CARA BLOCK SEMUA GAME DI FACEBOOK

.Assalamualaikum

Hi semua . Ye ! Mungkin ada lagi orang yang tak tahu cara nak block game kat FB . Tahu , ada yang di antara anda semua memang tension and rimas dengan orang yang invite game tu semua kat FB kan ? 

So , sekarang ni Lyssa nak ajar korang cara nak BLOCK game dalam FACEBOOK !

Ikut step di bawah :

1. Korang pergi dekat bahagian SETTING FACEBOOK korang ... 




2. Lepas tu korang tekan bahagian BLOCKING bahagian belah kiri tu .....




3. Then , scroll down sampai ke bawah akan nampak BLOCK APP . Masukkan Nama-nama games atau apps yang korang tak nak diorang invite tu kan .





4. Contoh macam ni lah :


Haa .. Senang kan ?? Macam tu je . Bukan payah mana pun kan ? So , lepas ni tok sah laa nak stress-stressss lagi kalau ada orang invite game kat korang tu ye ...


**EXTRA NOTES : haa , kalau guna phone pun boleh , korang just login FB korang guna internet / google chrome / seumpanya . Kalau guna APPS FB tu memang tak boleh . ok ?


SELAMAT MENCUBA ~








KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

16 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ezuddin
AUTHOR
May 2, 2015 at 2:53 PM delete

wah.. senang je upanya.. malas nak gode2 fb untuk cari, tp since dah ada orang tunjuk ajar, saya ucapkan Thank U! :)

avatar
amie farhana
AUTHOR
May 4, 2015 at 12:56 PM delete

salam kenal , info menarik .jemput la ke blog baru amy http://luahanfarhana.blogspot.com/

avatar
kucen master
AUTHOR
May 4, 2015 at 11:43 PM delete

Tq sharing.dah lama geram pasal ramai sgt invite main game ni

http://kucenmaster.blogspot.com

avatar
May 5, 2015 at 3:45 PM delete

Wah terimkasih mba tipsnya,. auto fokus mlu sama foto sampulnya :D

avatar
eqqa
AUTHOR
May 5, 2015 at 10:58 PM delete

now i know...TQ Lyssa :)

mine: http://sanganaulady.blogspot.com/

avatar
May 14, 2015 at 8:27 AM delete

wah..tq lyssa..kenapa tak terpikir pun sebelum ni ye..hihi

avatar
muja
AUTHOR
May 14, 2015 at 10:40 AM delete

tq lyssa... mmg serabut btul la dengan orang yang tak habis2 nak invite main game nihh

avatar
Putuberbagi
AUTHOR
May 14, 2015 at 6:31 PM delete

Terima kasih tutorialnya..

avatar
Azura Zainal
AUTHOR
May 20, 2015 at 2:39 AM delete

Salam kenal.Terima kasih bebanyak atas perkongsian ni.Memang sedang cari cara nak block invitation utk satu ni hehe

avatar
June 7, 2015 at 10:50 PM delete

Berguna juga cara ni. Maklumlah..banyak sangat kawan-kawan yg ajak main game..

avatar
June 7, 2015 at 10:52 PM delete

Berguna juga cara ni. Maklumlah..banyak sangat kawan-kawan yg ajak main game..

avatar
Emy Effendi
AUTHOR
September 9, 2015 at 5:48 PM delete

kena buat ni. hahaha
selalu kena invite2 ni,. -_-

avatar
September 19, 2015 at 7:53 AM delete

thanks kak lyssa bgitau camne nk block..

avatar
September 19, 2015 at 7:53 AM delete

kekadang serabut sebab beratus noti di fb inv game sahaja. ishhh!

avatar

Google+ Followers