Cara Menghilangkan Sakit Tekak

ASSALAMUALAIKUM ~

Hi korang ! Oh ye .. Hari ni , Lyssa nak share lah kat korang sikit tips macam mana nak hilangkan sakit tekak .

Cara yang paling senang and simple sangat sangat sangat
 ... Tengok lah gambar kat bawah ni . Hihi


Nampak tak apa tu ? Yep betul !
Aiskrim Vanillaaaaaa . hahahah . Dah 3 hari Lyssa sakit tekak termasuk semalam. Lepas makan je aiskrim ni semalam, hari ni bangun dari tidur terus elok tekak ni . 

Memang sesuai sangat dimakan bila korang tengah sakit tekak even tekak korang ada ulser sekalipun . 

Sape suka tekak sakit ye dak ? So cecepat lah korang pi cari Aiskrim Vanilla tu tak kisah lah , Sundae cone even aiskrim kat kedai runcit pun boleh haih ..

Alah , kalau pergi klinik pun , mesti ada juga doktor yang nasihatkan makan aiskrim vanilla ni :) 

Tapi jangan lah bergantung sangat dengan aiskrim ni  , selitkan juga lah minum air suam atau air mineral ye . Kena minum air banyak sekarang ni . Biasa lah .. Sekarang cuaca kan kurang elok . Panas yang melampau .. Ye dok ? 

So itu je lah nasihat dari Lyssa untuk korang even ada yang dah tahu kan ? :)

Sharing is Caring . Byebye . Luvyou !
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

7 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Maria Firdz
AUTHOR
February 24, 2015 at 12:37 PM delete

Sedapnya... X sakit tekak pun mmg suka mkn... Tapi mmg antra usaha terbaik dan berkesan utk rawat sakit tekak...

avatar
Nuha
AUTHOR
February 25, 2015 at 4:21 PM delete

Haaa...ni pun cara yg nuha suka dan nampak keberkesanannya. Disamping makan vitamin c utk boost immunity.

Jemput ke blog nuha.. entry: rezeki Allah SWT

avatar
ummuawisy
AUTHOR
February 25, 2015 at 4:57 PM delete

Yep..betul lysa, kalau pergi hospital pun diaorang suruh makan ais krim..:)

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
September 3, 2015 at 1:09 PM delete

masa sekolah dulu...akak senior akak pun ada amalkan macam ni..tapi ais cream cornetto..hehehe..hari tu bagi petua ni dekat member opis..digelakkan akak pulak...sedih :-(

avatar
Emy Effendi
AUTHOR
September 9, 2015 at 5:51 PM delete

serious kak?? first time ni tau benda ni,. haha
terus inform kat kakak senior opis. hihihi


nasib baik jalan2 kat blog kak..

avatar
September 19, 2015 at 7:54 AM delete

ya allah! aiskrim tuuuuu . shedapnyerrr

avatar
September 19, 2015 at 7:54 AM delete

saya jarang nak sakit tekak , tp sekali kene , memang lama laa . hikhikk

avatar

Google+ Followers