Cara Yang "Mudah" Untuk Dapatkan Line

Gadis Kidal Berceloteh...
19/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Nak terus taip je lah . Tak nak ada mukadimah bagai ! haha . Oukey . Siapa dekat sini ada handphone ? Ohh yeah! Dah tentu di zaman canggih ni dah ramai yang guna handphone kan ? Lyssa pun ! Lyssa pun ! <<<----- (ekk . mengadanya !)


Oh yeah . Korang guna LINE apa ? Maxis ? Celcom ? Digi ? 


Hehh . Ntah kenapa sejak dua menjak tiga menjak ni kan , entah kenapa line maxis no Lyssa ni buat hal apa ntah . Kejap ada line , kejap tak de . Korang pun sama ke ? Ke , Lyssa sorang je yang ada masalah macam tu . Wahhh . 


Bila jadi je kejadian macam tu .(tak ada line) .. Lyssa teringat pesan salah seorang kawan Lyssa masa Lyssa dok dekat hostel masa Form 5 dolu-dolu ! hahaha .


Nak tahu dia kata apa ." Haaa . Apa ? Tak dak line ? Kalau tak dak , buat macam aku ni"! Comfirm line korang akan naik mendadak !"


Perghh . Macam mana ?? Haaa . Macam gambar kat bawah ni lahhh ! hahaha~ 





Tonggang terbalik kan handphone anda , maka akan naiklah line korang dengan lajunya !  Tengok yang bahagian biru dekat BB tu . Penuhkan LINE ? haha . Ntah . Lyssa pun bukannya percaya sangat benda ni . Betul ke ? hahaha . Tips merepek kot !

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

77 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Putry Shana
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:02 PM delete

line sya pnuh ja kak...klu mnjadi tu mksudnya btol letew..haha

avatar
biela bell
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:02 PM delete

itulah..line pun kadang2 sakit..kejap ada kejap takde..
tapi tips yg lyssa beri tu mmg menduga kesabaran.haha

avatar
cik zera
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:02 PM delete

Haha . Nak try juga lah :D

avatar
February 19, 2012 at 10:03 PM delete

so far mie pakai maxis ok je tak ada masalah line..tp macam best je petua tu..let say one day jadi macam tu sure mie ikut petua lysa =DD

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:04 PM delete

merapu budak neh! dush3..hihi..

avatar
aynur
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:04 PM delete

warhhahah..
mcm gitu pown ada kerw??

avatar
daya jamal
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:04 PM delete

bukan maxis jew , celcom pon same , --"

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:08 PM delete

ni khas untuk BB je kan . #fuhh , nasib baik ^^

avatar
dyabunga
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:10 PM delete

first time dya dgr..haha

avatar
Nazura Naa
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:10 PM delete

hehe..memang pon...selalu bt mcmni...

avatar
hanis
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:11 PM delete

hehehew.... saye buat x jadi pon..... LOL... xD

avatar
AtiraAmeer
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:14 PM delete

hha . ! yakah . nak try lha pasni , bb pun kalau x da line , bleh tunggang balik kan jugak lha kan , haha

avatar
teha
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:16 PM delete

hahaha ! kretif2.. bijak laa line tu.. terbalik kan jee handphone , terus naik

avatar
nia marlissa
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:20 PM delete

tak penah dengar lagi cara nih . bese line penuh je , kalau masuk hutan baru xde line .. :D

avatar
February 19, 2012 at 10:31 PM delete

saya punya tetap je.. hihi.. tapi adelah naik sikit... sikit je.. \m/

avatar
Spudin
AUTHOR
February 19, 2012 at 10:34 PM delete

wah3 ..hehe ..macam-macam


http://i-cheer-u-up.blogspot.com/2012/02/contest-jom-visit-blogwalking-cheer-you.html

JOIN CONTEST TERBARU DARIPADA SAYA ..DO VISIT MY BLOG AND BE MY WINNER :D

jemputlah :D

avatar
February 19, 2012 at 10:34 PM delete

dulu akak penah buat time kat uma membe sebab susah dpt line..
tp memang betul pn..bar line tue naik kihkih

avatar
Yaya ★
AUTHOR
February 19, 2012 at 11:27 PM delete

Ehh kak lyssa , kita pnh cube . Dan ia mnjdi . heheh

avatar
Syira Rara
AUTHOR
February 19, 2012 at 11:27 PM delete

hahahaha boleh percaya kaa???..xpe try dulu..:p

avatar
AiSyA LiEzA
AUTHOR
February 19, 2012 at 11:39 PM delete

ekekkeke.. kak lysa.. kadang2 buat mnjadi gax.. *tersengih* hek3..

