 8:46 PM delete

kak lisa, sya guna tempalte lame cemne nak buat?

avatar
April 5, 2012 at 10:49 AM delete

thanks lisa.... nak tnya mcmana nak letak lagu kt blog.. sy new blog lh lisa.. minta bantuan blh????

avatar
cute secret
AUTHOR
April 28, 2012 at 12:18 PM delete

knp ta muncul yg form kat bawah uh ? pleashh help me =]

avatar
Ina ZaLinA
AUTHOR
June 18, 2012 at 12:54 PM delete

thanks 4 the info.. dah blh buat pon...

avatar
zack fahmie
AUTHOR
June 26, 2012 at 4:04 PM delete

thank awak.. kerana beri info yg berguna.. ada masa singgah la blog saye

avatar
June 29, 2012 at 4:58 AM delete

yeay, da jadi laaa. hepi, lalala
thanks adek lyssa

avatar
July 1, 2012 at 1:19 PM delete

klau nk letak 2 button follow boleh?? cuz ade 2 org yg guna blog ni :)

avatar
July 1, 2012 at 6:13 PM delete

heheh... bnyk tuto ayu pick dr cik lyssa comel! have nice day lyssa! arigatou gozaimasu!!!:)

avatar
July 8, 2012 at 4:42 PM delete

thank you lyssa! tutorial yg berguna. :D

avatar
eira syirah
AUTHOR
July 11, 2012 at 10:35 PM delete

tak bole pon , dh klik kat tmpat sis suruh tuu tapi kua bnda lain lerrr

avatar
July 13, 2012 at 9:23 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
July 13, 2012 at 9:25 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Miera Fatasha
AUTHOR
September 13, 2012 at 9:55 AM delete

Dah Jadi , Thanks Kak Lysaa :)

avatar
Alia Izzati
AUTHOR
September 21, 2012 at 3:48 PM delete

untuk FB punya ada tak??

avatar
December 8, 2012 at 1:27 PM delete

Thank kak lyssa , sbb buat tuto nie . mmg dah lama saya cari tuto nie . :)

avatar
December 8, 2012 at 1:29 PM delete

Dah Jadi , Thanks Kak Lysaa :)

avatar
December 25, 2012 at 10:02 PM delete

Terima kasih ! Sangat menjadik :D

avatar
Vizzily
AUTHOR
December 26, 2012 at 2:55 AM delete

HEY THANK YOU SO MUCH!

this really helps! :)

I'm a makeup artist from Indonesia, but living in Malaysia. Glad to know if you wanna check me out.

terima kasih <3 :)


_Vizzya

avatar
Nurul Baizat
AUTHOR
December 28, 2012 at 10:04 AM delete

Thanks kak lyssa ! saya suke bkak blog akk utk tuto ! Semua jadik ! tapi takk reti nk letakk akk nye link ! sory
niyh lin blog saya !

http://mylifestorieslittleshort.blogspot.com/

avatar
Miss single!
AUTHOR
February 3, 2013 at 6:34 PM delete

cantiklah blog akak!!
sweet n simple..

avatar
February 8, 2013 at 10:06 PM delete

Hey Kak. Benda ni menjadi! Yeyy! Tapi kenapa benda alah tu ada dekat bawah yee? Saya nak letak dekat tepi acane? Jawab ye kak. :)

avatar
May 31, 2013 at 12:34 AM delete

tq akak..syang akak..dah lama carik bende ni :)

avatar
July 3, 2013 at 9:41 AM delete

tq lyssa utk sume entry tutorial! sgt2 berguna!

avatar
shahida rahim
AUTHOR
October 30, 2013 at 9:23 PM delete

tq lyssa!bg tnjuk ajar.sy newbie..tlong tnjuk ajar ye :)

avatar
Miracle 7
AUTHOR
December 20, 2013 at 11:25 AM delete

kak lyssa, tolong la kite boleh? kite x pandai nk edit lah,boleh tolong editkan tak? sob sob :( tapi kita punye blog pki blogskin boleh ke?? :'(

avatar
Miracle 7
AUTHOR
December 20, 2013 at 11:27 AM delete

kak lyssa tolong editkan blog saya boleh x? saya sedih lah blog saya x cantik,boleh x?tapi kite pakai blogskin,boleyh ke?tolonglah ye?? :(

avatar
Symx
AUTHOR
January 15, 2016 at 10:21 AM delete

NIce entry ^^ jum usha blog sy juga http://budakblank98.blogspot.my/

avatar
Norsya Farha
AUTHOR
February 28, 2016 at 6:41 PM delete

Hai akak, mohon follow blog sy :D sy budak baru bljr huhu
http://littlegal09.blogspot.my/

avatar

Google+ Followers