Resepi Manisan Kehidupan

Gadis Kidal Berceloteh...
18/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 

Alahai . Tengok cupcakes chocolate bubuh pulak strawberry dekat atas dia dah cukup membuatkan air liur dahku meleleh-2 . Nyummy ! Dengan rasa manis , lazat dan berkrim lagi tu !  Ehekk . Macam tu juga lah kehidupan kita . Mesti seronok kalau kehidupan kita macam cupcakes ni kan  ? Kemanisan menambahkan lagi rasa asam garam dalam kehidupan kita . Walau sehebat dan setinggi mana pun taraf kehidupan kita , jika tiada kemanisannya pasti akan hambar . 


Kat bawah ni , akan Lyssa kongsikan resepi untuk korang :)


cake  Secamca Kemaafan
Walau sebanyak mana pun seseorang itu melakukan kesalahan , pasti ada kebaikan yang dilakukannya . Jadi ambillah yang positif itu dan tinggalkanlah yang negatif supaya hati korang lembut untuk memaafkannya . 


cake  Secubit Senyuman
Tahukah korang dengan hanya senyuman boleh membuatkan kehidupan korang akan bertambah ceria ? Ada fakta yang mengatakan senyuman dapat membuatkan korang kelihatan muda daripada usia sebenar . 


cake  Setangkai Keyakinan Diri
Percaya ataupun tidak tanpa keyakinan diri , kehidupan korang sure akan jadi hambar punya . Mana tak nya , tanpa keyakinan diri korang pasti jarang ke tempat-tempat awam . Sesetengah orang tu kekurangan diri sendiri menjadi satu punca mereka kurang berkeyakinan . Ketahuilah tiada manusia yang sempurna di muka bumi ini . 


cake  Segenggam Tekad dan Azam
Dengan adanya azam , sure korang akan lebih bersemangat dalam menjalani kehidupan dan menjadi insan lebih teratur dan bermatlamat . Sesudah itu , campurkan tekad dalam apa jua korang lakukan , for sure azam tu akan tercapai !


cake  Hormat-Menghormati Secukup Rasa
Kehidupan akan menjadi lebih manis apabila menghormati orang yang berada di sekeliling korang  .Baik yang muda ataupun yang tua . Sesudah itu , kisarkan bersama dengan sifat ringan tulang dan hasilnya , kehidupan harmoni menanti .



** Harap dengan resepi ini , dapat membuatkan kehidupan korang 
jadi lebih bermakna :) hehe ~

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

18 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 18, 2012 at 2:23 PM delete

Mulai saat ini, saya akan mengamalkan apa yang ditulis di atas.. :)

avatar
April 18, 2012 at 2:26 PM delete

reena tahu resepi ni..ada dalam iklan sebelum tayangan karipap-karipap cinta..=)

avatar
are_lin@yu
AUTHOR
April 18, 2012 at 2:39 PM delete

cukup lengkap resepi ni..moga tersemat dalam diri kita;-)

avatar
April 18, 2012 at 2:46 PM delete

wahhh dapnyer, klu dpt cupcake tu...

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
April 18, 2012 at 2:54 PM delete

Betol Lah ape yg kak Lyssa cakap tuuuu..
Sye stuju sesangat!

avatar
inazamri
AUTHOR
April 18, 2012 at 3:08 PM delete

mmg hebat resepi adik lyssa ni.Thanks sharing.

avatar
ucupiza
AUTHOR
April 18, 2012 at 3:33 PM delete

thanks for sharing sis lyssa

avatar
Iza Zaty
AUTHOR
April 18, 2012 at 3:39 PM delete

terasa lapar pulak :p

avatar
u.m.i.e
AUTHOR
April 18, 2012 at 4:20 PM delete

comel je resepi nie .. hihi :D

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 18, 2012 at 4:51 PM delete

perkongsian yang sangat2 menarik.. ops, jangan lupa amik baldi untuk tadah air liur yang meleleh tu.haha

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
April 18, 2012 at 5:09 PM delete

hihi mcm cerita karipap2 cinta je...yg chef wan tu kan

avatar
etuza
AUTHOR
April 18, 2012 at 6:16 PM delete

hebat, sangat berkesan pastinya yg pertama . marilah memaafkan ya..

avatar
Ouh, Nad !
AUTHOR
April 18, 2012 at 8:28 PM delete

igt recipe betul2 td :P
sy suka post ni, u made my day lysa :)

avatar
April 18, 2012 at 8:52 PM delete

uhh,, suka sngat entry ni,, nice!

avatar
steffany daph
AUTHOR
April 19, 2012 at 7:42 PM delete

bagus sngt ni :D bila digaul bersama, pasti akan menajdi.

avatar
September 4, 2015 at 10:48 AM delete

thanks resepi nyaa kak lyssa.hehehe. mesti sgt manissss

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers