Perut Makin Membesar !! Maknanya ......

Gadis Kidal Berceloteh...
07/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Fuhhh . Berpeluh kemain aku lari sana sini main-main dengan anak-anak Si Qaseh tu . Whooaa . Okeyy . Kali ni  , kurang lah sikit peluh aku keluar .. Sebab nak melayan 2 ekor anak kucing je . hehe . Dulu ada empat . Kalau tak percaya , boleh belek ENTRI INI dulu . Sekarang , kenapa dua je ?

Uhuk . Ni yang nak cerita ni . Dulu ada Sweety , Noty , Boby dengan Choky . Sekarang hanya tinggal Sweety dengan Noty je ! Ni haa gambar diorang ..


 
Ni Sweety ! Dah kemain besar dan ganas dah sekarang . haha . Ntah jantan ntah betina  , Lyssa pun tak tao .

 
Ni Noty . Nama nye ala~ala~ naughty memang terkenal dengan kenakalannya mengacau hidup sweety . haha


Kalau korang nak tahu , tinggal dua ekor je lah anak kucing dekat rumah Lyssa ni . Lagi 2 ekor ? Errr . Dah Lyssa bagi kat orang suruh jaga . Huwaaa . Jap . (Nak lap-lap air mata jap) . Bukan apa . Banyak sangat kucing dekat rumah Lyssa ni . Bising sangat .. Ngiau sana sini . Kadang rasa nak cabut telinga ni kejap letak dekat tepi , sambung ONLINE . hekk . Bela banyak-banyak pun boleh jadi gila gak . 

Sebab before ni , tak pernah pulak Lyssa bela sebanyak tu . 5 ekor termasuk maknya . Konon boleh ler bela . Tengok tak boleh jugak . Hantarlah 2 ekor budak tu suruh orang lain jaga . Legaaa~

Sekarang ni , tengok pulak maknya ... Si Qaseh Nurmanjalara .. Tengok ah ni :


 
Termenung tu .. Sedang memikirkan : "Aku nak beranak dekat mana ni ?" Haiyaakkk . 


Perut makin membesar !!! Maknanya ???


Haaa . Maknanye , tak lama lagi Lyssa bakal jadi bidan Si Qaseh ni lah . harharhar . Dulu anta dekat klinik veterinar . Tu pun kebetulan sebab nak pergi bercuti . Haish . Tak serik-2 lagi ke beranak ritu . Qaseh jadi mangsa si perogol bersiri tu lagi ke ? Hmm . 
Nak kena buat report ni ! hahahaha . 

Ok . Dan tak lama lagi , Lyssa dapat cucu lagi . Woooo . Tak sangka , jadi opah lagi :)
Banyak nye cucu aku . Tengok perutnya macam besar dari haritu . Tak kan 5-6 ekor kot ?


GILA KOT ! tak larat den nak jaga kuceng sebanyak tu . Tolong Lysssaaaaaaaa !
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

64 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Eyza Syazwan
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:49 PM delete

ee comelnyaaa! nk jugak :D

avatar
April 7, 2012 at 1:50 PM delete

Ala 2 tomey kucingnya cm tuannye lar ! :D btol tk ?

avatar
anim
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:51 PM delete

tahniah! tak lama lagi kak lyssa dpt adik ...
:)

avatar
April 7, 2012 at 1:52 PM delete

nak tolong jaga satu! :D hihihi gurau je

avatar
aima mazlan
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:52 PM delete

hihihihi..
sabar je la lyssa ^^
comel betul qaseh.
berseri2 sebab pregnant kot.
hihihihihihihi

avatar
April 7, 2012 at 1:53 PM delete

nanti nak anak kucing 1.. :D

avatar
April 7, 2012 at 1:54 PM delete

bagi kat kite lah sis ..
boleh kwan nan hamtaro ..
hurhur .~
:D

avatar
Izzaney Rozmi
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:54 PM delete

Sis , Kucing Sis Comel-comel . Kalau dapat peluk , mesti nyenak tidur . Whoaa , comel Sweety , Noty and Qaseh . Mesti anak si Qaseh ni comel macam Sis (opah dia^^) . Saya ada kucing , nama dia Milo . But , dia stay Kelantan .

avatar
April 7, 2012 at 1:57 PM delete

Untunglah Dapat Cucu Lagi..Hehehe

avatar
Asma Ul Huda
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:57 PM delete

tahniah opah ! kirim salam kat miow-miow tu eh?

avatar
April 7, 2012 at 1:58 PM delete

boleh bagi kat rina satu ! haha..x)

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:10 PM delete

samalah lyssa kita. kucing hanis pon tngh bunting perutnya. besar lebih kurang cam qaseh tuu.. :)

avatar
Dak Fisha
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:13 PM delete

comelnya. kucing2 lyssa. bagi kat fisha jela nanti. hehhe.. umah fisha xde kucing..

avatar
April 7, 2012 at 2:14 PM delete

@Eyza Syazwan

huhu . nak jugakk ? ambikk ler :P

avatar
April 7, 2012 at 2:14 PM delete

@Ezza Hanis Farahain

memanggg baanyakk . nanti kalau tambah lagi tu , laaagi banyak !

avatar
daya jamal
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:14 PM delete

meh , pos satu kat daya . hihi :)

avatar
April 7, 2012 at 2:15 PM delete

@AmirahSyafiqah ♥

hihi . tk payah lah gurau . betul2 ler . ambik je . hahaha .

avatar
April 7, 2012 at 2:16 PM delete

@aima mazlan

kehkeh . btul2 ! kalau pregnent makin berseri . haha . putih gebu gitu ! hakhak

avatar
April 7, 2012 at 2:16 PM delete

@Little Ah Moi tembam

huhu . hamtaro ? kucing jugak ekk . ke, hamster ? hakhak .

avatar
April 7, 2012 at 2:17 PM delete

@Izzaney Rozmi

ouhh . Milo stay kelantan . awak lak stay mana ? ahahaha . ~

avatar
misS whateva
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:17 PM delete

kalo tanak, kasik saya!! :)

avatar
April 7, 2012 at 2:17 PM delete

@SuparMan SuaRez

hahaha . untung kah ?? nak ke >>??

avatar
April 7, 2012 at 2:18 PM delete

@Asma Ul Huda

insyaAllah . nanti , Lyssa kim salam kt diorang . kalau diorang jawab , Lyssa pengsan dulu ! haha

avatar
April 7, 2012 at 2:18 PM delete

@Hanis Afiqah

whoaaa . kte sama !!! sepsep !!><

avatar
Fienazzuki
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:30 PM delete

sangat2 comel semua...geramnya...Fie xlh boleh bela...

avatar
Ieyda Yaya
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:32 PM delete

makin penat lah opah lyssa menjaga anak qaseh yang akan lahir

avatar
CintaZulaikha
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:44 PM delete

hahhha, teringat masa pregnantkan baby sulung, kucing kat umah mertua pon bunting jugak...org blom sempat bersalin, dy dah kuar dulu..aishhh, lawan tokeyy..lallla

avatar
najwashuha
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:49 PM delete

whohaa!! banyaknye ... kucing nenek sye ade 8 ekor .. :)

avatar
najwashuha
AUTHOR
April 7, 2012 at 2:51 PM delete

whohaa !! banyaknye !! kucing nenek sye kt kg ade 8 ekor ..

avatar
April 7, 2012 at 2:52 PM delete

lucu n sweet ctew kak lyssa yg nie..hehe..cntek mak die..miaw3!!aw!

avatar
April 7, 2012 at 2:57 PM delete

comel betul la..beranak lg kucing tu...=)

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
April 7, 2012 at 3:32 PM delete

Wah..akak.
Dlu adek tgok smue kcik2..
Skrg bsaq kdbaq yeee

avatar
shahrazali
AUTHOR
April 7, 2012 at 3:38 PM delete

comel......siap sensored lg kat bhagian tu.....hehe...

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
April 7, 2012 at 3:39 PM delete

Alaa..kak Lyssa bagi Choky kat orang lain? T_T" Huhuu..nampaknya , x dapat dah kita bertemu. Hehe..ngarut ja. Nanti , bagi kat saya anak kucing sekor.. :P

avatar
April 7, 2012 at 3:44 PM delete

Lyssa, camne nak buat tab Home, Tutorial dan bla-bla mcm kat page Lyssa ni ek? kalu ade tutorial bergambar lg bagus.. Hehe thank u lyssa

http://zaidatulakmal.blogspot.com/2012/04/happy-time-with-galaxy-note1.html

avatar
April 7, 2012 at 4:01 PM delete

hihihi...meeeeooowww...meeeeeooowww :P

avatar
lisa
AUTHOR
April 7, 2012 at 4:02 PM delete

comelnya semua kucing tu!! nak curik satu!

avatar
April 7, 2012 at 4:12 PM delete

Kak lyssa saya pon ada kucing mcm tu :) hehe btw comel :D http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419659_333929046653488_100001091878143_902112_441466937_n.jpg

avatar
April 7, 2012 at 4:14 PM delete

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419659_333929046653488_100001091878143_902112_441466937_n.jpg <-- kak lyssa sama tak :D hehehe

avatar
Fara Tasya
AUTHOR
April 7, 2012 at 4:24 PM delete

bagi kat saya, saya nak.... haha. <3. best kak lyssa kejap jer qaseh tu dah mengandung balik

avatar
April 7, 2012 at 4:26 PM delete

eh Lyssa... ada tak trick nak remove friend kat facebook yg dah berlambak tu... nak remove satu2 lambat lah... dah try carik kat abg Google... tak ada lah yg boleh pakai.. PLEASE .......................................................

avatar
Nurul Hani
AUTHOR
April 7, 2012 at 4:28 PM delete

menyelit jap..Akak camne nak tuka warne utk post title...???please kak tolong... :(

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
April 7, 2012 at 4:29 PM delete

lyssa.. yg saya tau, kalau betina bulu dia ada 3 kale, kalau jantan ade dua kale.. cube check, btl tak teori nih.. hihihi

avatar
Spudin
AUTHOR
April 7, 2012 at 4:48 PM delete

aiyoo ...haha ..bagi saya sikit kucing yang lawa2, kembang2 ..hehe

avatar
April 7, 2012 at 4:49 PM delete

Mak aii . banyaknyer . Bakk sini satu . Hehe :DD

avatar
April 7, 2012 at 5:08 PM delete

kalau lyssa xnak. saya nak. post kat umah saya ek. >.<

avatar
April 7, 2012 at 5:57 PM delete

haha kalau mcm tuh.. amek coth makcik saye.. lepas kucing die beranak je.. terus die hantar klinik.. ikat rahim kucing tuhh ( kucing pun pggil rahim ke or.. ) lepas tuh.. mother kucing tu montok sgt.. mcm garfield..

avatar
IraFikri
AUTHOR
April 7, 2012 at 6:00 PM delete

Comel-comel laa kucing kak lyssa !

avatar
Atirah ★
AUTHOR
April 7, 2012 at 7:00 PM delete

Kebetulan kita sama laa .

Masa mula-2 kucing saya ad dua ekor je . 1jantan 1betina . Lepas tu branak 4ekor . 2ekor bagi org (xlarat nk jga) . Tinggal lg 2ekor . Lama-2 tu , hilang 1ekor .

Kesunyian sekor tu , Haha . Beberapa bulan kemudian (Cewaahhh) , ibu ni branak pulakk . Dapat 4ekor jugak . Selang 2minggu , 1ekor mati (skit mata) , tinggal 3ekor . lepas 1ekor tu mati . 1ekor lagi pulak yg mati (kne lenyek d'kereta abg sy . *tak berperikemanusiann) . Tinggal la pulak 2ekor . dekat 2bulan 1ekor yg kne lenyek tu , hilang pulak kucing 1ekor lagi . tinggal la sekor-2 .

Ibu pun mengandung pulakk . Haishh ! Lagi besar drp biasa . Cam lyssa laa .


#Kita senasib kann ?

avatar
Izz_Zaty
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:08 PM delete

Bagi kat sofie lahh anak-anak nyer tue. .aah !

avatar
April 7, 2012 at 10:31 PM delete

kat uma sy pon just 4 ekor jeppp... memang tak larat nak jaga. naseb baek mak pandai hendle kucing suma... arghhh ! geram nyerr tengok kucing lyssa ! ^^

avatar
budakmengong
AUTHOR
April 8, 2012 at 3:12 AM delete

kalau nak TUAN kucing tuh je xbule ke kak lyssa oi?HAHA

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
April 11, 2012 at 1:17 AM delete

waaaaaaa nk kucing tapi fmily xbgi. :(

avatar
April 27, 2012 at 2:05 PM delete

lyssa. serious ni! bila qaseh dah beranak. antar anak dye kat rumah saya ek. nanti saya kasi alamat. serious!

avatar

Google+ Followers