Tips : Rahsia Lyssa Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat

26/09/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Fuhh . Tak bley blah punye tajuk entri . haha . RAHSIA lah sangat . Mentang-mentang nama blog pun dah ber-secret bagai . huahua . LYSSASECRET ! Hoii . LyssaSecret okeh . Memang penuh dengan rahsia di dada . Ops! huhu .


Dah dah . Entri kali ni Lyssa nak bongkar satu rahsia Lyssa yang Lyssa amalkan jika tumbuhnya cendawan jerawat kat muka ! Siapa suka kalau jerawat penuh kat muka kan ? Tapi , cara ni bukanlah cara tradisional ke apa . Lyssa nak bagitau produk yang Lyssa gunakan untuk hilangkan jerawat dengan cepat . hihi . 

Lelaki or perempuan yang jaga muka mesti ANTI gila kat Encik/Puan Jerawat kan ?
Meh meh sini Lyssa tunjukkan produk apa yang Lyssa guna untuk hilangkan jerawat !




Yeah ! Clean & Clear Active Clear Speed Clearing Gel ..


Ada yang pernah nampak tak benda ni ? Pernah tahu tak wujudnya benda ni ? Ada yang dah pernah try benda ni ? Ok kan ? *mula la soklan bertubi-tubi nak lyssa lemparkan pada korang!


Bagi siapa yang tak pernah tahu wujudnya benda ni . Mai Lyssa cerita sejak bila Lyssa guna Clean & Clear  Speed Clearing Gel ni . Actually , Lyssa guna lama dah sejak 2009 . hok . Berapa tahun ek ? Kira sendiri !

Dan ianya ternyatalah berkesan . Dulu masa Lyssa duk hostel ada kawan Lyssa perkenalkan benda ni . So Lyssa pun cubalah try produk ni . Dulu muka Lyssa dalam seminggu tak sah kalau tak keluar 2 3 ketul jerawat kat muke . hek .* malu nak kabor . tapi itu lah hakikatnya . Bila tumbuh je jerawat dengan cepat , Lyssa basuh muka Lyssa dan terus picit gel ni dan terus tepek guna jari kat jerawat tu . 

Kita gunakan benda ni dalam 2 kali sehari . Pagi dan malam (sebelum tidur) . Dan hasilnya akan kita nampak pada esoknya bergantung kepada jenis kulit kita dan jenis jerawat . 
Kadang-kadang dalam 2 3 hari baru jerawat tu hilang . hihi . 

hoho . Semalam tetiba jerawat tumbuh kat muka Lyssa . And bangun pagi tadi , tengok jerawat tu dah hilang . Macam magic kan ? hikhik . Memang saaangat berkesan . Lyssa tak pernah tukar produk untuk hilangkan jerawat lagi selain guna produk ni . 

Tapi bila korang guna and rasa macam tak sesuai dengan kulit korang better hentikan lah ye . Takut jadi benda lain pulak . Tapi kalau rasa nak cuba boleh je . hehe . Gel ni kecik je pun tapi isinya banyak ! 10 gram . 

Berapa harga gel ni Lyssa ?
HEE . RM 10 hinggit ! Tak tahu lah mahal ke tak bagi korang ? Tapi masa Lyssa mula - mula beli dulu terasa mahal . Now tak dah sebab dah tahu ianya memang berbaloi ! hee . But now harganya Lyssa tak pasti berapa . Tapi tak lebih RM 15 laa . 

Kat mana nak cari gel ni Lyssa ?
ALAA . Kat kedai farmasi ke pun ada . Tengok yang ada jual banyak-banyak produl Clean & Clear . For sure ada juga benda ni . Tapi kalau nak senang dapat , korang cari kat Guardian ataupun Watson . hehe . Lyssa cari kat situ je ! :D

Ye ? Ada apa-apa soalan lagi nak tanya ? Kalau ada , sila tanya di ruangan komen entry ni ye.

Terima Kasih Sudi Baca .

*Kalau rasa esoknya nak date dengan bf , cepat2 korang tepek gel ni kat jerawat tu tau . InsyaAllah . Hilang lah dia dan tak malu lah awak nak keluar dengan boyfiee awak tu . ekeke .

