10 Magis Cinta

Gadis Kidal Berceloteh...
24/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Sekian alam mengetahui bahawa cinta itu indah dan membahagiakan . Apabila dia datang dalam kehidupan seseorang itu , segala yang pahit akan menjadi manis , segala yang sakit akan terawat dan segala yang buruk akan menjadi cantik  .Itulah antara magisnya sebuah cinta . Ececeh . Nak tahu banyak lagi keajaiban cinta ? Boleh Baca 10 perkara Magis Cinta :)


flying,heart,valentine,love  Cinta mampu mengubah hidup seseorang dengan sekelip mata , antaranya mampu membuatkan seseorang yang kaya menjadi miskin dan yang miskin menjadi kaya .
flying,heart,valentine,love  Hanya dengan cinta , seseorang yang tidak penah senyum , pemarah dan panas baran boleh mengukir senyuman setiap saat .
flying,heart,valentine,love  Cinta boleh menjadikan satu saat itu begitu membahagiakan tetapi cinta juga sebenarnya boleh menjadikan satu saat itu begitu menyakitkan.
flying,heart,valentine,love  Apabila berbicara soal cinta , tiada siapa pun yang mampu untuk menjelaskan bagaimana rasanya sebuah cinta.
flying,heart,valentine,love  Kuatnya cinta adakalanya boleh meruntuhkan gunung yang gah  , bukit yang tinggi dan laut yang luas.
flying,heart,valentine,love  Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bagi pasangannya . Kekasih terbaik adalah sahabat terhebat .
flying,heart,valentine,love  Saat mencintai seseorang , jangan pernah berharap si dia akan mencintai kamu sama seperti kamu mencintainya . Ini kerana salah seorang daripada kamu pasti akan memberikan lebih dan seorang lagi kurang.
flying,heart,valentine,love  Cinta bukanlah sekadar perasaan sayang-menyayangi semata-mata tetapi apa yang lebih penting , harus juga ada keikhlasan kerana perasaan sayang menyayangi itu boleh datang dan pergi begitu sahaja.
flying,heart,valentine,love  Sebuah cinta sejati mampu mendengarkan apa yang tidak dikatakan dan mengerti apa yang tidak dijelaskan . Ini kerana cinta tidak datang dari mulut dan lidah ataupun fikiran seseorang tetapi cinta lahir dari hati yang paling dalam .
flying,heart,valentine,love  Bila tiba saat kamu mencintai seseorang , kamu harus mempersiapkan diri untuk menerima penderitaan  . Bukan nama cinta andai ia hanya membahagiakan .

 
  
Jangan lupa VOTE Lyssa ye ---->>  Blogger Of The Year !!
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

19 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
are_lin@yu
AUTHOR
April 24, 2012 at 12:21 PM delete

betul tu..bila bercinta pasti ada cabarannya..tak mungkin bahagia saja.hehe

avatar
faiz fakhirin
AUTHOR
April 24, 2012 at 12:26 PM delete

betul tu lyssa...lyssa tgh jatuh cinta ker skang?

>>#Cispa Expected Us !!

avatar
CiK FizA
AUTHOR
April 24, 2012 at 12:31 PM delete

Cinta memang indah. Lbh indah kalau orang yang kita cinta jugak rasa apa yg kita rasa.

Namun, kita kena ingt, cinta sesama manusia cinta yg sementara cuma, cinta kpd ilahi adalah cinta yg hakiki :)

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
April 24, 2012 at 12:31 PM delete

kak, sya x prnh b'cinta pun..ngee !`

avatar
April 24, 2012 at 12:37 PM delete

wah...mesti da de yng punye nie kan kan

avatar
April 24, 2012 at 12:51 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
April 24, 2012 at 12:54 PM delete

yesss....betul sangat-sangat...ni mesti lyssa dah jatuh cintakan...oh..by the way, macam mana nak buat blog title bergerak dari kanan ke kiri? pleaseee...

avatar
April 24, 2012 at 1:48 PM delete

penah bercinta tp perasan tuk bercinta tu belum dtg lagi...

kutooobamboo

avatar
April 24, 2012 at 1:48 PM delete

wah..berbunga2 akak baca.. hehe (^___^)

avatar
Bella Cicak
AUTHOR
April 24, 2012 at 1:58 PM delete

yuhuu.. metol tuh metol.. cayalah.. :))

avatar
April 24, 2012 at 2:57 PM delete

betul tu sis... setuju sgt..bila bercinta, bermacam2 dugaan yg Allah berikan untuk mnguji sekuat mana percintaan kita..adakah kita bercinta krn nafsu atau kerana Allah.. nice entry

avatar
FEDO
AUTHOR
April 24, 2012 at 5:00 PM delete

j0m terbang bersama cinta... hahhaha

avatar
missStrikeOne
AUTHOR
April 24, 2012 at 8:09 PM delete

Setuju sangat dengan ini " Cinta tidak akan indah jika pasangan tidak mampu menjadi sahabat bagi pasangannya . Kekasih terbaik adalah sahabat terhebat ."


#entry terbaru sy pon pasal cinta :)

avatar
April 25, 2012 at 12:52 PM delete

@Boni JLL3

thats right , cinta bkan saja manis .. bab skang ni sya pun da btunang ... woow , memng ujian allah taala bg x pnah behenti ... walo paper pown , just pray 4 allah .. minta ringankan ujian .. tol ..x .. anybody agree ??

avatar

Google+ Followers