Tutorial : Bold Link Hover

Gadis Kidal Berceloteh...
10/02/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Biasa ler , ada je perubahan kat blog Lyssa ni , mulalah orang tanya itu ini . HEHE . Baru-baru ni , Lyssa ada ubah link hover daripada menggunakan Tutorial Double Dashed Hover kepada tutorial yang kali ini , Bold Link Hover . 

Tak paham apa yang Lyssa dok merepek ni ? Kalau halakan cursor di mana-mana link , akan jadi Bold Hover warna hitam macam Lyssa ni . Contoh :


 


Oke . Nak jugak buat ? It's up to you . Lyssa hanya ajarkan kepada yang berminat sahaja ok ? HAHA . Jom ikut step di bawah ni :

1. Log in > Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl F serentak dan cari kod ini :

a:hover { 

3. Dah jumpa ? Copy kod ini pulak :

color: #000000;
font-weight:bold;  

4. Paste di bawah kod yang korang carikan tu okeh ?

5. Then , PREVIEW dulu , kalau tak ada ERROR terus SAVE ok ?

Simple kan ? HEHE . Sekarang link hover korang dah jadi macam Lyssa . hehe . kalau tak jadi tu , korang DELETE lah kod yang berada di bawah kod a:hover { tu ye ? :) 


Siap ! Selamat Mencuba :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

34 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
qiela domo
AUTHOR
February 10, 2012 at 9:56 PM delete

thnkx akk lyssa !
plis visit my blog ...

avatar
Sandra
AUTHOR
February 10, 2012 at 9:59 PM delete

waa.. tuto baru..
later la sy try :) hehe

avatar
elisyazwawa
AUTHOR
February 10, 2012 at 10:00 PM delete

thank kak lyssa..nak cube lah..!! ^__^

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
February 10, 2012 at 10:02 PM delete

boleh tak buat cam kat blog aku ni?? hehe. cabaran utk lyssa.

lagi satu, jom exchange anchor link nak tak??

avatar
baashah;D
AUTHOR
February 10, 2012 at 10:05 PM delete

wahh..tengs..really helping me :)

avatar
uncHa
AUTHOR
February 10, 2012 at 10:16 PM delete

jadi la kak..hehe terima kasih :)

avatar
February 10, 2012 at 10:19 PM delete

thank...
sebab kak lyssa bagi tutorial yg dilla mintak.. thank sgt..

;)

avatar
plug mapuh
AUTHOR
February 10, 2012 at 10:42 PM delete

mula2 wt xjd..dh nk fed up ase tp try2 dpt la taw pe mslhnye..kne paste kt bwh kod kaler y sedia ade,huhu..tenks kak,haha

avatar
DewaTV
AUTHOR
February 10, 2012 at 11:31 PM delete

saya slalu lepak di blog cik lyssa ni.. tutorial pun best2 gak. thanks sis.. DewaTV

avatar
Shah
AUTHOR
February 10, 2012 at 11:38 PM delete

Saya dah bt.. menjadi! thanks!

avatar
Siti Rohaida
AUTHOR
February 11, 2012 at 4:34 PM delete

@uncHa
sis mintak ye tuto nie..
thanks...more tuto love it...

avatar
February 11, 2012 at 9:47 PM delete

thanx akak,,,,tuto yg interesting,,

avatar
~ Fazrinie ~
AUTHOR
February 16, 2012 at 1:15 AM delete

kak lysa , xnk buad kan tuto untuk pengguna2 templete ka ?? jeles plak tengok smua tuto desing ja ... heee ~

avatar
GOLD FISH
AUTHOR
February 16, 2012 at 9:23 PM delete

tq adik lyssa..adik..boleh tolong ajarkan akak cara nak wat print screen untuk yang pakai lptop..akak wat tak jadi lah..tq ye adik lyssa..=)

avatar
Nadia
AUTHOR
February 16, 2012 at 10:14 PM delete

Assalaumualaikum . Kak Lyssa nak tanya sikit leh tak ? Macam mana nak buat ayat kat bawah setiap post tu berwarna ? Kalau Kak Lyssa ada masa tolong buatkan untuk saya k ? Kalau tak pun, saya tak kesah. Tak paksa pun :D

avatar
June 16, 2012 at 2:44 PM delete

Akak mcm mne nk letak "terima kasih kerana sudi datang ke blog saya "kat bawah skali tu tolong buatkan untuk saya

avatar
Bayu Setia
AUTHOR
March 3, 2013 at 2:41 PM delete

Tengsssssss sisss Lyssa :3

avatar
dominobet
AUTHOR
November 21, 2014 at 6:03 PM delete

mantap ni...aku suka banget themes nya look cool

avatar
DewaQQ
AUTHOR
May 21, 2015 at 4:27 AM delete

DewaQQ
Mantap Gan Infonya,,, Sangat Bermanfaat,,,

avatar
February 1, 2016 at 4:20 AM delete

his article is very good and useful for readers. thank you for sharing knowledge . obat aborsi

avatar
Dewa Poker
AUTHOR
October 5, 2016 at 12:10 PM delete

Terima Kasih gan infonya...
Mampir juga ke sini
dewapoker

avatar

Google+ Followers