Tutorial : Create Read More

Salam korang ~
 Today , Lyssa nak teach korang macam mana nak create Read More ok ?:)

Bagi sesiapa yang teringin sangat nak tahu kan ?
Lyssa ada ini untuk teach korang !
Oke :))

1. Buat entry korang macam biasa . Lepas satu perenggan , korang click pada button insert jump break  di bawah perenggan tersebut. Lihat contoh di bawah ok?

Before

After

2. Then , korang type lah entry korang macam biasa , then publish ! Pastu , lihat hasilnya ok?

*Kalau korang preview , tak akan jadi  taw! so , korang kenalah publish untuk lihat hasilnya :)

Selamat Mencuba!!


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

39 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
February 3, 2011 at 11:33 PM delete

hello kakak comel :) ain nak tanye bole x ? mcm mne nk buat yg "TOP OF THE PAGE TU"? hehehe sury klau nyusahkn kakak comel :))

avatar
February 4, 2011 at 5:21 AM delete

@AIN ADILAH ღ

oke . oke . nnty. akk buat kan tuto nye k?:))

avatar
April 18, 2011 at 6:42 PM delete

akak, read more untuk old editor ade tak?

avatar
AmiraRosli
AUTHOR
June 7, 2011 at 4:38 AM delete

lisa, kenape sy punye takdek insert jump break tuh?? tak boleh buatlaa

avatar
June 8, 2011 at 2:57 PM delete

kaq ,, apasal adeq pnya x jd yah law nak buat ne ? x leh tekan d bwh plk yg booleh tekan mcm terkeluar lah mksud adeq ,, cba akaq tgk
http://budakthekecykgurl.blogspot.com/

avatar
June 12, 2011 at 6:24 PM delete

npew aku wt xjd...huuhuuux cdeyy

avatar
neeza
AUTHOR
June 21, 2011 at 4:47 PM delete

Lyssa : Adik lyssa, akak nk mntak adik tlg ajar akak, mcmane nk buat button read more tapi nk ade kaler dan gambar kartun. Contoh mcm button REPLY lyssa tue.
tqvm.

avatar
July 9, 2011 at 2:17 PM delete

~ Syss Lyssa , nak tnya ! kn syss da buat vid tuto sal mcm mna nk buad header tu ann ? saya still ta bule buad agy lha , mmg kna gna adobe photoshop ke ?

avatar
July 17, 2011 at 1:48 AM delete

tak boley nak insert jump break. sebb tak der. how eh?

avatar
Cik Wunny
AUTHOR
July 29, 2011 at 12:30 PM delete

lyssa>button jump break xde pon..camner ni??

avatar
hyatt^^
AUTHOR
August 18, 2011 at 2:01 AM delete

kenapa my blog xde button jump break tu ye? kena guna template ape2 ke?tq dear

avatar
BIODATA
AUTHOR
August 22, 2011 at 8:02 PM delete

kak faiz ? haha nak tanya.saya ada blog.ada ada buat new page.saya pun nak try buat tutorial.page untuk tutorial saya dah ada tapi saya nak buat kat page tuh macam list tutorial .orang tekan baru tengok tutorial saya.macam mana nak buat list untuk tutorial kat page blog tutorial sayahttp://theboysfromheaven.blogspot.com/ tuh blog saya.harap akak dapat tolong :(

avatar
Fara @ Ain
AUTHOR
September 2, 2011 at 7:18 PM delete

ta jadi lhaa kak lyssa . create read more pun sy tataw pe bende . na try bwat n na tngok benda apa gakkk . cam ner nih ?

avatar
Unknown
AUTHOR
September 19, 2011 at 9:10 PM delete

KAK, DA BUAT DA. DA JADI DA. TAPI TAK BOLEH TKAN LAA, PHAM KE TAK YE?

avatar
syahana
AUTHOR
October 4, 2011 at 2:23 PM delete

dah buat dah . tq :D

avatar
kitterw umie
AUTHOR
October 15, 2011 at 6:16 PM delete

salam...kak.nak tanye ..
macam mana nak wat page yg boleyh letak wink link mcm yg kakak wat utk page tutorialnieh..boleyhtlog ajarkn x?

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:48 PM delete

salam,,,mcm mnew niew lyssa?dlm blog syew tuk create read more dh x leh wt!abz 2 cm new?simbol nya dh x de!mnew dia pergi ekk?

avatar
eqa sulaika
AUTHOR
October 24, 2011 at 8:50 PM delete

slm,,,lyssa cm new niew?syew dh x leh wt create read more 2 sbb simbol nya dh hlg!abz 2 cm anew?maa diew pergi ekk?

avatar
nang.it86
AUTHOR
November 20, 2011 at 3:16 PM delete

tq 3x sangat.. info ni sangat beguna utk newbie macam sye...
nasib baik ada tips ni
:D

http://andragogi08.blogspot.com

avatar
lola
AUTHOR
November 22, 2011 at 3:22 PM delete

@Lyssa Dollixious lisa, cne na hilangkan navbar ?

avatar
December 13, 2011 at 6:10 PM delete

kakak . kenapa eh saya punya blog tak dah publish post . tapo apa yang saya post tadi tak ada ??

avatar
Fyrah
AUTHOR
December 15, 2011 at 8:38 PM delete

wahh , menjadi laa !!! thanks kak lyssa !! muahxx !

avatar
Ainul Jeff
AUTHOR
December 17, 2011 at 4:58 PM delete

lysaa... cmne nk read more? xreti laaa

avatar
happy gurl
AUTHOR
January 5, 2012 at 7:16 PM delete

thanx kak..da jadi da..
<3 u!! ^_^

avatar
February 28, 2012 at 10:33 PM delete

k.lyssa....klau post yg dh lame 2 dh x leh buat 'read more' ke?sy dh cuba tp jdi untuk new post je...

avatar
Shazlianie
AUTHOR
November 24, 2012 at 2:12 PM delete

akak saya buat tak jadi pon
tolong saya

avatar
zaliza amrol
AUTHOR
November 24, 2012 at 10:37 PM delete

LAAAA...SENANG JE RUPENYE??TQ LYSSA

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 18, 2013 at 9:29 AM delete

nampak macam senang. tapi buat tak menjadik.. o.O

avatar
nuratika aziz
AUTHOR
December 16, 2013 at 5:01 PM delete

hello kak lyssa.erm,nak tnye.macam mana nak buat 'anda mungkin juga meminati' yang memaparkan post2 lama dalam blog.yang blogger selalu letak dekat bwh entri terkini diorang.cmne ekk?

avatar
Iyqa Gani
AUTHOR
June 26, 2014 at 9:05 PM delete

Assalam. Thanks for your tutorial. really helpfull. utk see more nie kan. perlu buat utk setiap entry ke?

avatar
February 9, 2016 at 6:26 PM delete

utk setiap entry pun nk kena buat yg sama ke.
ada tak yg terus untuk buat read more tu utk semua sekali terus?

0125241445
shazanamhdsobri@gmail.com
www.ceritaumiabi.com

avatar

Google+ Followers