Binatang Paling Lyssa Fobia ~

Gadis Kidal Berceloteh...
01/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






OMG !!!  Binatang pun ada yang fobia . Harus lah . Walaupun Lyssa ni seorang Pencinta Kucing , tapi ada jugak binatang yang Lyssa fobia-kan . Fuhh .. Lyssa yakin korang pun mesti ada jugak binatang yang korang fobia or tak suka or akan melompat-lompat bila melekat dekat badan korang kan ? hehehe .


Ohkeyy . So , apa binatang yang Lyssa fobiakan tu ? HEK3 . Binatang yang paaaaling Lyssa fobia , lipas ! Oh nooooo . Plis lah . Tambah-tambah lagi lipas yang boleh terbang sambil mengembangkan sayap coklatnya tu . Fuhh . Terbang-terbang , tetiba melekat dekat muka , masuk dalam  baju , tertempek dekat kaki . Ohhooi . Memang Lyssa lah orang pertama yang akan terjerit terkinja-kinja tidak kira di mana sahaja dahku berada . wkwkwkw . Tak dapekk ku bayangkan muka sememeh ku waktu terjadi kejadian tu . Actually , baru je terjadi 30 minit yang lalu . Err . :/


Binatang lain ? Haaaa . Apa korang rasa . Dah semestinya cicak . No..No..No.. Bukan Cicakman yang Cakk~Cakk~Cakk tuh ye . Ini cicak yang ditelan oleh Saifuk Apek dalam cerita Cicakman tu lah . wkwkw . Geli siot . Lembik - lembik gitu . Tetiba masuk dalam baju . Apa korang rasa . Arghhhhh . Bagi perempuan , jerit lah . Apa lagi ? HAHA .



Ini binatang yang terakhir Lyssa fobia . Ishk ! Kata orang , hujan turun sebab binatang ni dok nyanyi-nyanyi . Betul ke ? Ntahh . Lyssa pun tak tahu . Binatang apa ? Haa . Betul lah tu . Katak ! Euwww . Meh Lyssa nak ceritakan pengalaman Lyssa bersama katak . HAHA . Ingat lagi dulu-dulu masa darjah 5 . Tengah awal pagi , nak pakai kasut kat luar rumah lah kan . 

Tiba-tiba , masa nak pakai tu . Dalam hati dok kata : 

"Ishk , benda apa lembik-lembik dalam kasut aku ni ?"

Lyssa bukak balik kasut sekolah tu .. Then . Maaaaaaa ! Ada kataaaakkkk . !
Nak tahu Lyssa buat apa ? Larik terus keluar rumah terus panjat pokok dekat luar rumah tu . wkwkwka . Sungguh ku tak percaya . Tak pernah-pernah panjat pokok . Masa tu boleh pulak nak terpanjat pokok . Eeee  . Serius , memang geli kot benda lembik-lembik ni . FOBIA !
hahahaa . 


p/s : Korang ada jugak tak binatang yang fobia ? Share lah binatang apa ? Kot pernah ada pengalaman apa-apa ke ? Nak tahu jugak ^_^v
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

75 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
nuruashia ♥
AUTHOR
February 1, 2012 at 10:53 PM delete

ahhaha...nuru pon geli ngn katak..tp better katak dari LIPAS.. euwwwww

avatar
February 1, 2012 at 10:54 PM delete

samalah. binatang yg geli2 ni tak berapa suka.

avatar
Boyz_ed
AUTHOR
February 1, 2012 at 10:55 PM delete

Hmm , binatang xde . Serangga ada lahh . Kutu , huhuhu . Xsuka dia mlompat2 . nnti naik ats rmbut . :3

avatar
Ah Long
AUTHOR
February 1, 2012 at 10:56 PM delete

ape la takot katak. katak nan along BFF lak haha ~

avatar
Ahmad
AUTHOR
February 1, 2012 at 10:57 PM delete

hahaha.... ada gak la fobia tu macam binatang namanya ular... ;) geli siot huhu....

avatar
fyka shafie
AUTHOR
February 1, 2012 at 10:57 PM delete

haha. binatang yg paling saya fobia pun lipas :)

avatar
NIS Zati
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:00 PM delete

Zati GELI (bukan fobia) dekat kucing (sorry ><). Tak tahu kenapa ==' . And zati pernah terduduk atas seekor kucing nie . Kesian giga dekat kucing tuee ! ><
Nasib baik tak pengsan . :3

avatar
Azzah
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:01 PM delete

sis fobia dgn anjing dan anak2nya..sbb selalu kena kejar..

avatar
February 1, 2012 at 11:01 PM delete

hehe,sama lah.. Tak fobia tapi tak suka lipas,katak and cicak.. Lagi satu adq sgt takut sama ular ma,haha^^

avatar
Nurain-naen-
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:02 PM delete

lipass !! dgn serangga ya leh melekat2 !!! jgn ade kt pndgn , mmg mati

avatar
February 1, 2012 at 11:03 PM delete

err.. mmg benci lipas.. geli2..

avatar
February 1, 2012 at 11:03 PM delete

err.. mmg benci lipas.. geli2..

avatar
Thirah Tyra
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:04 PM delete

Saye geli sikit pada lipas.. tpi, suke tgk lipas dri jauh... akan menjerit biler lipas dtg dekat :DD

avatar
Eiya
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:05 PM delete

siput . hahaha kak lisaa x geli ke dgn siput yang lembik berlendir tu . uwerkk .

avatar
Miss F
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:09 PM delete

Kaq Lyssa ! Kita samalaaa . Fiya pownn geli gak dengan KATAK , CICAK and LIPAS . Paling Fiya geli + fobia terlampaw yang amat ialah Lipas . OMF !! Fiya kalaw lipas tuu bergerak sikit jerk dpn Fiya , Memang Fiya menjerit and then nanges tross . Serious , tabulee tahann doeee , xD =,= Ngeee , :DD

(First time comment dkt entry kaq Lyssa)

avatar
ZaNa SaFwAn
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:09 PM delete

kite sama ! sep kak ! memang betul pun ... zana pun tak suka cicakkk !!! +_+

avatar
Zaza Nur Iman
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:09 PM delete

ei..zaza fobia dgn katak.pernah masuk dalam poket baju..tak tahu mcm mana boleh masuk.

avatar
dyabunga
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:10 PM delete

kelakar lah lyssa ni.. smpai panjat pokok..haha

avatar
February 1, 2012 at 11:16 PM delete

Saye pon smee terkena psal KATAK ! Skarang sye darjah 5 Pagi tadi sye kena Eww ~ dalam kereta nak pakai kasut , abah nak jalan nak gi sekolah bila nak pakai rasa tak selesa buka intai , Mak Aii !! Katak TErus BErhenti tepi Jalan ;PP

avatar
Ashaa Gedot
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:18 PM delete

paling geli dgn lintah dan seumpamanya .

avatar
miss juejue
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:18 PM delete

ai lysa .
kalau juejue kan . CICAK binatang paling-paling-paling fobia . ade sekali cicak tue jatuh atas tangan juejue . perh melekat susah nak bla dri tangan . hehe <3

avatar
GBM
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:23 PM delete

GBM geli dengan cacing,pacat,lintah dan yang sejenis dengannya... Pernah kena gigit dengan pacat sampai pacat gemuk gedempal dengan darah.. menyeramkan!

avatar
Ehaa Is Me !
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:25 PM delete

Cicak ngan katak tu takott giloks ! Tapi lipas takk . ;) HAHA

*sampai tejerit-jerit kalau tengok katak xD hohoo

avatar
Syafiq Rashid
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:32 PM delete

memang tga tiga tu geli . lipas smalm baru je memanjat kaki nie ha time nak masuk toilet . ergggh !

avatar
AdliaFarhana
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:32 PM delete

samalah dengan saya kak lyssa. anti betul dgn 3 jenis musuh tu

avatar
Syafiq Rashid
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:32 PM delete

memang tiga tiga tu geli . lipas baru je smalam mmanjat kaki nie ha . erggh ! geli ~

avatar
February 1, 2012 at 11:36 PM delete

haiwan yg aku fobia : 1. trojan
2. malware
3. adware

9AlWaYsc0oL9 <<----- Budak giler komputer

avatar
Anonymous
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:50 PM delete

sya skg form 5 . taon lepas sya ada bwat experiment bedah katak . sya nie da lar sorg je budak mlayu dlam kelas . so na bwat ape diam jela kan (pdahal rase mcam na tlompat2) .then pndek kan crita dlam 2,3 bulan lepas tu . rumah sya da jdik mcam rumah "kawan2" die plak . SAMPAI SEKARANG still ade . die duduk bwah mesin basuh . mlam2 die klua . bkan ta penah buang die klua . tapi penat daa . buang mesti ade balik .

avatar
February 1, 2012 at 11:51 PM delete

kak lysa. . kalo i kan . . geli cicak. . yang laen xkesah.. hahha. . kalo cicak. . oh no!!! seram sejuk. . tp incident ni penah jadi kat mama. . nak cite malu. . haha. . btw. . come here tgk my new bebies. .
---> http://isyamellysa.blogspot.com/2012/02/my-new-bebies.html

avatar
February 1, 2012 at 11:55 PM delete

haha,saya takut kucing.takut kena cakar seriously jealous tengok orang yg boleh main2 ngan kucing.kalau kat kedai makan sampai terangkat kaki nak elak kucing punya pasal.

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 1, 2012 at 11:56 PM delete

Sama gak lol...Budak steady pown geli ngan semua binatang tu!! T_T

avatar
shieraridwan
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:00 AM delete

wahhh.
samalah binatang fobia kita.
heee

avatar
February 2, 2012 at 12:05 AM delete

sangat sangat membenci lipas . kenangan pahit bersamanya . lipas yang kejam tuh terbang dan melekat di seluar aida . whoaaaaa ! sangat benci lipass . euuewwwww -.-

avatar
intan suraiya
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:07 AM delete

Sya Fobia dengan . . Jengg3- Ular , lipan n kala jengking . Fuhhh ! Ad depan mata , x brani brdiri dkat lantai , duduk dekat tmpat tnggi2- . HUHU

avatar
February 2, 2012 at 12:09 AM delete

Labah-labah~ huhuhuhu............

Jauhilah aku dari binatang ini~ hihi~

avatar
February 2, 2012 at 12:19 AM delete

katak ? lipas ? haha , dedua geli .

avatar
madiey
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:21 AM delete

paling takut and geli dengan ular..
dengan kulitnyer yg nmpk shining semacam plus mata dia yg ngeri tu..uihh mintak simpang jumpa..

avatar
Hafiza Izati
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:41 AM delete

Adik geli ngan katak,cicak,cacing,lintah and yang pasti PACAT -.- lipas tak geli langsung heeee peace :)

avatar
February 2, 2012 at 12:42 AM delete

LIPAS..!! mmg anti ngn binatang seko nieyh..erghh..

avatar
February 2, 2012 at 1:02 AM delete

saya fobia cicak, katak, ular, lipan, lipas, pacat, ulat bulu dengan kumbang tanduk. memang fobia sungguh lar

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
February 2, 2012 at 1:27 AM delete

geli geliman bila teringat..eee..

http://mustwaniekl.blogspot.com/2012/02/lyssa-faizureen-wat-lawak-tengah-malam.html

avatar
February 2, 2012 at 2:08 AM delete

suka main cicak .. comel ape .. suka buat cicak putuskan ekor die .. HAHA

avatar
February 2, 2012 at 3:20 AM delete

saya geli cicak..ewwwww..law nampk kat syiling tyme nk tdo jwbnye memang tak tdo larh..tkt dy jtuh,,..

avatar
Zue Cancer
AUTHOR
February 2, 2012 at 4:54 AM delete

salam lisa...nak mintak tlong nni...tolong tggokan blog zue boleh tak...kalo lisa scroll sampai bawah akan napk background oren nampak macam pelik...then hari tu jadi buat like box,tapi bila da tuka template ape tah tak jadi pulak tak tahu nape...nannti bls kat blog zue yer..thanks sgt2...

avatar
Fatin
AUTHOR
February 2, 2012 at 5:43 AM delete

Sama Macam KAk LYSSA

avatar
Nur Najihah
AUTHOR
February 2, 2012 at 7:48 AM delete

Jihah fobia dgn TIKUS TIKUS TIKUS !!
WERKK ~ Kalau ade sekor msk rumah~ Tros lompat ats kerusiii! Naseb baik x runtuh. HahaxD

avatar
finiey
AUTHOR
February 2, 2012 at 8:07 AM delete

saye pown geli kat lipas n katak.. eeewwww... haha..

avatar
Fara
AUTHOR
February 2, 2012 at 8:50 AM delete

Lipas dan sewaktu dgnnya, buaya, ikan jerung ಠ_ಠ

Suka ngan katak sebab anime Naruto :B hehehe

avatar
Anis
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:37 AM delete

Kak Lyssa , anis pun geli dengan lipas , cicak dengan katak . Semalam , lepas makan , anis nak letak pinggan dekat singki , tiba-2 nampak lipas sebesar-besarnya . Anis terus menjerit lari pi meja makan balik -.-'

avatar
SumeSakan
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:41 AM delete

eeee pengalaman katak tuh mmg pernah alami gak..geli siot..

Nway baru singgah sini n terus follow...be ur 43860 follower....salam kenal...

avatar
Cik Nurul
AUTHOR
February 2, 2012 at 10:23 AM delete

Hahahaha! Kita sama laa.! Haha.Yang katak masuk dalam kasut tu adik saya pernah kene, uih, dah laa dalam tu dalam kereta.. tetiba katak tu melompat.. memang menjerit la semua orang.. Hoho :D

avatar
FaFa Remina
AUTHOR
February 2, 2012 at 11:31 AM delete

sya pula , amat2 geli pd cicak dan tikus.. yuckss..

avatar
MrS LoLiPoP
AUTHOR
February 2, 2012 at 12:08 PM delete

awww! tak suke LIPAS . ANTI LIPAS ! lagy2 LALAT . klaw nk kene pukul , errrkk , geli . nnt keluar TAIK dye . yekk . HAHA :D

avatar
February 2, 2012 at 12:26 PM delete

paling fobiaa!!! LIPAN ! huhu.. bende lembik2 nie ley tahan lagie..hee ^_^

avatar
AzRi AtHiRaH
AUTHOR
February 2, 2012 at 1:08 PM delete

ahah.,Arie tak0t lipas n labah2.,Arie prnah kene kejar dgn lipas.,giler takot.,labah2 pulak.,dgn bulu2 nyer.,geli sgt+tak0t
Arie pun prnah pakai kas0t sek0lah then dlm 2 ade katak.,tr0s je cmpak kas0t 2.,Arie pun pegang gk mnatang ape la lembik nih^^

avatar
Miss Wella
AUTHOR
February 2, 2012 at 2:12 PM delete

wella lipas da biase..yang tak suka tikus..geli sangat.hamster pon tak berani nak pegang..badan die mcm tikus..mmg geli la..kalo sentuh2 tu ok la..lipas dah biase..tp anaknya..bapak die wella cabut lari dulu !

avatar
February 2, 2012 at 2:16 PM delete

kasut busuk sangat la tu..haha

avatar
February 2, 2012 at 2:37 PM delete

Aqies pun geli giler dengan lipas , cicak and katak . Masa darjah satu dulu , tiap-tipa pagi terpijak katajk dalam kasut . hihi .

MAse tu , balik dari sekolah . Bukak je kasut , nampak anak katak lenyek . Fobia giler .

Lipas and cicak pun sama . Mase tengah kemas rumah sebelum pindah . Banyak kali jumpa cicak and lipas . TErlompat-lompat and terjerit-jerit Aqies tau .

avatar
Vanessa
AUTHOR
February 2, 2012 at 2:53 PM delete

lintah & larva/ulat lalat !
nampak je,bkan meremang bulu roma, siap menggeliat lg bdan sy tngok..geli~

avatar
Ain You2Nique
AUTHOR
February 2, 2012 at 3:56 PM delete

Ain pun geli dengan cicak..pernah satu hari tu tengah study dalam kelas..tiba tiba ntah dari mana cicak datang terus lompat kat ain..kelas yg senyap terus jadi riuh..haha

avatar
faranabyla
AUTHOR
February 2, 2012 at 6:59 PM delete

ok ! kite same sis .sudah semestinya jerit mengalahkan lelaki .haha =D

avatar
February 2, 2012 at 7:30 PM delete

terlampau banyak sampai konfius yg mana

avatar
rishah
AUTHOR
February 2, 2012 at 8:22 PM delete

Fobia katak jugak ! >,< Xpe kakLyssa. Rishah powwnn penah ada katak dalam kasut...yuckkkk....memang gelii gleerr !! Kite sme lhaa ^^

avatar
February 2, 2012 at 9:10 PM delete

aha~~ Samelah .. eww geli haiwan yang lendir2 ni -,-

avatar
are-na
AUTHOR
February 2, 2012 at 9:16 PM delete

byk sgd la.....lipas,tikus,katak,cacing..eiiii..ta ske...gli sgd...

avatar
NugRuL SakuRa
AUTHOR
February 2, 2012 at 10:01 PM delete

saya benci KATAK !!!!!
fobia fobia fobia

avatar
February 2, 2012 at 10:47 PM delete

heii... kak! nape same jer cm nurul nye? bnatang pling tkut +++ gelik lpas tau... Katak, cicak pown Nurul glik.. tpi thun lpas Nurul bedah katak tau.. ha3... perh! lembek giler... tpi time die pengsan tu dh x gelik dah.. kite pokuz kat peparu die... peparu die bintik2 hitam.. eyuk!

avatar
cweet pinky
AUTHOR
February 2, 2012 at 11:34 PM delete

apew y lisa gli tuh , sume eyya gli jgk , yek , hee , then adew tmbhn , ulat n cacing , yewwwhh~

avatar
Maliha ♥
AUTHOR
February 3, 2012 at 2:03 PM delete

paling geli cicak, katak, ular, cacing,lintah,pacat... euuwwwwww

avatar
February 3, 2012 at 5:38 PM delete

kak lyssaa mesti xcaye.. saye fobia dengan KUCING tapi saye xfobia dengan binatang lain.. kak lysaa sebut la semua haiwan yg mengelikan saye takkan geli.. kecuali kucing hehe..

avatar
February 3, 2012 at 7:21 PM delete

Hadooyy..sume bintg tu pon kite geli gakkk!

avatar
February 5, 2012 at 4:08 PM delete

uhh mende yg saya paling geli gegiler adalah serangga =.= semua serangga yg ada kaki kecik byk byk pastu ada sesungut cm semut, rama rama, lipan pastu lipas, then bende terbang yg slalu hinggap kt lampu tuh..semua nye adek fobiaa..ar..=w= cicak pon sme D';

avatar

Google+ Followers