avatar
February 19, 2012 at 11:41 PM delete

kak lyssa pkai bb kan , boleh tk buad tuto mcam mne nk add bb pin , fungsi sume tu . sy tk tahu psal bb pin ni :/

avatar
MadNip
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:34 AM delete

kalau kat UMP ni , line celcom gelong , lgpon anip pengguna celcom dgn digi je .. tak pakai dah maxis2 ni .. cas mahal sgt .. =P

avatar
ayUnaa yIe
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:36 AM delete

betol laa tu ! ayu pon mmg slalu wt cmtu ble tade line . elokk trus line pnoh ! HIHI .

avatar
lisa
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:54 AM delete

lisa x pakai bb, tp kalau utk hp biasa, lisa goncang hp tu ke kiri dan ke kanan :D

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
February 20, 2012 at 2:53 AM delete

wkwkwkkkwkwkkw !! law btry low pon buat lah mcm tu ehh :DD tak perlu nak charge xD

avatar
February 20, 2012 at 3:30 AM delete

Hahahahaha..lol...
Kalau Battery Low Plak Cam Na Lyssa??
Jemur Kat Bawah Cahaya Matahari Ke??
Hahahahaha ^_^

avatar
AR-Mujahid
AUTHOR
February 20, 2012 at 4:56 AM delete

Hehee..teringat zaman pakai nokia 3310.punya la lurus bendul,tonggengkan juga hp semata2 nk dpt coverage.aduyai..kenangan2x...
Entri Terbaru Saya:
Sebab Sebenar Jutawan Sendayu Tinggi Memakai Purdah

avatar
February 20, 2012 at 8:26 AM delete

a'ah lha , , line maxis kejp ade kejap ta ado , , kekdng uh tgh bebual at tpn jap lg snyp je , upe nye line ta ade , , huhuhu . . da jenuhh nak kne pnjt pokok kelpe crk line , , hahaha :)),, tpi skunk da ade cre bru , , just terbalikkn jhe tpn , , hahahaha :))

avatar
Ema
AUTHOR
February 20, 2012 at 8:52 AM delete

Ha3..Nanti dengan ema sendiri terbalik nak naikkan line handset nie

avatar
fiza nurani
AUTHOR
February 20, 2012 at 9:00 AM delete

haha, auta semata, takde pun naikkkkkkkkkkkk....

terpecaya dengan kak lyssa ==,

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
February 20, 2012 at 9:09 AM delete

haha~boleh try jgk lah nnt..

jemput singgah sini.
http://atiqahwadiah.blogspot.com/2012/02/informasi-yang-perlu-anda-tahu.html

avatar
ratu zuleyqha
AUTHOR
February 20, 2012 at 9:14 AM delete

HAHA ! dlu org kate kena naik tmpt tggi baru jmp line.. pasni xyah susah2 nak panjat pokok ke nak panjat bumbung ke, just terbalikkn je fon tuh :P

avatar
eita
AUTHOR
February 20, 2012 at 9:30 AM delete

singgah kat blog farizafairuz.blogspot.com..
ada buat buat entry pasal lyssa...
sebab tak tahu lan jadi
terjahlah kat sini...
best2 masuk sini....
:)

avatar
Phat
AUTHOR
February 20, 2012 at 11:22 AM delete

nanti kalo line lari nk try lah hehe

avatar
February 20, 2012 at 11:24 AM delete

hye kak lyssa.... ^_^
sye x wt cm tu...sye fly kn phone tu cm maen roket..hehe
sye tgok kn blog kak lyssa dh canggih n upgrade TAPI blog akk x lembab/slowly cm blog2 laen eh...
sbb tu sye rajin bw here..hehe
kalu sudi follow la sye kak (akugadistembam.blogspot)thanks kak..

avatar
February 20, 2012 at 11:53 AM delete

pon boyeh.. haha.. biasela. kalu tunggangkn gitu, line nye turun. kn jd penuh. haha

jom singgah..

http://naniechanblog.blogspot.com

avatar
MawarPutih
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:11 PM delete

Bila bace tips nie , teringkat masa zaman blaja2 dulu ada jugak member2 yg bg tips ini. Tp, bila buat mmg akan bertambah line tue, tp bila fikir2 balik mcm mengarut pulak. hehehehe ....

avatar
Farina Hunny
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:15 PM delete

mak pkai maxis . line pon da tenggelam . akak pkai maxis kat kL pon tenggelam . ayokk tatawuu

avatar
Cik mama
AUTHOR
February 20, 2012 at 12:16 PM delete

ada betul nya gak kd tu... cik mama selalu gak buat cam tu.. berkesan juga laa.. hahahhhahah

avatar
February 20, 2012 at 1:02 PM delete

goncang hp..cnfirm dpt line..serius nie

avatar
Cik Meeja
AUTHOR
February 20, 2012 at 1:08 PM delete

Kekekeke! Ha'ah.. CM pun penah buat cani masa kat kolej dolu2.. Ade member cakap "ko tonggeng kan hp ko tu, pastu ketuk2 ckit..Kompem ada line!".. Kadang2 jadi.. Kebetulan jer kot..Haks!

avatar
February 20, 2012 at 3:10 PM delete

kak lyssa . jadi lha sayang . hehe ;)

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 20, 2012 at 3:48 PM delete

First time dengar...! (^_^)Y

avatar
February 20, 2012 at 5:09 PM delete

eh eh ? sys lyssa pun buad camtuu jugak ke ? sama lahh :DD

avatar
farah.fauzi
AUTHOR
February 20, 2012 at 6:11 PM delete

kakak saya pown pernah ajar buat mcm tuu jugak.. memang jadi..hee~~ :)

avatar
Sandra
AUTHOR
February 20, 2012 at 6:47 PM delete

wau.. penuh terus bar eh.. nanti try la ne.. hehe

P/s: mari join segmen sandra:)

http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/02/segmen-jom-blogwalking-follow.html

avatar
Riz Kim
AUTHOR
February 20, 2012 at 9:16 PM delete

belum cuba lgi nih. nak try la. jemput baa entry saya http://mylifestoryz.blogspot.com/..tq

avatar
sop
AUTHOR
February 20, 2012 at 10:49 PM delete

tip menarik utk cuba... hahaha

avatar
LyNdA Aziz
AUTHOR
February 21, 2012 at 2:31 AM delete

hahahaha . kadang kadang betul la lyssa !

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
February 21, 2012 at 12:00 PM delete

ni nak full kan battery pon leh lyssa.. haha

avatar
Nizam Ijam
AUTHOR
February 21, 2012 at 12:01 PM delete

ni nak full kan battery pon leh lyssa.. haha

avatar
February 21, 2012 at 12:04 PM delete

ni kalo akak buat nie.. dgn akak2 pon terbalik sama nie.. hehehe

avatar
Ain Zulaikha
AUTHOR
February 21, 2012 at 12:32 PM delete

hahahhaa ni betul ke tidak ni hahha

avatar
sticker_getah
AUTHOR
February 21, 2012 at 1:26 PM delete

eceh,macam betul je,huhu =)

avatar
poohrist
AUTHOR
February 21, 2012 at 1:54 PM delete

macam best je tip nie..hihih

avatar
admin
AUTHOR
February 21, 2012 at 3:28 PM delete

eh eh jadi la tips yang baik ni lissa, huhuhu visit ==>> media hot

avatar
February 23, 2012 at 12:05 AM delete

Lya pon sama . Selalu jdik cmnie.
Tapi bila line problem,
lya setting from auto ke manual.
Baru dapat.
Anyway, nak try jgk lha tips akak nie. huhu

avatar
February 25, 2012 at 5:14 PM delete

haha .. kak lyssa .. klau sy pon mmg wat gini .. jdi laa .. klau nk send mcj LEMBAB sgt . sy wt cmni n psing2kan fon tuuu . heeeeeeeeee~

avatar
March 2, 2012 at 6:22 AM delete

ga ngerti apa yg loe omongin, aq wes ra ngerti..!

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 7, 2012 at 7:08 PM delete

x lawak lgsung..bong**

avatar
ijan piy
AUTHOR
October 30, 2015 at 5:45 PM delete

Sya buat tak jadi pun...

avatar

Google+ Followers