Tips : 7 Cara Untuk Memahami Kata-Kata Wanita

Gadis Kidal Berceloteh...
16/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v





Sememangnya , wanita ni memang amat sukar untuk difahami kerana mereka tidak suka untuk menyampaikan sesuatu secara terus-terang dan mereka inginkan seseorang lelaki faham akan dirinya . Yeah , that's right ! Jadi , setiap kata-kata seseorang wanita ni pasti ada rahsia yang tersembunyi di sebalik celahan-celahan giginya . Yucks ! haha . Eh betul apa ?! Apa makna disebalik setiap patah kata yang terkeluworr dari mulut wanita ini ? Jom teliti. 


(1) Fine!- Adakah lelaki memahami apabila pasangan mereka menyatakan perkataan Fine! ? Kebiasaannya , para wanita yang meluahkan perkataan ini kerana mahu menghentikan perdebatan yang sedang berlaku . Sebaiknya, apabila mereka sudah mengeluarkan kata-kata ini , seharusnya lelaki perlu untuk memberikan ruang supaya mereka bertenang. Cuba elakkan daripada terus memberi tekanan kerana ia akan meningkatkan lagi pengaruh emosi mereka. Apabila sesuatu perbincangan dipengaruhi emosi pasti sukar untuk mencari jalan penyelesaian. hehh ~


(2) 5 minit- Apabila wanita menyatakan mereka memerlukan masa 5 minit untuk bersiap , korang korang yang lelaki ni perlu bersedia untuk menunggu sekurang-kurangnya setengah jam . haha . Lelaki perlu memahami bahawa kecantikan adalah perkara utama untuk wanita , terutamanya apabila keluar bersama orang yang mereka sayang . So , harap bersabar lah menunggu kami-kami ni bersiap ye , cik abang . HEE :)


(3) Takda apa-apa- Apabila wanita menyatakan seperti ini , ia adalah petanda awal bahawa perang akan berlaku sekali lagi sekiranya masalah belum lagi dapat diselesaikan . haha . So , lelaki seharusnya bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang akan berlaku dan memahami bagaimana cara untuk mengatasinya. Be gentle lah !


(4) Sukahatila (nada sinis)- Apabila wanita menyatakan sukahatila , ia sebenarnya memberi maksud larangan terhadap lelaki untuk melakukan sesuatu perkara itu . Jangan lakukan perkara tersebut untuk menunjukkan bahawa anda berjaya memahami mereka . Hati-hati lah ya !


(5) Whatever!!- Dengan kata yang lebih mudah difahami adalah ia bermakana bahawa wanita tersebut menyatakan “SAYA BENCI AWAK!!”


(6) Takpe, saya ok- Apabila wanita meluahkan kata-kata ini , ia bermakna mereka sedang memikirkan mengenai hubungan anda . Adakah hubungan tersebut mampu membawa kebahagian , mempunyai masa depan yang cerah , dan sebagainya. Anda seharusnya belajar untuk memahami mereka dan berusaha memberikan mereka keyakinan terhadap hubungan anda semula. Ada paham ? hehe .


(7) Hmm .Dah agak dah- Kenyataan ini biasanya menunjukkan bahawa kesalahan yang serupa dilakukan oleh seseorang lelaki untuk beberapa kali . Ia juga merupakan satu tanda bahawa mereka telah berasa bosan dengan sikap buruk anda. Haa siapa suruh ulang kesalahan yang sama kan ? Hambekk ! haha :)


Dah baca ? Harap comment ! :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

51 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
AqilahLakowi
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:34 PM delete

Mmg ! Lelaki ptut .. mmbaca TIPS2 iniey..Untuk memenangi Hti WANITA (!)

avatar
YaYaNsMuM
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:34 PM delete

hehehe...ader kebenaran jugak tuh...so, wahai lelaki semua...faham2 la yer..huhu

avatar
Nurul Amanina
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:36 PM delete

lelaki memang susah nak paham perempuan.. hoho :DD

avatar
iela_dekla
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:38 PM delete

btul2...sokong jgak...^_^

avatar
February 16, 2012 at 5:40 PM delete

haha. mcm prnh brlaku je. keh3.

avatar
azieyanz
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:41 PM delete

lelaki memang susah nak phm perasaan perempuan ni..geram!

avatar
February 16, 2012 at 5:41 PM delete

haha. akak suke yang num 7 tu.semalam akak terkena dengan boy akak. huahuahua.akak selalu tertido bile tengan texting ngan dye.

avatar
NONIEY
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:42 PM delete

btol-2 . wed wanita yg sukar nk d phm oleh laki-2

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:42 PM delete

adakah ini ciri-ciri lysa?..hehehe

avatar
CintaZulaikha
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:45 PM delete

ayat 3,4 ngn 7 tuh mmg salu digunakan..hahhahhah

avatar
adiba ramli
AUTHOR
February 16, 2012 at 5:47 PM delete

semua perkataan sy selalu gune bile ckp gan die. ahaks~~

avatar
balqis
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:02 PM delete

KAK LYSSA SYE BUAT TWITTER KAK LYSSA YANG KEDUA .. JGN MARAH KAK LYSSA .. https://twitter.com/#!/LyssaII ... kak lyssa , sye sje2 nak buat yg kedua . supaya mereka lebih kenal siapa kak lyssa.. korang pun follow jugak taw !

avatar
Shidaa
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:04 PM delete

Kak lyssa , entry yg terbaikk :) Ape tajok lagu blog akk eah ? #sorry , sy ketinggalan ~ :P

avatar
mish eden
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:05 PM delete

hahahaha...almost 85% i agree! terasa la pulok ;p

avatar
Asyraf
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:16 PM delete

Thanks for the info..:-)

avatar
AtEn nAbilA
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:18 PM delete

memang betoi sekali . hihi . ^^

avatar
Ieya Nadiya
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:21 PM delete

btol3.. i like 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000%
tak semestinya laki sjer kena baca . pompuan pun kena baca gak . kot2 kawan dia ada ckap camtu kan ? ye dok ? haha

avatar
aienhashimm
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:43 PM delete

I sokong yang no4 uh . sebab nya I suka gyla cakap cam tu . sampaikan si dia nak cemuih . haha . =='

avatar
Mohd Ridwan
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:47 PM delete

Ayo,Dah takut nak bercinta macam ni.. (T_T)

avatar
Mohd Shahrin
AUTHOR
February 16, 2012 at 6:58 PM delete

Baru saya tahu lyssa.. hehe..

avatar
February 16, 2012 at 7:23 PM delete

HAHA .. perempuan memang banyak maksud tersirat ..

avatar
Putri Atiqah
AUTHOR
February 16, 2012 at 8:16 PM delete

itss cool ok!!!!!!!!! :)

avatar
RYRY
AUTHOR
February 16, 2012 at 8:39 PM delete

agree sangat kak lyssa ! :)

avatar
Rozuan Ismail
AUTHOR
February 16, 2012 at 8:49 PM delete

akan digunakan sebagai panduan

avatar
Hanis
AUTHOR
February 16, 2012 at 9:01 PM delete

Info penting dan berguna sangat2 ^_^ Terima kasih atas perkongsian ilmu ^_^ Btw nak invite Lyssa join my small contest yang bernilai lebih RM 100 even RM 1000 maybe hee =)

avatar
Aremeera
AUTHOR
February 16, 2012 at 10:17 PM delete

no 1 , 6 n 7 tu yg slalu sy gna n mksd dye pown hmpir sme

avatar
Mysa Sarah
AUTHOR
February 16, 2012 at 11:17 PM delete

Haha , betol sngat menda ni :D

avatar
February 17, 2012 at 12:38 AM delete

Kak lYsaa, nak copycat boleh? Jangan marah eh . Thanks, ILOVEYOU :*

avatar
ieyzachenta
AUTHOR
February 17, 2012 at 12:33 PM delete

haha itu betolbetol sifat saya lha ! haha <3

avatar
February 17, 2012 at 1:44 PM delete

huhuhhu kak lyssa mintak copy auw ..
suka sangat ..

avatar
AinNadhirah
AUTHOR
February 18, 2012 at 1:50 PM delete

like sangat.. entry yg sangat berguna untuk kaum adam.... :)

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
February 18, 2012 at 5:55 PM delete

selalu guna no 3 & 'k' & hemm
hihihi

avatar
SmyLE GurL
AUTHOR
February 21, 2012 at 10:30 PM delete

akak ~ bleh tolong saya tak ??

avatar
February 22, 2012 at 6:22 PM delete

wah.memang betoila ape yg akk tulis nih !,champion lha !

avatar
Muhammad Zaem
AUTHOR
March 26, 2014 at 3:40 AM delete

Someone help me pls
Id wc zaaem_11
I would talk you something

avatar

Google+ Followers