Ramai Cakap Lyssa Pakai "Blogskin" . Ahh ! -.-

Gadis Kidal Berceloteh...
07/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v






Grr . Hari-hari ada je yang tanya , " Lyssa pakai template apa ? Caaaanntik saaangat ! "
Hari-hari Lyssa terima ayat yang sama . hukhuk . Cepuk dia , tampor-tampor mulut dia , tarik-tarik rambut dia , gigit-gigit hidung siapa yang cakap blog Lyssa cantik tu . Nak kena ni ..

Err . Untuk pengetahuan korang , blog Lyssa hanya menggunakan template dari blogspot ni iaitu "Simple Template" . Korang boleh cari dekat Template Designer . Ada tertulis template jenis 'simple' ..

Lyssa tak pakai lah blogskin-blogskin ni . Menyusahkan dan merenyahkan dan dan dan .. Kang sambung kang ramai pulak yang attack Lyssa sampai lebamm habis bijik mata Lyssa ni kangg . haha . 

Bagi Lyssa , baiklah menghasilkan blog yang cantik daripada tangan kita sendiri . Ye dak ? Baru puas hati . Tapi , bagi newbie yang tak tahu nak edit blog kasi cantik  , ok lah kot kalau nak guna blogskin .  Tak de masalah punyaa . 

Err . Ramai yang mintak Lyssa buat tutorial for blogskin . Terus terang Lyssa cakap , Lyssa ni "Anti-Blogskin" . *Jangan marah ye bagi siapa yang guna blogskin . Kalau marah , Lyssa nak #larikkkkkkk dulu ni . Eh..Eh..Jangan kejar ! huhu .

Bagi Lyssa blogskin tak mesra penggua + tak mesra pembaca + tak mesra segala mesra lah . haha . Kenapa Lyssa cakap macam tu ? Kebanyakannya blogskin ni ....


1. Tulisan kecik comel menyebabkan mata pembaca jadi kecil lalu terus tak ada mood nak baca .

2. Tulisan yang ala~ala~ kelabu tu membuatkan pembaca rasa nak pangkah laju-laju ke blog tu.

3. Kadang tu , dah usaha kusyuk membaca entry tersebut  , kemain semangat nak komen , bila tekan je perkataan komen tu , tak boleh pulak . Last-2 hempuk laptop kat lantai sebab terlalu tension !

4. Bagi sesetengah pembaca akan tercari-2 , mana button nak follow ni ? Mana shoutbox dia ? Dia sorokkan kat mana pulak . Haish . Grr .

5. Nak letak iklan sana-sini pun terbantut .

6. Blog archive ? Ada setengah blogskin yang ada  . Kadang tu , ada jugak yang tak de . Tercari-cari . Mana entry yang lepas ?

7. Terlalu comel dengan warna yang kabur gitu dan membuatkan mata Lyssa bertambah sepet dari mata sepet Lyssa yang asal . haha . 

8. Nanti semua pakai skin yang sama je . Tak syok !

p/s : Nombor sembilan , sepuluh ... Pandai-pandai korang lah nak tambah . hakhak .



Apa-2 pun , ni hanya pandangan Lyssa dan beberapa pandangan daripada blogger lain . sebab before ni , Lyssa ada jugak post pasal blogskin dekat Fanpage Lyssa . Bagi pengguna blogskin tu , jangan lah nak marah sampai gigit laptop korang tu tau . Ini hanya pendapat Lyssa :)

Chill~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

96 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 7, 2012 at 8:20 PM delete

sama ngn blog ara.. rmai kap blogskin.. ara pun xsuka blogskin.. cerewet..

avatar
Niel
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:21 PM delete

nak buat blog cm lyssa gak la :3

avatar
Lina Kah
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:24 PM delete

Ki sokong 100% dengan kak lyssa. Sangat-sangat betul. Apa lagi nanti kita pakai skin sama dicakap copycat ._____. Simple template paling best! :D

avatar
Hanis Syazana
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:24 PM delete

semua yg lyssa kate tu betol .. hanis sokong ! tapi hanis pakai blogskin. Hahahaha /

avatar
Iena Eliena
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:24 PM delete

cik iena pn x pki blogskin
same cm lyssa
pki simpla template je (^_~)

avatar
April 7, 2012 at 8:24 PM delete

setuju ngan Kak Lyssa.. x suka Blogskins.. bg Hana, BS comel tp mnyusahkan.. nk add mcm2 gadget penting pon x boleh.. =.= tulisan kecik n macam2 lg la.. aiyo..

avatar
April 7, 2012 at 8:25 PM delete

dulu kita suka pkai blogskin tp skrang dh x suka

avatar
April 7, 2012 at 8:25 PM delete

Betul2 !
Walaupun loading dia cepat,
Tapi byk kekurangan sebenonye. huhuuh
Lagipun blogskin ni gune old template klu tak silap .
Baik gune yg baru je :D

avatar
Atirah ★
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:26 PM delete

Tul x3 . Sy pun ssh jgk nk follow pengguna blogskin nihh , dye xltk blog ID .

avatar
Pinky Aina
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:26 PM delete

Kak lysaa tak pakai blogskin../
Kak lysaa punya blog memang dah chantek/
Kak lysaa follow la saya balek plz.
Mohon jasa baik kak lysaa.

avatar
April 7, 2012 at 8:27 PM delete

Assalamualaikum Lyssa,nak tanye ni,ape tajuk tutorial utk "Gadis Kidal Berceloteh" tu? Ari tu ade tengok tapi lupa tajuk dia.

avatar
April 7, 2012 at 8:27 PM delete

saya suka sangat pakai blogskin,tapi saya setuju dengan kak lyssa yang no6.

avatar
Anyss Raz
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:27 PM delete

Btol kak Lyssa , sy cube2 try .. guna blogskin .. nak ltk iklan pon x bule..

avatar
siti nabihah
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:28 PM delete

betul tuh kak lyssa ..
dulu pon saya pakai blogskins tapi saya tukar pakai templeat biase jer

avatar
Putry
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:28 PM delete

betul sangat cik lyssa... putry pun tak suka guna blogskin ni.... baik guna yang biasa cm yang kite guna ni.. baru puas hati.. edit sndiri hasil air tangan sendiri baru berbaloi kan kan kan

avatar
Myra Azraff
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:29 PM delete

hahah,rase template simple lagik best kot..saya pon guna gak..blogskin tu..saya pon tak minat..banyak function yg menyakitkan hati..-_-

avatar
siti nabihah
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:29 PM delete

btol tuh kak lyssa
dulu saya pakai blogskins
lepastuh tukar pakai templeat biase jer.. sebab bile orang follow nanti tak boleh.

avatar
Noor Najihah
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:30 PM delete

Bagi yang dah lama guna blogskin, mesti senang nk guna mcm saya. kak lyssa jangan la marah kami sbb kak lyssa kan tkdak tutorial untuk pengguna blogskin. saya bukan nk marah akak, tpi jangan la kata mcmtu. terasa pengguna blogskin mcm saya T-T

#jangan libatkan saya dalam blog kak lyssa tau ! o.o

maaf kalau kak lyssa tkfaham :p

avatar
sophia hany
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:30 PM delete

hahaha...kak dlu kta gna blogkin skrang x.....x nk lh gna org lain pnya background....

avatar
Eira
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:31 PM delete

kita guna blogskin kak lyssa :( . kita suka guna blogskin but kita dah sealalu guna dan dah reti...kalau denim , boleh la sikit-2

avatar
MuaR
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:31 PM delete

yeah! antara org awal komen :P tak suka jugak blogskin ,,tapi pakai je dulu ,,btw pakai yang freebies kak lysa ,rasa syg nk buang ..hehe :D

avatar
siti nabihah
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:31 PM delete

btol tuh kak lyssa saya pon dulu pakai blogskins tapi bertukar pakai templeat biase.. kalau ramai yang pakai blogskins sape lagi yang nak ikut tutorial kak lyssa? saye jugak hehe

avatar
Eira
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:35 PM delete

sape yang reti guna blogskin memang orang tk boleh follow dan tk reti letak iklan semua :I...tapi kalau guna blogskin...senang bagi orang dah reti..orang yg pandai coding je guna blogskin...tapi saya sokong blogskin...Sorry xD

avatar
Mohd Zakwan
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:39 PM delete

betul lah tu.. menyampah dengan pengguna blogskin ni, nak komen blog pun payah =.= tak komen , nanti cakap kita sombong lah ape lah. haha

