Betul ke Lelaki Lebih Ego Daripada Perempuan ?

Betul ke lelaki lebih ego daripada perempuan?
  Korang setuju tak ? Or korang rasa macam mana? Lelaki lebih ego daripada perempuan ke atau sebaliknya? Kalau tanya kat Lyssa , jawapannya simple je....

Lyssa Kurang Setuju! 

For me, memang betul generally lelaki lebih ego daripada perempuan tapi bukan sepanjang masa dan bukan semua lelaki macam tu.
Ada masa dan ada ketikanya , Perempuan lebih ego daripada lelaki ok.!!
Sebab itu Lyssa katakan yang Lyssa kurang setuju dengan statement lelaki lebih ego daripada perempuan. Lyssa perempuan, so sah-sah Lyssa tahu.hahahaha!
Memang, kalau fitrahnya. Orang akan kata lelaki ada level ego yang tinggi kaw-kaw daripada perempuan. Itu memanglah.
Tapi, kalau difikirkan logik akal. 
Baik lelaki mahupun perempuan. Dua-dua makhluk bernyawa. Ada hati, ada perasaan. Tahu marah, tahu jaga maruah daripada tercalar
hahahaha! 
Hello, maruah tercalar balar ni boleh bikin marah ok.
So, waktu-waktu kritikal macam ni.. tak kira dah kot. Baik lelaki, baik perempuan. Masing-masing nak tunjuk yang diri tu ada ego. Tak nak mengalah.  
Tapi, ini bukan all the time lah. Maksud saya, depends pada masalah jugaklah
Tengok situasi.....
Kalau personally pulak, Lyssa mengaku agak ego. Sangat ego pun boleh jugak. hahahaha! Lyssa bagi contoh ok.??
Waktu Lyssa bergaduh dengan "boyfriend". Biasanya, Lyssa bukan type yang akan mengalah time-time tu jugak. muahaha! Lyssa biasanya, akan cakap perkara yang betul (betul bagi Lyssa) dulu and for sure partner pun cakap bagi pihak dia.
Mestilah masing-masing nak menang kan? hahaha! Kiranya, Lyssa tak akan buat ayat macam ni “dah lah, awak betul. saya salahOh, tak pernah ok!! Ego kan?? kan??? bhahaha!!! 
For me, macam nampak lembik gila bila cakap macam tu. For me lah.
Tak tahulah kalau gurl lain selalu buat macam ni and nampak macam baik ke comel dengan boyfriend korunk. hehehe. Kita kan lain-lain. Sorry, kalau terasa hati ehhh.
Sambung balik. Ok, biasanya bila ada problem. Lyssa akan bincang dengan partner tapi memang tak akan senang lenang lah nak bagi dia menang. muahaha! Memang sounds teruk sikit lah tapi nak buat macam mana ek, dah style Lyssa macam tu. Tak mudah mengalah.
For me, kalau dah kita kat tempat yang betul..nak buat apa mengalah kan? Tak fair lah macam tu. Takkan sebab kita sayang kan partner kita tu, kita sanggup buang ego kita dan mengalah macam tu aje
Oh no!!!!
Tak kisahlah korunk  nak kata Lyssa ni ego ke apa. lalalalaalala! haha! :)
wahahahahaha!!! So, korang macam mana pulak? Setuju ke lelaki lebih ego daripada perempuan atau sama pendapat macam saya? Share cerita korang dengan partner pun boleh!! huk3! :))


(:Tinggalkan komen anda oke? :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

9 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
niesz
AUTHOR
January 24, 2011 at 8:56 PM delete

depends gak sbnrnyer..kadang2 ade laki yg lebey ego, kadang pompuan..ermm..yg penting kite x jd sebhgian dr tu..hehe..

avatar
January 24, 2011 at 9:02 PM delete

@niesz
ohhh .! yappp .! btol tuh yunkk ;) ehee . tapi , Lyssa nak kata lah yang Lyssa pun sebahagian drpd tuh . Lyssa memang btol2 ego .:) N Lyssa tak setuju pon yang laki lebih ego dari perempuan ! ehehexxXD :)

avatar
nurul ain
AUTHOR
January 24, 2011 at 9:16 PM delete

saya rasa due2 sama2 ego kowt just laki2 nieyh lebih sikit ego dye

avatar
nelly
AUTHOR
January 24, 2011 at 9:20 PM delete

bergantung pada keadaan juga ..

avatar
January 24, 2011 at 11:20 PM delete

@nurul ain

hihik2! ain , btol tuh , tp , bagi Lyssa lah , dua dua sama jerk ! hik4!:)

avatar
January 24, 2011 at 11:20 PM delete

@nelly

hee ,nelly , yup2! mmg bergantung pada keadaan ;))

avatar
am DOYLE
AUTHOR
January 28, 2011 at 4:42 AM delete

scara jujur both're ego, same and equal :) P/S bole bgtau lagu/pnyanyi apa yg brkumadang dlm blog hmpa .)

avatar
January 28, 2011 at 7:41 PM delete

@am DOYLE

hahax! btol tuh .C:
EQUAL .! hahaxD

avatar
Anonymous ™
AUTHOR
January 21, 2012 at 12:55 AM delete

Salam, bagi pandangan anon perempuan lebih ego dari lelaki sebab gf anon lagi kuat ego =)

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers