Tutorial : Letak Background Gambar Pada Blockquote

Salam semua~
Wah !Lama betul Lyssa tak buad tutorial !
Pada sesiapa yang nak tahu cara nak letak Background Gambar Pada Blockquote , 
Mari sini , Lyssa ajar kan :)


1. Login > Dashboard > Design > Edit HTML

2. Dengan menggunakan fungsi Find (ctrl + F), cari kod berikut :

.post blockquote { 

3. Kemudian di bawah kod tersebut, letakkan kod ini.

background-image:url(url gambar);

* Url gambar , korunk boleh amik di sini :) Photobucket!
* Korunk carilah background yang korunk suka kat situ ok? (search je ape2! :)

4. Siap . Save :)

p/s : Pada sesiapa yang tidak tahu cara penggunaan blackquote . Mari sini , Lyssa teach korunk ! 






1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buad blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 yang Lyssa tunjukkan at atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!

Selamat Mencuba :)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

142 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sehaa
AUTHOR
February 12, 2011 at 1:48 PM delete

lyssaaaaa,pelik nye.takde pon link .postblockquote tuh?da tekan expand pon takde.

avatar
February 12, 2011 at 5:43 PM delete

@sehaa

ohhoo , kalau tak ada senang jer . lyssa pon tk jadi pada mula nya dulu . then , Lyssa guna otak Lyssa utk copy kod tuh , and paste kt bawah pahagian post..

paste cm niyh...

.post blockquote {
background-image:url(url gambar);

avatar
eVariena♥
AUTHOR
February 27, 2011 at 11:49 PM delete

cmne nih..x jmpe pn .post blockquote 2..

nk paste ktne??

avatar
February 28, 2011 at 3:18 PM delete

@eVariena♥

ohh. kalau tak jumpa , just paste kod yg tak jum[a tuh , di bawah bahagian post . oke ??

avatar
eVariena♥
AUTHOR
February 28, 2011 at 3:58 PM delete

dkt edit html jgk ke..?

bwh post yg mane satu..?

avatar
February 28, 2011 at 4:15 PM delete

@eVariena♥

yea.. kat edit html lah :)

kat ada lebih kurang cm niyh lah ..

**-----------------Post---

ada kan .??

letak bhagian bawah dia k .? :))

avatar
Amy Yassin
AUTHOR
March 2, 2011 at 5:10 PM delete

jadi lah :D tapi takde border lah .. nk kasi ade border dia camne?

avatar
March 2, 2011 at 11:26 PM delete

@Amy Yassin

kalau nak buat border . kt cini ;)

http://www.lyssasecret.com/2011/02/tutorial-flash-blockquote.html

avatar
March 10, 2011 at 1:59 PM delete

lyssa , ape tu blackquote ? x fham lah kak ! :'(

avatar
March 10, 2011 at 5:26 PM delete

@ain nurfatehah

cuba tgk kt entry niyh . ada tulis selamat mencuba tak .? ada kan .? itu lah blockquote . kotak mcm tuh ;)

avatar
Sofie Ezzaty
AUTHOR
March 11, 2011 at 11:44 PM delete

@Lyssa Dollixiouskak lyssa , takde pon code yg nak dicari tu .. kenape sofie semuanya takde erk ?

avatar
March 11, 2011 at 11:51 PM delete

@Sofie Ezzaty

kalau tk de kod .post blockquote {

juz paste di bawah bahagian **-----------post tuh ..

avatar
Sofie Ezzaty
AUTHOR
March 20, 2011 at 12:16 AM delete

@Lyssa Dollixiouskak lyssa , mcm mne nak buadd kat bwah heeader tu erk ?

avatar
March 20, 2011 at 1:09 PM delete

kak..mcm mne nk buat banner arr...

avatar
March 20, 2011 at 1:13 PM delete

@Sofie Ezzaty

nak buat cm ner .? nk ajar pon tk reti . HAHA! . tk reti nk buat tuto nyer lah ..

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
March 20, 2011 at 11:36 PM delete

sys dea x kuar background, but eiyka try post, biar eiyka try p kat post blockquote baru dia kuar border.

avatar
March 21, 2011 at 10:28 PM delete

@Eiyka Yusof

lol... tk thu pulak npe ley jdi cm tuh ...

try p tgk tutorial flash blockquote..

avatar
Hanis Zakirah
AUTHOR
March 23, 2011 at 5:02 PM delete

paste bawah post pun x jadi la :(

avatar
eVariena♥
AUTHOR
March 29, 2011 at 1:44 AM delete

fuhh,,sekian lme mencube..br jd arini..hehe..thanx sys.. :)

avatar
Nyna ana ♥
AUTHOR
April 17, 2011 at 12:11 PM delete

akak, saye dalam bidang komputer2 nie saye tak reti saye nak tnye kak macam mane kakak ambik gambar kt ats dalam post nie.. macam mne? yang gambar blockquote..

avatar
Anis Ahmad
AUTHOR
April 17, 2011 at 2:15 PM delete

bwh post mksd nye kt mne kak lyssa? kt compose ke edit html? x phm laa...

avatar
Nor Aishah
AUTHOR
April 25, 2011 at 12:31 AM delete

lyssa , knapa eek. kalau kita buat tu. jadi tapi post background jf transparent. Boleh x bagi dia macam biasa, cuma blockquote tu ja yang ada background

avatar
Nor Aishah
AUTHOR
April 25, 2011 at 3:11 AM delete

finally, jadi..fuhh sejam nak buat baru siap..Alhamdulillah.

Thx, kk lyssa ya...thx sgt2

avatar
Sya...
AUTHOR
May 17, 2011 at 1:42 PM delete

x fhm laa..
wat cam ner??

avatar
Nazura Hanim
AUTHOR
May 21, 2011 at 2:14 PM delete

tengs kak lyssa ! saie mmg slalu gne tutorial aka yg bergune nih ... saie dah lame cari tutorialnih .. rupe2nye ade ! takpasan 1

avatar
Lysa Lianne
AUTHOR
May 31, 2011 at 4:20 PM delete

yeah ! sha jdy ,, thanks sangad3 kak ,, dha bnyak kli cri tuto ltak blockquote tpy msty x jdey ,, tpy tuto kkak jdey ! thanks sangad3 !!

avatar
azreen sofia
AUTHOR
June 4, 2011 at 2:10 PM delete

mcam mne nak bwat nyh.. x jmpe un.. n yg kne bwat edit html *post----------------- uh, x phm...

avatar
June 12, 2011 at 9:37 PM delete

Assalam lisa..
yg yg nisa wat kt blog nisa nie ka...ihihi

avatar
RayQuaz
AUTHOR
June 15, 2011 at 5:20 PM delete

ta da un code .post blockquote { kak lyssa :(

avatar
sarahanicaha
AUTHOR
June 26, 2011 at 5:34 PM delete

faham,,
tpi asal dye lmbat sangt k.lyssa,,huhu:(

avatar
July 1, 2011 at 11:45 PM delete

akak lyssa . semua code yg akak lyssa suroh cari x jmpa lah . . mcm mne neyh . ?

avatar
July 4, 2011 at 11:58 AM delete

lysa , i'd try tp huhhh . failed , help me yep . ;)

avatar
July 11, 2011 at 4:54 PM delete

akk , sye dh buat dh yang semua ni , tapi napee bile post je , tkde background , jadi kosong je , tk kuar pon blockquote tu , dh try byk kali dh , :( huhu

avatar
Yukie Neko
AUTHOR
July 18, 2011 at 11:25 AM delete

ta dpt na wt blockquote...>< crik kt edit HTML ta jmpe...T^T

avatar
~sHaR!Na~
AUTHOR
July 20, 2011 at 12:17 PM delete

done jua akhirnya..gumaoh...

avatar
chid saas
AUTHOR
July 21, 2011 at 9:59 PM delete

assalamualaikum . saya nak tanye sikit . boleh ? ape bende blockquote tuh ? sori . saye nie baru nak belajar . hmm : D ~

avatar
Mia Mandy
AUTHOR
July 24, 2011 at 6:42 PM delete

hai...kalau x jumpa code ni .post blockquote { macam maner erk??? (newbie, x tau pape)...

avatar
anieyz
AUTHOR
August 14, 2011 at 1:12 PM delete

lysa ! xjd larr...cm ne neyh ?? :(

avatar
zulia shahira
AUTHOR
August 16, 2011 at 12:55 AM delete

lysa..
cmne nie...
sume x phm...
td kate de kat edit html..
tp ade byk la kat c2.. nak msuk yg mne tah..
pas 2, gmbr blockquote 2 nak dpt dr mne??

avatar
Miss Thia
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:40 AM delete

Thanks Sis Lyssa :) Jadi !

avatar
August 19, 2011 at 10:42 AM delete

Kak lisa, x jadi lah.. :'(

avatar
Nani Chan
AUTHOR
August 23, 2011 at 11:59 AM delete

Salam Lyssa...
akak dh cbe buat... tp asyk xjd je.. die jd [about;blank]...
asl ek ??
lg 1, yg url 2, nk copy yg mne ??
IMG ke, HTML ke, Direct Link ke or Email & IM ??
pless...
akak dh lme nk pkai blockqoute...
kcwe la ble xdpt buat..

avatar
Adra
AUTHOR
August 25, 2011 at 11:43 PM delete

Lyssa , background dah menjadi . . tapi , adra highlight ayat to , pasto tekan button blockqoute to . tapi tak menjadi pun . kat tempat blockqoute to kosong . tak de tulisan yang di blockqoute . cm mane ?

avatar
salsabilla
AUTHOR
August 28, 2011 at 2:32 AM delete

blockqoute tuh mcm mne ? nak try..tpy x thu..hehe

avatar
Bunga Cengkih
AUTHOR
September 1, 2011 at 3:13 AM delete

yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!
thanks lisa =)
kena wat sampai dapat ni.. haha..
practise make perfect!

avatar
September 16, 2011 at 11:35 AM delete

Kak lysssa ,, saya tak jumpa blockqoute yg kak lyssa suruh cari tuuuu ,, Saya ada baca Sehaa\
Comment tuu ,, mne yang **-----------------Post--- yang tuu ?? tak jumpa lah ! yang saya jumpa /* Posts
----------------------------------------------- */

saya dh try Letak
.post blockquote {
background-image:url(url gambar);

kat bawah tuu , But something wronglah !

avatar
nabilasyafiqa
AUTHOR
September 28, 2011 at 9:12 PM delete

cool la :)
thanks :)
hehehehe..

avatar
cyew arina!
AUTHOR
September 30, 2011 at 8:37 PM delete

sys,,kte xjmpe la code tuuu...

avatar
Xee Xa :)
AUTHOR
October 1, 2011 at 5:18 PM delete

tk jadilah kak lyssa , knpe ye ?

avatar
October 1, 2011 at 5:32 PM delete

kak lyssa saye x jumpe pon .. help lah . pastu nk wat camne:

avatar
Zylee Rahman
AUTHOR
October 6, 2011 at 3:30 PM delete

akak, kenapa bila saya nak buat blockquote dekat post tak boleh?

avatar
nuru anahh
AUTHOR
October 7, 2011 at 1:49 PM delete

try buat and then menjadi, Sukanya ! tenks cik lyssa <3

avatar
Nuyui Capika
AUTHOR
October 8, 2011 at 7:26 PM delete

yelah lyssa...sya pun sama cam husna...da bwat bgitu tp xble save...ada sometink wrong...camna 2??

avatar
Cik Anis
AUTHOR
October 11, 2011 at 8:36 PM delete

ala.. k.lyssa x jadi lah.. bnda tu boleh save, but when been preview.. x kluar pon..

avatar
Nur Ainun
AUTHOR
October 11, 2011 at 9:32 PM delete

@Lyssa Dollixiouskak lyssa cmne ni x jumpe laa kod .post blockquote & **-----------------Post--- ???

avatar
October 14, 2011 at 9:51 AM delete

tak jumpe punn kod tue sis lyssa..

avatar
Aqila Farah
AUTHOR
October 21, 2011 at 1:11 PM delete

akak lyssa . senang2 bole tak akak bwaddkan untuk saya ? if kalau takbole pon takpe . kila tak paksa . (:

avatar
hanis nadiah
AUTHOR
October 21, 2011 at 11:05 PM delete

akak.. x paham langsung????

avatar
cikMimy
AUTHOR
October 22, 2011 at 12:39 PM delete

kak lysa,macam nak nangis je.takjadi lah kak :( Dah ikut step,tapi takjadi jugak.grr :(

avatar
October 22, 2011 at 2:11 PM delete

kenapa tade pon .post blockquote { tu kat edit html ? hurm :(

avatar
Athirah
AUTHOR
October 28, 2011 at 2:12 PM delete

akak lyssa .. erm , utk url gambar blockqoute tu nk kne copy DIRECT LINK atau HTML CODE ?

avatar
shera
AUTHOR
October 28, 2011 at 4:11 PM delete

@Lyssa Dollixious Kak lyssa , macam mane nak wat nie..tak faham lah.(.post blockquote)nie tak jumpe pon...

avatar
October 30, 2011 at 1:17 AM delete

Kak Lyssa , acane ni . Saya nak buat blackqoute tu . Takjadi pun . code dia pun takde dekat dalam Edit HTML tuhh . code ni **-----------------Post--- pon takde . acane ni kak ? :/

avatar
October 31, 2011 at 4:21 PM delete

kak lyssa.. tetap tak boleh jugak.. camne ni.. sy tak boleh buat blockquote langsung.. :(

avatar
zainun jisni
AUTHOR
November 1, 2011 at 3:18 PM delete

if .post blockquote { xde dalam edit html 2 mmg tak ley buad erk ?

avatar
Feeqa_Yuka
AUTHOR
November 1, 2011 at 10:38 PM delete

kak lyssa, maf la sya tnya kat tmpat yg bukan sepatutnya, tp sya btl2 perlukan bntuan kakak...law dlm setiap tutorial kaka kan, kaka letak bnda2 yg perlu di copy dlm box kan..cemana kakak wat tu?? boleh tlg ajarkan?? and, lagi satu, kalau nak amik komen org kat fb, n nak letak kat dlm entry, cemana nak amik?? adakh perlu copy n paste kat words or mcm mana?? maf kak komen terlalu pnjg..hehe..i really need your help..

avatar
November 3, 2011 at 5:40 PM delete

akak chomel , url bmba dkt photobucket tuh nk amek yg mane ea ?

avatar
Adeq or Nad
AUTHOR
November 5, 2011 at 11:07 AM delete

x jadi ar.. mcmane nk uat ek!!

avatar
Ain
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:44 AM delete

x jadi . err . dah paste kan url . tpi still tak jadi . bole suggestkan any gmbar with url ?

avatar
crazydizzy
AUTHOR
November 7, 2011 at 1:47 PM delete

kaka..sy buad ta jd pon..da paste da url...but still ta jd..tlong suggestkan ap-2 image url..bule??

avatar
November 11, 2011 at 11:29 PM delete

Kak Lyssa, Blockquote sy dah jadi.icon pon dah ade. mcm mane nak cari background? sy dah cari dlm photobucket, dah dpt pon b/ground yg sy nak tapi nak ambik ape? direct link?html code ? img code? ke ambik url ?

avatar
Pinky Aina
AUTHOR
November 12, 2011 at 2:36 PM delete

@Lyssa Dollixious

mcm mne nie akk blockquote tuw.. ajr sy akk plizz sis

avatar
November 14, 2011 at 12:25 AM delete

lyssa , kalau tak jumpe code tuh camne ? takda care laen ker ?
kenapa saya cari tak jumpe ? can u help me :)

avatar
MisS SuJu~~
AUTHOR
November 14, 2011 at 2:14 PM delete

@sehaa kak lyssa tak jumpe pon .post blockquote tu .... camne ni

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 16, 2011 at 9:19 PM delete

KAK LYSSA...xde lah .post blockquote { tu..camna ni

avatar
Anastasha
AUTHOR
November 17, 2011 at 2:01 PM delete

Kak Lyssa saye search .post blockquote tu takde cemane???

avatar
Lynz
AUTHOR
November 19, 2011 at 9:08 PM delete

Berjaya pun... hikx3

avatar
nurmujahidah
AUTHOR
November 24, 2011 at 8:28 AM delete

tekan ctrl+f then tulis */ post
then paste kod lyssa bagi tu bawah garisan putus2 tu,, siap. :D

avatar
November 24, 2011 at 6:58 PM delete

huhu berjaya pn..sy tmbh
.post blockquote { kat bwh

/* Posts
----------------------------------------------- */
jd gk..

avatar
ain:)
AUTHOR
November 29, 2011 at 2:02 AM delete

akak kenapa saya takda . (.post blockquote { ) kat edit html ek? camne nk letak?

avatar
December 5, 2011 at 1:31 PM delete

Kak Lisa, kenapa saya cari kod .post blockuote { tu takde? Banyak kali dah cuba. :((

avatar
December 5, 2011 at 10:07 PM delete

Lyssa.. knape Nadirah xde

(.post blockquote {) ? ?

avatar
Nur Sobihah
AUTHOR
December 14, 2011 at 6:22 PM delete

Alah Kak Lyssa . Takde pun code tuu and tak jadilah . Tolong saya Kak Lyssa !! :((

avatar
Nur Sobihah
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:38 AM delete

Thanks lah ye Kak Lyssa!! :D

avatar
afiqah johari
AUTHOR
December 15, 2011 at 11:21 PM delete

@Nur Sobihah kaq lysa!!!!!sye da pning ngan bnde nie....sye try wat,,,xjdi pon...hehe (>_<)

avatar
December 20, 2011 at 3:29 AM delete

menjadi ..tp npe dye berline2 erk ??

avatar
December 20, 2011 at 9:54 PM delete

LYSSA..NK TRANYE SKET CAMNE NK WAT LAGU CAM KAT BLOG HAVE ANICE DAY TU NGAN TEMAT UNTUK KOMEN..HURMM,...LISA NYE BLOG BEST LA..BUKAN BEST TAPI BEST GILERRR!I LOVE BLOG LYSSA!

avatar
i_creamgirl
AUTHOR
December 22, 2011 at 5:00 PM delete

@Lyssa Dollixiouskak lyssa x dek pown asyik2x buat yg nie jerr mesti x jdi !

avatar
nur afiqah
AUTHOR
December 24, 2011 at 2:49 AM delete

x boleh buat lah.. npe eh??

avatar
December 25, 2011 at 10:43 PM delete

as'kum kak lyssa....kat edit html sye x de pon kod tu.. macm mane nak buat erkk??

avatar
nyna
AUTHOR
December 29, 2011 at 3:08 PM delete

akak, kenapa background kat blockquote tu tak sama dgn url gambar kat edit html ??

avatar
nornasuha0409
AUTHOR
December 30, 2011 at 9:51 PM delete

Kak Lyssa , sye nak tanye nie , asal sye punye blog xleh nak buat blockquote..

avatar
December 31, 2011 at 12:53 PM delete

Kak Lyssa ! nape sy cari takde p0n !

avatar
faijan muktar
AUTHOR
January 2, 2012 at 6:58 PM delete

@Lyssa Dollixiousta de pown akak :( mcm mana ni ?? :(((

avatar
chinta qiela
AUTHOR
January 14, 2012 at 3:46 PM delete

dah jadi (: thank you lyssa . qila baru tau macam mana nak buat benda ni . thank you so much !

avatar
January 15, 2012 at 3:45 PM delete

xee p0n link 2. .huhu pm kt blog sy k sis

avatar
miSs tyNa
AUTHOR
January 17, 2012 at 10:50 PM delete

berhasil la . haha .. tq :)

avatar
Cik Isya
AUTHOR
January 22, 2012 at 12:00 AM delete

xjadi laa k.lyssa..da byk kli sy bwt..:(

avatar
RochelMayMei
AUTHOR
January 25, 2012 at 2:07 AM delete

@Lyssa Dollixious akak .. kenapa xjadi..sedih la.. dah bnyk kali saya bt xjadi2 juga..code pun xjumpa.. hurmm ,, akak ley tolong x?

avatar
January 26, 2012 at 9:11 PM delete

akak!!! saya try buat blockquote x mnjadi lah :'( kenapa x ada kotak tu? hmm..

avatar
misspink
AUTHOR
February 4, 2012 at 6:50 PM delete

kak!sye xdpt buat :'(

avatar
ღSyaღ
AUTHOR
February 21, 2012 at 2:53 PM delete

dah jadi
thanks Lyssa.
try and error lam 3x la jugak
naseb baek da jadi
thanks dear

avatar
March 2, 2012 at 12:33 AM delete

kunjungan dari Variasi Blogger , thanks for share

avatar
SuperGirl ♥
AUTHOR
March 5, 2012 at 12:05 AM delete

@Lyssa Dollixious kak lyssa yang !--Post feed links --> cenni ?

avatar
sophia hany
AUTHOR
March 10, 2012 at 10:15 PM delete

jmpa kod tpi x leh pon buat blockquote

avatar
Lailatul
AUTHOR
March 13, 2012 at 11:58 AM delete

Thanks Kak Lyssa .. dah Lme cri Tuto Ni.. Kpd Sesiapa Yng tidak dpt lgi nk buat . hermm arap bersabar.. :)

avatar
Sakinah ♥
AUTHOR
March 25, 2012 at 9:14 PM delete

akak, sy buat background blockqoute dah jadi, tpi npe background title and post plak yg x de ?? blh tlg x ?

avatar
Shira Kishou
AUTHOR
March 27, 2012 at 2:47 PM delete

thx kak lyssa ~ dah jadi ! :D

avatar
April 2, 2012 at 1:27 PM delete

akk lyssa macam ne nak copy ?

avatar
Mawar Syurga
AUTHOR
April 30, 2012 at 6:11 AM delete

bismillahirrahmanirrahim.
assalamu'alaikum lyssa. sy buat jadi tapi background post lak jadi transparent. macam mana ya? :|

avatar
CIK Eeqa's :)
AUTHOR
May 6, 2012 at 4:00 AM delete

thanks kak lyssa :) mohon share ye tutorial.

avatar
NormSantana
AUTHOR
May 7, 2012 at 12:54 PM delete

salam Lysaa... mcm mne erk nk buang border pada gmbr dalam entry kite.. Plizz tolong sy..

avatar
May 17, 2012 at 2:42 PM delete

lysaa..
dh lame akak try nk wat ni tp x jdi2..
camne ye ?

blh x email kat akak.. =(
noraqilahjohari@rocketmail.com

avatar
bantal busuk
AUTHOR
May 22, 2012 at 12:28 AM delete

lyssa banyak perkataan .post tu. mne2 boleh ke gune?

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
June 7, 2012 at 7:03 PM delete

Akak , kenapa bila wani buat , jadik , tpi backgroung blog wani hilang ?! Huaaa T_T tolong kak !!

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
June 7, 2012 at 7:10 PM delete

Okay kak , saye dah setting balik , dah ade dah background saye :D

avatar
CikMeyraa
AUTHOR
June 11, 2012 at 10:40 PM delete

kak, Meyraa da letak background dalam Blockquote tu but xjmp kos .post blockoute } tu . cm mne ney ? Meyraa newbie kt blog ~

avatar
July 9, 2012 at 4:10 PM delete

Tengs Lysaa , lama dah try tak jadi jea :D

avatar
Kamilia
AUTHOR
September 21, 2012 at 5:30 PM delete

kenapa tak dpt cari.post blockquote} ?

avatar
Putera Dunia
AUTHOR
October 4, 2012 at 9:58 AM delete

Lyssa.. Saya dah cuba buat seperti yang tutorial ni.. mcm2 la cara... Huhu.. Lepas buat, memang jadi tapi post body dah kacau, belek2 punya belek... rupa2nya kita boleh letak kat mana2 post body tapi kena tambah } selepas letak untuk close arahan HTML code nya... Seperti ini:

.post blockquote {
background-image:url(???);
}

Then baru jadi.. anyway tq for the tutorial...

avatar
October 18, 2012 at 12:59 AM delete

salam lysa eyja sahabat baru unttuk cretae blog.. eyja dah cuba masukkan lagu dengan background.. alhamdullilah berjaya.. tapi nak buat blackquate tak boley la. eyja Control F tak boley pun.... boley tak detailkan sikit :)

avatar
aisyah afiqah
AUTHOR
November 16, 2012 at 5:33 AM delete

sye dah try mcm-2 cara tp tak dpt. blh tak lyssa tlg send kat aisyaharas@gmail.com ?? sye nak lebih detail

avatar
November 17, 2012 at 3:42 PM delete

wah!!! tq lyssa dah jadi tinggal border je lagi :)

avatar
November 18, 2012 at 12:21 PM delete

Kak lyssa, semua kod tak de ?saya cuba paste bawah **--------post tu tapi tak berhasil jugak :(

avatar
Miss Vanilla
AUTHOR
November 20, 2012 at 1:45 AM delete

akak , nape saye cri code .post blockquote { tak jumpee ? saye takde kot

avatar
November 23, 2012 at 8:35 PM delete

ala , x jadi pon .. x bnyak bali sye buat ...

avatar
December 13, 2012 at 12:17 PM delete

kak lyssa tak jumpa pun kod tu . camna tu ?

avatar
January 5, 2013 at 9:31 AM delete

salam hye k.lisa . Qis takk pndai lhaa nak pkai blog neh , tlong ajarkan boley :')

avatar
*JasMine*
AUTHOR
January 5, 2013 at 2:19 PM delete

nak tanya sebab pa sy cari kod blockquote tuh xda? beza ke kalu guna template lain2?

avatar
Mengenai Saya
AUTHOR
February 16, 2013 at 8:06 PM delete

@Lyssa Dollixious
Assalamualaikum Lyysa... Blog Lyysa niyh berat laaa...
lyysa ringankan la Blog lyysa mcm blog sye,sye da ringan kn...

avatar
Alina Lee
AUTHOR
March 21, 2013 at 12:09 PM delete

thnx lyssa dah jadi :)

avatar
Elly Farhanah
AUTHOR
April 2, 2013 at 2:58 PM delete

:O Tak jumpe pun , code tuh :( cmne nie..

avatar
July 4, 2013 at 12:10 PM delete

urm...code jumpa tapi tak jadi apa2

avatar
Sniena Roxy
AUTHOR
March 24, 2014 at 2:18 PM delete

kak lysa. x jumpe lah yg kene ctrl + f tu. x de dlm edit html pong

avatar
#encikmalam
AUTHOR
January 15, 2015 at 10:51 AM delete

xjdi pon link apa nie versi lama ker harkkk...??

avatar

Google+ Followers