Lyssa Dahulu Dan Sekarang ....

.Assalamualaikum



 
Ok . Tergetaq aih tangan nak taip nih . Punya lama nye tak taip and baru sekarang terasa nak menaip . harhar . Selalu taip pun kalau nak buat assignment ke apa kan . Dan sekarang baru lah ada mood nak taip kat blog balik . HAHA .
 
Sambil menaip , sambil terfikir .. Ada lagi ke pembaca / followers aku yang nak masuk and baca apa yang aku cuba nak sampaikan ni ? T_T ~~~~~ huwaaaaaaaaaaa ~~~~~~ T_T 
 
Based on the tajuk kan , "LYSSA DAHALU DAN SEKARANG" .. Apa la yang Lyssa nak celotehkan kat sini kan ? Yang pastinya , kalau nak tahu , mai ramai-ramai pakat baca ! 
 
 Hokeh . Kalau dulu , Lyssa yang dulu suka sangat update blog tak kira masa . Ada je masa yang terluang mesti nak update . mahu2 pun dalam 5 or 10 entry gak laa sehari . Ada je benda nak share ngan korang . Paling rajin mesti nak jugak update pasal tutorial walaupun satu entry . Memang suka sangat-sangat nak share kat korang semua kan ?
 
Bukan setakat tutorial . Segala tips , tak kira lah pasal tips-tips blog or tips cinta ke or fakta mengenai lelaki and perempuan ke . Ada je yang Lyssa nak sharekan kan ? Tak kira masa , tak kira waktu. Tangan ni selalu je menari-nari atas keyboard ni . 
 
Tapi sekarang , blog ni dah pun diabaikan , ditinggalkan dan dah pun ditidakendahkan (*erk . ada ke perkataan tu*)  . Apa-apa lah . Asalkan point yang Lyssa nak bagitau kat sini , memang dah lama Lyssa tak update blog . Last haritu pun pasal GiveAway from Nile.com.my .
 
"WHY ???? WHY ??? and WHY ???........." 
 
 
Ok . Rasanya ramai yang tahu , sekarang ni kan Lyssa dah jadi student . STUDY STUDY and STUDY sampai dapat dekan all semester . *syukur!* .  Macam dulu-dulu yang selalu Lyssa update tu , Lyssa tak buat apa-apa . study pun as student sekolah . STPM time tu . Disebabkan kan Lyssa giat berblog dulu , sampai STPM pun kantoi . Kena patah balik ambik Diploma . Sangat rugi rugi rugi membazir masa betul setahun setengah time tu . And then sekarang study as student Diploma In Information Technology di UNIKL MIIT , KL !

Sekarang ni baru la ada kesedaran siket sebab dah banyak Lyssa bazirkan masa dulu . Main - main sangat dalam study . Kan dah dapat result terok ! . Dengan pengalaman macam tu , Lyssa ambil nya jadi pengajaran . Lyssa pun stop BERBLOG ! fokus on study 100% . Blog pun tak selalu . Nak jarang-jarang je . Except lah kalau Lyssa betul-betul free time tu baru update lah kot .. Lyssa tak nak kecewakan parents Lyssa yan terlalu mengharap kat Lyssa . Sampai lah sekarang  , Lyssa dah dapat banggakan diorang . And 8hb ni dah start kelas untuk Semester 4 . Doakan Lyssa dapat Dean List lagi ye ? hihi xD
 
Apa yang pasti . Cuba korang tengok gambar Lyssa dulu dan sekarang kat atas tu . Apa yang beza nye di situ ...?? hahahahah . Dulu Lyssa suka sangat pakai contact lens besaq besaq gedabaq . Tak tahu la awat ceq suka sangat pakai lens dulu . And now dah tak dah . Jadi rasa macam rimas pun ado . And perhatikan gambo tu , Lyssa dulu memang suka lah jugak pakai SHAWL . And now , asyik pakai tudung bawal je . Dah tak berapa suka pakai SHAWL . Dah rasa macam tak sesuai dah dengan muka Lyssa ni hakhak . Ye la . Dulu muka Lyssa tembam elok ja kan ? Sekarang dah kurus sikit . Pipi Lyssa dah tak segemok dulu . haha ~
 
Apa lagi ek ? haaaaaa , tapi kan  . Lyssa dulu and sekarang apa yang sama nye , Lyssa tak matang - matang . Adakah ini genetik daripada mama yang lambat matang . Perangai ? Tak matang lagi kot . Dress up ? Lagi tak matang . Muka ? Lagi la macam budak-budak . hahahaahah . Bila lah Lyssa nak betul-betul matang dari segi dress up , muka and perangai . Tunggu je lah masa nye tu . Walau apa pun , Lyssa tetap bersyukur . hihi . 
 
Rasa macam .... macam tertaip panjang pulak . Takot tak ade plak yang baca apa yang Lyssa taipkan ni . Ni je lah kot untuk kali nii . See yaa next time !
 
 
p/s : Btw , sekarang Lyssa tengok dah tak ramai yang berblog . Kenapa ehkhh ?
 
 ******************Ntah-ntah , comment pun dah tak de dah skrg:( **********************
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

27 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
miya amira
AUTHOR
August 28, 2014 at 1:40 PM delete

mungkin ramai yang bz kot lyssa...
blogwalking sini...

avatar
Farrah MF
AUTHOR
August 28, 2014 at 1:41 PM delete

Salam kenal, Lyssa.
Dari dulu lagi akak suka cari blog ni utk dapatkan tuto blog. Suka sbb explanation very2 clear.
Done follow adik :)

avatar
cik kiera
AUTHOR
August 28, 2014 at 1:57 PM delete

Salam, Hai Lissa... Walaupun dah lama awak tak update blog. Still ramai yang berkunjung diblog awak kan? Apapun awak comel dari dulu hingga sekarang :)

avatar
August 28, 2014 at 4:24 PM delete

lyssa.. tahniah ye. dpt dean list. usaha lagi untuk smester ni.

avatar
Adila
AUTHOR
August 29, 2014 at 4:15 PM delete

hey..lisa...kite hari2 bukak blog awak tunggu awak update....
yeay....akhirnya....hope lpas ni ade la update dalam sebulan 1 entry....hehehehehehe
standard la jadik student mmg bz...anyway tahniah untuk dean list.

avatar
August 29, 2014 at 6:41 PM delete

@cik kiera

huhuhu . tak ramai mcm duluu ..

ade lah sikettt ..... comel ?Boasa2 je leee :p

avatar
August 29, 2014 at 6:41 PM delete

@Busyra Bt Takiyudin


insyaAllah . doakan untuk Lyssa ye yunkkk

avatar
August 29, 2014 at 6:42 PM delete

@Adila



hihihi . insyaAllah kalau free lyssa update yeaaa :p

And thanks :p

avatar
Shamin rizal
AUTHOR
September 12, 2014 at 2:33 AM delete

good luck lyssa....study lek lok... pndak kak lyssa buat html blog...saya masa sem 1 ada belajar html..tapi x pandai nak buat html blog..mohon tunjuk ajar..:)

avatar
September 13, 2014 at 4:53 PM delete

hye lyssa..sy baru start nk berblogging ni..erkkss ade ke ayat tu..anyway dok tgh2 usyar cmne nk edit blog ternampak tuto dr adik lyssa yg comel ni..so sy pon da lompat2 hepi..tp sedih blk sbb blog skrg da new interface..da xde button back to old blog..so cmne nk folo tuto lyssa neh??huhu..lyssa..help me plishhh.. :(

avatar
amy azrin
AUTHOR
September 15, 2014 at 7:57 AM delete

assalammualaikum lyssa gud luck for ur exam k

avatar
September 19, 2014 at 1:19 PM delete

Lysa sekarang nampak lebih matang dan gorgeous :)

avatar
Juwita Helmi
AUTHOR
October 2, 2014 at 2:01 PM delete

salam perkenalan lyssa.. banyak tutorial yg lyssa kongsikan akk paraktikkan di blog akk. maklum lah masih baru untuk berblog.
masih basic lagi. semoga lyssa sudi bagi tunjuk ajar..

avatar
October 5, 2014 at 5:31 PM delete

Hye kak Lyssa.Wani singgah sini ^^ Wani still blogwalking blog kak Lyssa walaupun kak Lyssa dah jarang update.BTW,good luck ya kak Lyssa ! :)

http://wani-siulatbuku.blogspot.com

avatar
anis natasha
AUTHOR
October 12, 2014 at 12:58 AM delete

Hai lyssa.. aceli sllu bukak blog awk sbb nk tgok tutorial .. byk bantu saya.. ;) thnkz

Jemput singgah, follow n tinggalkan jejak dkt blog saya.. byanisnatasha.blogspot.com

avatar
October 12, 2014 at 11:36 PM delete

assalamualaikum lysa, semakin matang dan gaya penulisan pun berbeza sedikit. Keep up on sharing the tips.

avatar
Farah
AUTHOR
October 13, 2014 at 8:50 AM delete

Lyssa sekarang nampak lebih cantik dan ayu. Nampak pun lebih matang. Tahniah ye lyssa, hebat dapat dean list! Akak doakan semoga lyssa lebih lagi berjaya dari dulu.

avatar
Miss Fatyn
AUTHOR
October 14, 2014 at 2:30 PM delete

Student MIIT? Sy dlu DCNET. Tppp. X best sgt kn kolej tu. Harhar. Jahat

avatar
Mama Olin
AUTHOR
October 15, 2014 at 8:02 AM delete

Salam kenal. First time dtg sini.

avatar
November 5, 2014 at 3:56 AM delete

good luck si kecik yg comei...hihihi...
aja aja figthing!

avatar
November 2, 2015 at 3:49 AM delete

anyway.. u are my inspiration.. ngee~~
(/) >///ω///<)/) :・゚✧:・゚ (\(>///ω///< (\)

avatar

Google+ Followers