REVIEW BLOG | Blogger dari Awesome GiveAway Dunia Sebenar Shida

02/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Sebelum Lyssa mula menaip.. Lyssa nak mintak maaf dekat 3 blogger yang akan Lyssa Review blog mereka lepas ni . Minta maaf atas kelewatan Lyssa me-review blog korang . ohokk* Sorry taw . Sorry taw . Ada masalah sikit :*


Haaa . Dalam bulan July lepas , Blog DuniaShida ada dah umumkan pemenang bagi Awesome Giveaway nya sempena ulangtahun kedua blog shida . Dan Lyssa merupakan salah seorang daripada sponsor untuk Giveaway tu untuk me-review blog kepada sesiapa yang bertuah . 

Jadi , hari ni baru lah Lyssa dapat me-review blog korang . Ada 3 pemenang yang sepatotnya Lyssa review-kan .

Pertama :


 

Ya . Blog comel yang bewarna hijau ni memang sangat simple dan sedap mata memandang . Warna blognya iaitu warna hijau sesuai dengan gadis mata bulat muka ala-ala arab gitu .
Pink hijau menampakkan blog anda kelihatan comel dengan berhiaskan kerawang-kerawang di bahagian header , sidebar dan post title . Penulisan nya pun agak teratur dan kemas mudah untuk para pembaca terus membaca dan singgah di blog itu . Tapi . Tapi . Tapi . Kalau boleh , ubahlah tulisan tu jadi besar sikit supaya pakcik makcik nenek opah atok dapat baca dengan lebih jelas ye . hehe . Haa . Lagi satu , blog Cik Akma ni ada buat tempahan header . So , bagi sesiapa yang nak tempah header simple dekat dia  , boleh lah terus contact dia ya :) Jom ! http://memories-si-akma.blogspot.com/


Kedua : 


 

Woww. Masa kali pertama masuk blog ni , tetiba cakap : "Waahh . HITAMNYA!" .Bukan orangnya hitam . tu haaa , blog dia yang hitam . hihi . Dalam hati terfikir , sah ni blog lelaki . Sebab kebanyakan lelaki memang suka blog warna hitam kalau nak dibandingkan dengan perempuan yang suka blog ala-ala pink "eww" gitu . Eh . Walaupun blog ini bewarna hitam , tapi entry-entry dalam blog ni menarik dan sangat berinformasi . Link blog nya , remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com . "Satu Perjalanan" ? Means ? Oh , mungkin blognya ada menceritakan kehidupan perjalanan hidup Remy . Maybe . Tapi , selepas Lyssa membelek ye memang betul pun .. dan ada juga diselitkan dengan entry ber-info :)
Blog ini sangat aktif ! Dan memang tak rugi pun korang masuk dan ikuti perkembangan blog ini sebab nampak macam setiap hari je update ! Tapi , kalau boleh widget yang tak penting , boleh kot DELETE ye .  


Ketiga : 





Woww . Blog pink ye . Oukey ! My "feveret" kaler . hoho . eh , cubalah korang masuk blog ni ? Nampak comel kan ? Ohsem kan ? Cute kan ? Cool kan ? Segala-galanya kan , kan ?
Ya . Blog yang comel ini dimiliki oleh pemilik blog yang bernama ZARELIQA AFIQA (bukan nama sebenar) dan mula berblog since 9 Mei 2011. Teruja saya lihat blog yang kemas ini .
Blog yang berbekalkan dengan 1K ++ follower telah pun berjaya menarik perhatian blogger lain dengan Tutorial , Doodle dan Freebies darinya . Saya teruja dan terpikat dengan header comel dia tu ."Bila Jejari Bercherita" . ececeh . Jejari ada mulut ke ? EH ! EH ! Ok . Simbolik ya . Simbolik . Memang kreatif . Tak rugi korang pun turut follow ini blog . Jom ! Jom ! ke  http://zareliqaafiqa.blogspot.com/


Haaa . Tu . Punya lama tak review blog diorang ni . Nahh . Panjang lebaq Lyssa cerita !
Panjang ke ? o.O

Ok lah tu kan ?  Apa lagi korang tunggu-tunggu ? Jom lah ke blog diorang ni . FOLLOW sekali kalau berminat :D hehe . 

Byebye~

* To Kak Shida , sorry jugak sebab terlambat review . hoho :D


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

39 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
boni kacak
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:25 PM delete

tahniah kepada para pemenang.. hehehe :)

avatar
September 2, 2012 at 2:25 PM delete

ala nak juga kena review. sobbs. ahah

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:26 PM delete

akhirnya. apit x bt g doodle pemenang. huk2. kena cr masa gak neh.

avatar
Abby
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:27 PM delete

Bila akak nak buat GA ?

avatar
September 2, 2012 at 2:30 PM delete

@Afifah Bt. Alias

hoho . Tunggu giveaway dari Lyssa Faizureen pulak . haha .

avatar
September 2, 2012 at 2:30 PM delete

@Hafizzi Aziz


haaaa . cepat ! kang kena cepukkk dengan Kak Shida !HAHAHAHA

avatar
Xiao Xandria
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:30 PM delete

wah nice entry kak lyssa !

avatar
September 2, 2012 at 2:30 PM delete

@Abby

huhu . insyaAllah . Tengah cari masa yang sesuai gak neh :D

avatar
kunci locker
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:37 PM delete

blog yg pertama tu seriusly nice.. bgs die edit blog die mcm tu.. sedap mata memandang, mata tenang jer tgok.. tp mcm lyssa ckp, tulisan die besar sikit, complite la blog die.. heheh,

blog ke dua tu.. errkkk... seriuslu sakit mata kalau tgok blog bckgroud hitam tulisan cerah.. errkkk, hehe

yg last tu pun cantik, tp xnk ckp ppe sbb pink gitu... hahaha

ppe pn, bila lyssa nk review blog sy lak? wahahha... just kiding

avatar
September 2, 2012 at 2:39 PM delete

@kunci locker

amboi diaaa ... dia pulak yang ringkaskan dalam komen ye ? HAHA .
Eh , insyaAllah . Tengok nanti cm ne . haha :D

Aktif berblog lagi ke ??

avatar
kunci locker
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:41 PM delete

hahaha.. seronok komen blog org lain, lme tak buat gitu, kih9...

hah, tak aktif sgt, dah jd blog cerpen jer skng, eh, wahahah

nk aktif blk, t tulis psl lyssa lg la, blh? kih9

avatar
Abby
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:41 PM delete

Nanti , klau akak buat GA . buat yg meletup punyaa . haha , tpi yg psti . saya menang . kidding .

avatar
September 2, 2012 at 2:44 PM delete

@kunci locker


waahh . blog cerpen ? hebat lah ! :D

tulis pasal Lyssa ? boleh2 ! HAHA..
*bolehsajeee . adeyy -.-'

avatar
kunci locker
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:46 PM delete

hahaha, suka ea.. ok.. ada masa nnt buat entri gempak cam ari tu lg.. mst best dpt pekena org lain cm ari tu, wahahaha...

#eh, dah jd mcm ruangan chat plak kt sini, wahaha

avatar
Abby
AUTHOR
September 2, 2012 at 2:47 PM delete

Sya pun nak tulis psal akak . Tpi , takde idea .

avatar
September 2, 2012 at 2:54 PM delete

@kunci locker

amboi . tak habes maw perkena orang ! haha . tu laa . tu laa . dah jadi macam ruangan CHAT pulak .

#waduhh..waduuhh..

avatar
September 2, 2012 at 2:55 PM delete

@Abby

ehh , tak payah lahh , malu i !:D

avatar
Abby
AUTHOR
September 2, 2012 at 3:02 PM delete

Buat ape nak malu2 . Akak kan blogger tegar . Blogger fames . Blog pun cntikk . Popularrr pulak tu . Masuk mjalah dh bnyak kali . Tak heran laa .

avatar
Jue Derella
AUTHOR
September 2, 2012 at 3:09 PM delete

ble lyssa nk buat segmen? nk join laju2 nie...

avatar
September 2, 2012 at 3:37 PM delete

LYYSA .. BUAT LA SEGMEN .. HEHE .. TINGIN NAK JOIN ..

avatar
kunci locker
AUTHOR
September 2, 2012 at 4:20 PM delete

hahaha, soronok sgt pekena org...kih9.. hah, best gak kalo ruangan komen jd cm ruangan chat, bru nmpk meriah blog huhuhu

avatar
September 2, 2012 at 5:01 PM delete

me too..tengah tunggu jugak.. nak sangat join GA dari Lyssa.. :)

btw nice review..ohsem!

avatar
Lily
AUTHOR
September 2, 2012 at 5:12 PM delete

congratzz to all winner la...bertuah blogger-blogger kita niyh...

avatar
shidaR
AUTHOR
September 2, 2012 at 5:20 PM delete

@Hafizzi Aziz apit hahaaaaa :P kat sini rupanya...dia...

avatar
shidaR
AUTHOR
September 2, 2012 at 5:20 PM delete

@Lyssa Faizureen jom kita cepukk dia jom hahaaa :D

avatar
shidaR
AUTHOR
September 2, 2012 at 5:23 PM delete

thanks lyssa :)
akhirnya....heheee..padan ler..rsa mmgil2 nk kesini ^_^

avatar
September 2, 2012 at 5:32 PM delete

@shidaR

hehee . aicehh ! kak shida ! bila dh dapat cheque , boleh la belanja Lyssa kan ?:D

avatar
AkmaDanira
AUTHOR
September 2, 2012 at 5:41 PM delete

alamak malunyaaaa kene review >.<'
Baiklah Akma akan besarkan sikit tulisan heeee xD
thanks utk kak lyssa sudi review :)

avatar
September 2, 2012 at 6:39 PM delete

Bestnye... Congrats! Jom visit >>> http://blognitisyapunya.blogspot.com

avatar
shidaR
AUTHOR
September 2, 2012 at 10:03 PM delete

kak shida mmg ade smthing tuk lyssa tau hehee..tguuuuuuuu~

avatar
Remy hazza
AUTHOR
September 3, 2012 at 12:45 AM delete

lyssa....
Thanks so much !!!!! akhirnya........
terima kasih pasal review blog abg remy yg tak seberapa tu..... insyaAllah , mana2 widget yg serabut tu akan diremovedkan......

mekasih byk2!!!! jasa mu dikenang.....

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
September 3, 2012 at 1:19 AM delete

dengan pipi yg tersorong-sorong sy bertnya... bila nak review sy pulak....??/ haha...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/kenalilah-bapa-anda.html

avatar
September 7, 2012 at 10:05 PM delete

kak lyssa guna template blog aper ni? cantik le..nak jgk..

avatar
Mia Liana
AUTHOR
September 21, 2012 at 12:37 AM delete

tahniah ya kepada semua pemenang review ini... ;)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers