Sweety , OH Sweety !

20/10/2012

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Tengok lah haaa . Dah berapa lama dahku tak menarikan jejariku di atas keyboard ni kan ?
Sampai ada yang tanya , "bila Lyssa nak update ni ?"

Maaf bagi yang nanti-nantikan update dari Lyssa ye . Ntah tak tahu kenapa ada perasaan yang suh JANGAN UPDATE ! JANGAN UPDATE !

Eh , tolong laa . Kenapa ? Perlu ke ada perasaan macam tu ? Shuhhh ! Nyahh kau dari hidupuku . Pergi jauh-jauh laa . Biar aku selalu ada mood nak update blog lah hoiy . Kesian kat pembaca setia blog aku ni  . Ah .

Bagi yang ada SUBSCRIBE Facebook Lyssa mesti ada yang terbaca or ternampak satu status Lyssa pasal kucing Lyssa 5 hari lepas kan ?

Ini dia :

 


Memang betul pun . Masa tu memang sedih gila kot . Siapa yang ada kucing je rasanya boleh faham apa yang Lyssa rasa masa tu . Sedih gila kot ! Waa :(

Memang tak dapat bayangkan kalau betul-betul la dia tak balik and hilang and mati macam tu jaa . Tu pun aku rasa bersyukur gila sebab dia balik walaupun cacat cela luka basah pecah habis muka dia . At least dia balik . Alhamdulillah . 

Ni gambar sebelum muka dia luka-luka . tengok ni ! Comel kan ? ekekek xD

 
 

 Ni pulak masa muka dia bengkak luka-luka . Time ni bulu dia dah kering lepas mandikan ..

 
Tengok laaa . Nak bukak mata pun dah tak larat :(

 
Hidung dia pecah . Mata sebelah kiri luka . Nasib tak buta . Kat dagu pun luka .
Gigi dia patah , atas patah sebatang , gigi bawah patah sebatang . Kaki pun luka darah jugak ... Macam-macam aihh . 


Apa yang Lyssa buat just buh ubat gamat je . Bagi minum air . Dia nak makan pun tak larat masa 1st day kena tu . Selalu bagi dia makan ikan rebus je . Ikan kayu ataupun ikan temenung .

4 hari jugak lah Lyssa tidur dengan dia . Jaga dia . HAHA . Macam orang pulak dia kan aku layan macam tu . ekeke . Untung SWEETY ! 

Dan selama 4 hari tu dia semakin pulih dan sekarang dah berani nak keluar rumah walaupun tak keluar pagar . Keluar just duduk ambil angin je . hehe . Dulu kalau tengok kucing lain nak cari gaduh , kemain dia pulun nak gaduh balik . Kali ni tengok kucing , kelam kabut masuk dalam rumah . Takut . Fobia . Trauma la kot . haha . kesian . kesian . 

Ni kat bawah ni gambar Lyssa ambil semalam .Wahh ! Elok dah muka dia :)


 

Dah makin sihat dah dia . hehe . Boleh dah lari sana sini panjat tingkap , panjat almari semua . So , sekarang tak de lah risau sangat . Nak bagi dia keluar rumah pun dah takut sebenarnya . Nasib dia pandai "beyakkk" dalam toilet . ekeke .  Kalau tak , jenuh jugak tuhh . huhu . :)


Ok . Kat bawah ni adik dia . Nama NOTTY . Kadang-kadang dia jaga jugak abang dia tu . haha . 

 

*Dua-dua jantan ok . Nama ja macam pompuan ! haha :D
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

61 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Xiao Xandria
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:41 PM delete

comey sweety tu ! nice entry kak lyssa

avatar
October 20, 2012 at 3:45 PM delete

siannya Sweety :( Hana takde kucing tapi mmg kesian kalo tengok kucing atau binatang2 peliharaan lain cedera camtu.. :(

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:45 PM delete

Bagus bagus! Untunglah bagi sesiapa yang bela kucing. Ustazah saya kata, Setiap kali kucing bernafas, dia berzikir pada Allah. Sikit sebanyak kita as penjaganya dapatlah syafaatnya juga ^^ :)

avatar
Lily Puteh
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:46 PM delete

alolo , comel je kucing kak lyssa . hee :) lepas ni sebelum sweety keluar rumah , kak lyssa kena pesan kat dia dulu tau . dulu org selalu buat mcm tu :p

avatar
isha Epal
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:47 PM delete

:) wah sweet la akak..