Sesiapa yg singgah dan komen entri di Blog Mohd Zakwan, JAMINAN 100% BLOG ANDA AKAN DIKUNJUNG SEMULA ;)

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:43 PM delete

xtaw nk ckp apa!!! tapi SOKONG 100% PENDAPAT LYSSA PSL BLOGSKIN. BHAHAHA

avatar
Cik Sana'a
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:44 PM delete

BLOGSKIN HUDUH...AMAT MENYUSAHKAN PARA PEMBACA :/

avatar
Putry
AUTHOR
April 7, 2012 at 8:59 PM delete

adehhh dh jangan gaduh2.. sape yang suka blogskin terus kan la menyokong blogskin... hihih dah jangan gaduh2... pendapat masing2 kan... jangan terasa la kan... betoi tak cik lyssa?

avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:00 PM delete

Tapi , saya suka guna blogskin. Ia lebih cepat loading berbanding template designer.. =,=" Tapi , bab2 kotak follow/komen ke blog archive tu , saya dah ada. Para bloggers yang pandai main coding ja suka guna blogsking...^_^

avatar
April 7, 2012 at 9:06 PM delete

Saya sayang akk lyssa omey :>

avatar
diaRY hDUpku
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:12 PM delete

yup pakai blogskin tak best. tak puass pon pakaii. kang bile bw kat blog org lain tengok2 sme pulak skinnya dengan kita. adehh

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:20 PM delete

hahaha.. blogskin tu apa plak?? adoi

avatar
April 7, 2012 at 9:21 PM delete

Nak attack lyssa lah >.< wahaahaha 3:D

avatar
JH
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:39 PM delete

Tahu tape. Gua pun anti-blogskin. HAHAHA

avatar
adibbbb
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:40 PM delete

WAS a blogskin user. NOT anymore.
edit template designer lagi senang :)
* saya pakai template stretch denim ^^

avatar
Hanaa Daud
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:40 PM delete

Betul tu, akak. Tak best pakai blogskin. Huhu..

avatar
Izzah Ab Aziz
AUTHOR
April 7, 2012 at 9:49 PM delete

setuju dengan lyssa yg nombor3. kebanyakan blog skin susah nk comment. menci! hehe

avatar
Zaf98
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:09 PM delete

huhuuu~ simple template? cam tak caye jea~ lawalah bl0g akak! saya teringin nak pakai bl0gskin, tapi...tak berapa reti dlm k0d'k0d ni~ :(

avatar
Iswilma
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:13 PM delete

betul tuh kak ! seriously mata sye pon b'tambah rabun kalau bce blog org yg guna blogskin nih . haish btw mmg aku setuju sesgt ngan kak lyssa.

avatar
coklat susu
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:15 PM delete

saya ingt kak lyssa pakai denim template ;) peacee yawww :)

avatar
April 7, 2012 at 10:26 PM delete

hemmm... tak terpikir ponn nak pakai blogskin, guna template biasa2 jepp.. hewhewhew :)))

avatar
Dayz
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:26 PM delete

thanks to sys lyssa.. dayz bru fikir nk tukr tmplate ni sbb da boring.. stlah bc sys pnye entry perasaan dayz membuak2 nk b'tukr ke simple template.. tq sys~ ❁◕‿◕❁

avatar
April 7, 2012 at 10:33 PM delete

betul, blogskin ni kadang2 menyusahkan. buat pening kepala kan lyssa kan? hehe

avatar
Nurul
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:34 PM delete

btol3 ! code dye tah pape tah ... pape pon , thankz sebb kata blog sye cntik :) blog kak lyssa pon cntex .. and thankz bnyk2 sbb kak lyssa ske banner sye ..

avatar
April 7, 2012 at 10:47 PM delete

ahaksahaks...serius mcm nak hempuk laptop saja bila nak komen..

avatar
suzie rahman
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:48 PM delete

salam lyssa..huhu bgus r lyssa wat entry ni.bg mereka yg guna blogskin tu sedar ape kelemahan blgskin...

avatar
Ratu Lissa
AUTHOR
April 7, 2012 at 10:55 PM delete

Saya pun tak suka guna pkai blogskin , sama lah.. Rmai tanya sy guna template apa.. Huhu , saya guna picture window je.. Hehe

avatar
April 7, 2012 at 11:06 PM delete

saya pon tak suka blogskin...entah kenapa pon tak thu....lagi pon..ada yang pakai blogskin yang sama cam orang lain punya....tak suka lah..macam tiru plak....cantik tuu mmg cantik tpi hmmmm....tak thu nk ckp apa lagi...kwan saya yg aderr blog,diorang pon guna blogskin....tpi saya,it's okey..lagi okey yang 'simple' template.....jgn mrh yerr....

avatar
Freaky
AUTHOR
April 7, 2012 at 11:09 PM delete

blog saya x cantik dan banyak kepada kosong dan simple. huhu sangat sadis. x tahu pun ape itu blogskin. =_=

avatar
Hanis Afiqah
AUTHOR
April 7, 2012 at 11:11 PM delete

sokong lyssa ! benci sangat blogskin.. dulu tergoda jgk nk pki, tp x jd..

avatar
etuza
AUTHOR
April 7, 2012 at 11:14 PM delete

Wasalam..memang cantik sangat, nanti nak belajar di totrial ya

avatar
ary_lee
AUTHOR
April 7, 2012 at 11:24 PM delete

ary pun pakai simple^^
Lebih ringan sebenarnya bila pakai blogger template^^

avatar
Sarah
AUTHOR
April 7, 2012 at 11:29 PM delete

Follow my blog please http://dotapaint.blogspot.com/

avatar
aima mazlan
AUTHOR
April 8, 2012 at 12:14 AM delete

btul3..
baik buat sndiri blog.
lagi puas haty ;)
aima pun gune simple template ^^

avatar
Miss Dee Laa
AUTHOR
April 8, 2012 at 1:06 AM delete

betul2.. blogskin tak best... susah nak cari tutor.. saya pernah guna.. aishh, pening nak cri tutor, lastly buat blog baru..guna blogger template.. hahaha

avatar
[wani_mn]
AUTHOR
April 8, 2012 at 2:13 AM delete

blogskin tu plak menda?? hahaha. kuno betul aku ni.

avatar
April 8, 2012 at 7:56 AM delete

saya setuju sangat ngan kak lyssa.<3.hee.

avatar
April 8, 2012 at 9:22 AM delete

follow ya http://tecno-litle.blogspot.com nanti di follow back kok

avatar
April 8, 2012 at 9:23 AM delete

follow ya http://tecno-litle.blogspot.com nanti di follow back ^_^

avatar
April 8, 2012 at 9:24 AM delete

Follow ya http://tecno-litle.blogspot.com nanti di follow back

avatar
April 8, 2012 at 9:25 AM delete

http://tecno-litle.blogspot.com follow ya nanti di follow back

avatar
HAJAR
AUTHOR
April 8, 2012 at 9:49 AM delete

Yup setuju jugak...
Dulu saya guna blogskin jugak tapi sebab tak puas hati tukar denim balik..hehe.. :>

avatar
April 8, 2012 at 9:54 AM delete

hehe,dulu kak lyssa ade kasi tau yg akk tk suke blog skin, :D
Sy gune denim template, sy pon tk suke blogskin coz ari tuu ade la cube2 nk pkai,last2 hampehhh.. tk tauu lgsung :D

avatar
taty nadiah
AUTHOR
April 8, 2012 at 10:20 AM delete

samala. susa mau cmment.

avatar
Farah Azurah
AUTHOR
April 8, 2012 at 11:17 AM delete

betul cakap akak,kalau kita cantikkan belog hasil dari tangan sendiri,baru puas hati..fara sangat puas hati dgn blog fara even tak canggih sangat..hehe :D

avatar
April 8, 2012 at 11:32 AM delete

kak lyssa..
katt ada 1 request ni...mcm mane nk wt bar utk home,tutorial,tip-tip..yg kak lyssa wt bwh header kak lyssa 2...
katt x beberapa tahu lh nk cari kat mane....

avatar
April 8, 2012 at 12:31 PM delete

betul lyssa.....blog simple je senang...hehehehe (alamak...! blog aku kelam kabut nih....cpt2 tukar huhuhuu)

avatar
Lieyna Rosli
AUTHOR
April 8, 2012 at 1:06 PM delete

Yes... sokong 300% ! Kawan Lina pun ada tanya pakai template ape. Just pakai simple template jer~ Tak suka dgn blogskin ni . "Anti Blogskin" .

avatar
April 8, 2012 at 1:44 PM delete

yup betol tu! lebih bangga kalau design blog dari hasil tangan sendirik~
kalau gune hasil kerja orang rasa lain macam & tak selesa~ lol
dulu puns pernah gak try gune..skali nye rase lain je.. terus pakai yg template designer balek..

#p/s:lgiPonOrgYgGuneBlogskinNiKebykkanAyatDiorangCamSombong2Gituu
hahak

avatar
Noor Hidayu
AUTHOR
April 8, 2012 at 2:07 PM delete

kak, nak tanye ney. jangan mara ehh...macam mane nak masukkan blogskin dalam blog ehh ? please ajar. and tolong jgn mareee...

avatar
Belog Comel
AUTHOR
April 8, 2012 at 3:17 PM delete

Akak setuju semua dalam entry ni

avatar
Syasya Johan
AUTHOR
April 8, 2012 at 6:32 PM delete

baru tadi saye terbaca satu blog ulas balik pasal post ni.haha.saya guna denim,mmg puashati guna hasiltngn sendiri
*macammacam

avatar
April 8, 2012 at 11:59 PM delete

saya pakai blogskins .
tapi okey je kott .
saya ta suke skins serabut sana sini . button follow kat situ, cbox kat situ . saya suka yang tersusun je . jenguklah blog sye <3

avatar
نور جنه
AUTHOR
April 9, 2012 at 9:50 AM delete

hikkk btol2 lyssaa :))

avatar
Embun Pagi
AUTHOR
April 10, 2012 at 9:20 AM delete

setuju dengan lysa lah saia

avatar
April 21, 2012 at 6:06 PM delete

Saye rase blogskin tu menyenangkan kut,bagi saye lah. Saye pembuat blogskin =)

avatar
misS whateva
AUTHOR
April 25, 2012 at 7:38 PM delete

sis, saya bw and jumpa satu blog nih!
dia curik kebanyakan entry sis. cuba tengok.. bukan nak jadi batu api, just terkejut baca entry yg sama mcm sis..

http://liyanasecreat.blogspot.com/

avatar
May 6, 2012 at 8:17 PM delete

kak lyssa, saya nak cuba gunakan blogskin. kalau lyssa boleh ajar, tolong lah skit. nak letak title blog ngan bg je. takyah nak susah2. saya ni pandai skit nak buat sumer yg lyssa ajar. btw, thx for teaching me ! sumernye berjaya. ^^

avatar
missweirdo
AUTHOR
May 19, 2012 at 7:45 PM delete

kak.. camne nk cantikkan blog gne simple template designer? :/ sy x brape pndai..

avatar
Budak Comot
AUTHOR
June 1, 2012 at 1:49 PM delete

Kak Lyssa "ANTI-BLOGSKIN" Ye? Ok, Fine. Tak Marah Pun. Tak Yah Lari.

avatar
shasha
AUTHOR
June 22, 2012 at 2:01 PM delete

kena edit kat dia punya coding tu je..kalau pandai baca coding..pandai la edit sana sini

avatar
September 17, 2012 at 9:02 PM delete

ahaha. sama la sis Lyssa. Ina pun tak suka pakai blogskin even dulu pun pernah guna. memang rimas ! lagi melecehkan. Hehe :3

avatar
12Priceless
AUTHOR
October 22, 2012 at 8:42 PM delete

Sya suka guna blogskin.. Bagi saya, kita boleh la belajar jugak pasal code2 mnggunakan blogskin. (untuk newbie la. Kalau mcam akak lyssa yng dh expert ni x pe la) Haha.

avatar
December 13, 2012 at 7:59 PM delete

Hahaha blogskins are for hipsters liddat lol~ sape yang rajin edit je boleh terima.. maklumla, hipster, tak mesra alam xS

avatar
January 26, 2013 at 7:07 PM delete

macam mana kak lysa edit blog jadii cengghini ? Erm so jellyy maaa >_<

avatar
nuna
AUTHOR
February 8, 2013 at 9:53 AM delete

sye pngguna blogskin , ada betul jugak kata kak lyssa , tapi jujur sya ckap .. senang guna blogskin .. tapi kalau tak pandai main dengan coding2 blogskin , rosak la jwbnya .. lain org lain pndapat kan . Tak marah pun . :) memang teringin nak buat dengan hasil tangan sendiri , saya penah buat . Jadi memang menjadi . Lepas dah jumpa blogskin , wow ! saya dah jatuh hati . Apa pun tak boleh la . hahahahahahhaha

avatar
aien ahwil's.
AUTHOR
February 17, 2013 at 4:30 PM delete

Ada betul lah juga pendapat kak lyssa tu, tapi tak kisah lah blogskin ke template biasa ke. Sma saja bagi saya , kedua-duanya pun ada kelebihan dan kekurangan . Tapi jangan lah kata blogskin huduh, pengguna blogskin ni menyampah bagai. Tolong lah mulut tu jaga sikit ye. Komen pun komen juga tapi tak payah lah nak melebih sakan kan. Blogskin lover ! peace yo!

Blogskin tak susah sebenornya . Senang okey :)

avatar
March 25, 2013 at 11:50 PM delete

tolong ajarkan kak lyssa..x paham.. <3

avatar
March 25, 2013 at 11:51 PM delete

ajarkan kak lyssa ..x paham <3

avatar
Farah Aleeya
AUTHOR
August 14, 2013 at 10:45 AM delete

btul 2 . klau nk pkai blogskin bila nk edit HTML mesti ada mcm ni .

<------ DON'T REMOVE THE CREDIT OR I WILL MAKE YOU SHAME ------>

avatar
April 12, 2014 at 6:38 PM delete

Saya pun dulu guna blogskin.Memang cantik sangat bila guna blogskin tapi susah nak guna sebab coding dia macam memeningkan dan kadang-kala saya nak letak widget pasti tapi jadi.Saya benci blogskin!Saya setuju kak Lyssa!

avatar
December 27, 2014 at 10:35 PM delete

Sara guna blogskin, tapi sara coding and edit balik , sebabtu semua jadi lain :)

avatar
OT12
AUTHOR
January 1, 2015 at 1:27 AM delete

Kita sama kak Lyssa ! Anti Blogskin ! Saya mula mula x tau nak edit Blogskin , sbb tu lah saya anti . Lepas saya dah tau , saya x buat pon . Kak Lyssa , kalau guna blogskin kan , menu tabs dye mmg x leh gune eh ? Saya tgk kawan saya punya , saya tekan stuffs , tapi x boleh . Menu tabs tu sekadar hiasa jer ke ? Biarlah template kita x secantik org lain yg gna blogskin , aslkan template saya ada loyout :) saya try gna blogskin . Tgk tgk , Loyout hilang " itu yang saya tak ska tuh ! Thx kak lyssa bagi pendapat 😀😀

avatar

Google+ Followers