Lyssa Di PBAKL 2012 - Shopping Buku !

Gadis Kidal Berceloteh...
29/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Fuhhh . Dalam ENTRI INI Lyssa ada cakap yang Lyssa nak ke PWTC . Ehekk . Dan sememangnya , semalam Lyssa pergi PWTC untuk ke Pesta Buka Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) . Bertolak dari Cheras (rumah maksu) tepat jam 1.30 tengahari terus menuju ke PWTC . Jalan clear je . Nasib tak jem ! muehehe . 


Sampai PWTC , pening kepala otak dah . Tiba-tiba jadi blurr semacam je . Eh , rasa macam pernah datang sini . Ohhh , ye ! Memang pernah pun .. HAHA . Masa yang Bicara Bersama Tun Dr. Mahathir tuuu . Dan dewan yang sama untuk Lyssa dapatkan baucer dari PTS . Eksaited kemain lah Lyssa . Jalan laju terus je menuju ke Dewan Tun Hussein Onn . Mama papa adik maksu Lyssa tertinggal kat belakang . (Itu menunjukkan saya yang terlebih ke-eksaitedannya ! haha )


Sampai-sampai je , Fuhhhhhhh ! Penuh giler dalam Dewan ni . Dah macam duduk dalam tin sardin dah . haha . Mulalah Lyssa nak tercengang-cengang tak ketahuan hala . Kat mana nak dapatkan baucer PTS ni ? Err . (Blurrrr...) Merata Lyssa tanya . Kaunter tu lahh . Kaunter ni lahh . Last-2 dalam pun jumpa dengan Encik Aizat selaku orang yang mengelola mengenai baucer ni semua  .. 

Tiba-tiba ... 

"Oh , inilah Cik Lyssa ye ? Saya lah Aizat !"

Dengan malu-malunya , Lyssa jawab :

"Oh , ye ker ? hehehe"  ------>> Sengih-sengih senyum kambing lah pulak aku ni . 

Masa tu lah Encik Aizat tu nak blah ke toilet . Tak sempat nak sembang panjang ! haha . Terus dia suruh eksisten dia mintak IC kat Lyssa . Tandatangan dan ..............


 
Tersengih senyum kerbau dapat baucer RM250 ! haha .


 ....... Ini lah Baucernyaaa !!! hehewww . RM250 kesemuanyaa . Shoppinglah kau Lyssa buku-buku tuu . hewheww~


Macam - macam buku beli . Novel , Buku Ilmiah , Buku Motivasi , Buku Adobe Photoshop ! Perghhh . Rasa macam tak cukup RM 250 tu tau ! InsyaAllah , kalau ada rezeki Lyssa dapat hadiah utama bernilai RM1000 tu .. Lyssa tak teragak nak pergi lagi Pesta tu ! Shopping lagi . hihi . 


 


Memang eksaited beli macam -macam . Papa Lyssa lagi lah .. Ambil buku itu ini .. Mengalahkan anak dia . HAHA . Lyssa dah rabun mata dah tengok banyak sangat pilihan buku kat situ .

Dah habis shopping buku saja nak jalan-jalan dalam PWTC tu tengok apa ada . Tiba-tiba je , ada orang call . Oooo . Boni ke ? Ehemm . Siapa Boni tu ? Blogger jugak le . Banyak entry dia ada je selit nama LYSSA . huhu . Bagi yang tak kenal , boleh ke sini ------->> TERJAHHH !!  


Kenal ke ? Kalau tak kenal , berkenalan lah dengan dia . Haaa . Nak sambung cerita . Dia call , ingat nak jumpa Lyssa ler nih . Kemain eksaited dia datang PWTC dari Bukit Beruntung tu . (jaoh ok!) Sampai je , call Lyssa . Ada mana ni ? Err . Pening dah Lyssa bagitau dia Lyssa kat atas . Macam-macam .. Last-2 , Lyssa suruh dia tunggu dekat depan CIMB Bank . muahaha .


Sampai je  , eh ... Tiba-tiba je keluar dari mulut dia ...


" Eh , nampak lain ler ... "


Aku pelik . Ishk . Apa yang lain nya . Apa yang tak kena dengan aku ni ? haha . Malu siot . Tapi buat-buat tak malu je haaa . Sembang-2 sekejap je dalam 15 minit ada kot ? ehh  . Dan lagi snap gambor !


 
Ehem . Ehem . Baju sama hitam nampak ! Ada apa-apa ke nih ? Muahaaha .
Tak de apa-apa . Cuma rakan blogger je :) Baju boni tu .. Tengok ar .. Lyssa baru perasan ... denaihati.com ! Amboih . Orang kuat Abang Ilham ke nih . hihi . 

  

Gambar 1st tu , nak buat peace .. Tapi , namapak tunjuk "SATU" je . 1 Malaysia ke hape ?? haha . Best jugak borak dengan Boni ni . Peramah kemain . Kami rajin dok gelak je  . Gelak pasal apa pun tak tahu lah . Adeyy . Maluuuu >__< . Nanti , ada masa kita jumpa lagi . haha.


Dah habis sembang dia ke Pesta buku .. Lyssa terus balik . Tapi dan lagi snap gambar itu ini . hakhak .

 
Lyssa dengan maksu Lyssa ... Ehh .. laki tu , adik lelaki Lyssa . Ok !!! "SAYA PENDEK!" haha .


 
My mum and my dad :) Diorang kecik ! Anak-anak pun mesti kecik ! haha . kan ? :)
 

Memang best sangat shopping buku dekat situ . Banyak sangat buku sampai tak terbeli  . hakhak . Dan baru sekejap ni ,Lyssa terima message dari pihak PTS yang menyatakan :

 


Ye . Lyssa pun seronok sangat shopping buku PTS semalam ! hehe :)
Korang pun .. Nanti kalau ada masa , pergi lah ye . Pesta tu sampai 6 Mei 2012 :)
Pasti korang puas hati ^_^v


 
 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

74 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Fienazzuki
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:33 PM delete

wah...Shopping sakan la yer...
Tahniah yer Lyssa

avatar
Nur Syirah
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:40 PM delete

Untuklhaa sys Lyssa Femes .. ~

avatar
MiSz fiFiEyQa
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:40 PM delete

huaaa...nak pegi jugak...tapi belum ade mase free lagii...
bestnye kalau dpt jumpe lyssa kat sana kan... ^,~

avatar
@Nurul_Aini
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:45 PM delete

bestnye kak Lyssa..npe tak ajak skali? hee..

avatar
Nad Eyra
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:46 PM delete

kak lyssa comel sangat...
(✿◕‿◕)

avatar
amiraofficial
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:51 PM delete

wah.shopping sakanlah kak lyssa.

avatar
amiraofficial
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:52 PM delete

Wah!!!.Shopping sakanlah kak lyssa kite nie......

avatar
ratu zuleyqha
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:53 PM delete

woww !! bestnye dpt shopping buku, kalau eqha xtaulah beli ape.. nth2 novel jek penuh.. hihih

avatar
yana lyana
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:54 PM delete

Bestnyeee shopping buku!
:)

avatar
April 29, 2012 at 12:56 PM delete

mai g 1st day ri tu..mmg sgt best...acara wajib stiap thun PBAKL ni...:)

avatar
Najwa
AUTHOR
April 29, 2012 at 12:59 PM delete

Yeah ! Tahniah akk Lyssa

avatar
Ema
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:00 PM delete

Aiseh..Jelez tahap nak pengsan.Boleh beli buku PTS!ada buacar pulak tu...Nak pengsannnn.

avatar
! Ayna !
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:01 PM delete

Bestnye kak Lyssa dpt baucer tuh,....hee..teringin sgtt!Saye tak menyempat nak ke PWTC tuh..Mak ayah bussyyy kemain.Kekeke...

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:05 PM delete

1 hb ni bru berkesempatan nk pegi...

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:09 PM delete

comel ja kak lyssa.... saya pesan kat adik saya.. kalau nampak akak. snap gambar akak senyap2 muehehe

avatar
keli menari
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:19 PM delete

wahh jelesss..nak pi bile nih..

avatar
Iswilma
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:37 PM delete

eii ,, bestnye kak Lyssa ! Shopping buku lgi tuh . Waww !!

avatar
April 29, 2012 at 1:40 PM delete

ala..nak pergi jugak la pesta buku tu.cam best jerp ;)

avatar
Nur Ayeen
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:41 PM delete

saya orang pertama yang komen ! waa..besnye akak pergi PBAKL..dapat voucher sekali....

avatar
Wniy
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:55 PM delete

wah. bestnya akk, nnti dpt baucer yg RM1000 tu share share la sikit. hehe,

avatar
Wniy
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:55 PM delete

wah. bestnya akk, nnti dpt baucer yg RM1000 tu share share la sikit. hehe,

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
April 29, 2012 at 1:58 PM delete

wow. bestnya. lyssa comel

avatar
April 29, 2012 at 2:03 PM delete

Ya Allah , Kak Lyssa , patutlah semalam saya nampak sorang girl tu , dalam hati , "asal muka dia macam Kak Lyssa ar ?" ke memang kak Lyssa ? Nak tegur , tapi takot silap ...

Eeeee ruginya tak tegur !

avatar
Najwa
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:08 PM delete

Yeah ! Congratzz !

avatar
April 29, 2012 at 2:10 PM delete

Kak Lyssa,kenapa tak ajak? Nak ikut,bestnya. InsyaAllah kalau ada masa pergi yerk?

avatar
April 29, 2012 at 2:22 PM delete

waaaaaaaa. bestnye ! comell la kak lyssa ;D

avatar
Bella Cicak
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:23 PM delete

hamboii..heppy jer cik lyssa kite neh.. borong buku laa gamaknye ye... :)

avatar
April 29, 2012 at 2:30 PM delete

bestnya Kak Lyssa shopping buku :D jeles >__<

avatar
beLLa
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:32 PM delete

samalah lyssa. ktepun g semalam. lyssa stay sampai kol bape? syoknye dpt baucer bebyk ! ^_^

avatar
April 29, 2012 at 2:32 PM delete

bestnya dapat shopping buku..jeles2 ! :)

avatar
April 29, 2012 at 2:40 PM delete

bestnya akak!! saya nak pergi sgt. nak jmpa Kak AinMaisarah.. idola kesayangan saya!! nak beli buku novel comel Kak AinMaisarah. Kak Lyssa tolong belikan boleh?? hehe!! :D nak sgt buku tu... nak giler2.

avatar
LifeBouy:)
AUTHOR
April 29, 2012 at 2:45 PM delete

waah sonoknya kak lyssa eh. hee :))

avatar
Darwish
AUTHOR
April 29, 2012 at 3:16 PM delete

UNTUNGLAH KAN !
Eh ? bukan rabun mata...,xpi rambang mata...

Kak lyssa silap nie

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:01 PM delete

wah..tu bukan ke boni tu?muahahaha

avatar
ina
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:06 PM delete

syoknye shopping buku ye..mcm mne lysa bleh dpt baucer tu ye..

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:10 PM delete

yela..baru perasan. saya punya peace pun tak jadi.hahaha

avatar
farahd101
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:10 PM delete

hahah fara baru jew lalu PWTC tadi, tak gtau adew kat sni gak

avatar
etuza
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:39 PM delete

Wow! tahniah ya ..memang Lyssa terkenal ..hebat macam as are blogger. Kita jangann ingat nak hebat sebagai artis, apa saja bidang jika kita kometed tak ada sebab kenapa tak terkenal. Bangga dengan Lyssa. Sebab banyak info untuk para blogger kecil2 macam saya ya..

avatar
A F A
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:43 PM delete

Bestnyaaaa :) Teringin jugak nak ikut ! Nak jumpa Kak Lyssa . hahah :D

avatar
A F A
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:44 PM delete

seronoknyaaaaa Kak Lyssa !

avatar
Raihana Najwa
AUTHOR
April 29, 2012 at 4:59 PM delete

srononyer akak dapat pegy...
jeles sesangat....
^_^

avatar
April 29, 2012 at 5:00 PM delete

< b > kak lyssa.klu kak lyss gi pesya buku lagi nina nk ikot boleh x?

avatar
Raihana Najwa
AUTHOR
April 29, 2012 at 5:01 PM delete

sronoknyer akak dapat pegy..
jeles sesangat!!
^_^

avatar
April 29, 2012 at 5:04 PM delete

teringin nak pergi...tapi jauhlah..sbb ddk kat Sabah..emmm

http://misszberceloteh.blogspot.com/

avatar
Ummi Iman
AUTHOR
April 29, 2012 at 5:21 PM delete

Wah bestnya dapat baucer :) muda lagi mak lyssa ya. Akak dah vote lyssa lagi hari ni.. Good luck!

avatar
CiK FizA
AUTHOR
April 29, 2012 at 6:14 PM delete

Wahhh~ bestnya Lyssa g shopping buku ! Hee ^^

avatar
iffa Afifa
AUTHOR
April 29, 2012 at 6:38 PM delete

Wah seronok nya. Kak lyssa dah pergi situ , ifa belum sempat lagi nak pi .

avatar
maszull
AUTHOR
April 29, 2012 at 6:44 PM delete

assalamualaikum Lyssa...wah seronoknya dpt pi shopping beli buku...:)

avatar
Nurul
AUTHOR
April 29, 2012 at 6:56 PM delete

Tahniah !!!
http://www-duniaphotoscape.blogspot.com/2012/04/tahniah-lyssa-faizureen.html
harap sudi baca walaupun baca 2 minit sahaja

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
April 29, 2012 at 8:06 PM delete

ehhh.. buku ape je yg awk borong tuu ?? tunjukk laa hehe :D

avatar
April 29, 2012 at 8:06 PM delete

wahh,untunglah lyssa dpt baucer :D

avatar
April 29, 2012 at 8:06 PM delete

wah..comey nya kak Lyssa best nyer dpt voucher buku beli banyak2 baru syok betul tak hehe..!

avatar
Miss Niesa
AUTHOR
April 29, 2012 at 10:09 PM delete

kak lyssa , macam mana kak lyssa pakai shawl tu ? cantekkk <3

avatar
April 30, 2012 at 12:22 AM delete

Macam mana akak pakai pashmina tu :O Cantiks!

avatar
April 30, 2012 at 12:51 AM delete

Pergi jugak hari sabtu... jenuh cari lyssa kat gerai PTS, tapi takde jodoh kot nak jumpa... T.T . yg penting, pesta buku syok ! borong sakan :)))

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
April 30, 2012 at 8:49 AM delete

rm250 tu . pulun beli buku lah ye :)

avatar
ZaRa
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:04 AM delete

eh, zara pun pegi gak smlm
lame gak stay kat booth PTS
tak jumpe pun Lyssa

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
April 30, 2012 at 10:18 AM delete

comelnya lyssa rugi tak gi tidak leh jumpa.hehe

avatar
Rina Supian
AUTHOR
April 30, 2012 at 4:39 PM delete

Thats why i <3 u lyssa. U bkn bawa diri sorang2....fmly always no 1.

avatar
dear yayah
AUTHOR
April 30, 2012 at 6:14 PM delete

meh bak buku tuh 1 kt akk.. hi3

avatar
Alex Irfani
AUTHOR
April 30, 2012 at 6:38 PM delete

kunjungan hangat.. kunjung balik yach. jangan lupa follow nya.. :D

avatar
April 30, 2012 at 7:20 PM delete

wah. untung eh. best gila dpt free. hehe :D

avatar
April 30, 2012 at 7:20 PM delete

wah. untung eh. best gila dpt free. hehe :D

avatar
April 30, 2012 at 8:38 PM delete

wahhhh dapt 250!!! blanje satu buku..hehe

avatar
HanieHoney
AUTHOR
April 30, 2012 at 9:52 PM delete

alaaa!!ruginyer hanie x pegi!!klau x mesti dapat jumpe kak lyssa yg comel nih!!btw,hanie pon ada dpt jemputan daripd PTS..alahhaii..rugi2x

avatar
Fara Tasya
AUTHOR
May 3, 2012 at 9:57 PM delete

kak lyssa, baucer rm250 tu yg kak lyssa menang setiap minggu kan?

kak lyssa dah baca entry ni?
http://pts.com.my/index.php/berita/keputusan-hadiah-utama-kempen-hebah-menang-pbakl-2012/

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers