Lagu Dekat Blog Lyssa Semuanya Best-Best ! ♥

Gadis Kidal Berceloteh...
04/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Ehem . Tengok title kali ni rasa macam nak muntah-muntah sampai terkeluar anak tekak kan ? Tapi , statement tu bukan Lyssa yang cakap ye . Bukan ! Bukan ! Kebanyakan rakan bloggers/follower blog Lyssa yang cakap macam tu . Banyak dah Lyssa dapat message dari shoutbox . Thanks kepada yang berkata begitu . 

Err . Lyssa tak tahu pulak lagu yang sentiasa berbunyi gedebak gedebuk kat blog Lyssa ni best-best  . haha . Korang je yang rasa kot . Lyssa tak pun . Lyssa letak sebab Lyssa rasa lagu-2 ni semua dapat menenangkan jiwa dan raga korang bila masuk blog naif Lyssa ni . Huaa . Lyssa suka fikirkan hati perasan orang lain terlebih dahulu sebelum memikirkan hati sendiri . haha . Baik tak ? *Ok .. Saja je nak perasan sekejap ! haha . 

Dan ada jugak yang bertanya , Lyssa dapat mana "lagu yang hanya melodi je .. Tapi tak de orang nyanyi" . Woww ! Soalan yang sungguh ikhlas dan teratur je ayat tu .. muehehe . Alar . Cari je lah kat youtube . Kan banyak ! muahaha . Actually Lyssa memang selalu terjah lagu-lagu yang best dalam youtube tu . Then suka dengar lagu ala versi piano gitu . Tenang je hati jiwa dan raga bila dengar muzik gitu kan ?

Ada pulak yang pantang ! Tak suka bila dengar lagu dalam blog .. Err .. Siapa tu ? Meh Lyssa nak tokak sikit telinga dia kasi berlobangg . haha . Ye . Lyssa tahu , ada lagu je dalam blog mesti rasa macam nak campak je laptop korang tu kan ? Tapi , bila masuk blog Lyssa .. Jangan lah campak bagai lappy korang tu tau . Button pause ada disediakan di bahagian atas kiri . Bila-bila masa je korang boleh tekan button tu . hekk . Tak menjadi masalah pun kan ?

Bagi yang nak buat button pause macam Lyssa tu  , boleh je kalau nak buat . Ikut saja TUTORIAL INI .  Haaa . Bagi yang tanya Lagu dekat blog Lyssa ni lagu "My My Apink" eh ?
Ok . Betul le tuu . haha . Actually , Lyssa tak tahu pun lagu ni femes emesss . Berlonggok dah tanya dekat shoutbox Lyssa . muahaha . Ok ! Terus terang Lyssa cakap , Lyssa tak minat lagu-lagu korea pun . I'm not korean lovers . haha . Cuma lagu tu je yang boleh menenangkan jiwa segala raga dalam diri Lyssa ni . haha . *Sorry ye korean lovers .♥ Kang tak pasal-2 lobam bijik mata Lyssa ni kang ~ lalala ..


p/s : Ehemm . Lagu apa lagi yang best kalau nak letak dekat blog ala piano version ek ? Share lah kat Lyssa!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

79 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
@Nurul_Aini
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:30 PM delete

high five kak Lyssa kite pon tak ske korean..hehehe

avatar
mimi_famiza
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:30 PM delete

lagu can you smile..infinte...piano version..:))

avatar
mimi_famiza
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:31 PM delete

can you smile...nyanyian infinite....piano version or musoc box version...:)

avatar
Cik Bunny
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:31 PM delete

lagu Ost Heartstrings - Going to Meet You
cubalah dengar =)

avatar
Lina Kah
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:32 PM delete

http://www.youtube.com/watch?v=iom0eA_1H0c

Lagu ni best kak, dia gabungan dari dua lagu. Lagu pertama do you, lagu kedua love me. Jadilah do you love me♥ =D

avatar
fareedhayat
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:35 PM delete

suka dengar lagu kat blog kak lyssa ! ohsem !! >.<

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:35 PM delete

hehe bab2 lagu piano version ni cek tak tau lah..hehe

avatar
Iza Soo-Yun
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:42 PM delete

yeahh akhirnye dpt jugak jd pengkomen no 1 kt entri lyssa ni.. hehe.. lagu kt blog lyssa mmg best.. soft jee.. ;)

avatar
Syira Qahira
AUTHOR
April 4, 2012 at 1:49 PM delete

salam..

hehe..sy mmg x suka kalau masuk blog ada lagu..ngee... sbb ada button puase snng sikit nk stopkan dia...hehe..

avatar
April 4, 2012 at 1:49 PM delete

yup..betul betull..tapi ade jugak blogger yg letak lagu tapi xde button pause!!

avatar
April 4, 2012 at 1:53 PM delete

katt x kesah pn kak lyssa nk tarok lgu ape...yg kesah bg katt kak lyssa kene lh slalu update tutorial dlm blog nie..hehehe..peace yo kak lyssa!!!

avatar
dyabunga
AUTHOR
April 4, 2012 at 2:03 PM delete

lagu nera pun best..lembut je..

avatar
April 4, 2012 at 2:04 PM delete

sebenarnya zai tak suka blog yang ade lagu. Kena pulak bukak2 je..kuat kemain lagunya, boleh gugur jantung, lepastu tak boleh nak kecikkan volume or stop,huhu. Tapi alternatif lyssa yang letak alunan melodi tanpa suara ni nmpknya bagusla..tak menyakitkan telinga. tenteram je rasa. keep it up dear!

p/s: lyssa, sudi2lah jenguk blog zai yang tak seberapa ni ok :))

avatar
April 4, 2012 at 2:04 PM delete

lagu ara nynyi nak tak lyssa ? haha

avatar
myrahanaazizi
AUTHOR
April 4, 2012 at 2:11 PM delete

kalau na lagu kak lyssa nh boleh ta ?tp myra ambik yg ade nyanyi punye laa.sedapp pulakk dgr.hewhew.

avatar
April 4, 2012 at 2:13 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
April 4, 2012 at 2:13 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
April 4, 2012 at 2:14 PM delete

Saya suka lagu winter sonata versi piano. Kak lyssa try lhaa dngar. Klau kak lyssa ltak lgu tuhh, mesti saya bkk blog kak lyssa lebih kerap !! Hee~

avatar
April 4, 2012 at 2:19 PM delete

@Cik Bunny


i'll try to listen that song ok ?

avatar
April 4, 2012 at 2:19 PM delete

@Lina Kah

hehehe . pernah dengar dah :)

avatar
April 4, 2012 at 2:20 PM delete

@Phat


huhu . layanzzzzz je ? pun boleh :)

avatar
April 4, 2012 at 2:20 PM delete

@Iza Soo-Yun

alamakk . tak jadi 1st commentor lah :'(

avatar
April 4, 2012 at 2:21 PM delete

@Syira Qahira

paksa diorang suruh letak pause button ! haha .

avatar
April 4, 2012 at 2:21 PM delete

@cek katt heroot sitikhadijahnajihah

alamakkk . nak buat tutorial pasal apa lagi nih ? hahaha ~

avatar
April 4, 2012 at 2:21 PM delete

@dyabunga


huhu . bosan dah dengar lagu tuuu :P

avatar
April 4, 2012 at 2:23 PM delete

@pu3dyanakmilya


huhu . pernah dgr dah yang itu ~ .lalala . tengs~

avatar
NAL
AUTHOR
April 4, 2012 at 2:30 PM delete

wah, statement berani mati..hehe..Lyssa cari jer muzik Kitaro semua muziknya best sebab NAL guna kitaro untuk deklamasi sajak..mesti Lyssa pernah dgr pasal Kitaro..

avatar
Dak Fisha
AUTHOR
April 4, 2012 at 2:46 PM delete

lagu. ungu. tercipta untukku. baru dowbloads ritu

avatar
April 4, 2012 at 3:04 PM delete

Alor~ x minat korea ke? x minat korea xpe, tapi lagu2 dorang pon ade yg instrumental jgk, piano version pon ade. sedap~ same goes to japanese song. :)

avatar
Nabeel Fikree
AUTHOR
April 4, 2012 at 3:06 PM delete

Kak Lyssa ! Cuba letak lagu Kevin Kern - Sundial Dreams . Bestt ! Piano gakkk . :))

avatar
Iza Soo-Yun
AUTHOR
April 4, 2012 at 3:11 PM delete

@Lyssa Faizureen

ala yeke. ingatkan dpt la jd yg pertama td.. heee.. xpe laa.. :)

avatar
shark
AUTHOR
April 4, 2012 at 3:56 PM delete

lpas ni boleh ler buat lagu sendiri plak yer:)

avatar
yana yani
AUTHOR
April 4, 2012 at 4:09 PM delete

lagu dont say goodbye by davinchi versi piano..best giler...tenang jer dengar..:)...tak caya cuba tgk kat youtube..mmg best dgr :)..

avatar
Farah Farhana
AUTHOR
April 4, 2012 at 4:09 PM delete

Salam... sy pun xminat korea. tapi kdg2 suka pulak dgr lagu2 korea ni. haha2 plek2!

avatar
CikAnyss' :O
AUTHOR
April 4, 2012 at 4:17 PM delete

lysa try ponponpon istrumental ,, kyary pamyu pamyu , japanese ^_^

avatar
Romeo Laut
AUTHOR
April 4, 2012 at 4:41 PM delete

Saya salah seorang yang cukup sakit telinga bila ada lagu dalam blog. Jadi, dah siap mute b4 tengok blog orang. Hahah. Nak lagu best version violin/piano? Cari lagu Endless Love OST The Myth. Best. Anyway, saya newbie.. Kalau rajin, singgah2.

avatar
Udinz.com
AUTHOR
April 4, 2012 at 5:10 PM delete

saya msuk blog lysaa mesi pause lagu...
maklum la sy tgh dgr layan lagu fevret...

avatar
HAJAR
AUTHOR
April 4, 2012 at 5:28 PM delete

memang pun lagu2 kat blog akak BEST..:)

Saya pun x berapa minat k-pop..Cume selalu tengok diorang time bosan jek kat youtube..Suke tengok diorang dance..hehe..:)

avatar
April 4, 2012 at 5:42 PM delete

try laa gi channel youtube http://www.youtube.com/user/ScenicVideos .. Music2 kat situ semua melody2 yg boleh menenangkan jiwa :)

avatar
Aina Sofea
AUTHOR
April 4, 2012 at 6:31 PM delete

Wa'alaikumsalam , kak Lyss !! Lagu best erk ?? Hurmm , bgi sy belambak lagu best ce cari lagu "A Thousand Years" . Memang sedapp lagu tuhh !! Tapi , tk thulah pulakk mcm mna selera Kak Lyss .. Hehe ..

avatar
April 4, 2012 at 6:44 PM delete

saya tak pandai nak cadang2 kan lagu ni.. hehehe

avatar
shahrazali
AUTHOR
April 4, 2012 at 6:45 PM delete

layannn....byk bunyi muzik jek kn..lagu xde..ok la drpd tiba2 play muzik menjerit..haha..

avatar
afyqa auny
AUTHOR
April 4, 2012 at 6:59 PM delete

kak lyssa tolong!!!!!!! sye pnye blog x de edit HTML/Javascript!!! cmne nk bgi ade???

avatar
afyqa auny
AUTHOR
April 4, 2012 at 7:00 PM delete

kak lyssa tolong!!!!!!! sye pnye blog x de edit HTML/Javascript!!! cmne nk bgi ade???

avatar
April 4, 2012 at 7:10 PM delete

Assalamualaikum!! /Waalaikumussalam :P

Akak cube dgr lagu feveret Mai ni; piano version! :3

http://www.youtube.com/watch?v=gTd31XYKGI4

avatar
April 4, 2012 at 7:19 PM delete

Akak cube dgr lagu ni jugakk! :3

http://www.youtube.com/watch?v=c2xXiP1tI7s

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
April 4, 2012 at 7:22 PM delete

setiap lagu ada maksudnya .cewahhh blog kak lyssa lah among blogger terkenal yang saya kenal pasang lagu kat blog . unik :3

avatar
April 4, 2012 at 8:02 PM delete

kalau piano version song..serius tenang saja.=)

avatar
April 4, 2012 at 9:32 PM delete

Salam kak lysaa..ain pun ske ltk instrumental song jgk kat blog ain..sbb tenang skit kn3...
ain ske instrumental song dr ost citer boys over flower;do yo know..
best sngt3...try la dgr kat sini:
http://youtu.be/bNhDA28cxO4

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 4, 2012 at 10:00 PM delete

yuppy..lagu ni sangat2 menteteramkan jiwa dan sanubari

avatar
Niel
AUTHOR
April 4, 2012 at 10:14 PM delete

lagu apink mmg best (Y)
--"

avatar
Nor Nadiah
AUTHOR
April 4, 2012 at 11:29 PM delete

tenang masuk blog sygs ni taw..:)

kak nad curi ayat >> ♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Lyssa ! Like Kalau Suka ! ♥ <<

nak letak kat blog..:D

jgn marah taw..:D

jemput baca Sedikit review dari Nad tentang semua yang join Miss Nadya : Bloglist Mac & April 2012

http://www.nornadiah.com/2012/04/tamat-review-miss-nadya-bloglist-mac.html

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
April 4, 2012 at 11:44 PM delete

mas kalau tgh dgr radio on9,mas tekan je pause.or tahan je dgr..huhuhu

avatar
Leeya
AUTHOR
April 5, 2012 at 12:34 AM delete

kak Lyssa. NAH!ta tahu lha akak suke ke tak. hehehe... Lagu2 nie Lya slalu dengar... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=yghKYSTr5lw

http://www.youtube.com/watch?v=sfXQDdEdKQ0

http://www.youtube.com/watch?v=TgB6ojl4iyE

http://www.youtube.com/watch?v=-VKR0lFVCB4

http://www.youtube.com/watch?v=U7kyiMgkLNk

http://www.youtube.com/watch?v=EeZ0GaPD3oU




singgh ler klau rajin :)(http://izlyalightsometales.blogspot.com)

avatar
niedaida
AUTHOR
April 5, 2012 at 9:07 AM delete

lepas kak lyssa buat live tuk nyanyi sendiri hahah

avatar
Vanessa
AUTHOR
April 5, 2012 at 2:03 PM delete

mindy gledhill-hourglass :)

avatar
Asna Naoki
AUTHOR
April 5, 2012 at 3:19 PM delete

kak lyssa , lagu someday dari IU pun best jugak sbb dia rntk slow .

avatar
April 5, 2012 at 5:16 PM delete

hehe. baiknyer kak lyssa :Dd

avatar
April 5, 2012 at 6:21 PM delete

hai kak lyssa,,semua entry kak lyssa sume best,,

saya ada tag nama kak lyssa dalam blog ni..
harap kak lyssa sudi singgah yer

sweetsyazashop.blogspot.com

avatar
Athira Rara
AUTHOR
April 5, 2012 at 6:53 PM delete

Nice entry !
>.<

Jom baca entry saya .
athira64.blogspot.com

avatar
April 5, 2012 at 7:09 PM delete

suka simfoni! lagu Heavenly Days Piano version pun best gak ^_^

avatar
ANIS ASYIKIN
AUTHOR
April 5, 2012 at 8:19 PM delete

salam kak lyssa..
lgu dlm blog kak lyssa memang best!
tp saje je nak share lgu piano version..

yiruma-kiss the rain
yiruma-river flows in you!
><

avatar
loVe puRpLe
AUTHOR
April 6, 2012 at 1:41 AM delete

ehe liza y not dengar hazman halid dia play piano sangat best. http://hazmanhalid.blogspot.com.

avatar
AbbySone
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:13 PM delete

=P
ni lagu My My A Pink tapi piano version .. best lagu nye !
saye pencinta kpop !! =P

avatar
nurul
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:13 PM delete

lahh , patutlah cm pena dngar .. lagu apink upenye,, hehe..

avatar
May 5, 2012 at 8:39 AM delete

Ramainya minat korea :)


http://durraanna.blogspot.com/2012/05/fantasy-story-of-my-love.html

avatar
May 5, 2012 at 8:40 AM delete

Wah , ramainya minat korea :)


http://durraanna.blogspot.com/2012/05/fantasy-story-of-my-love.html

avatar
ayu_3014
AUTHOR
May 31, 2012 at 8:13 PM delete

kaq lyssa .. mcm mne nk latak lgu ala2 piano lam blog ?

avatar
December 17, 2012 at 9:32 PM delete

patut macam pernah dengar lagu nie...hihihi

avatar

Google+ Followers