Tutorial : Privatekan Fibox.ws

Gadis Kidal Berceloteh...
11/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Okk . Adakah anda pengguna Fibox (Shoutbox) . Kalau ye . Nak private kan ? Boleh ikut step di bawah ni . Bagi yang belum sign up Fibox , tak ada shoutbox lagi .. boleh sign up melalui menggunakan Facebook DI SINI !

Tapi Lyssa yakin . Ramai pengguna Fibox ni kan ? Haa . Baru2 ni ada sorang akak request tanya macam mana nak privatekan Fibox macam Lyssa ni ?



 


Kalau korang nak privatekan jugak , korang boleh ikut sini :

1. Log in Fibox tu dulu . Then pergi bahagian setting .. History button tu , korang klik "NO"..

 


2. Dah kan ? Tekan SAVE !

3. Then , pergi dekat Overview , tukar width dan height nya menjadi :


 


4. Bila dah tukar , copy kod kat bawah dia tu .. Now , masukkan dalam blog macam biasa.

5. Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript

6. Pastekan kod tadi . 

7. SAVE !

8. Cuba tengok blog korang .. Jadi dah kan ? 

9. Ada pulak yang tanyaa . Macam mana nak tengok orang hantar apa-apa kat kita ?

10. Korang masuk dekat Dashboard Fibox tu .. Then . Tekan Setting !

11. Tengok bahagian Address/URL bahagian atas sekali . Macam ni . Ingat nombor korang tu ..

 

12. Pergi new tab .. Copy paste ni :

http://s1.fibox.ws/chat.php?11111 


** Tukar warna merah tu , kepada nombor korang tadi oke ? :)
Now , boleh lah tengok apa yang orang hantar . Senang kan ? :)


=Selamat Mencuba=

 
 
 
 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

16 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 11, 2012 at 1:11 PM delete

Salam , kak lyssa klu kita private nanti kita leh tgk blik . klu mcm de org tuh tnye something kat ctu mcm mne kita nk blaz klu dy tk leh bca ? ? ?

avatar
April 11, 2012 at 1:12 PM delete

@Nur Asmida Bt Karim

Pergi link tuh , balas balik dekat shoutbox dia ok?

avatar
afendi
AUTHOR
April 11, 2012 at 1:55 PM delete

kak lyssa terbaiklah tuto nie!

avatar
Nurul Hayati
AUTHOR
April 11, 2012 at 1:57 PM delete

akak.. yati ada tulis pasal blog akak..harap tak marah yea..


http://hayatirosdi.blogspot.com/2012/04/superb-blogger.html

avatar
Syaqhirah
AUTHOR
April 11, 2012 at 2:26 PM delete

ooo mcm tu, thank you sis...

avatar
April 11, 2012 at 2:48 PM delete

kalu chatbox??
macam chatbox kak lysaa yang kat header tuhh..

avatar
Okd Fiqah
AUTHOR
April 11, 2012 at 6:16 PM delete

Akak Lyssa , macam mana nak dartar Fibox ? Boleh akak tolong buat tutorial pasal ni tak ?

avatar
syahirah
AUTHOR
April 12, 2012 at 11:27 AM delete

Wah ! Menjadi. Thanks tunjuk ajar :)

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 13, 2012 at 10:38 AM delete

seb baik saya da malas da nak ada chat box..hehe

avatar
rifhan ilyani
AUTHOR
December 20, 2012 at 10:18 AM delete

kak lisa macam mana kak lisa buat yang dekat kota twitter yang ada garis garis yang tak bersambung tu ?

avatar

Google+ Followers