Ketam Masak Tiga Rasa ?

Gadis Kidal Berceloteh...
29/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Ohh . Okeyy . Entri terakhir untuk bulan ini ! Yabedaabeduu :) Kali ni Lyssa nak hapdett menu hari ini lah . Dah tentu lah korang tahu kan . Dah terang-terang Lyssa tempek title tu . Yup . Ketam Masak Tiga Rasa ! Pernah makan tak ?

Huwaaa . Kalau nak tahu , ini salah satu makanan feveret Lyssa tau . Kalau makan dengan nasi .. Err . Tak berapa nak sedap sebab tak dapat rasa kenikmatan ketam tersebut . Paling best time "ratah"  . Perghh ! Nyumm~Nyumm~ Sedap lah wehh . Tapi , kalau nak tahu Lyssa tak reti nak kepak gigit-gigit ketam tu . Haaa . Salah satu ciri lelaki idaman .. "Pandai kopek ketam .. bagi isi ketam je kat Lyssa !" . muahahaha . (ApaCeloppp!)

Dah 2 hari berturut dah Lyssa makan ketam ni . Esok makan lagi . Maybe . Banyak sangat . Ada 12 ekor dekat rumah ni . ahaks . Siapa lagi lah nak makan . Mama dengan Lyssa je lah . Adik ? Erghhh . Elegikk ! Kesiann . 

Ini haaaa . Lyssa masak ! Cehhh -.- Nak try rasa ? Mai lah rumah Lyssa . hahaha xD

 



Nampak sedap tak ? Muahaha . Terliurrr lewtewww . Amacam ? Mai cepat rumah Lyssa . Tinggal 4 ekor lagi . hekhek~ Ini pulak gambar sebelum dimasak !!!..

 On ketam ku !! Kenapa awak comel sangat . Kenapa awak ada 2 color ? Nama awak apa ? Saya tak tahuu . hekehkke :p



Erhh . Kadang-kadang terfikir . Kesian pulak pada yang tak boleh makan ketam tu . Maksud Lyssa yang elergik dengan makanan laut (seafood) . Korang tak teringin ke nak makan bagi yang elergi tu . Bagi yang boleh makan makanan laut , mana satu yang korang suka ? Ketam ? Udang ? Sotong ? HEHE . Jawab . Jawab . Jangan tak jawab ! :D 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

87 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Hafizzi Aziz
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:22 PM delete

oh malangnya, sy tidak boleh makan mu wahai ketam yg comel.

avatar
shera
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:23 PM delete

KETAM ! hurm , sedap . Kak Lyssa masak . Wah Kak Lyssa pandai masak .

avatar
Zainina Damia
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:24 PM delete

Woooo, ketam! Dah lama tak makan :D *terliur* HAHA

avatar
Nur Danny
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:24 PM delete

sedap tuuuuuuuuu!!!!!!!

avatar
February 29, 2012 at 9:26 PM delete

aduh rindu dah mknn malaysia :(

avatar
Az Meeda
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:34 PM delete

udangggggg ! :]

lame tak makan ketam.. bestnye

avatar
LyNdA Aziz
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:35 PM delete

lynda alergic ketam . tapi belasah jer . janji ubat ada sebagai peneman ! huhuhuhu .

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:37 PM delete

kesiannya kat ketam tu... :'(

avatar
NF
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:38 PM delete

akak lyssa .
pandai akak masak :)
btw , saya lha tu allergic seafood .
kalau boleh makan , saya nak makan tiga-2 tu , sotong , udang dan ketam . hihih .

kalau lha boleh kan , hahah .

avatar
February 29, 2012 at 9:39 PM delete

sedapnya.

ketam 3 rasa.

ketam bunga kot tu Lyssa.

Lyssa pernah makan megi ketam?

avatar
Atirah ★
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:45 PM delete

sys , papa sys xmkan ke ?

avatar
misshannajr
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:50 PM delete

boleh makan sket jer seafood..cepat muak pastu gastrik..haha pelik sungguh..pernah mula2 posting kat tempat yg mmg kaya seafood, akak beli udang besar2 yg fresh dan makan selama 3 malam berturut tak termasuk yg bubuh dlm maggi..last2 habis tebal telinga..allergi kot atau overdose haha :P

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
February 29, 2012 at 9:57 PM delete

kite suka ketam..tp x reti nk kupas
:( seafood yg plg sy suka sotong :)

avatar
dyabunga
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:22 PM delete

mestilah ketam..my feberet tu..

avatar
February 29, 2012 at 10:25 PM delete

Tetiba terasa lapar pulak..abg nk sket lyssa..hahaha

avatar
TIM_Fahid
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:30 PM delete

berkurun dah tak makan ketam...ohhh nikmat!!!

avatar
teratak hati
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:30 PM delete

sedapnye..tak penah msk lak ketam 3 rasa..

avatar
February 29, 2012 at 10:37 PM delete

saye suke sume seafood tuh!! ketam is my favourite food!!! nyummmy2!!!

avatar
eyzahviolet
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:50 PM delete

Ya Allah, sedapnye. Dah la tga lapar niii:/

avatar
eyzahviolet
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:51 PM delete

Ya Allah, sedapnye.
Dah la tga lapo ni :/

avatar
Dekna Yana
AUTHOR
February 29, 2012 at 10:57 PM delete

Ketam masak tiga rasa pon feveret sya juga akak..!!..saya lbih suka mkn ketam dri seafood yang len..n.klau nx mkn msti ada yg kopek..sbb x reti kdg2 malas...hehex !

avatar
Syuhada Nasya
AUTHOR
February 29, 2012 at 11:00 PM delete

maigod ! sedap nya .. lama tak makan .. hmm

avatar
Rashid
AUTHOR
February 29, 2012 at 11:21 PM delete

wow .. memang pecah liur tengok ketam masak pedas tu..

psstt lyssa ke mak lyssa yang masak? hehe ..

avatar
ria
AUTHOR
February 29, 2012 at 11:37 PM delete

eh maner resepi ? hehe gmbr jer ker

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:07 AM delete

Ketam ngan udang,binatang paling best dibunuh dan dimakan...!

avatar
dear yayah
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:22 AM delete

pernah tgk sumone y alergi ngan seafood.. lps mkn terus bengkak mulut dia.. kesian

avatar
SEDAR
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:47 AM delete

lyyyysaaaaaaaaa!.. ahhaha xder kije spam entri lyssa.. sorry.. nampak sedap je. dh lah org tgh lapor kt ostel ni..

avatar
azza_mastura
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:49 AM delete

suke ketam ! tapi .... 0leh sebab hargenye yang agk mahal , azza prefer udang ....cume lau mkn udang nieyh ade alahan cket .. idung gatal gatal .. :(

avatar
Lynn Damya
AUTHOR
March 1, 2012 at 12:54 AM delete

waahhhhhh sedapnya !!!!! sy suke gile mkn ketammmmm !!! sy ade alergik jugak tp xtau lah alergik thadap apa, haha main makan je :p btw, nmpk sedap lah, tp bila tgk yg belum masak, nmpk cm xsuke pulak sbb dia mcm mengerikan, warna dia errr takut nk tgk (-__-') haha bestnye dpt mkn ketam byk2 kan :D

avatar
Six clover !
AUTHOR
March 1, 2012 at 1:06 AM delete

yay sayalah org pertama yg komen cehh apa celop.hahaha saya suka makan ketam ha'ah sedap sngnt bila part ratah tu nyum2 aduh bergendang lah pulak perut saya ni bila tngok gmbr ketam masak tiga rasa tu.anyway mr.crab dah mati sob sob sob tak lengkap dah la citer spongebob tanpa mr.crab sampai hati kak lyssa makan mr.crab tu.

avatar
Six clover !
AUTHOR
March 1, 2012 at 1:10 AM delete

yay sayalah org yg pertama komen cehhh apa celop.hahaha saya pun suka makan ketam yg paling best masa part ratah tu nyum2 aduh perut saya dah buat orkestra lah pulak bila tngok gambar ketam masak tiga rasa tu.Eh apa mr.crab buat kt rumah kak lyssa tu? hah ni mesti tv dia rosak ni pstu nak tumpang tngok citer spongebob lah tu.

avatar
Yaya ★
AUTHOR
March 1, 2012 at 1:32 AM delete

Eh , yaya pulak tak suka ratah ini , suka makan ngan nasi atau mee , Part paling best makan sepit dia . Perghh .

