Tutorial : Cara Letak Facebook Subscribe Button Di Blog

Gadis Kidal Berceloteh...
03/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Oh yeyy . Hari ni Lyssa ajar korang macam mana nak letak subscribe button kat blog , macam dekat blog Lyssa sekarang ni .. Sebelah kanan . Oooo . Siapa yang belum subsrcibe lagi , cepat-2 ler tekan button tu . hehe . Terima Kasih .


Ok . Apa fungsi subscribe button sebenarnya ni ? Ahaa . Ok . Lyssa bagi contoh lah ye . Facebook Lyssa dah FULLED dengan friends ni . Korang nak ADD , tak boleh .. Korang tekan button subsribes tu , automatik segala status yang Lyssa update dekat facebook Lyssa korang dapat baca . huhu . Ye lah , ramai sangat nak ADD Lyssa tapi tak boleh kan ? Haaa . Dah ada cara ni , cepat lah , subscribe !  :)

Bagi sesiapa yang nak letak jugak button ni dekat blog , meh Lyssa ajarkan ..

1. Korang kena pergi dekat link ini dulu ------->>  LINK UNTUK SUBSCRIBE BUTTON

2. Akan keluar macam Lyssa . Paste kan link facebook korang .. Then , isikan jadi macam ni:



 


3. Dah ? Tekan GET CODE (!) . Copy kod yang ini :
 

 
   

4. Ok . Dah copy kan kod tu ? Sekarang , macamana nak letak dekat blog ?

5. Kalau nak letak bahagian sidebar , senang je . Macam biasa :

Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript > Paste sahaja kod tu > SAVE 

6. Tapi , kalau nak letak macam Lyssa .. Korang buat macam ni la :

Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

7.   Copy kod ini :

<div style="position: fixed; top: 150px; left: 0px;">

KOD SUBSCRIBE BUTTON TADI
  
**Warna merah : Tukar kedudukan dari atas ..
**Warna Biru : Kalau nak letak sebelah kanan , tukar kepada right



8. Sekarang SAVE . Cuba tengok blog korang sekarang . Ada tak ? Hekk ~

Kalau ada , alhamdulilllah ~

=Selamat Mencuba=

 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

31 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nabila Izzati
AUTHOR
April 3, 2012 at 8:51 PM delete

sys Lyssa! nice tuto..
nk cube la..

avatar
EiracayoO
AUTHOR
April 3, 2012 at 8:57 PM delete

YES ~! eira jadi komentor yang pertama ! ye ke ?? huhu btw, eira suka tuto kk lyssa~! hehe

avatar
April 3, 2012 at 8:59 PM delete

nnty sy cube ! :) thanks kak lyssa comel ! ~~

avatar
April 3, 2012 at 9:00 PM delete

nnty sy cube ! :) thanks kak lyssa comel ! ~~

avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:02 PM delete

kenape.. Sume tuto sys lyssa nie best2??! nie yang geram nie!....
(joke)..

avatar
Leeya
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:03 PM delete

nk cuba lha nanti akak ;)

avatar
Leeya
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:04 PM delete

nk cuba lha nanti akak ;)

avatar
Leeya
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:04 PM delete

nk cuba lha nanti akak ;)

avatar
April 3, 2012 at 9:11 PM delete

hemmmm... hemmm... hemmm... -.- ' *masih berfikir* hewhewhew ^^

avatar
Udinz.com
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:23 PM delete

saya...friend pun tak penuh2 lagi..

untungla..lyssa glemer,,

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:26 PM delete

owh.kalau da full macam ni rupanya cara dia

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
April 3, 2012 at 9:52 PM delete

thanks kepada siapa yang REQUEST TUTORIAL ni :)

avatar
Cik Adieb
AUTHOR
April 3, 2012 at 10:02 PM delete

Wah,sy maw try la :D

avatar
김은성
AUTHOR
April 4, 2012 at 11:52 AM delete

kalau blogskin macam mana ye kak? hope you reply

avatar
Atirah ★
AUTHOR
April 4, 2012 at 3:27 PM delete

Kak Lyssa , subscribe ni org blh bce status kita kann ? Dia blh x nk like status kita ?

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
April 4, 2012 at 11:55 PM delete

baru faham kgunaan subscribe ni..

avatar
chekmud
AUTHOR
April 5, 2012 at 3:37 PM delete

ooooo macam tuu yerr

avatar
paiz
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:37 PM delete

camne nk cari add gadget tu...

avatar
paiz
AUTHOR
April 7, 2012 at 1:40 PM delete

camne nak cari ADD GADGET tu...

avatar
♥Arin Anis
AUTHOR
April 9, 2012 at 10:40 AM delete

knape tak de eh kaka Lyssa ?

avatar
mizara
AUTHOR
April 10, 2012 at 11:22 PM delete

thanks for the tuto,,,, got it.... singgag la my blog ea... im still new blogger... byk kna tgk tuto lysa,, hehehehe... nice blog lysa...

avatar
June 14, 2012 at 4:54 PM delete

Terimo Kasih Lyssa.. loni, Facebook ambo baru ado subsriber sbb tengok dale website ni dio oyk keno 18 tahun keatas.. jadi ambo baru wakk,

avatar
June 25, 2012 at 11:14 PM delete

assalamualaikum lyssa macam kat blog saya pulak bila saya letak sub button tu die ade spacing pulak dah jadi memanjang pulak dah.... http://farizreza.com kalo lyssa ade masa tengokkan la..kat belah kanan tu......

hairan juga kenape die membesar macam tu (*_*) tak kemas dah

avatar
June 30, 2012 at 1:17 PM delete

huhuhu...sama dgn saya....followers ciput jer..hanya 15 org....jelesnya tgk lyssa popular... :'(

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers