Sudah Mencecah 1000++ Pageview ??

.Assalamualaikum

HAHA ! Sehari dua tak bukak belog ni ... Sesaja usha bahagian post .. Satu post yang sebenarnya konon-konon "HOT" sangat lah kan .. Mesti korang tahu kan .. Cuba teka ? hihi . 

Ok lah . Lyssa bagitau terus lah . Ni ha .. Post yang ini .. haha 






Cuba korang tengok gambar yang Lyssa screenshot kat atas ni . haha . Tengok tajuk yang Lyssa nyatakan tu . Pageview dia ? Dah cecah 1000++ kot . Kalau nak dibandingkan dengan post yang lain , paling tinggi pun 300 je pageviews nya kan ? Paling rendah 100 lebih . 

Maknanya apa ? Entri ni ada hantu kah ? Sampai boleh cecah sampai 1000 pageviews ?

Bukan .. Nak tahu apa rahsianya  ? emm . Sebenarnya .. Pemilihan tajuk entri tersangat penting untuk menarik pembaca masuk terus ke blog kita . Pilih tajuk yang bersesuaian dan fikir cara nak tarikkan pembaca masuk ke blog . 

Contoh macam entri tu lah . Mesti orang lain nak tahu kan , betul ke Lyssa Faizureen berlakon drama Hello Mr Perfect tu kan .. Mesti ada juga yang tertanya-tanya . Sebab tu lah , bab bab pemilihan tajuk ni penting . Jangan main bedal je nak letak apa ...

Kalau nak paling best , letak tajuk tu macam mana cara korang search kat google . Buat sedikit research , kalau korang taip sesuatu tu , tajuk mana yang teratas .. Dan tajuk mana yang berada di page yang pertama . Itu salah satu teknik SEO tau . Kena banyak belajar bab-bab ni . Lyssa pun tak de lah pandai sangat bab SEO ni . Kalau ada kelas , Lyssa lah orang pertama yang akan angkat tangan tau . hihi .. 

So , lepas ni .. Kalau korang nak orang lain masuk blog korang , pilih tajuk yang gempak dan bersesuaian ok ? HIHI ..

TerimaKasihSudiBaca ...

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

13 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
October 4, 2015 at 7:49 PM delete

tajuk gempak.. tp btoila lyssa punye muka sama dengan heroin tu.. sape copy dan sape yg paste? ahahhaha

avatar
Mera Hussain
AUTHOR
October 4, 2015 at 7:59 PM delete

Tahniah lyssa. 1st episod tgok mmg muka macam lyssa. Makin pemes laaa lpas ni. Huhu

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 4, 2015 at 8:30 PM delete

itu baru tajuk je hadik lyssa letak..cecuba betul betul berlakon dik....hari hari hakak hantar mesej kat chatbox blog awak..eh tapi siapa tahu kalau betul ye dak..tapi memang betul...tajuk sangat memainkan peranan penting untuk menari minat pengunjung..

avatar
Akif Imtiyaz
AUTHOR
October 4, 2015 at 8:41 PM delete

Mak aii tajuk dia..hehhee tahniah lyssa..tapi mmg tul la masa mula2 tgk pelakon tu mmg sebijik cam lyssa..

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
October 4, 2015 at 8:42 PM delete

Wooo..Tajuk gempak !Org pun excited nak baca..Ehekkk

avatar
Murni Alysa
AUTHOR
October 4, 2015 at 9:39 PM delete

Tahniah lyssa..thanks 4 tips also

avatar
October 4, 2015 at 9:47 PM delete

tahniah lyssa...tips yang menarik ni..hehe

avatar
October 4, 2015 at 11:31 PM delete

wow bbanyak tu.. tahniah2..

avatar
October 5, 2015 at 1:16 AM delete

tajuk buat org rasa nak baca...tahniah makcik....thanx for the tips :)

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
October 5, 2015 at 12:59 PM delete

Nak buat entry pun pening memikirkan ayat dia...ni tajuk pulak..lagi pening...

avatar
October 7, 2015 at 9:56 PM delete

Hot dah ni Lyssa..bertambah retis la Lyssa ni

avatar
kak gojes
AUTHOR
October 8, 2015 at 11:38 AM delete

kan lyssa retis...hehehe...mmg sebijik la lyssa..pd mata KG la

avatar

Google+ Followers