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
March 1, 2012 at 1:43 AM delete

meh alamat rumah cepattt ! :p

avatar
Diyana Norman
AUTHOR
March 1, 2012 at 2:01 AM delete

sedpnyerrr. post kat sy je lah lyssa. muahahah

http://luvmaxle.blogspot.com

avatar
Aien Nia
AUTHOR
March 1, 2012 at 2:19 AM delete

perhh !! series terliur ..dah la mmg feveret gegiler ketam nieh

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:21 AM delete

WAH Lyssa sedap lah ketam tuh memang terbaik ah* ^_^

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:22 AM delete

Wah lyssa mesti sdap kan ketam tuh mm sedap tuh dah tau dah :)

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:22 AM delete

Wah lyssa mesti sdap kan ketam tuh mm sedap tuh dah tau dah :)

avatar
Kawaii_Gurlzz
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:23 AM delete

Suke sangat makanan laut especially udang ~
Mak sye selalu msak mknan laut , ketam , ikan , udang dn laen2 =w=''

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:24 AM delete

Wah lyssa mesi sedap kan ketam tuh memang nampak kat gamba menyelerakan ah

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:24 AM delete

Wah lyssa mesi sedap kan ketam tuh memang nampak kat gamba menyelerakan ah

avatar
9n0L4
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:35 AM delete

sume jenis seafood pun akak suke. redah jeeee. huhu. lebih² kalau yg lyssa masak lah. pasti terangkat! ;)

avatar
NazihahRazak
AUTHOR
March 1, 2012 at 9:19 AM delete

tiga2 suke mknan laut kak

avatar
NazihahRazak
AUTHOR
March 1, 2012 at 9:19 AM delete

ketam , udangn, ,sotong , tiga2 kiter suke kak

avatar
pink mackerel
AUTHOR
March 1, 2012 at 10:55 AM delete

“ANDA BERMINAT UTK MENUKAR LINK BERSAMA SAYA ? “

avatar
March 1, 2012 at 11:14 AM delete

bestnyer masak ketam...my favorite no.1.. makan pandai, nak masak sendiri kurang pandai.. hehee
maybe Lyssa boleh share resepi tu ;)

avatar
Jaja Sutera
AUTHOR
March 1, 2012 at 11:33 AM delete

salam lyssa..jaja nk tanye..nape ye kalo orang komen..waktu doarg komen tu xsama..maksud jaja..org tu komen kul 10 pagi..tp,kt komen tu tulis 6 ptg cmtu..ce lyssa tgk kt komen2 jaja.. :( nak wat cmne nie?help meee...

avatar
shar90
AUTHOR
March 1, 2012 at 2:56 PM delete

tibe2 lapar... rase nk makan lappy nih... hahhahhaa ;p

avatar
sweetlove
AUTHOR
March 1, 2012 at 3:07 PM delete

okay sedap . haha , tapi ketam masak lemak cili api lagi sedapp . nyum nyum

avatar
Alya Maisarah
AUTHOR
March 1, 2012 at 3:34 PM delete

Wah! Sedapnye Kak Lyssa. Kakak ke yg masak? Nak jugak !!

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
March 1, 2012 at 3:50 PM delete

Waahh..sedapnya ~

Perut pun berbunyi minta diisi.

avatar
sarah sera
AUTHOR
March 1, 2012 at 4:52 PM delete

kak lyssaa!! kite x leh makan.. bukan sebab elegik.. tpi memang x pandai makann.. sedap ke kak lyssa???

avatar
Mat Gebu
AUTHOR
March 1, 2012 at 5:08 PM delete

Uikk..sama pulak dengan pcm,menu ketam.... ^__*

avatar
Mrs Ayesha
AUTHOR
March 1, 2012 at 5:10 PM delete

huhu...suami saya alah ngan seafood ni..so dgn saya2 sekali xdpt nak mkn..haha..

avatar
lisa
AUTHOR
March 1, 2012 at 5:15 PM delete

Pandainya masak!! nak resepi :)

avatar
#Farihan
AUTHOR
March 1, 2012 at 5:33 PM delete

sedapnya !! teliur lah . haha XD
tiga-tiga sy suka :D

avatar
steffany daph
AUTHOR
March 1, 2012 at 6:55 PM delete

nyum3. rindu ketam, tiga rasa lagi tu :D

avatar
Nabihah Ahmad
AUTHOR
March 1, 2012 at 9:17 PM delete

Sodap uuuu.. Mintak >.< Msk tige rase lak tu.. uhhh sedapnye.. meleleh air liur kt sini ha ^^

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
March 1, 2012 at 11:29 PM delete

teringat aku masakan ketam nipah d kota bharu..wawawawawa

avatar
Syazreen Aida
AUTHOR
March 1, 2012 at 11:36 PM delete

wahh..sedapnya kak lyssa masak..kesian sangt2 pada org yg xleh makan...

http://syazreenaida.blogspot.com

avatar
Cik Atien
AUTHOR
March 2, 2012 at 1:41 AM delete

atien suka ketam dengan sotong! Heee :)

avatar
alice YGK
AUTHOR
March 2, 2012 at 8:50 AM delete

sedapnya...saya pun suka pedas, udang pun boleh dimasak macam tue kan...happy day lyss...

avatar
March 2, 2012 at 10:22 AM delete

kak lyssa,sy tak komen psl ketam...tp sy nak ckp thanks for ur tuto..bnyak sy ikut tp tak igt nak senaraikan..ade yg jadik gak..nak usha,tgklah blog sy..okay??thx

avatar
cik Lola
AUTHOR
March 2, 2012 at 2:03 PM delete

sedapnya meRATAH ketam!!

jom join giveaway saya!!
http://loladelova.blogspot.com/2012/03/new-semester-giveaway.html

avatar
EiracayoO
AUTHOR
March 2, 2012 at 5:48 PM delete

tetiba rasa LAPAR ! heheehe

jom join contest BLOG SAYA CUTE !
yang menang dapat hadiah, yang tak menang pun dapat hadiah~

#xramai yang join~ :'(

http://eiracayoo.blogspot.com/2012/03/contest-blog-saya-cute-by-eiracayoo.html

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
March 2, 2012 at 6:53 PM delete

mas pun mmg tak reti bab makan ketam ni..habis hancur..hahahh

avatar
March 2, 2012 at 8:35 PM delete

ada resepi tak..nak cube jugak

avatar
Si qusowt
AUTHOR
March 2, 2012 at 8:56 PM delete

sy mkn kalau ade org kopekkan je..;p

avatar
shera haifa
AUTHOR
March 3, 2012 at 11:02 AM delete

wahh bestnye ketamm.. >.<

avatar
asaro chan
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:46 PM delete

Lyssa!!!! saya pon suka mkn ketam tau...sukaaaaaaaaaaaa sangat..walaupun saya alergi seafood..saya tetap mkn.. lepas mkn mesti gatal2 kat muka..rasa nak demam n selalu bersin.. org ckp tu tandanya kita ada resdung. tapi saya x pedulik..saya mkn jugak..lepas mkn ketam, saya mkn ubat anti-alergi hehehe

avatar
March 4, 2012 at 11:14 AM delete

saye suka makan ketam ,same mcm kak lysaa

avatar
intandayani
AUTHOR
March 4, 2012 at 4:08 PM delete

baru jugak msk camni ari rabu ritu...yup mmg sdp bangat...

avatar
March 13, 2012 at 2:15 PM delete

wow ! nmpk sedap la.. =)
tp boleh telan air liur je..xleh mkn ketam masak tiga rasa..sedihnye.. =(

avatar

Google+ Followers