Profile Baru Untuk Twitter + Header For Twitter

21/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Setelah sekian lama orang bertanyakan pada Lyssa mengenai ini , baru sekarang Lyssa berkesempatan untuk update di blog . Mengenai apa ?

Oh ye . Wahai para pengguna Twitter tegar di luar sana , Lyssa yakin dan pasti ramai dah yang tahu Profile Twitter kita dah boleh letak header kan . Ada yang sudah tahu . Dan ada yang masih tercari-cari jawapan bagaimana nak letak header di profile twitter . 

Ramai juga yang tanya Lyssa macam mana Lyssa letak gambar Sexy Lips macam kat bawah ni :


 



Kalau nak nampak lebih jelas , terus ke ---->> TWITTER LYSSA (follow sekali lah ye alang-2t tu)

Haaa . So , dalam entry ni Lyssa nak ajarkan bagi yang tak tahu dan teringin sangat nak buat macam profile Twitter Lyssa tu ye . Sharing is Caring . *Tak payah lah nak kedekut ilmu sangat kan . Tak kemana pun . Kena tarik semua ilmu2 tu sekelip mata kang baru tahu .. 

*ahaa . gurau je :) K . 

1. First korang tekan button setting yang ada kat sebelah atas kanan .

 


2. Tengok belah kiri , ada perkataan DESIGN kan ? Tekan kat situ :

 


3. Then scroll down bawah sikit , korang akan nampak customize your own :

 


4. Ok . Yang bahagian header tu , korang upload lah gambar yang korang nak letak . Make sure size nya bawah 5MB

5. Bagi yang nak tukar link color , korang boleh click je warna yang korang suka kat bahagian link color tu .  


6. Dah selesai ? Tekan Save Changes !

7. Ok . Sekarang pi la kat profile Twitter korang tu . Tengok . Menjadi tak apa yang korang nak ?

Menjadi ? Good ! Bagi yang tanya , apa function buat benda ni ? Alaaa . Tak de lah function apa pun . Kalau lelaki rasanya , jarang kot yang letak . Perempuan banyak laa yang buat . Konon-2 nak cantikkan lagi lah profile twitter tu ek ? HAHA . Apa-apalah . Asal korang bahagia . Eceh :p


=Selamat Mencuba=


 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

26 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nabila Izzati
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:45 PM delete

saye nak cube sekarang jugak !

Reply
avatar
Syada Syadot
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:47 PM delete

thanks kerana mengajar .. :)

Reply
avatar
Qieera
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:47 PM delete

awsome sis lyysa! thanks yaa. love you hihi :*

Reply
avatar
PILOT LOVER
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:53 PM delete

lyssa kenape ye kite punyer twitter xada header mcm lyssa tu pun..hurmm sedih :(

Reply
avatar
October 21, 2012 at 2:58 PM delete

@PILOT LOVER
ye ke ? takkan kot ? tak de yang change header or tak de terus Customoze Your Own tu ?

Reply
avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:58 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Hanif Redland
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:59 PM delete

Baru tau mcm mna..hehe..thank lyssa..

Reply
avatar
Nini Mohd
AUTHOR
October 21, 2012 at 3:02 PM delete

dah letak header semalam. hehee~
thanks lyssa follow twitter sy. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Reply
avatar
October 21, 2012 at 3:13 PM delete

dah lame benor x bukak twitter..xtau lak ade header bagai..hehe

Reply
avatar
Remy hazza
AUTHOR
October 21, 2012 at 4:02 PM delete

remy takde twitter...he3...tapi ohsemm ...sebab dah boleh buat header cam fb tu ye.....

Reply
avatar
MRS Rongoks
AUTHOR
October 21, 2012 at 4:17 PM delete

dh buat. twitter lg best .hikss

Reply
avatar
Atira Ameer
AUTHOR
October 21, 2012 at 7:05 PM delete

hari tu , mncari2 jgak .. tdi nmpk entry kak lyssa , terus exchange design blog .. hohooo , masehh !

https://twitter.com/AmeerLegacy

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
October 21, 2012 at 9:22 PM delete

wah..twitter pun dah ada header ler..hehehe

Reply
avatar
syazana amira
AUTHOR
October 22, 2012 at 11:32 AM delete

thnx lyssa, nana dah try.. menjadi :)

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
October 22, 2012 at 11:50 AM delete

sy xde twitter..sekian...haha

Reply
avatar
October 22, 2012 at 11:54 AM delete

yana dh buat dhh , dh tahu dhh , tp nice tutor untuk yg belum tahu ye :D

Reply
avatar
Cekodek
AUTHOR
November 15, 2012 at 2:00 PM delete

kite x de pn benda tu...
just background je la..header x de..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 26, 2012 at 4:45 PM delete

saye nak cube sekarang jugak !Jugak !

Reply
avatar