avatar
Nur Izzati
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:48 PM delete

Betul kak Lyssa,sedih kalau kucing hilang.Sweety kak Lyssa gaduh dengan kucing lain kot..nampak cm gaduh tu..

avatar
Nayli Izzati
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:56 PM delete

Wahhh !!! Alhamduliaallah .. Nasib Baik Dah Sihat !! Bila Hilang Tu Kak Lyssa? :)

avatar
Cik Nur
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:57 PM delete

sedihnya tgk muka dia cedera.
nur kalau jadi lyssan meraung dah rasanya..huhu..

dan betul apa yg lyssa cakap, org yg ade n sayang kucing je fahamm..huhuhu

avatar
Nayli Izzati
AUTHOR
October 20, 2012 at 3:58 PM delete

Elok Dah Kea Sekarang Ni? HEHE

avatar
October 20, 2012 at 4:01 PM delete

nak nangis baca tentang kucen...
sob sob sob

avatar
Are~q!Lah
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:03 PM delete

bestnye boleyh bela kucing :(

avatar
Raihana Husni
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:03 PM delete

Syukur Allhamdullilah. Ana doakan supaya dia tidak didera lagi. :) -Cutezraihana

avatar
Julia Affandi
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:04 PM delete

Nasib baik dh okay..btw..comelnya☺

avatar
yana yani
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:08 PM delete

waa.bestnyer...ada kucing...kucing yana dah takda..kalau nak tahu kisahnya..bacalah entry blog yana..walpon sekejap..kenangan itu tetap ada..:).

avatar
Kitty Girl
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:23 PM delete

Kesiannya....Teringat kucing kita dulu2.....ada 15 ekor dan semuaaaaaaanya kita sayang :(

avatar
Afifah Hayati
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:36 PM delete

sama la kucing kita . kalau nampak kucing jantan yang lain , mesti takut . mula2 berlagak sangat , bila buka pintu terus masuk rumah .

avatar
October 20, 2012 at 4:41 PM delete

comel...geram sis tgk kucing..

avatar
Chocoberrypie
AUTHOR
October 20, 2012 at 4:41 PM delete

hope sweety get well soon :D

avatar
October 20, 2012 at 4:44 PM delete

eeeeeeeeeeeeee sian sweety :(

avatar
October 20, 2012 at 4:52 PM delete

Keciannye kucing Lyssa . Rasa kalau saya punya kucing pon saya nak menangis gakk.
Apa-apa pon kucing kak Lyssa dah selamat . Saya pon tumpang Happy // Jangan lupa update lagi ye. Babay =)

avatar
Anisa Azira
AUTHOR
October 20, 2012 at 5:15 PM delete

Mungkin masatu dia gaduh dengan kucing lain dan demam . Macam kucing Anis haritu . Dia gaduh dengan kucing lain . Pastu dia terus demam . Dengan keadaan hidung bernanah, nak berbunyi pun dia tak mampu . Anis bagi panadol hari semakin hari dia sembuh . Dan bila kucing lain gadoh, dia lah yang pertama masuk rumah . Mungkin sebab tu agaknya Kak Lyssa . Jaga dia baik-2 ye Kak Lyssa :)

avatar
Mrs. Sarah
AUTHOR
October 20, 2012 at 5:28 PM delete

Alhamdulillah... ni adelah kuasa Allah s.w.t... kami tidak bagaimana suatu hari boleh terjadi begini, hanya Allah saje yg tahu. Bersyukur la ye... Kak Lyssa, kirim salam saya kepada kedua-dua kucing kesayangan Lyssa ye. Walaikumussalam. ;)

avatar
Cik Ain
AUTHOR
October 20, 2012 at 5:37 PM delete

lah ingtkn betina haha ..

avatar
Aina Sofea
AUTHOR
October 20, 2012 at 5:43 PM delete

Huh , nasib baik dia tak apa2 . Jaga kucing da macam jaga anak ! Haha .. Comel kucing tuu , kak !

avatar
Yui Bieyna
AUTHOR
October 20, 2012 at 6:20 PM delete

Eii, tomeyynya Sweety n Notty Kak Lyssa ! Dulu kechik2 je. Skunk nie besaq kedebaq ye ! Makin tomeyyy ! ^_^

avatar
Cik blogger
AUTHOR
October 20, 2012 at 7:01 PM delete

wah, ctk kucing dia...hihihi

avatar
October 20, 2012 at 7:06 PM delete

comelnyew kucing kak lyssa.. gebu jep..

avatar
aina
AUTHOR
October 20, 2012 at 7:51 PM delete

cute !! tapi kesiannya dia..

avatar
Nur Syafinas
AUTHOR
October 20, 2012 at 8:13 PM delete

menakutkan muka yang sakit tuh ..
sebaik makin pulih ..

avatar
Nurul Asyqin
AUTHOR
October 20, 2012 at 9:06 PM delete

kak lyssa, mak sy ckp x leh amik gmba haiwan. tkot nnti dye mati atau hilang terus.(xtau btol ke x) tp dlu prnh amek gmba kucing, 2 mggu lpas tu kucing tu mati. :(

avatar
miz ruha
AUTHOR
October 20, 2012 at 9:13 PM delete

kesian sweety... faham dengan perasaan lyssa bila kucing tak balik rumah... kak ruha pun selalu tunggu kucing balik... ada tu sampai 2 hari tak balik... risau tuan dia...

sweety dah hansome balik... suka3...
sweety n notty sangat hansome.. ^_^

avatar
Aliff Haikal
AUTHOR
October 20, 2012 at 9:57 PM delete

Lah jantan ke kucing ? >.<

avatar
October 20, 2012 at 10:42 PM delete

kucing kak lyssa comel :3 teringin nak ada kucing :'/ dah 4tahun tak bela kucing :'(

avatar
October 20, 2012 at 10:45 PM delete

alhamdulillah dah sehat . ap-ii pun, kucing-ii tu mmg omel :) hee~ jage baik-ii ea akak ?

avatar
Nazurah
AUTHOR
October 20, 2012 at 11:18 PM delete

Same mcm kucing sye jgk.. penah sekali balik umah.. kulit bhgian perut dy hbis terkoyak.. last2 kite jgk yg merawatnye.. tp still lasak lg..hehe

avatar
October 20, 2012 at 11:40 PM delete

eumm, kesian kucing tu..dah la comel mcam kak lyssa,. :') nasib baik xde pape sgt..hee

avatar
Hanif Redland
AUTHOR
October 20, 2012 at 11:55 PM delete

comey je dua2 kucing lyssa..hehe..mcm tuan dia gak.. :)

avatar
Mk Syahir
AUTHOR
October 21, 2012 at 9:43 AM delete

get well soon sweety..hehe :p

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
October 21, 2012 at 11:10 AM delete

alololo~kesiannya kucing lyssa..nk nangis sy tgk :(

avatar
gee azie
AUTHOR
October 21, 2012 at 11:37 AM delete

comelnye...
nak bela kucing jugak tapi xboley sebab ada alahan... huhuhu

avatar
Megat Emy
AUTHOR
October 21, 2012 at 12:12 PM delete

bila nak carikan cinderalla tuk si sweety tu?? cian dye membujang.. hahaha..

avatar
Remy hazza
AUTHOR
October 21, 2012 at 2:21 PM delete

kasihan kat sweety...... bergaduh ler tu..... mesti dia jeles sebab tuan punya sweety lyssa....

avatar
Atirah ★
AUTHOR
October 21, 2012 at 4:07 PM delete

kesian kt SWEETY , nasib dah baikk . :D

avatar
Miss Aliya
AUTHOR
October 21, 2012 at 4:07 PM delete

Cian Nyer,Sweety...Nasib Baik Dier Makin Sihat... ;)

avatar
October 22, 2012 at 11:57 AM delete

Untung kucing kucing ni , ada tuan yg baik , bukan setakat baik , cantik pula :)

avatar
Hidayah
AUTHOR
October 22, 2012 at 3:41 PM delete

:D

comel kucing .. comel tuan..

hehe..

(akak pnh dgr org kata kan... kalau kita amik gmbr meow , nti meow tu mesti akan pergi selamanya..)

hurrmm...

tak boleh percaya nti jatuh syirik..
tapi mcm kebetulan tiap kali amik gmbr , ada je yg tak elok berlaku..

avatar
Anis Farhana
AUTHOR
October 22, 2012 at 10:38 PM delete

Alololo~ Kesian Sweety :( Ni mesti kes gaduh :(

avatar
Ejie Najihah
AUTHOR
October 28, 2012 at 10:44 PM delete

sedih kuasa duaaaa :'(

avatar
Rockers Gurl
AUTHOR
December 28, 2012 at 9:38 PM delete

Alhamdulilah nasib baik selamat :)

avatar

Google+ Followers