Home
tutorial
Tips-Tips

21 October 2012

Profile Baru Untuk Twitter + Header For Twitter

21/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Setelah sekian lama orang bertanyakan pada Lyssa mengenai ini , baru sekarang Lyssa berkesempatan untuk update di blog . Mengenai apa ?

Oh ye . Wahai para pengguna Twitter tegar di luar sana , Lyssa yakin dan pasti ramai dah yang tahu Profile Twitter kita dah boleh letak header kan . Ada yang sudah tahu . Dan ada yang masih tercari-cari jawapan bagaimana nak letak header di profile twitter . 

Ramai juga yang tanya Lyssa macam mana Lyssa letak gambar Sexy Lips macam kat bawah ni :


 



Kalau nak nampak lebih jelas , terus ke ---->> TWITTER LYSSA (follow sekali lah ye alang-2t tu)

Haaa . So , dalam entry ni Lyssa nak ajarkan bagi yang tak tahu dan teringin sangat nak buat macam profile Twitter Lyssa tu ye . Sharing is Caring . *Tak payah lah nak kedekut ilmu sangat kan . Tak kemana pun . Kena tarik semua ilmu2 tu sekelip mata kang baru tahu .. 

*ahaa . gurau je :) K . 

1. First korang tekan button setting yang ada kat sebelah atas kanan .

 


2. Tengok belah kiri , ada perkataan DESIGN kan ? Tekan kat situ :

 


3. Then scroll down bawah sikit , korang akan nampak customize your own :

 


4. Ok . Yang bahagian header tu , korang upload lah gambar yang korang nak letak . Make sure size nya bawah 5MB

5. Bagi yang nak tukar link color , korang boleh click je warna yang korang suka kat bahagian link color tu .  


6. Dah selesai ? Tekan Save Changes !

7. Ok . Sekarang pi la kat profile Twitter korang tu . Tengok . Menjadi tak apa yang korang nak ?

Menjadi ? Good ! Bagi yang tanya , apa function buat benda ni ? Alaaa . Tak de lah function apa pun . Kalau lelaki rasanya , jarang kot yang letak . Perempuan banyak laa yang buat . Konon-2 nak cantikkan lagi lah profile twitter tu ek ? HAHA . Apa-apalah . Asal korang bahagia . Eceh :p


=Selamat Mencuba=


 
 

26 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Nabila Izzati said...

saye nak cube sekarang jugak !

Fiesya Amiera said...

twitter dh mju ..

Syada Syadot said...

thanks kerana mengajar

Syada Syadot said...

thanks kerana mengajar .. :)

Qieera said...

awsome sis lyysa! thanks yaa. love you hihi :*

Lyssa Faizureen said...

@Nabila Izzati
ye . selamat mencuba !! xD

Lyssa Faizureen said...

@Fiesya Amiera
dah makin majuuu !! hehe :)

Lyssa Faizureen said...

@Syada Syadot
yerp . sama-sama ^_^

Lyssa Faizureen said...

@Qieera
love you too !!! hhehehe xD

PILOT LOVER said...

lyssa kenape ye kite punyer twitter xada header mcm lyssa tu pun..hurmm sedih :(

Fiesya Amiera said...

@Lyssa Faizureen tu lah .. dh maju ..

Lyssa Faizureen said...

@PILOT LOVER
ye ke ? takkan kot ? tak de yang change header or tak de terus Customoze Your Own tu ?

Nabila Izzati said...
This comment has been removed by the author.
Hanif Redland said...

Baru tau mcm mna..hehe..thank lyssa..

Nini Mohd said...

dah letak header semalam. hehee~
thanks lyssa follow twitter sy. ;)

http://ninimohd.blogspot.com

Nabila Izzati said...

@Lyssa Faizureen dh jadilah .. Thanks Sys !!

luqman zakaria said...

dah lame benor x bukak twitter..xtau lak ade header bagai..hehe

Remy hazza said...

remy takde twitter...he3...tapi ohsemm ...sebab dah boleh buat header cam fb tu ye.....

MRS Rongoks said...

dh buat. twitter lg best .hikss

Atira Ameer said...

hari tu , mncari2 jgak .. tdi nmpk entry kak lyssa , terus exchange design blog .. hohooo , masehh !

https://twitter.com/AmeerLegacy

boni kacak said...

wah..twitter pun dah ada header ler..hehehe

syazana amira said...

thnx lyssa, nana dah try.. menjadi :)

Mira Adzlia said...

sy xde twitter..sekian...haha

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

yana dh buat dhh , dh tahu dhh , tp nice tutor untuk yg belum tahu ye :D

Cekodek said...

kite x de pn benda tu...
just background je la..header x de..

Anonymous said...

saye nak cube sekarang jugak !Jugak !