Tips : Cara Mengatasi Masalah Error Semasa Follow Blog

Assalamualaikum..

Hi enkorang semua ! Fuhhh... Lega sangat sebab dapat settle dah masalah yang membelenggu Lyssa selama ni. Masalah yang selalu menyebabkan urat sarat otak Lyssa tercabut bila memikirkannya. haha.

Apa lagi kalau bukan masalah Error bila nak follow blog orang. Alaaa. Sebelum ni kan, Lyssa ada buat satu entri luahan .. ceh ! kengkonon je lah .. BACA >> DI SINI << 

Bila dah buat entri macam tu, ada pulak someone yang respon untuk tolong Lyssa selesaikan masalah tu. Tu sebab sekarang Lyssa nak kongsikan dekat korang jugak macam mana nak settlekan masalah Whoops, that's an error bila nak follow blog orang lain ..


Selepas sahaja follow setiap step yang ditunjukkan, terus sahaja Lyssa dah terfollow blog orang tu. Fuhh ! Memang rasa lega yang teramat lah kan ... Dari dulu fikir dan harini baru tahu apa puncanya.
Kalau nak tahu, memang Lyssa dah buat semua benda. Cuma 1 benda ni je yang Lyssa tak buat iaitu REFRESH lepas follow blog orang tu. Lyssa ingat ke, lepas tekan button FOLLOW, akan automatik terkeluar perkataan UNFOLLOW. Tunggu punya tunggu, sama je. Nampak macam kita tak follow lagi blog orang tu. Oh ! Rupa-rupanya kena refresh pulak lepas tekan follow. 

Haih, macam-macam masalahnye kann .. Kalau dulu, senang je. Tekan Join This Site, terus terkeluar gambar kita lepas follow. Ni dak .. Kena refresh dulu, baru nampak gambar kita follow orang tu.

Kalau keluar ERROR tu lagi, memang betul kena clear cache cooking and history tu semua. Then, kena tekan refresh pulak lepas follow, and then baru akan keluar macam ni :


Lepas tu tekan je button follow warna oren tu, dia akan kembali ke blog orang yang kita nak follow tu, akan nampak macam nothing happened ! And, kita kena tekan REFRESH dulu blog orang tu, dan baru akan keluar macam ni :



Baru lah kita nampak UNFOLLOW button tu, and baru lah rasa puas dan lega....
Apa-apa pun Lyssa nak ucap terima kasih kepada yang beritahu dan dah siap buat tutorial pun. Korang boleh singgah tengok dan ikut step by step yang pemilik blog tu buatkan . hehe !

Jemput-jemput lah singgah ye ke blog :




Terima Kasih Sudi Baca :)



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

6 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
September 30, 2016 at 9:15 AM delete

sama kes dgn trex baru ni... siap follower gadjet tu x appear.. tp skang dh ok

avatar
September 30, 2016 at 3:20 PM delete

wah ini tips tips tutorial blog yang bagus, salam dari saya blogger Indonesia

avatar
October 2, 2016 at 12:02 AM delete

Ain refresh byk kali ja. kadang2 tu sakit hati jugak. tpi nak follow punya pasai banyak kali pun banyak kali lah. hehee

avatar
November 14, 2016 at 2:06 PM delete

Haha alhamdulillah finally settle!

avatar

Google+ Followers