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

104 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sha my heart
AUTHOR
September 26, 2012 at 1:13 PM delete

wah, best la produk ni kasi jerawat kecut.
Nasib baik jerawat skrg dh malu2 nak keluar. Hehe.

avatar
S4R4H SWIFT
AUTHOR
September 26, 2012 at 1:32 PM delete

Wah nak ikut lah macam berkesan at muka sarah aja maklumlah muka Sarah nih kalau boleh nak sikit kan jerawat because truth is everybody don't like pimple right ?
Siapa yg kata RM 10 tu mahal memang Kedekut Hahaha .

avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
September 26, 2012 at 1:41 PM delete

owh dulu pun pernah pakai.. masa bujang la.. memang berkesan.. sekarang tak guna lagi.. macam dah lupa dah kewujudan dia.. nak try lagi la..

avatar
Myera Nyera
AUTHOR
September 26, 2012 at 1:44 PM delete

jemput bace ^^

http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/09/cerpen-cinta-hanya-kita.html

avatar
Remy hazza
AUTHOR
September 26, 2012 at 1:45 PM delete

tu jerawat manja lyssa.... kalau jerawat batu boleh hilang jugak ker ?

avatar
September 26, 2012 at 2:17 PM delete

kalau pencuci guna produk jenama lain. then guna gel tu boleh ke tak? ke kena guna pencuci clean & clear jgak?

avatar
September 26, 2012 at 2:27 PM delete

@Fatin Farliana

hee . pencuci muka jenama lain pun boleh je ^^

avatar
September 26, 2012 at 2:27 PM delete

@Remy hazza

jerawat batu tak sure ? tapi kalau nak mencuba , tak salah ^^

avatar
September 26, 2012 at 3:12 PM delete

patut le licin jer wajah Lyssa

avatar
Rosniena
AUTHOR
September 26, 2012 at 3:31 PM delete

betul tu jerawat manja bolehler..nak guna kena tahu kesesuaian jenis jerawat gak..heheh

avatar
MR simple
AUTHOR
September 26, 2012 at 3:31 PM delete

wow best2 nak cuba~ kalau jerawat batu hilang ke?

avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
September 26, 2012 at 4:22 PM delete

dlu da pnah cube..mmg jrwt kecut tp dier da tglkn kesan hitam kt jrwt..hukhuk...mybe sbb xkne ngan kulit

avatar
Aida Omar
AUTHOR
September 26, 2012 at 4:27 PM delete

kalau aida sesuai pruduk alaisya.. jerawat kecut tak sampai 3 hari.. hehe

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
September 26, 2012 at 5:10 PM delete

x pernah try lg bnda alah ni..

avatar
September 26, 2012 at 5:55 PM delete

rmai yg kata clean n clear ni bgus... nak try la, sejak serabut dengan kuliyah ni, banyak sangat jerawat mula bertandang ke muka.. aishhhhhyyyyy

avatar
September 26, 2012 at 6:14 PM delete

sama lah ngan sy kak lyssa..
sy pun pkai gel nie..
tpi sy biase 1 week bru ilang..
biasala..jrwat jnis besar2..hihi
by the way mmg owesome gel ni..=D

avatar
September 26, 2012 at 6:35 PM delete

Amboiiiii tudung harimau bintang...

avatar
September 26, 2012 at 6:42 PM delete

ada rasa gatal-gatal tak waktu letak kat muka ?

avatar
September 26, 2012 at 6:46 PM delete

ada rasa gatal2 tak waktu pakai?

avatar
shafira aida
AUTHOR
September 26, 2012 at 6:58 PM delete

clean and clear ni mmg elok pun :) fira pakai pencuci muka die pun elok

avatar
ϟ N▲MR ϟ
AUTHOR
September 26, 2012 at 7:15 PM delete

Assalamualaikum :) Kak Lyssa . Atia Nak Tanyaa . Akak Tahu Tak Macam Mane Nak Hilang Kan Bintik-ii Hitam Dekad Mukaa ? Hope Akak Dapat Membantuu :')

avatar
12Priceless
AUTHOR
September 26, 2012 at 7:55 PM delete

Hoiii. Nak try. Nak try. Haha. Eklan gila. Clean n Clear tak bayar kat akak lyssa ka? :D

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
September 26, 2012 at 8:00 PM delete

hohoho ! nak try jugak. tp kulit snsitif bleh pkai x? mka yui nie b'minyak, jrwt n pori besr kdbaq lah !

avatar
Khalilah MNor
AUTHOR
September 26, 2012 at 8:52 PM delete

Jerawat... +.+
Kalau kulit berminyak? Ada tips?

avatar
Nurul
AUTHOR
September 26, 2012 at 10:07 PM delete

Err. Kalau Nurul boleh tak pakai ? Nurul umur 12 tahun. Tak tahulah boleh pakai ke tidak ??

avatar
September 26, 2012 at 11:57 PM delete

es0k pergi beli terus lah ... benci jerawat !!

avatar
NugRuL SakuRa
AUTHOR
September 27, 2012 at 12:04 AM delete

masalah sy nih...jerawat dah kurang TAPI parut jerawat nih.....boleh ker guna gel nih lyssa utk hilangkan parut jerawat??

avatar
Najwa Ayuni
AUTHOR
September 27, 2012 at 12:06 AM delete

Nak try jugak laa. Hehe :D
Thanks sis for this tips! :)

avatar
boni kacak
AUTHOR
September 27, 2012 at 12:37 AM delete

wah! patutlah muka dia licin!! hehehehe

avatar
September 27, 2012 at 12:49 AM delete

klw puan jerawat belum timbul tak payah pakai lah eh ? ekeke kita bwh umur lagi lor xD tapi its okay , boleh suh mak belikan jeer.. thanks akk lebiuuu ♥

avatar
September 27, 2012 at 10:25 AM delete

Wuahh , nak try laa , taknak bagi muka berminyak..nty mula laa nk tumbuh segala nya.. haha..jerawat laaa , ketuat laa , ruam laaa , bisul laa ... *eh bisul pun ada ke di muka ? haha*

avatar
najihahfara
AUTHOR
September 27, 2012 at 10:54 AM delete

T3 mycin pun elok jugak lysaa :)

avatar
Cik Wani
AUTHOR
September 27, 2012 at 1:55 PM delete

pernah try produk ni dulu. okay jugaklah kat wani. tapi kesan dia tak instant kat kulit wani. ambil masa 3-4 hari jgk. :)

avatar
September 27, 2012 at 3:09 PM delete

kak lisa . saya dh try . mmg berkesan :')

avatar
Dkna Abza
AUTHOR
September 27, 2012 at 3:23 PM delete

jerawat tu hormon jer.. :)

avatar
Skiemon Mon
AUTHOR
September 27, 2012 at 8:26 PM delete

hahahhaahahah....kalau sesuai dgn muka xpelah..

avatar
September 27, 2012 at 10:36 PM delete

dear lyssa faizureen... mata awak sungguh cute lah... mohon kahwin dengan ana huhuhu

avatar
Nur Syafinas
AUTHOR
September 27, 2012 at 10:52 PM delete

siyesly .,
rase nak try .!

avatar
KorN
AUTHOR
September 28, 2012 at 7:39 AM delete

lain org lain jenis penyesuainya dan lain produk yg bersesuaian.. kne cuba byk produk nak tgk kesesuaian dengan kulit kita nie... btw tq lyssa... tp korn lebig selesa pakai follow me pny produk.. dah sesuai yg tu, xnak dah pkai yg lain

avatar
Sue Saari
AUTHOR
September 28, 2012 at 8:23 AM delete

dulu bujang2 jerawat mmg gemarkan muka cik sue...tpi skrg sejak kawen, preggy pastu bersalin jerawat dah malu2 pulak nak kuar...hehehehe

avatar
Anonymous
AUTHOR
September 28, 2012 at 4:28 PM delete

Clean & clear hanya smpingan . klau ta pkai pun , muka boleh je comey , cantik . Dengan , gunakan air wuduk . kan bgus ?? Semasa , hendak sapu ke muka , niatlah dengn berdoa , berdoalah apa yang kita nak , nak putih , licin , apa-2 je . Dengn niat kerana Allah , insyaAllah Allah makbulkan . Tak salh pun guna produk pncuci muka .

