Tutorial : Letak Twitter Widget Di Blog (Recent Twitter Visitors)

24/07/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v



Haipppp . Tak kira . Nak buat tutorial lah hari ni ! hewhew . Tahu , ada yang tertunggu and ternanti-nantikan tutorial Lyssa lagikan ? Huh . *perasan !  Ok tak de . Tak pe ! -..-

Apa-apa lah . Kali ni Lyssa nak ajar korang  "PARA PENGGUNA TWITTER" yang berada di dunia ni . pergh . (jauh melalut) . Err .. Cara macam mana nak letak Twitter Widget kat Blog macam kat sidebar Lyssa sekarang ni .

 


Siap ada BUTTON FOLLOW lagi tau  . Senang Lyssa nak Follow terus korang nanti . hehe . 
Senang je . Ikut step !


2. Kat bahagian atas belah kiri , tekan SIGN IN WITH TWITTER .  

3. Lepas tu , isi username korang dan semua yang diperlukan kat sini dan terus tekan GENERATE CODE !

 


4. Lepas Generate tu , copy lah code yang tersediakan tu . 

5. Login blog > Dashboard > Add A Gadget > Html/JavaScript

6. Paste kod yang korang copykan tadi tu .

7. Tekan SAVE !

* Mesti 1st korang rasa macam cuak kenapa macam tak berfungsi je kan ? Lek ar ! Lyssa pun 1st dulu pun macam tu jugak . hehe . 

8. Korang pergi kat twitter widget tadi ada nampak tak benda ni ?

 

9. Klik LINK yang Lyssa gariskan tu . 

10. Then , tekan je TWEET !

** Nanti lama sikit tak sampai SEJAM , Twitter Widget korang akan berfungsi macam Lyssa . hehehe . Cepat la buat . Kalau menjadi , TAHNIAH . LIKE & Komen lah kat entry ye . 

=Selamat Mencuba=
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

56 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Xiao Xandria
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:31 AM delete

Jadi thanks aka ahhaah
Best the tutorial :D

avatar
July 24, 2012 at 10:45 AM delete

TIMA KASEH SELALU WAT TUTO , DE BEST LAHH :)

avatar
Phat
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:46 AM delete

tq for sharing..pose x hari ni? ;-)

avatar
PN.SaL
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:48 AM delete

da ade da sal zakari kat c2..lyssa follow x ni?

avatar
ELFIRA ANDARA
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:48 AM delete

kak lyssa,awak ni new blogger dimana tombol ad a gadget?

avatar
aTie eVa
AUTHOR
July 24, 2012 at 10:50 AM delete

dah jadi.. tq lyssa~

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
July 24, 2012 at 11:00 AM delete

terbaik.. thnks for sharing...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/visit-to-taiping-taman-tasik-taiping.html

avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
July 24, 2012 at 11:01 AM delete

wah comel twitter ni ada tak twitter versi ketupat?kan nak raya ni? *kemain baru 4 hari pose

p/s : sebab rindu hamba datang kemari aww kahkahkah

avatar
Boni Kacak
AUTHOR
July 24, 2012 at 11:38 AM delete

nasib baik saya ni bukan peminat twitter.. kalau tak, dah cuba try test dah tuto ni

avatar
Khai AngeL
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:04 PM delete

Salam Lyssa :D.. Nice tutorials.. dah cuba apply kat tempat aku.. hehehe..
Susah nak matchkan color sbap blog aku tu gelap Q.Q
Nak tengok kejadiannya di sini.. www.khaiangel.com
jangan gelak.. tempat aku tu mmg gelap

avatar
Fatin Idayu
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:20 PM delete

tengkiu lyssa comel :)

avatar
Mylamylooo
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:56 PM delete

Saya ade dalam tu ;)
Mylamyloo ..
hehehe :D

avatar
Mylamylooo
AUTHOR
July 24, 2012 at 12:57 PM delete

saya ada dalam tu ;)
saya follow kak lysa
hehehe ..
Mylamylooo

avatar
July 24, 2012 at 2:08 PM delete

Jadi lah.. Thanks Kak Lyssa..

avatar
July 24, 2012 at 2:36 PM delete

kite da buat..cm jd,cm x..hahahah..nwy,TQ ye :)

avatar
Fatihah
AUTHOR
July 24, 2012 at 3:13 PM delete

thanks for this tuto :)

avatar
July 24, 2012 at 4:05 PM delete

thanx lyssa.. tp cmne nk ubh colour twitter widget sye 2. kt belh mane ek? hehe.. sye budk baru blajr. n_n

avatar
Nur Dayana
AUTHOR
July 24, 2012 at 4:50 PM delete

Thanks kak lyssa .. cmne nk ubh colour twitter widget saye tu .. tolong ajar . Hehe

avatar
Remy hazza
AUTHOR
July 24, 2012 at 4:57 PM delete

remy takde twitter....... huhuhu.....

avatar
Sakinah ♥
AUTHOR
July 24, 2012 at 5:12 PM delete

Kak Lyssa, thanks sgt2 !
TYSM

avatar
July 24, 2012 at 5:51 PM delete

Thanks Lyssa.. Tutorial yang berguna.. :)

avatar
Nαniє
AUTHOR
July 25, 2012 at 3:09 PM delete

menjadi lah , tengs sis Lyssa =)

avatar
Sakinah ♥
AUTHOR
July 25, 2012 at 4:21 PM delete

akak, nk tanya, mcm mane kalu nk delete akaun http://twittercounter.com/pages/twitter-widget ??
sbb bile sy buat, sy tgk followers twitter sy tetibe ramai, tgk2, org yg x tau dari negara mane ntah !!
harap akak tau :D

avatar
Nurain-naen-
AUTHOR
July 25, 2012 at 4:22 PM delete

tq kak lysaa . Hmm kalau nakj buat Wiget Twitter Yang nampak kita update tu mcm mana ?

avatar
Nurain-naen-
AUTHOR
July 25, 2012 at 4:35 PM delete

guna nie XD http://immigration-usa.com/html_colors.html

avatar
shue achik
AUTHOR
July 28, 2012 at 12:06 PM delete

Tq kak lyssa , jadii laa . AWESOME !

avatar
~syazie~
AUTHOR
August 6, 2012 at 8:57 PM delete

okeyh... trima kasih awak.. ^_^

avatar
umi mashitah
AUTHOR
August 13, 2012 at 10:14 PM delete

jadii...thanks kak lysaa

avatar
jy woefa
AUTHOR
August 31, 2012 at 1:10 PM delete

yeah, da dpt, thnxx kak lysaa :)

avatar
Ahmad
AUTHOR
August 31, 2012 at 4:30 PM delete

tq Lyssa... menjadi . tpi x elok lak huhu

avatar
September 6, 2012 at 4:46 PM delete

menjadi. jazakallah khair. :)

avatar
NuRuL AtiQAh
AUTHOR
October 8, 2012 at 6:55 PM delete

thanks akak Lyssa .
Macam mana pulak nak letak Twitter nih guna blogskin ?
Boleh ajarkan ?

avatar
eyna_amy
AUTHOR
October 13, 2012 at 10:45 AM delete

thanks my dear .. akhir nya dapat jg sy buat .. thans a lot .. dgn ada nya tutorial kamu ni dpt byk sgt m'bantu sy ut bljr nak upgrade kan blogger ni ..

avatar
Ismi Lailatul
AUTHOR
October 22, 2012 at 2:02 PM delete

syukran akq Lyssa..suka blog nie :)

avatar
Cik CM
AUTHOR
October 24, 2012 at 10:13 AM delete

akhirnya jumpa jugak tuto ni.. thanx lyssa.. :')

avatar
Nuri Aqilah
AUTHOR
November 7, 2012 at 5:03 PM delete

Jadi lah, thanks kak lyssa. ^_^

avatar
November 13, 2012 at 2:36 PM delete

maksehh kak lyssaa !! terima kasih... saya kditkan kak lyssa kat blog sya yer...

avatar
fathiah zukri
AUTHOR
December 4, 2012 at 3:06 PM delete

sys lyssa, thankz yer!! dah jadi da :D

avatar
eyra aimanina
AUTHOR
January 20, 2013 at 6:01 PM delete

mcm mana nk tukar warna pink mcm sis punya ?

avatar
Farhanaaa
AUTHOR
August 3, 2013 at 3:17 PM delete

akak saya dah cuba untuk tukar new interface kpd old interface tapi kat setting tu takde pon ! tolong saya please

avatar
Saya Surianah
AUTHOR
September 29, 2013 at 2:35 PM delete

Assalammualaikum..Terima kasih lyssa dgn tutorial ini :)

avatar
Cik Hajar
AUTHOR
November 23, 2013 at 2:00 PM delete

Thanks banyak kak lysaa . Blog saya dah jadi (cantik sikit) lepas ikut tutorial kak lysaa .

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 23, 2013 at 12:35 AM delete

Thanx laju2 kak Lyssa. Menjadi. Best sangat2.

avatar

Google+ Followers