Hampir Setahun Dah Masalah Ni Tak Dapat Selesai ....

Assalamualaikum...

Hi korang ! 

Lyssa nak mengadu something ni .. haha ! Nampak sangat dah tak tau nak ngadu kat siapa dah kan. Biar lah.. Bukan selalu nak mengadu domba dengan pembaca setia blog Lyssa ni kan..

Ermm. Korang nak tahu tak, tahu tak kenapa sekarang ni, Lyssa dah jarang sangat update blog ? hmm. Sebenarnya, bukan saja-saja tau Lyssa nak biarkan blog Lyssa ni berhabuk tak berupdate. Tapi..... Ada satu sebab ni, yang menyebabkan Lyssa malassssssss betullllllllll nak update!

Sebabnya....

Lyssa tak boleh nak paste blog link Lyssa ni ke facebook dah. Facebook kata, blog Lyssa ni dah kena block disebabkan  ada masalah dengan Community Standards diorang. Lyssa sendiri pun tak tau apa kena dengan blog Lyssa sampai diblock oleh Facebook sendiri. Dah hampir setahun kot.. Dah berkali-kali Lyssa report. But nothing happend! Still macam tu jugak. Still tak boleh nak post... Bila nak post je , dia akan keluar macam ni :




Stress gila tau tak bila jadi macam ni ! Asal nak post je, keluar macam ni. Macam-macam cara dah buat, still tak boleh jugak. hmm. Susah lah macam ni.... Banyak kerja Lyssa memang melibatkan facebook. Ni kalau dah jadi macam ni, kan dah susah. Kalau tahu punca tak apa... Ni tak.. Tiba-tiba kata :


"Your post couldn't be shared, because this link goes against our Community Standards."


Hampir setahun jadi macam ni, siapa tak sakit hati. Report dah berkali-kali hantar. Tapi apa hasilnya ? Apa result nya ? Masih sama. Bila check balik report, dia kata "CLOSED".. aduh! Close apa macam tu, kalau tak ada apa perubahan.

Facebook ni pun ada kena mengena juga kan dengan instagram. Now, instagram Lyssa pula dah tak boleh letak link blog kat profile. Dia kata ...



Sama lah jugak... Lebih kurang keluar macam tu. Bila report , nothing happend. Ishh! Diorang ni tak buat kerja ke apa ? Kalau betul la blog Lyssa bermasalah, bagitau la apa masalahnya, at least kita tahu, and boleh ubah. Ni takkk.... Tak tahu pucuk pangkal, tiba tiba nak block kita... ermm.....

Itu lah pasal, hilang terus mood nak update apa-apa kat blog.

Jangan sampai dahku buang blog ni, buat blog baru kang........ Grrrrrrrr.......


p/s : kalau ada siapa-siapa yang hadapi masalah yang sama, atau nak share apa-apa bagitau lah ye. Lyssa dah tak tahu dah nak buat apa dengan masalah niiii....

Terima kasih.
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

11 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miawwww
AUTHOR
November 19, 2019 at 6:52 PM delete

Sorry siss,, mmg tk tau pape psl benda nii,, harap" sis tk benti blogging lgg

avatar
Fairuz Aqilah
AUTHOR
November 20, 2019 at 11:27 AM delete

Alamak! Tak pernah kena sebab memang jarang nak share blog dengan followers di fb atau ig because it’s better that way for me. Tapi kalau jadi masalah macam lyssa ni, is it because someone reported your blog ke macam mana erh. Pelik jugak ni.

avatar
Naddy Elysa
AUTHOR
November 20, 2019 at 3:51 PM delete

kesian kak lyssa... sy pembaca setia blog akak patut senyap je blog akak huhu.. semoga urusan akak sentiasa dipermudahkan... aamiin

avatar
Empayar Utama
AUTHOR
November 21, 2019 at 5:49 PM delete

Eh samalah masalah kita. Kalau dah ok upkan post baru ya. nak tau juga apa masalahnya huhuhu

avatar
November 21, 2019 at 6:57 PM delete

@Miawwww

Kalau rasa nak berhenti tu mmg tkde,, tapi rasa nak je buat blog baru... tapi tu lahh... sayang pulak kt blog ni kalau nak tinggalkan mcm tu jer...

avatar
November 21, 2019 at 6:58 PM delete

@Fairuz Aqilah

tu lah... maybe ada yang report... but why ?
kalau lah tahu apa salahnya kan senang.....

avatar
November 21, 2019 at 6:58 PM delete

@Empayar Utama

itulah..kalau dah tahu juga, jgn lupa bgtau yer caranya mcm mana..

avatar
jiarizaira
AUTHOR
November 24, 2019 at 11:17 PM delete

Ada cuba buat report or direct dgn FB Comunity Standard tu tak?

avatar
November 27, 2019 at 12:49 AM delete

@jiarizaira

yer.. ada buat report juga... and tak jadi apa...

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon