Home
tutorial
Tips-Tips

07 April 2012

Perut Makin Membesar !! Maknanya ......

Gadis Kidal Berceloteh...
07/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Fuhhh . Berpeluh kemain aku lari sana sini main-main dengan anak-anak Si Qaseh tu . Whooaa . Okeyy . Kali ni  , kurang lah sikit peluh aku keluar .. Sebab nak melayan 2 ekor anak kucing je . hehe . Dulu ada empat . Kalau tak percaya , boleh belek ENTRI INI dulu . Sekarang , kenapa dua je ?

Uhuk . Ni yang nak cerita ni . Dulu ada Sweety , Noty , Boby dengan Choky . Sekarang hanya tinggal Sweety dengan Noty je ! Ni haa gambar diorang ..


 
Ni Sweety ! Dah kemain besar dan ganas dah sekarang . haha . Ntah jantan ntah betina  , Lyssa pun tak tao .

 
Ni Noty . Nama nye ala~ala~ naughty memang terkenal dengan kenakalannya mengacau hidup sweety . haha


Kalau korang nak tahu , tinggal dua ekor je lah anak kucing dekat rumah Lyssa ni . Lagi 2 ekor ? Errr . Dah Lyssa bagi kat orang suruh jaga . Huwaaa . Jap . (Nak lap-lap air mata jap) . Bukan apa . Banyak sangat kucing dekat rumah Lyssa ni . Bising sangat .. Ngiau sana sini . Kadang rasa nak cabut telinga ni kejap letak dekat tepi , sambung ONLINE . hekk . Bela banyak-banyak pun boleh jadi gila gak . 

Sebab before ni , tak pernah pulak Lyssa bela sebanyak tu . 5 ekor termasuk maknya . Konon boleh ler bela . Tengok tak boleh jugak . Hantarlah 2 ekor budak tu suruh orang lain jaga . Legaaa~

Sekarang ni , tengok pulak maknya ... Si Qaseh Nurmanjalara .. Tengok ah ni :


 
Termenung tu .. Sedang memikirkan : "Aku nak beranak dekat mana ni ?" Haiyaakkk . 


Perut makin membesar !!! Maknanya ???


Haaa . Maknanye , tak lama lagi Lyssa bakal jadi bidan Si Qaseh ni lah . harharhar . Dulu anta dekat klinik veterinar . Tu pun kebetulan sebab nak pergi bercuti . Haish . Tak serik-2 lagi ke beranak ritu . Qaseh jadi mangsa si perogol bersiri tu lagi ke ? Hmm . 
Nak kena buat report ni ! hahahaha . 

Ok . Dan tak lama lagi , Lyssa dapat cucu lagi . Woooo . Tak sangka , jadi opah lagi :)
Banyak nye cucu aku . Tengok perutnya macam besar dari haritu . Tak kan 5-6 ekor kot ?


GILA KOT ! tak larat den nak jaga kuceng sebanyak tu . Tolong Lysssaaaaaaaa !
 

64 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Eyza Syazwan said...

ee comelnyaaa! nk jugak :D

Ezza Hanis Farahain said...

Haha byk nye kucing :3

Princess Syazliyana said...

Ala 2 tomey kucingnya cm tuannye lar ! :D btol tk ?

anim said...

tahniah! tak lama lagi kak lyssa dpt adik ...
:)

AmirahSyafiqah ♥ said...

nak tolong jaga satu! :D hihihi gurau je

aima mazlan said...

hihihihi..
sabar je la lyssa ^^
comel betul qaseh.
berseri2 sebab pregnant kot.
hihihihihihihi

aRa ❤ aFiq™ said...

nanti nak anak kucing 1.. :D

Little Ah Moi tembam said...

bagi kat kite lah sis ..
boleh kwan nan hamtaro ..
hurhur .~
:D

Izzaney Rozmi said...

Sis , Kucing Sis Comel-comel . Kalau dapat peluk , mesti nyenak tidur . Whoaa , comel Sweety , Noty and Qaseh . Mesti anak si Qaseh ni comel macam Sis (opah dia^^) . Saya ada kucing , nama dia Milo . But , dia stay Kelantan .

SuparMan SuaRez said...

Untunglah Dapat Cucu Lagi..Hehehe

Asma Ul Huda said...

tahniah opah ! kirim salam kat miow-miow tu eh?

Jantung Hati Si Meoww said...

boleh bagi kat rina satu ! haha..x)

Syahida Rosli. said...

Wuhuuuu comelnya ;O

Hanis Afiqah said...

samalah lyssa kita. kucing hanis pon tngh bunting perutnya. besar lebih kurang cam qaseh tuu.. :)

Dak Fisha said...

comelnya. kucing2 lyssa. bagi kat fisha jela nanti. hehhe.. umah fisha xde kucing..

Lyssa Faizureen said...

@Eyza Syazwan

huhu . nak jugakk ? ambikk ler :P

Lyssa Faizureen said...

@Ezza Hanis Farahain

memanggg baanyakk . nanti kalau tambah lagi tu , laaagi banyak !

daya jamal said...

meh , pos satu kat daya . hihi :)

Lyssa Faizureen said...

@Princess Syazliyana

Tak betul ! hahaha .

Lyssa Faizureen said...

@anim

adik ke , cucu ? haha .

Lyssa Faizureen said...

@AmirahSyafiqah ♥

hihi . tk payah lah gurau . betul2 ler . ambik je . hahaha .

Lyssa Faizureen said...

@aima mazlan

kehkeh . btul2 ! kalau pregnent makin berseri . haha . putih gebu gitu ! hakhak

Lyssa Faizureen said...

@aRa ❤ aFiq™

boleh . hambekk je ! hahahah .

Lyssa Faizureen said...

@Little Ah Moi tembam

huhu . hamtaro ? kucing jugak ekk . ke, hamster ? hakhak .

Lyssa Faizureen said...

@Izzaney Rozmi

ouhh . Milo stay kelantan . awak lak stay mana ? ahahaha . ~

misS whateva said...

kalo tanak, kasik saya!! :)

Lyssa Faizureen said...

@SuparMan SuaRez

hahaha . untung kah ?? nak ke >>??

Lyssa Faizureen said...

@Asma Ul Huda

insyaAllah . nanti , Lyssa kim salam kt diorang . kalau diorang jawab , Lyssa pengsan dulu ! haha

Lyssa Faizureen said...

@Syahida Rosli.

comel macam awak ! :DD

Lyssa Faizureen said...

@Hanis Afiqah

whoaaa . kte sama !!! sepsep !!><

Fienazzuki said...

sangat2 comel semua...geramnya...Fie xlh boleh bela...

Ieyda Yaya said...

makin penat lah opah lyssa menjaga anak qaseh yang akan lahir

CintaZulaikha said...

hahhha, teringat masa pregnantkan baby sulung, kucing kat umah mertua pon bunting jugak...org blom sempat bersalin, dy dah kuar dulu..aishhh, lawan tokeyy..lallla

najwashuha said...

whohaa!! banyaknye ... kucing nenek sye ade 8 ekor .. :)

najwashuha said...

whohaa !! banyaknye !! kucing nenek sye kt kg ade 8 ekor ..

Ain GreenChubby said...

lucu n sweet ctew kak lyssa yg nie..hehe..cntek mak die..miaw3!!aw!

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

comel betul la..beranak lg kucing tu...=)

Yui Bieyna said...

Wah..akak.
Dlu adek tgok smue kcik2..
Skrg bsaq kdbaq yeee

shahrazali said...

comel......siap sensored lg kat bhagian tu.....hehe...

Anis Sabrina said...

Alaa..kak Lyssa bagi Choky kat orang lain? T_T" Huhuu..nampaknya , x dapat dah kita bertemu. Hehe..ngarut ja. Nanti , bagi kat saya anak kucing sekor.. :P

Zaidatul Akmal said...

Lyssa, camne nak buat tab Home, Tutorial dan bla-bla mcm kat page Lyssa ni ek? kalu ade tutorial bergambar lg bagus.. Hehe thank u lyssa

http://zaidatulakmal.blogspot.com/2012/04/happy-time-with-galaxy-note1.html

cik.blogger. sengal said...

hihihi...meeeeooowww...meeeeeooowww :P

lisa said...

comelnya semua kucing tu!! nak curik satu!

ciksengeh :D said...

comeynyeee lahhh ..

▲ Mina Catwoman ▼ said...

Kak lyssa saya pon ada kucing mcm tu :) hehe btw comel :D http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419659_333929046653488_100001091878143_902112_441466937_n.jpg

▲ Mina Catwoman ▼ said...

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419659_333929046653488_100001091878143_902112_441466937_n.jpg <-- kak lyssa sama tak :D hehehe

Fara Tasya said...

bagi kat saya, saya nak.... haha. <3. best kak lyssa kejap jer qaseh tu dah mengandung balik

Aku Hamba Allah azzawajallah said...

eh Lyssa... ada tak trick nak remove friend kat facebook yg dah berlambak tu... nak remove satu2 lambat lah... dah try carik kat abg Google... tak ada lah yg boleh pakai.. PLEASE .......................................................

Nurul Hani said...

menyelit jap..Akak camne nak tuka warne utk post title...???please kak tolong... :(

Ana Farhana said...

lyssa.. yg saya tau, kalau betina bulu dia ada 3 kale, kalau jantan ade dua kale.. cube check, btl tak teori nih.. hihihi

Mimieesyeerro said...

comell je . hihi :D

Spudin said...

aiyoo ...haha ..bagi saya sikit kucing yang lawa2, kembang2 ..hehe

Nur Kiasatina ^_^ said...

Mak aii . banyaknyer . Bakk sini satu . Hehe :DD

Budak Mata Bulat said...

kalau lyssa xnak. saya nak. post kat umah saya ek. >.<

lumi shara jagat said...

haha kalau mcm tuh.. amek coth makcik saye.. lepas kucing die beranak je.. terus die hantar klinik.. ikat rahim kucing tuhh ( kucing pun pggil rahim ke or.. ) lepas tuh.. mother kucing tu montok sgt.. mcm garfield..

IraFikri said...

Comel-comel laa kucing kak lyssa !

Atirah ★ said...

Kebetulan kita sama laa .

Masa mula-2 kucing saya ad dua ekor je . 1jantan 1betina . Lepas tu branak 4ekor . 2ekor bagi org (xlarat nk jga) . Tinggal lg 2ekor . Lama-2 tu , hilang 1ekor .

Kesunyian sekor tu , Haha . Beberapa bulan kemudian (Cewaahhh) , ibu ni branak pulakk . Dapat 4ekor jugak . Selang 2minggu , 1ekor mati (skit mata) , tinggal 3ekor . lepas 1ekor tu mati . 1ekor lagi pulak yg mati (kne lenyek d'kereta abg sy . *tak berperikemanusiann) . Tinggal la pulak 2ekor . dekat 2bulan 1ekor yg kne lenyek tu , hilang pulak kucing 1ekor lagi . tinggal la sekor-2 .

Ibu pun mengandung pulakk . Haishh ! Lagi besar drp biasa . Cam lyssa laa .


#Kita senasib kann ?

Izz_Zaty said...

Bagi kat sofie lahh anak-anak nyer tue. .aah !

!~ Dolly Auliya ~! said...

kat uma sy pon just 4 ekor jeppp... memang tak larat nak jaga. naseb baek mak pandai hendle kucing suma... arghhh ! geram nyerr tengok kucing lyssa ! ^^

Aida Nabilah Azmi said...

comellnya ..!!

budakmengong said...

kalau nak TUAN kucing tuh je xbule ke kak lyssa oi?HAHA

NadyaBubble said...

Tahniah opah !

MaYa MustWany said...

waaaaaaa nk kucing tapi fmily xbgi. :(

Budak Mata Bulat said...

lyssa. serious ni! bila qaseh dah beranak. antar anak dye kat rumah saya ek. nanti saya kasi alamat. serious!