Tutorial | Cara Nak Turn Off Commenting di Instagram

Assalamualaikum..

Mesti ada juga antara korang yang perasan, sekarang instagram dan boleh 'turn off commenting', maksudnya kita boleh settingkan gambar kita tu supaya orang lain tak boleh nak comment. Selain daripada features terbaru yang Lyssa update baru-baru ni di >> ENTRI INI (klik) << , insta pun boleh turn off comment supaya orang lain tak boleh comment gambar kita.

Tapi sebenarnya, benda ni dah lama dah. Saja la Lyssa update kot-kot ada juga yang tertanya macam mana nak buat. So, dengan info yang Lyssa nak kongsikan ni, settle lah masalah korang yang selama ni tertanya : "Eh, macam mana dia boleh disable comment dekat gambar dia ni ?" Dah. dah. Senang je sebenarnya nak buat benda ni. Mungkin ada yang tak perasan, Lyssa boleh la ceritakan.

1. First, korang pergi instagram korang tu.

2. Post mana-mana gambar yang korang rasa korang nak post.

3. Lepas tu, pergi balik kat gambar yang korang post tu, klik pada 3 titik kat bahagian atas. Macam ni:


4. Nanti akan keluar turn off commenting. Klik kat situ. Then settle !

5. So, sekarang orang lain dah tak boleh comment gambar korang tu.


p/s : Tutorial ini khas untuk mereka yang nak "turn off" sesetengah gambar yang mereka tak nak orang lain comment. Hanya boleh like je. Lyssa tengok banyak juga artis yang suka sangat hide-kan daripada dikomen. Ada pros and cons dia juga benda alah ni. Boleh menimbulkan isu atau apa saja lah kan :D

So, itu sajaaa ~

TerimaKasihSudiBaca ! -xoxo-

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

6 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
December 8, 2016 at 3:42 PM delete

Tertanya2 gak cne artis disable komen.. cmtu rupenye.. hehe..

avatar
December 8, 2016 at 3:49 PM delete

@Noorsha Muhamad

tu la. mesti ada gak yang tertanya2 kan ? Lyssa pun tertanya2 gak memula. so now dah tahu, Lyssa kongsikan pula pada korang yang tak tahu :D

Sharing is caring :D

avatar
Pendekar
AUTHOR
December 8, 2016 at 9:55 PM delete

Waaahhh...

retis jer yang disable komen tu..

nasib PB bukan retis.

hihiks..

avatar
Fatin
AUTHOR
December 9, 2016 at 6:20 AM delete

Haha. Itulah. Function ni sesuai utk artis. I ske lg biar org comment ;p

avatar
December 13, 2016 at 7:15 PM delete

Tulah baru2 ni check insta artis sorang ni. Ehhehh. Tiada komen je. Rupanya ada turn off dah eh

avatar
Aniey Yusoff
AUTHOR
December 29, 2016 at 1:11 AM delete

Lahh gitu je rupanya 😂
Patut pelik tgk ig artis xde komen. Mustahil! Rupanya ini rahsianya 😂

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers