TweetCaster Terbaik !

Gadis Kidal Berceloteh...
10/04/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v





Heh . Haa . Tadi petang kemain lagi Lyssa bertweet di twitter . Ada ramai yang cakap :


" TL saya dipenuhi dengan nama @LyssaFaizureen"
" TL saya dipenuhi dengan twitcon warna pink"  

Alahai . Terkadang tu , serius rasa bersalah pun ada sebab semakkan Home diorang dengan twitcon kaler pink - pink gitu . hek . #Anti-Pink sebenarnya . Jangan salah faham ye . :)
Petang tadi Lyssa ber-tweet2 .. Terfikir . Eh , kenapa tak kena-kena #TweetLimit ni .. Padahal dah berjuta lemon Lyssa dok balas tweet orang lain + RETWEET status orang .

Kenapakah tak kena pun #TweetLimit !?? hakhak . (Dah tak kena tu  , sibuk pulak nak tertanya itu ni . Before ni , selalu kena sebok merungut muncung-muncung habis mulut ni . Now dah tak kena #TweetLimit bising gak . Lyssa~Lyssa~geleng-geleng pale) 

Haa . Ehh . Baru Lyssa perasan  . Lyssa dok ber-tweet guna " TweetCaster " .
Yupp . Actually , dah lama Lyssa download benda ni . Cuma baru nak berjinak guna . Apa benda TweetCaster ni ?

TweetCaster ni merupakan salah satu aplikasi untuk Twitter . Ok . Bagi penggua Blackberry , Android dan lain - lain sebelum ni , kebiasaan orang guna Twitter for Blackberry , Twitter for Android . Best tu , memang best . Tapi , best lagi TweetCaster !

Apa yang paling menariknya TweetCaster ni ?

Selepas Lyssa gunakan tadi baru Lyssa tahu TweetCaster ni rupanya tak ada limit langsung untuk ber-tweet . Apa maksud Lyssa ?  Hmm . Kalau sebelum ni , korang asyik merungut pasal kena #TweetLimit lah apa kan . Tapi , apa yang Lyssa tahu , Lyssa try guna TweetCaster ni tak pulak kena TweetLimit . Tu yang best !

Lagi , selalu , kalau kita nak update status memang tak boleh lebih dari 140 huruf kan ? Tapi , tadi Lyssa nak reply tweet orang lain . Wahh . Boleh post panjang-panjang lah . Senyum habis sampai ke telinga haa bila boleh taip panjang-2. lalala~

Itu hanya pandangan daripada Lyssa lah . Hari tu , Lyssa merungut dekat Twitter kata Lyssa tak boleh nak taip panjang-2 . Ada yang syorkan UberSocial . Err . Dah try download masuk tab dengan blackberry Lyssa . Err . Susah nak paham . And nampak semak sikit . Lyssa tahu  , ramai yang guna UberSocial . Tapi , cuba korang guna TweetCaster pulak . Tak menyesal punya . Hee . Cuba lah dulu .

Nanti ada yang tanya , TweetCaster ni boleh guna untuk apa ek ? Err . Tengok bawah ni :



 



Tengok tu . For Android , Blackberry , iPhone & iPad , bada(ape benda ni ?Tak pernah dengar!) and Windows Phone boleh :)

Nanti korang try tau . Tadi , Lyssa guna for andriod . For Blackberry belum cuba lagi . Tapi download dah tadi . 

Tak tahu nak download dekat mana ?

Bagi blackberry - Search dekat Blackberry World App 
Bagi android - Search dekat Market 

Bagi yang lain , Lyssa tak tahu lah . Sebab tak pernah guna lagi *


Selamat Ber-TWEET~
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

27 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
April 10, 2012 at 8:41 PM delete

wahh, nak try..thnx 4 sharing =)

avatar
Nurul Izzah
AUTHOR
April 10, 2012 at 8:42 PM delete

Search dekat Play Store la Lyssa .. Bukan Market ^_^V

avatar
Diary Tsha
AUTHOR
April 10, 2012 at 8:42 PM delete

Penggua? Hahaha. Okay :p

avatar
April 10, 2012 at 8:49 PM delete

cam ner kak lyssa dowload... nk jugk

avatar
Faizal
AUTHOR
April 10, 2012 at 9:11 PM delete

yeahh jd yg pertama...akak gne htc ap?? saye gne desire hd

saye dh pollow awak..jgan lpe pollow balik k..

alang2 tlg promote b0le?? kalo nk lahh..hiihihi tq http://remajafaizal.blogspot.com/

avatar
ShalleyaNna
AUTHOR
April 10, 2012 at 9:16 PM delete

wah,,,seronok die tweet2 ye

avatar
NAL
AUTHOR
April 10, 2012 at 9:16 PM delete

macam2 teknologi sekarang ni..Lyssa boleh tolong jelaskan tentang android?NAL langsung x memahami..

avatar
April 10, 2012 at 9:36 PM delete

nak cuba download la TweetCaster nih :D

avatar
April 10, 2012 at 9:53 PM delete

Wahh ! Menarik..Nak try download lhaa.. :)

avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
April 10, 2012 at 9:59 PM delete

alamak entry pasal twitter je lyssa nih kan . haha

avatar
JungRara
AUTHOR
April 10, 2012 at 10:24 PM delete

Lysa da best :-) tq for sharing

avatar
Ieyda Yaya
AUTHOR
April 10, 2012 at 10:38 PM delete

kurus kering burung tweetcaster tu.. ^^

avatar
Boni JLL3
AUTHOR
April 10, 2012 at 10:46 PM delete

best ke twitter ni lyssa?

avatar
Nor Nadiah
AUTHOR
April 10, 2012 at 11:40 PM delete

hik hik...terus update tuh..:D

akak baru nk donlod nih..:D

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
April 11, 2012 at 1:14 AM delete

bab tweet saya akan blurr..hihi

avatar
April 11, 2012 at 1:39 AM delete

hewhewhew :))) tweet tweet ^^

avatar
[wani_mn]
AUTHOR
April 11, 2012 at 1:43 AM delete

saya biasa pakai tweetcaster ni. mmg best. pastu takyah nak copy paste sume klu nak retweet komen. eh, dia still di-limitkan. kakak saya baru kena limit semalam. heheh.

avatar
TiraPengemis
AUTHOR
April 11, 2012 at 7:56 AM delete

ohhh...ingt kn pe td...hehe...tq 4 sharing =)

avatar
niedaida
AUTHOR
April 11, 2012 at 10:04 AM delete

nk try,thnks akak :)

avatar
April 11, 2012 at 1:42 PM delete

okay okay .. Eiqa try .. nnti kita tweet2 ye .. hehehe =)

avatar
steffany daph
AUTHOR
April 11, 2012 at 3:24 PM delete

woh, tweetcaster :D best2.. nak try.

avatar
pieza ali
AUTHOR
April 11, 2012 at 11:12 PM delete

pieza pun pengguna tweetcaster ni memang best ok boleh tukar2 option n tools die best sgt :) so korg try2 la :))))

avatar
AmierahAmani
AUTHOR
April 17, 2012 at 10:18 AM delete

Myra pon dah guna Tweetcaster nih. Memang best. Tak semak sangat :)

avatar

Google+ Followers