avatar
September 28, 2012 at 6:42 PM delete

muja baru habiskan t3 yang roll tu,, nak try yang ni la pulak,, :D

avatar
steffany daph
AUTHOR
September 28, 2012 at 7:17 PM delete

produk clean and clear memang bagus :D

avatar
OnE_nIeZuKa
AUTHOR
September 28, 2012 at 7:21 PM delete

haii..marilah join giveaway makeup saya.. hadiah banyak n istimewa...
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-nak-makeup.html?showComment=1348826054198#c3725501722144349540

avatar
miss fluffy
AUTHOR
September 28, 2012 at 7:35 PM delete

mcm best je produk ni...kita guna Aiken..okey jugak^^

avatar
nana ohsem
AUTHOR
September 28, 2012 at 11:06 PM delete

Kak Lyssa , sy da guna mcm-2 na hlg kan jerawat , agak-2 guna clean n clear nih okayy ta ? tpi jerawat sy xbyk pun , kecik-2 je ,

avatar
TanpaNamaDer
AUTHOR
September 29, 2012 at 8:31 AM delete

@Dkna Abza kiranya kalu berjerawat ... hormon x stabil la tu hehe

avatar
Eny Yusnizar
AUTHOR
September 29, 2012 at 11:04 AM delete

dh lama tak ada jerawat sejak pakai garnier heheheheh

avatar
September 29, 2012 at 1:24 PM delete

sys,klaw bdk skolah rndah yg dh tumbuh jrawat tu boleh gune tak?Ade effects ape-2 tak klaw bdk-2 gune?

avatar
Irna ahmad
AUTHOR
September 29, 2012 at 4:39 PM delete

Da try tapi xsesuai. Saya sesuai safi balqis :)

avatar
Pinky MoMMa
AUTHOR
September 29, 2012 at 8:48 PM delete

baru jumpa lyssa in person..kulit dia memang cantik..kagum dik kagum huhu..comel sangat budak ni.. ^^

kakak pinky momma hehehe

avatar
September 30, 2012 at 11:33 AM delete

bestnya tapi momoy alergik dengan product C&C ni

avatar
HAJAR
AUTHOR
September 30, 2012 at 7:17 PM delete

Waa...
Patutlah muka cantik berseri-seri..:)

avatar
September 30, 2012 at 11:31 PM delete

dyg slalu gune oxy 10 ok gak. ^_^

avatar
shidaR
AUTHOR
October 1, 2012 at 9:21 AM delete

hehee..xpenah cuba xpe blh try lyssa hehe..BF kalo dah syg kua 5 6 ketol pn mash blh terima heheeee xgitu lyssa?? :p

avatar
Muaz Faris
AUTHOR
October 1, 2012 at 5:52 PM delete

lyssa ada guna ni ke masa kat KLCC tu.. patut la tak dapat.

avatar
October 1, 2012 at 6:42 PM delete

dik lyssa,
abg long leh tenyeh gak ke mende alah ni kat jerawat abg long?

kn gebu plak kulit muka abg long..hihihi

avatar
sherotpetot
AUTHOR
October 1, 2012 at 9:04 PM delete

wahh nak try la..
makin banyak jerawat kt muka skrg ;'(

Nak skinny jeans worth RM150, jom join contest
http://bawalbiru.blogspot.com/2012/10/tag-like-contest.html

avatar
October 1, 2012 at 11:32 PM delete

Budak-budak yang baru menempuh akil baligh memanglah jerawatnya merecup...TAPI orang tua pun tumbuh jugak...ahaks .

avatar
October 2, 2012 at 10:32 AM delete

kulit muka sy x sesuai dgn clean n clear.... currently using T3.. same effect...

avatar
Yousof
AUTHOR
October 2, 2012 at 10:33 AM delete

Bedak sejuk + asam jawa tak dilupakan.. hihihi

avatar
faizfakhirin
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:39 PM delete

Nak Beli la satu..untuk buang Jerawat kt gigi.

avatar
Crew Fathi
AUTHOR
October 2, 2012 at 12:40 PM delete

Oh... cam tu... Hohoho,.. dah lama muka wa x ada jerawat.. Hehehe.. ^_^

avatar
syasya namaku
AUTHOR
October 2, 2012 at 9:38 PM delete

syasya nak try juga la...tapi syasya sekarg guna safi balqis

avatar
Soffiya
AUTHOR
November 30, 2012 at 11:03 PM delete

waah , sesuai utk oily skin x ?

avatar
Isma Emilia
AUTHOR
December 1, 2012 at 4:43 AM delete

best nye..jerawat sy degil sikit,susah nak kecut... :(
btw plese click here, tq
http://incomepart.com/ref.php?page=act/ref&invcod=116667

avatar
MIA
AUTHOR
December 6, 2012 at 12:02 AM delete

emm.. sy pnye jerawat ny susa sikit nk kecut.. cm mne ekk?? agk2 ley hilng jugk ke??

avatar
MIA
AUTHOR
December 18, 2012 at 5:27 PM delete

agk2 nye dlam bpe minggu bley hilng??

avatar
eimah siti
AUTHOR
January 2, 2013 at 7:05 PM delete

nak try gak la...cik siti slalu pakai oxy...huhu

avatar
Joseph
AUTHOR
January 6, 2013 at 6:04 PM delete

saya da penah pakai clean and clear.. tapi x berkesan.. saya pakai oxy.. setiap orang kulit berbeza-beza...

avatar
Joseph
AUTHOR
January 6, 2013 at 6:05 PM delete

dan lagi satu.. ambil air wuduk dan selawat sebanyak 3 kali.. :)

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 23, 2013 at 6:55 PM delete

alhamdulillah dr dulu smpai skunk ni msih blom ade jrawat kat muka :)

avatar
Nurin Irdina_
AUTHOR
February 19, 2013 at 3:05 PM delete

Hii :) Saya punya Clean & Clear tu tertulis 'acne cleaning apa ntah. Nanti Nurin try beli produk yang Kak Lyssa Amalkann :0

avatar
Nurin Irdina_
AUTHOR
February 19, 2013 at 3:13 PM delete

Hii ! Kak Lyssa boleh tak Nurin copy+paste entry ni ? hehe . thanks tauuu :)

avatar
luna evans
AUTHOR
March 28, 2013 at 1:47 AM delete

tension bila jerawat tumbuh dekat muka

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 18, 2013 at 10:22 PM delete

Saya dah guna produk ni..tapi still tak berkesan...

avatar
Misz Winnie
AUTHOR
July 10, 2013 at 4:33 PM delete

kak lyssa . sy dah takde jerawat sgt tp parut je yg banyak . malu lah :'( so produk nie boleh guna ke ?

avatar
Misz Winnie
AUTHOR
July 10, 2013 at 4:34 PM delete

kak lyssa , sy takde jerawat sgt tp parut kesan jerawat tu yg banyak . kdg-kdg malu . so boleh tak sy guna produk nie ?

avatar
Fatimah Tony
AUTHOR
March 22, 2014 at 5:10 PM delete

Perkongsian yang sangat menarik admin. Menurut kajian dan respon dari pengguna vitamin E, mereka mengatakan bekas parut jerawat serta parut luka hilang dan meninggalkan kulit yang bersih dan cantik selepas mengambil vita E secara oral dan menjadikannya sebagai masker. Ada yang mengambilnya secara konsisten, untuk 3-4 bulan, bukan sahaja parut hilang, malahan jerawat pun dah tak timbul lagi. Saya ada kongsi testimoni mereka di sini, http://bit.ly/1f7OeYq

avatar
Uzma Farisha
AUTHOR
June 23, 2014 at 2:31 PM delete

sekarang harganya Rm 14.90

avatar
September 4, 2015 at 10:42 AM delete

stresss sangat kalau naik jerawatttt...

avatar
September 4, 2015 at 10:43 AM delete

satu lg tips , bngun pagi basuh dgn air suamm setiap pg. insyaAllah ..

avatar
Emy Effendi
AUTHOR
September 9, 2015 at 5:47 PM delete

#singgahsini

kalau muka jenis kering? ada tips tak? hehe

avatar
September 19, 2015 at 7:55 AM delete

serius ke menjadi? huhuuum. nnt nk try.

avatar
September 19, 2015 at 7:56 AM delete

serabut sekarang sebab jerawat kat muka.. hurmmmmmm

avatar
yaya_flanella
AUTHOR
December 9, 2015 at 10:19 PM delete

Dulu pernah pakai lepas tu tak konsisten la tukar2 la apalah huhu tapi boleh cuba semula ni. Tq bg tips :)

avatar
Cik Kyra
AUTHOR
February 22, 2016 at 5:04 PM delete

terima kasih atas perkongsian.. :)

avatar
ida muaniez
AUTHOR
February 23, 2016 at 9:04 PM delete

termasuk jerawat degil mbak?

avatar
June 28, 2016 at 9:13 AM delete

Jom Dapatkan PRoduk Vzera Nano Luminous - Swiss Made kualiti dengan Harga terendah di pasaran. Jeragat, Jerawat degil2 sume boleh hilang dengan krim ni. Beribu feedback yg berjaya...

www.facebook.com/vzeraHQ

avatar

Google+ Followers