Lelaki Tidak Boleh Melakukan Banyak Hal Sekali Gus ?

Gadis Kidal Berceloteh...
16/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v





Heh . Entry apa pulak kali ni ? -.- Pasal lelaki ? Ke pasal perempuan ?

Of coarse lah pasal dua-dua nya sekali , but the main point is "LELAKI" . Betul ke lelaki tak boleh melakukan banyak hal sekali gus ? Ehemm . Ehemm . Meh nak kasi tau . ekeke . 

Ye . Apa yang sebenarnya memang lah gitu . Bagi perempuan kan..kan..kan.. jangan pulak membicarakan banyak hal sekali gus kepada para lelaki ni sebab hal tu lah yang menyebabkan mereka ni kebingungan dan tersesat ke rimba tidak berpeta . 

Mereka tak boleh memetakan banyak hal sekali gus dalam kepala otaknya . Betul tak , wahai kaum adam ? hehe . Itulah sebabnya kenapa kaum lelaki seringkali tidak boleh makan sambil menonton televisyen , menerima tamu mendadak sementara dia asyik sedang menelefon , atau mendengar perempuan tu dok potpet~potpet tak ketahuan hala sementara keretanya tuu haa rosak !

Inilah salah satu kelemahan kaum wanita kerana suka sangat berbicara tentang apa saja dan tentang banyak hal sekali gus . Lyssa kasi contoh lah eh . Tak habis-habis cerita pasal subjek di sekolah lah , guru and pensyarah yang teruk lah , pasal adik2 suka main tarek2 rambut lah dan macam2 lah . Itu yang membuatkan kaum lelaki berasa bingung mendengar percakapannya .

Luahan wanita macam inilah yang akan menjadi malapetaka bagi lelaki yang tidak bersedia dan tidak memahami wanita . Seharusnya , apabila berhubungan dengan lelaki , seelok-eloknya bercakaplah tentang satu perkara dalam satu waktu  . Berikan topik perbualan kepadanya dan persiapkan dia untuk mendengar apa yang korang cuba nak sampaikan .

Nescaya , korang akan mendapat kepuasan dalam beinteraksi dengan lawan jenis ! :)


p/s : Boleh tolong tak ?
LIKE , TWEET , SHARE , and SHARED G+1 sekali dengan comment WAJIB melebihi 7 patah perkataan di entry yang ini : http://denaihati.com/macbook-air-gadget-impian-faizal-fredley
Terima Kasih sangat2! <3
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

20 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Farra
AUTHOR
February 16, 2012 at 10:58 AM delete

Likelike like ,, hhaha

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
February 16, 2012 at 11:08 AM delete

Kelebihan menjadi seorang Wanita, Multi-Tasking.hehehe

avatar
February 16, 2012 at 11:39 AM delete

perempuan memang suka bercakap...yang lelaki da blur so angguk2 je buat2 faham =DD hahaha..

avatar
puteri XoXo
AUTHOR
February 16, 2012 at 11:51 AM delete

nice entry ,,, bawu taw tentang ni // FACK # ke nie ha ? kalau fakta .. nk kena pupuk la balik kalau jenis ckp bayak 2 erk

avatar
myra zahirah
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:01 PM delete

betul. woman can do lots of thing in one time . lain dgn laki , kena fokus satu benda . sebab tu laki jadi tension kalau prempuan asik membebel . haha :D

avatar
liana
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:10 PM delete

jom singgah blog akak untuk satu perkenalan

avatar
liana
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:10 PM delete

jom singgah blog akak untuk satu perkenalan

avatar
liana
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:10 PM delete

jom singgah blog akak untuk satu perkenalan

avatar
liana
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:10 PM delete

jom singgah blog akak untuk satu perkenalan

avatar
CIK MAY
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:10 PM delete

betul la dik..tunang CM macam tu..CM ni selalu pot pet itu ini..pastu kat tgn henpon lagi...pastu die serabut la..kadnag2...die ckp 1-1 boleh tak..serabut la..tak blh pk..mungkin kerana akal mereka 1 je kot..kan?

avatar
February 16, 2012 at 12:13 PM delete

tapi perempuan blh bt byk kerja dlm stu msa... hebat kn... mueheeee :P

avatar
NIZAM
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:43 PM delete

mengaku je la girls mmg suke bercakap. hehe.

avatar
ratu zuleyqha
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:48 PM delete

HAHA ! memang pon, kdg2 ppuan dh smp UK, llki baru terhegeh2 nk naik flight :P

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
February 16, 2012 at 12:53 PM delete

setuju sgt. kena wat satu2

avatar
Cik Meeja
AUTHOR
February 16, 2012 at 1:54 PM delete

Ohoh! Ye ke? Patotla Incik asben CM slalu lost bile CM mentioned balik pasal perkara yang CM penah citer.. Alahai..Tak pasal jer kene marah manjang..Cian incik asbenku..

avatar
Live to Life
AUTHOR
February 16, 2012 at 3:40 PM delete

laki bole la . contoh . berak+smoke+bace surat kabar (; LOL

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:03 PM delete

Meletop telinga dengar perempuan membebel,lagi-lagi perkara yang takda kena mengena dengan budak laki tu..

avatar

Google+ Followers